HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Temmuz 2021 Cumartesi - 13:55

Başkan Soyer detayları anlattı... Başkanlar kampında neler konuşuldu?

Çeşme'de CHP'li ilçe belediye başkanlarını kampa alan ve toplantıda gündeme dair önemli konuları görüşen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Yangın uçağı kiralanması konusunu konuştuk. Vali Bey ile görüşeceğim. Koordine olmadan bir şey yapmak istemem" dedi. Başkan Soyer, Suriyeli göçmenler ve katı atık bertaraf bedeli konusunda da önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Soyer detayları anlattı... Başkanlar kampında neler konuşuldu?

Muhittin AKBEL/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çeşme'de kampa giren CHP'li ilçe belediye başkanları ile yapılan toplantıyı değerlendirdi. Başkanlar zirvesinde İzmir'in gündemindeki konuları konuştuklarını belirten Başkan Soyer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "THK'nın hangarlarda beklettiği uçakları belediyelerimiz kiralasın, yangınlara biz de müdahale edelim" çağrısını değerlendirdiklerini söyledi.

YANGIN UÇAĞI KONUSUNU VALİ KÖŞGER İLE DE GÖRÜŞECEĞİM
Bu konuda "Evet, bu konuyu görüştük  ancak Vali Bey ile de görüşmem lazım. Valilik ile koordine olmadan bir şey yapmak istemem. Önce koordinasyonu sağlamak lazım. Bürokratlarımız bu konuda gereken çalışmayı yürütecek. İzmir'in kendi yangın uçağının olması gerektiğini 2019 Ağustos yangınında zaten söylemiştik" ifadesini kullandı. 

GÖÇMENLER KONUSUNDA TÜM ARKADAŞLARIMIZLA HEMFİKİRİZ
Suriyeli göçmenlerle ilgili yaşanan gelişmeleri de değerlendirdiklerini belirten Başkan Soyer, bu konuda şunları söyledi:

"Onu da konuştuk. Tüm arkadaşlarımızla hemfikiriz. Bugün içine düştüğümüz politikaların bize getirdiği durum ortada. Bu açık sınır politikalarını doğru bulmuyoruz. Eğer biz tabii ki belediye başkanları olarak hiç kimseyi ayırt etmek gibi bir davranış içinde olamayız. Hepsine, tüm göçmenlere elimizden geldiğinde en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz. Bu, politikalardan bağımsız bir şey. Belediye başkanı olarak bizim asli vazifelerimizden zaten. Bunun dışında bir politikamız söz konusu değil. Bu, siyasetle de ilgili bir şey değil."

KATI ATIK BERTARAF BEDELİ KARARI, BİR SONRAKİ TOPLANTIYA KALDI
Çeşme'deki toplantıda, katı atık bertaraf bedeli konusunun da görüşüldüğünü belirten Başkan Tunç Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Katı atık bertaraf tesisi konusunda bir sıkıntı yok. Ancak katı atık bertaraf bedeli konusunda tüm ilçeler çalışıyorlar. Bu çok önemli bir karar. Herkesin, tek tek kendi tarifeleri üzerinden çalışması gerekiyor. Herhalde o konuyu, bir sonraki toplantıda kararlaştıracağız."

 
Marmaris yangını üçüncü gününde... Azeri askerleri desteğe geldi
 
Didim'deki yangına 3 gözaltı!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 1 Ağustos 2021 Pazar 07:42

Sayın başkan SOYER başkanları Çeşmede topluyor,çok güzel bir organizasyon ve ortam olmalı,bu yaz aylarında hafta sonunda sahiller ana baba günü sıcaktan bunalan insanlar deniz kenarına akın ediyor,ama nafile halka açık kenarlarında hiçbir sosyal tesis yok sadece günlüğü ve saati yüksek bedel olan şezlong ve şemsiyeler var,ne tuvalet ne duş ne soyunma kabini yüzme bilenler açılarak tuvalet ihtiyacını denize yapıyor,bilmeyenler çalı ve otlar arasında gideriyor,bu insanlar için sahil kenarında basit ve kullanışlı yerler yapmak çok mu? Zor,bu yazılanlar için Yoncaköy sahili,Zeytinköy sahili,Pamucak sahilini başkanlar lüks araçları ile haftasonu bir gezinti yapsınlar bakalım durumu görsünler halka hizmetin nasıl olacağını düşünsünler,bu gün Tunceli Munzur kıyılarında sosyal tesisleri görsünler Ardahan'da kavurma yemek,Çeşmede balık ziyaretleri işin kolay tarafı özellikle Yoncaköy sahili kesimlerinde izdihamı başkanlar yoldan geçerken görsünler halkın arasına girmeye seçim zamanı gibi rahatlıkla girmeyi test etsinler görsünler bakalım,yere basan masada deniz kenarında birbirlerini övmeyi ne zaman bırakacaklar acaba halk merak etmiyor artık çünkü umutları denize düştü...

Yorumu oyla      4      3  
sezarın hakkı sezara 31 Temmuz 2021 Cumartesi 18:07

ben herhangi bir CHP li yönetici vs. olsam ve bu haber in yorumlarını okusam . bu tayyar önder denen arkadaşı ip takibi yaptırıp mahkemeye veririm. çünkü itham ettiği şey çok ciddi ! ikincisi adam hala hükümeti sorgulamıyor farkındamısınız? tüm olan bitene rağmen bu tayyar amca gidip AKP ye oy basacak . bu millet in bir kısmı malesef iflah olmuyor.

Yorumu oyla      2      4  
Meydanı boş bulmuşlar 31 Temmuz 2021 Cumartesi 17:50

PKK, Soyer'in ne zaman dostu oldu? Bu ne hadsizliktir! Başkan Soyer'in avukatları yok mu?

Yorumu oyla      2      3  
Adil ve eşit hizmet anlayışı 31 Temmuz 2021 Cumartesi 15:39

İzmir BB kamu hizmeti olan toplu taşımada ayrımcılık yapıyor. Merkez ilçelerde 120 dk. aktarma hakkı var . Çevre ilçe belediye otobüslerindeki ( ESHOT ) aktarma hakkı İzmir BB meclisince 10.02.2016 tarihinde iptal edildiğinden belediye otobüsleri dolmuş işletmesi gibi indi bindi para ödeniyor. Merkezde ilk biniş ( tam ) 3,46.-TL. Aktarma hakkı olmayan çevre ilçelerde ( gittiğin kadar öde hariç ) her biniş tam ( 3,56.) - TL. Hem aktarma hakkı yok , hem 10 ( on ) krş. fazla ödeniyor. CHP li İzmir çevre ilçe belediye başkanları ; sizleri belediye başkanı seçen çevre ilçe vatandaşlarının ; vatandaşlık görevini yapmakta eksik bir tarafı mı var ( mesela vergi vermemek gibi ) da toplu taşımada merkez ilçelerde sağlanan 120 dk aktarma hakkından mahrum bırakılıyor. “ Eğer biz tabii ki belediye başkanları olarak hiç kimseyi ayırt etmek gibi bir davranış içinde olamayız” Gerçekten de ayırt etmiyorsunuz .

Yorumu oyla      2      9  
Tayyar ÖNDER 31 Temmuz 2021 Cumartesi 14:11

Yangın Uçağı Tabi ki Alsın... Ama Asıl HDPKK'lı Dostlarına Rica Etsin Ormanlarımızı Yakmasınlar Diye... Biliyorsunuz Geçen Sene Ne Seferihisar Ne Gümüldür/Buca Nede Özdere Her Tarafı Yakmışlardı...

Yorumu oyla      5      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen, Dikili ve Bergama’ya yeni taşıt köprüleri
İzmir Büyükşehir Belediyesi Menemen, Dikili ve Bergama’da hem taşıt hem ...
Manavgat'a destek için yola çıktılar
Türkiye birbiri ardına çıkan orman yangınlarıyla mücadeleye devam ederken, ...
14. Türkiye Tiyatro Buluşması Selçuk’ta başlıyor
Her yıl yüzlerce tiyatro üreticisine ev sahipliği yapan Türkiye Tiyatro ...
 
Karşıyaka’dan Manavgat’a yardım eli uzandı
Karşıyaka Belediyesi, yangın felaketiyle sarsılan Antalya’nın Manavgat ...
Hentbolda Avrupa Kupası rakipleri belli oldu
İzmir Büyükşehir Belediyespor’un Avrupa Kupası için hentbolda karşılaşacağı ...
Konak'ta öğrencilere tercih desteği
Konak Belediyesi’nin, üniversite tercihlerini yapacak gençlere yönelik ...
 
Bornova'da fotoğraf ustalarına Astrofotoğrafçılık dersi
Bornova Belediyesi gökyüzü fotoğrafçılığı meraklılarını "Astrofotoğrafçılık ...
Dikili'de yelken yarışlarına yoğun ilgi
TYF 2021 Funboard Slalom Ligi 1. Ayağı Dikili'de başladı.
Aydın itfaiye ekibi Marmaris'te görevde
Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri Marmaris’te süren orman yangına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva