HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Şubat 2024 Çarşamba - 14:36

Başkan Soyer’den dikkat çeken çıkış: İzmir en milliyetçi şehirdir!

Orman yangınlarına müdahale kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi köy muhtarlarına su tankeri dağıtımı gerçekleştirdi. Tanker dağıtım töreninde konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer; milliyetçiliğin havaya, suya, toprağa sahip çıkmak olduğunu belirterek, “Ben iddia ediyorum, İzmir Büyükşehir Belediyesi şehri havasına, suyuna, toprağına, yerli tohumuna en çok sahip çıkan şehirdir. O nedenle iddia ediyorum; Türkiye’nin en milliyetçi şehri İzmir’dir” dedi.

Başkan Soyer’den dikkat çeken çıkış: İzmir en milliyetçi şehirdir!

EGEDESONSÖZ – Orman yangınlarına erken müdahale için başlatılan seferberlik kapsamında orman köylerine yeni yangın tankerleri İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtıldı. Tanker dağıtım töreninde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuşma yaptı.

BAŞKAN SOYER’DEN İKLİM KRİZİ MESAJI
Soyer, konuşmasında iklim krizine değinerek, “Küresel iklim krizi nedeniyle felaketleri çok daha fazla yaşıyoruz. Çok daha ağır bedeller ödüyoruz. Özellikle Avrupa’da Akdeniz kıyılarında günlerce süren yangınlar görmeye başladık. Geçmişte çok karşılaşılan şeyler değildi. Hasta bir gezegende yaşıyoruz, burada hiçbirimiz sağlıklı olamayız. Önce bu iklim kriziyle mücadele vermeliyiz. İklim krizinin yarattığı sıkıntılar sadece felaketler değil. İlk defa deprem vesilesiyle tsunami yaşadık. Büyük felaketler yaşadık bu dönemde bu coğrafyada. Bunların hiçbiri tesadüf değil. Bunları daha fazla ve daha sık yaşayacağız. Dirençli bir kent yaratmanın önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Önceliğimizi bu felaketlere karşı harcamaya karar vermiştik” dedi.

‘İZMİR TÜRKİYE’NİN EN MİLLİYETÇİ ŞEHRİDİR’
Soyer, konuşmasının devamında milliyetçiliğin toprağa, suya ve havaya sahip çıkmak olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

Milliyetçilik özellikle siyasi partilerde çokça konuşulan, herkesin birbiriyle yarıştığı ve daha fazla milliyetçi olduğunu anlattığı bir siyasal iklimde yaşıyoruz. Kimse bir diğerine bırakmıyor. Milliyetçilik sadece kültürel değerlerden mi ibarettir? Memleketin havasına, suyuna, toprağına sahip çıkmak değil midir? Merasına, nehirlerine, ormanlarına, vadilerine sahip çıkmak değil midir? Neden siyasiler memleketin havasına, suyuna, toprağına sahip çıkmak konusunda yarıştırmazlar sadece kültürel değerler üzerinden milliyetçilik yarışındadırlar. Gerçek milliyetçilik yerli olana sahip çıkmak, havasına, suyuna, toprağına sahip çıkmakla başlar. Ben iddia ediyorum, İzmir Büyükşehir Belediyesi şehri havasına, suyuna, toprağına, yerli tohumuna en çok sahip çıkan şehirdir. O nedenle iddia ediyorum; Türkiye’nin en milliyetçi şehri İzmir’dir. Türkiye’de milliyetçiliğin öncüsü İzmir’dir ve öyle olmaya devam edecektir.

 
Aile katliamı yapmıştı... Mağarada yakalandı!
 
Erdoğan'dan emekli maaşı açıklaması
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
29 Şubat 2024 Perşembe 10:13

Deveye sormuşlar boybub neden eğri? Cevap vermiş nerem doğru ki?

Yorumu oyla      1      0  
28 Şubat 2024 Çarşamba 17:29

Sinsi muhterisler tehlikeli tiplerdir. 1 Nisan da bu şehrin ülkenin kaynakları nasıl heba edilmiş çıkacak ortaya.

Yorumu oyla      7      6  
Karabağlı 28 Şubat 2024 Çarşamba 17:20

Diyarbakır da amedspor la görüş buraya gel su tanker i dağıt iyice şüphelenmeye başladım şimdi. Sonra milliyetçilik nutukaları at. Dur bakalım nasıl bir numara çıkacak bu işten. Karbağlar yangınını umutmadık unutmayacağız. Karda yürüyüp ayak izini belli etmeyen tiplerden.

Yorumu oyla      15      9  
Cemalettin 28 Şubat 2024 Çarşamba 17:17

Bırak allah aşkına milliyetçilik söylemlerini mason larla hdp yeşil sol parti ile izmiri ele geçirmeye çalıştın yurtdışında gezmedigin yer kalmadı izmirde belediye binasını bile yapamadın kasa bomboş kooperatif hikayeleri bile seni yargılamaya yeterizmirli böyle kötü bır başkan görmedi mağduru oynamak yerine iş yapsan oylar haram olmazdı genel merkez gördü değiştirdi yerel belediyeler de durum daha beter hepsi borçlu izmir e çok BUYUK kötülük ettin chp ye oy vermeyeceğiz çizgisinden çıkmış tipler dolu parti de

Yorumu oyla      10      10  
ezege 28 Şubat 2024 Çarşamba 16:59

doğru söyleyeni dokuz diyardan kovarlar, tıpkı tunç başkanın olduğu durum.. TUNÇ başkanın kıymetini kaybettiKlerinde anlayacaklar

Yorumu oyla      11      10  
izmirli 28 Şubat 2024 Çarşamba 15:59

Sayın soyer tarım veya turizm bakanı olsa ülkeye çok katkı sağlardı. Entelektüel birikimi olan ve anlaşılamadığı için kötülenen bir kişi. Sünger kent, yeşildere expo, süt fabrikası, ata tohumu projeleri yapan ileri görüşlü bir kişi chp değerini bilemedi yazık.

Yorumu oyla      14      8  
SOKAK 28 Şubat 2024 Çarşamba 15:35

Sayın Tunç SOYER'in, dünyamızın karşı karşıya olduğu temel sorunların altını çizip çaba harcaması ve bu anlamdaki çabaları zamanı gelip bir çok kişi tarafından anlaşılmaya başlandığında, üzülerek söyleyeyim ki iş işten çoktan geçmiş olacak. Doğa, iklim, tarım, hayvancılık, demokrasi, hukuk, insan hakları, adil paylaşım, v.s v.s Bunların hangi birinde Allah aşkına ülkemizde işler yolunda gidiyor? Talan ve yağma almış başını gidiyor. Bir avuç zümrenin eli yağda ve balda diğerleri ise sessiz ve çaresiz... Ben bir avucun dışındaki milletimin yanındayım. İşte buda benim milliyetçiliğimdir. NOKTA

Yorumu oyla      11      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazete Karşıyaka’nın 193. sayısı okuyucuyla buluştu
Karşıyaka Belediyesi’nin ilgiyle takip edilen kültürel hizmetlerinden ...
Karabağlar'da Yaşar Kemal anması!
Edebiyatımızın “Büyük Ustası” Yaşar Kemal, aramızdan ayrılışının 9. yıldönümünde ...
Başkan Sandal: Başımız dik, alnımız ak
Bayraklı Belediyesi tarafından Postacılar Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ...
 
100. Yılın Öyküsü, Şiiri yarışması sonuçlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet’in kurucu değerlerine ithafen ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Kadın Oyunları Festivali'ne ev sahipliği yapmaya devam ediyor
Türkiye'nin ve Avrupa'nın tek kadın temalı tiyatro festivali olan Kadın ...
Başpehlivanlar Menemen'de buluşacak
Menemen Belediyesi, Türkiye’nin en ünlü başpehlivanlarını Ulukent’te buluşturmaya ...
 
Egeli tiyatrolar Torbalı’da buluşacak
Ege Bölgesi’ndeki başta şehir tiyatroları olmak üzere onlarca tiyatro ...
Menderes'te AFAD'tan eğitim
Menderes Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan 27 gönüllü ...
Bornova'da türkü dolu gece!
Bornova Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşları Türk Halk Müziği Korosu düzenlenen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva