HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Kasım 2023 Perşembe - 10:19

Başkan Soyer'den birlik ve beraberlik mesajı: Birbirimize sahip çıkacağız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Doğu ve Güneydoğu Anadolu Derneği’nin üyeleri ile bir araya geldi. Programda konuşan Başkan Soyer demokrasi, barış ve kardeşliğin önemine değinerek, “Sımsıkı birbirimize sahip çıkacağız. Çok renk, çok ses, çok nefes olmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Soyer den birlik ve beraberlik mesajı: Birbirimize sahip çıkacağız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, İzmir Doğu ve Güneydoğu Anadolu Derneği’nin üyeleri ile bir araya geldi. Tarihi Havagazı Fabrikası'ndaki buluşmaya CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Veysel Güldoğan, İzmir Doğu ve Güneydoğu Anadolu Derneği Genel Başkanı Alaattin Epözdemir, Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Sıtkı Şükürer ile dernek üyeleri katıldı.

 
“Çok renk, çok ses, çok nefes çok kıymetlidir”
Programda konuşan ve çok heyecan verici bir buluşma olduğunu ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çok renkliliğin önemine bir kez daha vurgu yaptı. Başkan Soyer, “Doğada bir manzarayı güzel yapan şey nedir? Bize güzel dedirten şey, manzaranın çeşitliliğidir. Rengârenk ve farklı tür ağaçlar varsa çok güzel olduğunu düşünürüz. İnsan topluluklarını da güzel yapan şey işte o çok farklılıkların bir arada oluşudur. Sadece güzellik olarak ortaya çıkmaz. İnsanın ortak aklını büyüten, zenginleştiren bir şeydir. O nedenle çok renk, çok ses, çok nefes çok kıymetlidir. Bizi biz yapan odur. Ne kadar çok budanırsak, ne kadar çok eksilirsek o kadar zayıflarız. Bizi zengin kılan şey, işte o farklılıklarımızdır. Bu topluluk farklı siyasi görüşlerden, farklı siyasi tercihlerden beslenen, şekillenen bir yapı… Ama ortak paydası çok kuvvetli. Bizi birbirimizden ayıran sebeplerden çok daha fazla sebebin var olduğunu gösteriyor” dedi.
 
“O rengarenk çoğulculuğu görüyorum”
İzmir Doğu ve Güneydoğu Anadolu Dernekleri ve onun bileşenlerinin bir yandan kültürlerini, geleneklerini bu topraklarda korumaya çalıştıklarını, bir yandan da İzmirli olmaya çalıştıklarını anlatan Başkan Soyer, şunları söyledi: “Buna mozaik denmez. Bu olsa olsa ebrudur. Renklerin birbirinin içine girdiği ve birbirini zenginleştirdiği, birbirini çoğalttığı bir güzelliktir. Sizlerle beraber olmaktan çok mutluyum. O rengârenk çoğulculuğu görüyorum. İyi ki varsınız.”
 
“Barış ve kardeşlik güzeldir ama emek ister”
Konuşmasında demokrasi ve barışın önemine bir kez daha değinen Başkan Soyer, “Demokrasi de Cumhuriyet de barış da kardeşlik de sahip çıkmayı gerektirir. Sımsıkı bir birimize sahip çıkacağız. Kardeşliğimize sahip çıkacağız. Barışımıza sahip çıkacağız. Çok renk, çok ses, çok nefes olmaya devam edeceğiz” dedi.
 
“İzmir’de yaşadığınız için çok şanslınız”
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den övgüyle bahsetti. Tanrıkulu, “İzmir hem Türkiye’nin bütün illerinin, bütün kimlik ve inançlarının temsil edildiği bir kent olarak hem de Cumhuriyetten önce ve sonra geliştirdiği kültür birikimi ile Türkiye’ye örnek oldu. Bunu ben her İzmir’e geldiğimde hissettim. Türkiye’de kimliklere en saygılı şekilde yaklaşılan kent İzmir. Böyle bir kentte yaşamak, eşitliğe ve adalete bu kadar çok ihtiyaç duyan bizler bakımından bir imtiyaz gibi geliyor bana. O nedenle çok şanslısınız. Buradaki yerel yönetimler de buradaki hemşerilerimize, dostlarımıza ve bizim kimliğimize saygılı bir yerel siyaset yaptılar. Ben o nedenle Tunç Başkanımıza bir Diyarbakırlı olarak sonsuz teşekkür ediyorum. Kendi vicdanımla ve bir ahde vefa olarak ifade ediyorum: Diyarbakır’ın adının geçtiği her yerde bunu kendisi ile ilgili bir mesele yaptı. Ve onu bir vesile ile çözmeye çalıştı. Ben bunun tanığıyım” dedi.
 
“Tunç Soyer’den hoşnutuz”
İzmir’in ilklerin şehri olduğunu ifade eden İzmir Doğu ve Güneydoğu Anadolu Derneği Genel Başkanı Alaattin Epözdemir ise “İzmir barışın, demokrasinin ve uzlaşının kentidir. İzmir’den Türkiye’nin geleceğine umutla bakıyoruz. Elbette ki sorunlarımız var ama biz bu sorunları ortak akılla, hoşgörü ile çözmek istiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in ‘Çok ses, çok renk ve çok nefes’ söyleminden uzlaşı kültürü ile Türkiye’nin temel sorunlarının çözümünü anlıyoruz. Siyaset bizim işimiz olmamakla birlikte; biz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den de hoşnutuz. Bir sivil toplum örgütü olarak hoşnutuz. Bizim siyasetle, parti ile bir ilgimiz yok” dedi.
 
“Demokratik toplum adına önemli görevler yüklüyor”
Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Sıtkı Şükürer de demokratik toplumların çok renk, çok ses ve çok çeşitlilikte eşit olduğunu vurguladı. Şükürer, “21. Yüzyıl’da demokrasinin değerleme notu özgür bireylerin varlığı ile doğrudan ilişkilidir. Özgür birey olabilmemin en önemli yol arkadaşlarından biri de sivil toplum kuruluşları vasıtası ile yürütülen örgütlü çabalardır. Derneğimizin üyeleri hem Doğu ve Güneydoğulu hem İzmirli olma şansına erişmiş kişiler. Bu muhteşem birleşim, bu harika serüven aynı zamanda herkese şehrimiz, ülkemiz ve demokratik toplum adına önemli görevler yüklüyor. Devletimizden beklentimiz; barışın, huzurun, adaletin hakim olduğu bir toplum düzeni için katkısını esirgememesidir” diye konuştu.  
 
“Bizi parçalamak isteyen emperyalist güç var”
AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Veysel Güldoğan da Diyarbakır kökenli olduğunu belirterek yaşanan göç sorununa dikkat çekti. Güldoğan, şunları söyledi: “Bizi bölmek isteyen, bizi parçalamak isteyen emperyalist güçler var. Bizim bu emperyalist güçlere karşı dimdik ayakta durabilmemiz için birlik ve beraberliğimizi sağlamamız lazım. Dili, dini, ırkı ne olursa olsun hep beraber birlikte yaşayan bir ülke, birlikte yaşayan bir Türkiye için hep birlikte çalışmaya devam edelim.”

 
Doğal gazda aralık tarifesi değişmedi!
 
İzmir'in içme suyunda 'nikel' tehlikesi!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 30 Kasım 2023 Perşembe 15:37

Bülent neden o zaman il başkanı belediye adına kooperatif kurmuş o işle uğraşıyor ??

Yorumu oyla      2      5  
Bülent Işık 30 Kasım 2023 Perşembe 14:17

Izmirli merkezi iktidar ile yerel iktidarın yapması gereken işleri karıştırma. Hatay'da kentsel dönüşüm projesine 108 bin kişi başvurmuş ama deprem olduktan sonra.Deprem gerçeği imar affı ve imar barışı yapılırken aklına gelmiyor mu?

Yorumu oyla      5      5  
Red Kit 30 Kasım 2023 Perşembe 13:21

Çok renk olacağız diyor adam asla çok renk olmayacağız diye karşılık veriyor bu yorumu bile beğenen çıkıyor. Adamlar birlik düşmanı.

Yorumu oyla      5      3  
Taner D 30 Kasım 2023 Perşembe 11:56

Yahu sen önce İzmirin gerçek halkına sahip çık.İnciraltı ve Bahçelerarası halkı senden yediği kazığı unutmayacak...

Yorumu oyla      4      8  
izmirli 30 Kasım 2023 Perşembe 11:52

Konuşarak boşa geçen 5 yıl ama izmirlinin gerçekleri çok farklı, sorunlar dağ gibi. Bir deprem olsa enkaz altında kalan insanlarımızı, annemizi, babamızı, çocuğumuzu bu laflar kurtarmıyor mesela. İzmirde deprem geçeği var, 5 yılda kentsel dönüşümde sadece 170 konut yapılmış, şu izmirde ciddi bir deprem olursa neler olur başkan hiç düşündün mü.

Yorumu oyla      4      5  
30 Kasım 2023 Perşembe 11:16

Chp'ye evet Tunç'a Hayır

Yorumu oyla      5      4  
davut kaya 30 Kasım 2023 Perşembe 10:59

HAYAL aleminde yaşıyor soyer

Yorumu oyla      7      6  
vatandas 30 Kasım 2023 Perşembe 10:54

Asla ve Asla ne cok renk olacagız ne de birbirimize sahip çıkacağız bunu iyi kazı kafana

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adnan Saygun'da büyüleyici konser... Kadınlar söyledi, dünya dinledi!
Bornova Belediyesi ile İnci Vakfı İşbirliği’nde 8 yıl önce kurulan İnci ...
Büyükşehir’den amatöre can suyu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu çatısı ...
Menderes Belediyesi'nden can dostlara yardım eli
Menderes Belediyesi 2023 yılında 8 bin 595 sokak hayvanının tedavisini gerçekleştirdi.
 
Dikili Belediyesi'nden yakacak yardımı
Havaların soğumasıyla birlikte Dikili Belediyesi tarafından kent merkezi ...
ESHOT’un dev bütçesine oy çokluğu… CHP ve AK Parti arasında ‘UKOME’ tartışması!
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan ESHOT’un 2024 yılı bütçesi ...
Başkan Oran'dan Alaçatılı kadınlara çağrı: Hep birlikte kuralım!
Göreve geldiği günden bu yana kadınlara verdiği desteklerle ve özel projeleri ...
 
Torbalı meydan projesi için kritik viraj… Büyükşehir’de ‘yüzde 60’ gerilimi!
Torbalı’da yapılması planlanan meydan projesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Meclisten onay aldı… Büyükşehir’den selzedelere nakdi destek kararı!
İzmir’de geçtiğimiz hafta sonu yaşanan taşkın sonrası yaşanan sel baskınları ...
Konak Belediyesi’nden esnafa kum torbası desteği
Konak Belediyesi, günlerdir şiddetli yağış ve fırtına etkisinde olan İzmir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva