HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Nisan 2018 Perşembe - 11:54

Başkan Şenol, Kocaoğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı için ne dedi?

Gaziemir Belediye Başkanı Şenol, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun adının CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak kamuoyunda lanse edilmesi için, “Kendisi böyle bir şey düşünmem demişti ama Aziz Bey tüm illerde sevilen biri. Kendini sevdirmeyi bilmiş” diye konuştu.

Başkan Şenol, Kocaoğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı için ne dedi?

EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Belediye Başkanı Şenol, 24 Haziran’da yapılacak erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

Partisinin süreçte izleyeceği yol haritası hakkında konuşan Başkan Şenol, milletvekili adaylarını belirleme yöntemi olarak ön seçimin yapılamayacağını ifade etti.

Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun isminin kamuoyunda zaman zaman cumhurbaşkanlığı adaylığıyla anılmasına ilişkin de konuşan Şenol, “Aziz Bey her ilde sevilen bir insan, kendisini sevdirmeyi bilmiş” dedi.

BAŞKAN KOCAOĞLU DİĞER İLLERDE DE SEVİLEN BİRİSİ KENDİSİNİ SEVDİRMEYİ BİLMİŞ!
Şenol, “Bir görüşmede kendisi ‘Asla öyle bir şey söylemem, düşünmem’ demişti Aziz Bey. Ama Aziz Bey her yerde sevilen bir insan. Diğer illerde de sevilen bir insan. Kendisini sevdirmesini bilmiş. Olursa kendisinin vereceği bir karar. Bu benim verebileceğim bir karar asla değil” diye konuştu.  

BİR AN ÖNCE ERKEN SEÇİME GİTMEK ZORUNDA KALDILAR
Şenol, “Bizim için bir sıkıntı yok. Biz her zaman hodri meydan diyorduk. İnşallah Türkiye için hayırlı olacak. 24 Haziran için vakit az. İYİ Parti durumunun ne olacağı söz konusu. Sonuçta girebilirler. 100 bin imza toplayıp da girebilirler. Çok bir imza değil. Her şey kötüye gidiyor. Daha Afrin savaşının giderleri Türkiye ekonomisine yansımadı. Ekonomi gittikçe bozulduğu için bir an önce seçime gitmek zorunda kaldılar. Her zaman 2019 diyorlardı ama artık toparlayamıyorlar. Ekonomi çok kötüye gidiyordu. Bir an önce erken seçime gitmek zorunda kaldılar” dedi.

YİNE ŞAİBELİ BİR SEÇİM BEKLİYORUM!
Şenol, “Dünyanın neredeyse tüm ülkeleriyle kavgalıyız. İş adamlarının da önünde sıkıntı var. Direk söyleyemiyorlar. Onlar haklı. İktidarın değişeceği düşünüyoruz eğer değişmezse büyük zamlar bekliyorum. Hatta batacak bankalar olabileceğini düşünüyorum. Görünmeyen demeyelim artık görünen devalüasyonlar oluyor. Seçimin bu tarihe alınması, 1 milyon 2000 doğumlu çocuğun oy kullanamaması demek. Zarflara mühür vurulmaması da çok kötü ve bunun takibini nasıl yapacaksın? Güneydoğu’da seçimin oy kullanma gününden bir gün önce biteceğini düşünüyorum. Seçim yapılmış gibi YSK’ya teslim edilecek. Yine şaibeli bir seçim bekliyorum” diye konuştu.

AK PARTİ GİDERSE TÜRKİYE RAHATLAR
‘Erken seçim Türkiye’yi rahatlatır mı?’ sorusunu yanıtlayan Şenol, “Giderlerse rahatlar. Gitmezlerse değişen bir şey olmaz. Aynı sıkıntılar, ayrışmalar devam eder. Gitmezlerse sıkıntının biteceğini düşünmüyorum. Artarak devam edecektir. Giderlerse normal seçimlere, parlamenter sisteme döneriz. Ama kalırlarsa belediye başkanlarını bile atamayla yaparlar. Benim kendi düşüncem bu. Bizim görevlerimizi de kaymakamlara verirler. Kafalarından bunlar geçiyor diye düşünüyorum. Biz hazırız. Tüm planlarımızı gitmeleri üzerine yapıyoruz. Sürekli sokaktayız. İnşallah kurtulacağız. AK Parti, giderse halk faydalı çıkacak. En büyük fayda halka dokunacak. Diğer partiler de kazançlı çıkacak. En büyük kazancın halkın olacağını düşünüyorum giderlerse” açıklamasında bulundu.

ÖN SEÇİMİN YAPILAMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
Ön seçim özelinde konuşan Şenol, “Biz farklı bir partiyiz. En azından milletvekili adaylarımızın yarısını ön seçimle belirliyorduk. Ama sürekli o kadar kısa ki ön seçim yapılmayacak ve atama yapılacak gibi. AK Parti için bunlar söz konusu bile değil. Kimi isterlerse onu gönderiyorlar. Çünkü demokratik bir parti değil. Bizim için en büyük sıkıntı ön seçimin yapılamaması olacak. Yapılırsa cumhurbaşkanlığı seçimi bırakılır milletvekili adayları doğal olarak kendi için çalışır. Ama bilemem belki genel merkez yine yapar. Benim kişisel düşüncem yapılmayacağı yönünde” yorumunu yaptı.

TÜRKİYE’NİN HER TARAFINA DAĞILACAĞIZ
Partisinin süreçte izleyeceği yol haritası için açıklamalar yapan Şenol, “Türkiye’nin her tarafına dağılacağız. Özellikle kendimizi anlatamadığımız bölgeler için mutlaka görevlendirmeler yapılacak. Erken seçim sürpriz değildi. Gerekli hazırlıklarımız zaten vardı. Genel merkez hazırlıklıydı. Bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Güzel ve gerekli sloganlarla süreci yürüteceğiz” dedi.  

GÜNEŞ İZMİR’DEN DE GAZİEMİR’DEN DE DOĞMAYA BAŞLAMIŞ!
Konuşmasının bir bölümünde yerel seçimlere de değinen Şenol, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, ‘Güneş İzmir’den doğacak’ açıklaması üzerinden, “Yarın seçim olsa Gaziemir’de yeniden seçimi alırım. Gaziemir’den de güneş doğmaya başlamış.  Gaziemir de İzmir’in bir ilçesi. Biz güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Aziz Bey’in dediği gibi güneş İzmir’den doğacak. Güzel gelişmeler olacak. Halkımız seçime hazır. Parti içi yarışın kırıcı geçmemesi önemli. Bir sene sonra bizim de önümüze seçim çıkacak. Rakip aday da olabilir. Partimiz bizi de gösterebilir de göstermeyebilir de. Partimiz kimi gösterirse yanında durmasını biliriz” diye konuştu” ifadelerini kullandı.

BİRÇOK AKP’Lİ BİZİM DÜŞÜNCEMİZE GELDİ, HALK BÜYÜK ORANDA CHP’YE DESTEK VERECEKTİR
Şenol vatandaşların erken genel seçimde CHP’ye destek vereceğini söylerken, “İnsanlar yaşıyor. Eğitimdeki kargaşayı görüyor. Aynı hükümet döneminde de 6 Milli Eğitim Bakanı değişti. Sağlık ekonomiye döküldü. Ekonomi aldı başını gitti, bozuldu. Vatandaş bunun fakrındadır ve gerekeni yapacaktır. Büyük oranda CHP’ye destek vereceklerdir. Bu rejimi kabul etmeyecektir. Böyle yapacaklarını biliyorum. Böyle yapmaları gerekiyor. Birçok AKP’li bizim düşüncemize gelmiş vaziyette. Ben güzel şeylerin olacağını umuyorum” dedi.

İZMİR HAK ETTİĞİNİ ALAMIYOR
Merkezi hükümetten İzmir’in yeterli desteği alamadığını söyleyen Şenol, “Biz devletten yardım alamıyoruz. Ben daha 1 lira alamdım. 23 Nisan için her sene Kültür Bakanlığı’ndan destek istiyoruz. Alamıyoruz. Aziz Başkan da verdiği vergiye oranla hak ettiğini alamıyor” diye konuştu.

KALMASI GEREKEN KALIR, GİTMESİ GEREKEN GİDER, ADAY GÖSTERİLMEZSEN İHANET Mİ EDELİM?
Adaylıklar noktasında konuşan Şenol, Kocaoğlu’nun bir 5 yıl daha kalmasının gerekli olduğunu vurguladı. Şenol, “Kalması gereken kalır, gitmemiz gerekiyorsa gideriz. Bizden daha başarılı bir sonuç çıkaran olursa bizim için sorun olmaz. Partimiz bana 10 yıl bu onuru verdi. Ne yapalım? Gösterilmezsek ihanet mi edelim? Ben o insanlardan değilim. Gösterilmezsem öyle bir düşüncem olmaz” dedi.

 
Akhisarspor ligde başka, kupada başka
 
Uşak'ta sır intihar: Daha 15'indeydi...
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Varol ZENGİNOBUZ 19 Nisan 2018 Perşembe 23:30

Halil başkanla HEDEF 2019....Gaziemir seni seviyor. Gaziemir seni İSTİYOR nokta

Yorumu oyla      9      5  
kasım 19 Nisan 2018 Perşembe 15:52

halil başkansız gaziemir düşünülmez

Yorumu oyla      10      5  
Gaziemirli 19 Nisan 2018 Perşembe 12:25

Başkanımıza katılıyorum CHPnin adayı Aziz Kocaoğlu’ olmalı çok sevilen biri

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir'de Çocuk Şenliği'ne 'ilk cemre' düştü
Bu yıl 21’incisi düzenlenen Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ne ...
Konak'ta anlamlı sergi
Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde açılan ‘Bir Tablo Bir Öğrenci’ sergisinde ...
Bornova’da dopdolu 23 Nisan
Bornova Belediyesi’nce düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na ...
 
Karşıyaka’da 7’den 77’ye bahar coşkusu
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, önce Zübeyde Hanım Huzurevi’nde ...
Seferihisar'ın yerel lezzetleri ile İstanbul yolcusu
Konsept kapsamında bu kez Türkiye’nin ilk “Sakin Şehri” olan Seferihisar'da ...
Başkan Kocaoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar: Erken seçim yorumu, 8 ilçe mesajı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, 2014 yerel seçimlerinde CHP'nin ...
 
Bucalı minikler kent turunda: Yeniden keşfettiler
Bucalı çocuklar Buca Belediyesi tarafından düzenlenen Buca kültür turuyla ...
Siyasetin duayenlerinden Konak’ta buluşma
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın ev sahipliğinde Tarihi Havagazı ...
Bornova'de edebiyat buluşmaları tam gaz
Yazar Canan Tan, Bornova Belediyesi’nin düzenlediği “Usta Kalemler Edebiyat ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva