HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Nisan 2018 Perşembe - 10:03

Siyasetin duayenlerinden Konak’ta buluşma

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın ev sahipliğinde Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen Vefa Gecesi’ne yerel ve genel siyasette uzun süre görev almış birçok isim katıldı.

Siyasetin duayenlerinden Konak’ta buluşma

Türkiye Meclis Üyeleri Birliği’nin 5’incisini düzenlediği Vefa Gecesi bu kez Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen yemeğe çok sayıda eski il genel ve belediye meclis üyesinin yanı sıra eski Bakan Işılay Saygın, İzmir eski Milletvekilleri Bülent Baratalı, Tuğrul Yemişçi, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura, eski belediye başkanları Cemil Şeboy, Ahmet Sarışın, Hakan Tartan, Sıtkı Kürüm, Nurgül Uçar ile mevcut Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla ve Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ katıldı.

BAŞKAN PEKDAŞ’A TEŞEKKÜR PLAKETİ
Siyasetin duayen isimlerini buluşturan gecenin açılışında konuşan Türkiye Meclis Üyeleri Birliği Başkanı Yalçın Kocabıyık, desteklerinden ötürü Başkan Pekdaş’a teşekkür etti. 1998 yılında kurulan birliğin bu yıl 5. kez düzenlediği vefa gecesinin önemine değinen Kocabıyık bu tür buluşmaların kent için de önemli olduğunu söyledi. İzmir’e çeşitli makamlarda hizmet etmiş siyaset insanlarını biraraya getirmeye devam edeceklerini dile getiren Kocabıyık, katılanlara teşekkür etti. Gecede Kocabıyık geçmiş yıllarda belediye meclis üyeliği yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a da birliğe yaptığı desteklerden ötürü teşekkür plaketi verdi.

BİR ARAYA GELMEK ÖNEMLİ
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da yaptığı konuşmada, “Siyasetin farklı dönemlerinde farklı alanlarda görevler yapmış siz değerli isimlerin karşısında konuşmak benim için zor ve heyecan verici. Bu tür vefa gecelerinin bir önemli yanı da bu güzel bir araya gelişleri sağlıyor olması... Beni heyecanlandıran bir başka konu da bir kadın belediye başkanı olarak siyasette kadınları temsil etmenin onurunu yaşamam... Sizlerle birlikte olduğum için çok mutluyum ve herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HİZMET ETMEKTEN ONUR DUYUYORUM
Parlamenter sistemin önemine değinen Pekdaş, 23 Nisan’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 98’inci yıldönümünün kutlanacağını hatırlatarak Meclis’lerin önemine vurgu yaptı. Kendisinin de iki dönem belediye meclis üyeliği yaptığını dile getiren Pekdaş, “Belediye başkanı seçilir seçilmez 4 Haziran 2014’te Konak’ta görev yapmış bütün belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimizle bir araya geldik. Hep birlikte fotoğraf verdik. Halkın oyuyla göreve gelen bizler çok önemli sorumlulukları da üstleniyoruz. Komşumuza hizmet etmek onuru çok az kişiye nasip oluyor. Bu hizmeti üstlenmekten onur duyuyorum. Bugün aranızda olmaktan da ayrıca onur duyuyorum. Demokrasi kurumlarla güçleniyor. Bunu sağladıkları için de ayrı ayrı teşekkür ediyorum”  diye konuştu. Konuşmaların ardından gece plaket töreniyle sürdü. Hizmetlerinden ötürü Işılay Saygın’a plaketini gecenin ev sahibi Başkan Sema Pekdaş verirken, Burhan Özfatura’ya ise Bülent Baratlı plaket verdi. Vefa gecesi Mikrop Hikmet’in şarkıları eşliğinde son buldu.

 
Kadın hakime şok: Anladığım kadarıyla eşim...
 
Öğrenci servisi tankerle çarpıştı: Yaralılar var!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'de edebiyat buluşmaları tam gaz
Yazar Canan Tan, Bornova Belediyesi’nin düzenlediği “Usta Kalemler Edebiyat ...
ÇİBEM'de kayıt zamanı
Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi (ÇİBEM) tarafından, 2018 – 2019 eğitim ...
Başkan Kocaoğlu'na hava yolu devinden ziyaret: Gündem turizm
Başkan Kocaoğlu, geçtiğimiz yıl İzmir'e 1.3 milyon dış hat yolcusu taşıyan ...
 
İzmir'de büyük vefa: Ustanın ismi parkta yaşayacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocukların en sevdiği yazarlardan Muzaffer ...
İzmir sporuna beş yıldızlı tesis
Geçen ay Gültepe Spor Tesisi’nin temelini atan Konak Belediyesi, bir spor ...
Selçuk’ta istihdam buluşması ve kariyer günleri
Selçuk’ta İstihdam Buluşması ve Kariyer Günleri Etkinliği düzenlendi. ...
 
Foça'da 23 Nisan coşkusu başladı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu Foça Demokrasi Meydanı’nda ...
Aydınlı çocuklar Ata'yla buluştu
Fitnat Nihat Azizler İlköğretim Okulu öğrencileri öğretmenleri eşliğinde, ...
Narlıdere 23 Nisan'a hazır
Narlıdere Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Pir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva