HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Şubat 2019 Pazartesi - 17:27

Başkan Selvitopu'ndan hükümete: Karabağlar'ı yeni mi keşfettiniz?

Başkan Muhittin Selvitopu göreve geldiğinde 4 olan semt merkezi sayısı, yeni açılan Hatay Nokta Semt Merkezi ile birlikte 16’ya çıktı. Açılışta konuşan Başkan Selvitopu, hükümete yüklenerek " “Karabağlar’ı on yıl sonra mı keşfettiniz? Yaklaşık 17 yıldır iktidardasınız yeni mi görüyorsunuz Karabağlar'ı? Hangi yatırımları yaptınız? Koskoca iktidarın Karabağlar’da yaptığı yatırımdan fazla yatırımı Karabağlar Belediyesi yapıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin yaptıklarını söylemiyorum bile" dedi.

Başkan Selvitopu ndan hükümete: Karabağlar ı yeni mi keşfettiniz?

Karabağlar Arap Hasan Mahallesi’nde hizmete giren Nokta Semt Merkezi açılış törenine mahalle sakinleri, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilci ve üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, eğitim, kültür ve sanata özel önem verdiklerinin altını çizerek, “Kültür ve sanat toplum yaşamında önemli bir yer tutar. Toplumlar kültür ve sanatsız ayakta duramaz. Bir toplumun başarıları da kültür sanat alanındaki başarıları ile ölçülür. Onun içindir ki Mustafa Kemal Atatürk eğitime, sanata ve kültüre çok önem vermiştir.  Çünkü o biliyordu ki dünyadaki diğer ülkelerle baş etmenin yolu eğitim, kültür ve sanattan geçer. Bazıları kültür ve sanatın yeni yeni farkına varmaya başladılar. Oysaki kültür ve sanat, hayatımızın, toplumsal yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası. Toplumumuzu ayakta tutan unsurdur. İşte bunları geliştirmek adına biz de Karabağlar Belediyesi olarak 58 mahallemizde de semt merkezleri açmak istiyoruz. Göreve geldiğimde semt merkezlerimizin sayısı 4'tü. Şu anda bu sayı 16’ya çıktı. Yakın zamanda bu sayı daha da artacak. 58 mahallemize yayacağız.” dedi.

DERMAN BELEDİYECİLİĞİNİ İZMİR’E YAYACAĞIZ
“Biz yeni bir baharı bekliyoruz. Martın sonu bahar!” diyerek yeni dönem için tekrar göreve aday olduğunu hatırlatan Başkan Selvitopu, “Semt merkezlerimizde Karabağlar’da yaşayan halkımızla doğrudan iletişim kurmak istiyoruz. Kimseyi ayağımıza çağırmak istemiyoruz. Bizler sizin ayağınıza geleceğiz.  Sizlerle dertlere çare arayacağız, derman arayacağız. Derman belediyeciliğini bütün Karabağlar’a ve İzmir’e diğer belediye başkanı adaşlarımızla yayacağız.

Semt merkezlerimizin yanında belli mahallelerimizi bir arada tutacak kültür merkezlerini de oluşturacağız. Şu anda önemli bir kültür merkezi inşaatımız Tahsin Yazıcı Mahallesi'nde sürmektedir.  Yine Kibar Pazaryeri'nin bir katı kültür merkezi olacak. Mimkent’te de yine büyük bir kültür merkezimizi İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçireceğiz. Amacımız toplumun her kesimini, kadınlarımızı, gençlerimizi, çocuklarımızı kültürle sanatla iç içe tutmaktır. Bu merkezde de açılacak çeşitli kurslarla, etkinliklerle, eğitim programlarıyla sizlerin hep yanında olacağız” diye konuştu.

KARABAĞLAR’I 10 YIL SONRA KEŞFEDENLER VAR
Bir kesimin Karabağlar’ı rant merkezi olarak görmeye başladığını ve amaçlarına ulaşmak için de Karabağlar Belediyesi'nin şu anki yönetimini olmadık ifadelerle karaladığını ifade eden Başkan Selvitopu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Karabağlar’ı on yıl sonra mı keşfettiniz? Yaklaşık 17 yıldır iktidardasınız yeni mi görüyorsunuz Karabağlar'ı? Hangi yatırımları yaptınız? Koskoca iktidarın Karabağlar’da yaptığı yatırımdan fazla yatırımı Karabağlar Belediyesi yapıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin yaptıklarını söylemiyorum bile.  Büyükşehir Belediyemizin de burada birçok yatırımı var. Ve bu yatırımlar önümüzdeki dönemde de son hızıyla devam edecek.

Biz Karabağlar'ı 2050-2060 yılına hazırlayacağız. Onun planlamasını tasarımını gerçekleştirdik. Bütün hazırlığımızı yaptık. Önümüzdeki dönemde bu planlamaları hayata geçireceğiz. Karabağlar’ı İzmir’in modern, yaşanabilir en güzel ilçelerinden biri haline getireceğiz. Karabağlar’da bu potansiyel var,  bu güzellik var. Bunu hep birlikte başaracağız.Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz.  Farklı düşüncelerimiz olabilir. Farklı siyasi partilere oy verebiliriz ama burada yaşayan tüm insanlar bizim yurttaşımızdır. Herkese eşit mesafede olup, aynı gözle bakıp hizmet etmeye devam edeceğiz. Karabağlar için İzmir için 80 milyon insanımız için çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız…”

BAŞKAN SELVİTOPU'NA TEŞEKKÜR ETTİ
Törende konuşan Arap Hasan Mahalle Muhtarı Hülya Torun da başta Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu olmak üzere, mahallerine böyle bir merkezin kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

 
İYİ Parti Manisa'da toplu istifa!
 
Bucalı Bekiroğlu’nun 6’ncı durağı DSP oldu: Benim için parti önemli değil!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KARABAGLAR HALKI 21 Şubat 2019 Perşembe 13:48

izmirli sen görmüyrsan o senin problemin

Yorumu oyla      5      5  
Lombak 18 Şubat 2019 Pazartesi 23:57

Hello Afrika, tell me how u doin''.

Yorumu oyla      4      7  
İzmirli 18 Şubat 2019 Pazartesi 18:04

Karabağlar Belediyesinin yatırımları görünmez sanırım.

Yorumu oyla      6      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta öykü dolu günler
Konak Belediyesi’nin evsahipliğinde bu yıl 17’ncisi düzenlenen Öykü Günleri ...
Karşıyaka’da türkü şöleni başlıyor
Karşıyaka Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl ikinci kez düzenlenecek ‘Karşıyaka ...
Buca’da sutopu heyecanı
İzmir’de ilk kez düzenlenen (+40 yaş üzeri) Master Sutopu Turnuvası, Buca ...
 
Maden sektörünün kalbi İzmir'de atacak
MINEX – 8. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı; maden sektörünün ...
Kocaoğlu'ndan 68'liler ziyaretinde mesaj: Bayrağı teslim ediyorum
Çoğu üniversite arkadaşı olan 68'liler Platforum üyeleriyle buluşan İzmir ...
İzmir'in tarihi parmaklarınızın ucunda
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi kent merkezinde yürütülen ...
 
İzmir'in o ilçesinde su kesintisi
İZSU'dan yapılan açıklamada Bornova'nın Ergene Mahallesi'nde su kesintisi uygulanacağı belirtildi.
Bornova'da muhtarlara tam destek
Muhtarların vatandaşlara daha iyi koşullarda hizmet verebilmesi için Bornova ...
Başkan Selvitopu’ndan 1 günde 2 açılış
Seçim çalışmalarına aralıksız devam eden Karabağlar Belediye Başkanı ve ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva