HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Şubat 2019 Pazartesi - 10:06

Maden sektörünün kalbi İzmir'de atacak

MINEX – 8. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı; maden sektörünün tüm dallarını fuarizmir’de bir araya getirecek. 23 – 26 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenecek MINEX Fuarı, hem yurt içi hem de yurt dışı sektör profesyonellerini İzmir’de ağırlayarak maden ihracatına katkı sağlamayı, sorunlar ile çözümleri gündeme getirmeyi ve bilim insanlarını buluşturmayı hedefliyor.

Maden sektörünün kalbi İzmir de atacak

Düzenlediği dev fuarlarla dünyayı İzmir’de buluşturan İZFAŞ, iki yılda bir gerçekleştirdiği MINEX – Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı’nın sekizincisi için çalışmalarını son hızıyla sürdürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve TMMOB Maden Mühendisleri Odası işbirliğiyle düzenlenecek MINEX - 8. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı, 23 - 26 Ekim 2019 tarihleri arasında fuarizmir’de gerçekleşecek. Son olarak 2017 yılında gerçekleşen fuarda; maden bulma, çıkarma işlemlerinde kullanılan son teknoloji dev makineler, iş makineleri, maden kazalarının önüne geçecek teknolojik yenilikler, gaz ölçüm cihazları, yaşam odaları, kaçış odaları, yangınları önceden haber veren sistemler gibi birbirinden önemli ürünler sektör profesyonelleri ile bir araya gelecek. Bu yıl da büyümenin hedeflendiği MINEX’e dünyanın çeşitli noktalarından katılımcıların gelmesi hedefleniyor. Fuarda ayrıca dört gün boyunca sektörel çeşitli etkinlikler de gerçekleşecek.

KONGRE FUARİZMİR’DE
Uluslararası Maden Makineleri ve Teknolojileri Kongresi’nin (IMMAT) yedincisi, MINEX ile eş zamanlı olarak fuarizmir’de yapılacak. Uluslararası bilim insanlarının ve uygulayıcıların katılacağı kongrede, maden sektöründeki gelişmeler gündeme gelecek. Kongrede araştırmacı, işletmeci, imalatçı, firma temsilcisi ve yöneticilerin aynı platformda buluşturularak etkin bir iletişimin sağlanması amaçlanıyor. Kongre kapsamında; maden işletme, cevher hazırlama ve zenginleştirme, mermer, altyapıya yönelik kullanılan maden makinaları ve bunların teknolojileri ile ilgili konular tüm dünyadan önemli uzmanlarca sunulup tartışılacak.

FUARDA NELER VAR?
MINEX – 8. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı’nda; metalik madenler, endüstriyel hammaddeler, kimyasal sanayi hammaddeleri, seramik refrakter cam sanayi hammaddeleri, çimento hammaddeleri ve yapı malzemeleri, kıymetli taşlar, prospeksiyon, maden işletme makinaları ve ekipmanları, sondaj makine ve ekipmanları, cevher hazırlama ve zenginleştirme makine ile ekipmanları, yardımcı makine ve teçhizatlar, işyeri sağlığı ve güvenlik malzemeleri, tünel ve tünel ekipmanları teknolojileri yer alacak.

SEKTÖRÜ MEMNUN ETTİ
2017 yılında gerçekleşen MINEX – 7. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı; bünyesinde barındırdığı maden makineleri, madencilerin madenlerde korunmasını sağlayan ekipmanları gibi sektörü yakından ilgilendiren ürün gruplarıyla büyük beğeni topladı. 28 ülkeden 180’i yabancı olmak üzere toplam 322 katılımcının yer aldığı 7. MINEX’e; ABD, Afganistan, Almanya, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Birleşik Krallık, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Filistin, Fransa, Gana, Hindistan, Hollanda, Irak, İran, İsrail, İspanya, İtalya, Kanada, Kazakistan, Kırgızistan, Macaristan, Mısır, Moldova, Nijer, Pakistan, Polonya, Romanya, Rusya, Senegal, Sırbistan, Singapur, Slovakya, Somali, Suudi Arabistan, Ukrayna, Ürdün olmak üzere 41 ülkeden yabancı satın alımcı geldi.

TÜRKİYE’NİN MADEN İHRACATI
Türkiye’nin yıllık olarak yaptığı ihracatta maden sektörü de önemli rol oynuyor. İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nin verilerine göre 2018 yılında doğal taş ve minerallerden oluşan maden ihracatı 4,5 milyar doların üzerinde gerçekleşti. Madencilik sektöründe gerçekleşen ihracat, tüm kalemler arasında önemli bir noktada yer alıyor.

 
CHP’li Polat İKÇÜ’deki o iddiaları meclise taşıdı
 
Buca’da sutopu heyecanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu'ndan 68'liler ziyaretinde mesaj: Bayrağı teslim ediyorum
Çoğu üniversite arkadaşı olan 68'liler Platforum üyeleriyle buluşan İzmir ...
İzmir'in tarihi parmaklarınızın ucunda
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi kent merkezinde yürütülen ...
İzmir'in o ilçesinde su kesintisi
İZSU'dan yapılan açıklamada Bornova'nın Ergene Mahallesi'nde su kesintisi uygulanacağı belirtildi.
 
Bornova'da muhtarlara tam destek
Muhtarların vatandaşlara daha iyi koşullarda hizmet verebilmesi için Bornova ...
Başkan Selvitopu’ndan 1 günde 2 açılış
Seçim çalışmalarına aralıksız devam eden Karabağlar Belediye Başkanı ve ...
Karşıyaka'da 'Bir Baba Hindi Mustafa’ya vefa
Karşıyaka’ya değer katan isimleri yaşarken onurlandıran Karşıyaka Belediyesi, ...
 
Karabağlar’da toplu sözleşme bayramı
Karabağlar Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ...
Karabağlar'da toplu sözleşme sevinci
Karabağlar Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ...
Selvitopu: Tek hedefimiz Karabağlar'ı modernleştirmek
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Müteahhitler ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva