HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Mart 2019 Salı - 13:40

Başkan Selvitopu: Karabağlar’da tiyatrolar oynanıyor!

Karabağlar Belediye Başkanı ve CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Muhittin Selvitopu, “Karabağlar’ın sınırlarını çizen biz değiliz, iktidar çizdi. Biz o zamanlar ‘meydanı olmayan, sineması olmayan, tiyatrosu olmayan bir ilçe yarattılar’ dedik. Şimdi bunu onlar söylüyor. Karabağlar’da tiyatrolar oynanıyor” dedi.

Başkan Selvitopu: Karabağlar’da tiyatrolar oynanıyor!

EGEDESONSÖZ- Karabağlar Belediye Başkanı ve CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Muhittin Selvitopu, SonsözTV’ye konuk olarak Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. Selvitopu seçim gündemi ve Karabağlar’daki gelecek dönem projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

RAKİP DOĞAN’A: BUNA SADECE GÜLÜNÜR
AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Bilal Doğan’ın Muhittin Selvitopu’nun başkanlık yapmak istemediği iddiası üzerinekonuşan Muhittin Selvitopu, “Bilal Bey kendi düşüncelerini ifade etmiş, benim böyle bir fikrim yok, buna sadece gülünür. İkinci dönem aday olmayı özellikle kendim istedim, bunun sebebi de biz Karabağlar’ın 2050 yılına dönük planlamalarını yaptık. Bu planlamaları önümüzdeki dönem uygulamaya geçireceğiz. Özellikle de bu uygulama süreci içerisinde Belediye Başkanı olarak görev almak istedim çünkü bunlar önemli. Tabii insanlar Karabağlar’ı bilmedikleri için Karabağlar’da neler olduğunun farkında değiller. Karabağlar’ın sorunlarını biz çok iyi biliyoruz ve onları temelden çözeceğiz. Yani öyle hayalci projelerle değil, temelden çözeceğiz. Karabağlar İzmir’in en modern ilçelerinden biri haline gelecek ve bu çok uzun sürmeyecek. 50 yılda oluşan bir yeri böyle sihirli değnek gibi bir yılda 2 yılda değiştiremez, bunun bir süreci vardır. Böyle bir değişime  kalkarsanız da sosyal sorunlara yol açarsınız. Orada yaşayan insanları rahatsız edersiniz. Bizler bunu biliyoruz, neler yapacağımızı da çok iyi biliyoruz, önümüzdeki 5 yılda da Karabağlar çok daha farklı bir yola girecek” dedi.

“KİMİN TANINIP TANINMADIĞINI 31 MART’TA GÖRECEĞİZ”
Bilal Doğan’ın Selvitopu’nunKarabağlar’da tanınmadığı iddiasının hatırlatılması üzerine, “Onu 31 Mart’ta göreceğiz. Kim tanınıyor, kim tanınmıyor sandık gösterecek, bizim o konuda bir kuşkumuz yok. Bunlar siyasi ortam içerisinde söyleyecek başka bir şey bulamayınca söylenen sözler. AK Parti’nin adayı beni çok ilgilendirmiyor, beni kendi yapacaklarım ilgilendiriyor. Siyasette sizin yaptıklarınız ve yapacaklarınız sizin ne olduğunuzu gösterir, Karabağlar halkı da Muhittin Selvitopu’nun kim olduğunu ve ne yapmak istediğini çok iyi biliyor. Bunlar tabii söylenecek, siyasette bu var, siyasette sizi istemeyenler var, bunlar söyleyecek bir şey bulamayınca böyle şeyler söyleyecekler. Sokağa çıktığımda ben vatandaşın tanıyıp tanımadığını kendim biliyorum zaten. Ama şunu yapmıyorum, belediyenin kaynaklarını kendimi reklam etmek için kullanmıyorum. Bunu kullananlar var, eğer bunu ifade etmek istiyorlarsa, ben onu asla yapmayacağım. O kaynaklar Karabağlar halkına ait, orada 5 kuruşun hesabını yapacağız” diye konuştu.

“KARABAĞLAR’DA TİYATROLAR OYNANIYOR”
Karabağlar’ı geliştirecek projeler için kollarını sıvadıklarını belirten Selvitopu, “Karabağlar’da gelişme trendi yükseldikçe, Karabağlar’a göz dikenler var. Bu göz dikmeler sadece İzmir’den değil, İzmir dışından da çeşitli grupların böyle bir hedefi var. Biz bunu izliyoruz, gözlüyoruz. Önümüzdeki dönem için aday olmamdaki en büyük etken, bu imar planlarını hayata geçirmek, Karabağlar’ı sağlıklı bir yola sokmak olacak. Üniversite konusunda çıt yok. Poligon deresi konusunda çıt yok. Poligon Deresi’nin yeşil alan kalmasını istiyoruz. Karabağlar’daki o alanın tamamının üniversite yapılmasını istiyoruz. Bunları çözmek Karabağlar’a katkı sağlar. Karabağlar’ın sınırlarını çizen biz değiliz, iktidar çizdi, biz o zamanlar ‘meydanı olmayan, sineması olmayan, tiyatrosu olmayan bir ilçe yarattılar’ dedik. Şimdi bunu onlar söylüyor. Karabağlar’da tiyatrolar oynanıyor.

İlçeye kimliğini kavuşturuyoruz. Bunların kültür ve sanatla da alakası olmadığı için, kültürle sanatla yaşamadıkları için bunlarla haberleri olmuyor. Karabağlar gelecekte kültür-sanatla haşır neşir olan bir kent olacak. Karabağlar halkı yavaş yavaş, kimin ne düşündüğünü anlıyor. Kentlerin gelirleri açısından bakıldığında bir dengesizlik var. Bir kanun düzenlemesi ile bu adaletsizliğin giderilmesi gerekir. İktidar 17 yıldır bu düzenlemeyi yapmadı, yapmaya da niyetleri yok. Biz var olan bütçemizle hizmet etmeye devam ediyoruz, bizim de hatalarımız vardır tabii biz genç bir belediyeyiz. İşin içinde bir çelişki var ama bu kuruluş amacında. Karabağlar ve Bayraklı siyasi bir hedef ile oluşturulan ilçeler. Ama bu oyun tutmadı, Karabağlar gelişme trendine girdi” dedi.

“TOKİ ÜNİVERSİTE ALANINA KONUT SOKMAYA ÇALIŞIYOR”
Karabağlar’da bakanlık tarafından yapılan kentsel dönüşüm projelerini eleştiren Selvitopu, “Yenitepe konutlarını niye yaptınız oraya? Şimdi o inşaatlar da durdu, Karabağlar halkına ne faydası var onun? Kentsel dönüşüm dediler ama büyükşehir Uzundere’de yaptı büyükşehir, insanlar huzur içinde oturuyor. TOKİ Üniversite için istenen alana da illa ki konutu sokmaya çalışıyor. Biz Karabağlar’da yeni konuta ihtiyaç olmadığını söylüyoruz. Karabağlar’da yeni konut alanları açmanız Karabağlar’da düzensiz yapıyı etkiler. Açılması gereken bulvarlar var, bu kaynaklarla onları açalım. Karabağlar’da bir üniversite kampüsü olursa, Karabağlar’daki yaşamı olumlu yönde etkiler. Karabağlar’da Kaymakamlığın önündeki çukurda altı otopark üstü meydan olması kente değer kazandırır, buyurun bunları yapalım. Karabağlar’ın planları yapıldı. Karabağlar’da 2050 yılına kadar geçerli planlarla emin adımlarla gidiyor” diye konuştu.

“KAMPÜS ALANI İÇERİSİNDE SOSYAL ALAN YAPILAMIYOR MU?”
Karabağlar’da yapılması planlanan arazinin bölünerek bir kısmının sosyal donatı alanı olarak TOKİ’de bırakılması konusuna da değinen Selvitopu, “Orası TOKİ’nin değil, Hazine’nin arazisiydi, TOKİ’ye devredildi. Bir gecede TOKİ’ye hazinenin yeri devredildi. Yerel yönetimlere ihtiyacınız var mı diye sormadınız. Niye, çünkü burada muhalefette olan belediye başkanları var. Sanırım AK Partili belediye olsaydı TOKİ değil, belediyeye devredilirdi bu arazi. Biz tekrar hazineye devredilmesi için dava açtık. Orada TOKİ’nin ne işi var? Oradaki alan neden bölünüp konut yapılmaya çalışılıyor? Kampüs alanı içinde olursa sosyal alanlar yapılamayacak mı? Kimi kandırıyorlar? Biz oradaki alanın tamamının üniversite olması için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

“GENÇLERİMİZ SPOR, KÜLTÜR VE SANATLA İLGİLENECEK”
Gençlerin toplumun en önem verdikleri kesimi olduklarını ifade eden Selvitopu, “Gençlerimizi uyuşturucudan uzak tutmanın bir yolu spora ve kültürel aktivitelere yönlendirmek. Karabağlar Belediyesi olarak, eğitim, kültür ve sanata önem veriyoruz. Önümüzdeki dönemde en önemli projelerimizden bir tanesi gençlik merkezidir. Gençlerimiz orada spor aktivitelerinden, kültür sanat etkinliklerine kadar çeşitli faaliyetlerde bulunacak. Kültür merkezleri  Günaltay mahallesinde Ali Fuat Cebesoy’da yeni kültür merkezlerimiz devreye girecek. Böyle merkezlerimizi tüm semtlerimize yaymayı planlıyoruz. Gençlerimizin bu tür etkinliklerle haşır neşir olmasını istiyoruz. Önümüzdeki dönem Karabağlar Belediyemizin asfalt tesislerini modernleştiriyoruz. Yaz aylarında yeni asfalt çalışmalarımızı yapacağız, yine bazı  yollarımızı da parke taşı olarak yenileyeceğiz” diye konuştu.

“HEDEF YÜZDE 60”
Seçim sürecine de değinen Selvitopu, “Yerel yöneticilerimizi seçeceğiz ama genel seçim havasında gidiyor. Karabağlar’da yaşayan vatandaşlarımıza dikkatli olmalarını ve tercihlerini iyi kullanmalarını diliyorum. Sandığa mutlaka gitmelerini söylüyorum. Önümüzdeki dönem bu görev bize tekrar bu görev verilirse, bu görevi layıkıyla sürdürmeye devam edeceğiz” diyerek, seçim sonuçları için yüzde 60’lık bir oy beklediklerini ifade etti.

 
Karabağlar’da coşkulu yürüyüş
 
Bakan açıkladı: Marketlerde tanzim satış dönemi
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ÜMİT BAYINDIR 30 Mart 2019 Cumartesi 20:52

AKP HÜKÜMETİ KARABAĞLAR''DAN OY ALAMAYACAĞINI BİLDİĞİNDEN KARABAĞLAR HALKINA EKONOMİK YIKIM MAKSADIYLA,SAĞLAM ZEMİNLİ YERLEŞİM ALANLARINI RİSKLİ ALAN İLAN EDİP HALKIN ARAZİSİNE EL KOYUP İMARI DURDURDU,KENDİ YANDAŞ MÜTAYİTLERİNE İNŞAAT İZNİ VERDİ,AKP NİN MAKSADI KARABAĞLARDA KENTSEL DÖNÜŞÜM ADI ALTINDA HALKIN MALINI ELİNDEN ALIP RANTSAL DÖNÜŞÜMLE KENDİ YANDAŞLARINI ZENGİN EDİP,KARABAĞLAR HALKINI EKONOMİK YIKIMA SÜRÜKLEMEK,HALKIN ARAZİSİNE İMAR VERMEYİP,DAĞA TAŞA İMAR VERİP,HALKIN MALININ DEĞERİNİ DÜŞÜRMEK İÇİN KOMPLOLAR KURUYOR,ŞEHİR İÇİNDEKİ YERLEŞİM ALANLARINI DEĞERSİZLEŞTİRMEK İÇİN TOKİ ARACILIĞIYLA SUNNİ ARZ TALEP OLUŞTURUP,KENDİ MÜTAYİTLERİNİN ÇÜRÜK,MALZEMEDEN ÇALINMIŞ,KALİTESİZ BİNALARINI MİLLETE ALMAK ZORUNDA BIRAKTIRIYOR.KENDİLERİNİ ZENGİNLEŞTİRECEK ŞEKİLDE ARZ VE TALEBİ YÖNLENDİRİP,MİLLETE ZORAKİ DAİRE SATIYORLAR,TOKİ HALKA TUZAK KURUYOR,HEYELAN BÖLGELERİNE İMAR VERİYOR,ÇİĞLİDEKİ HEYELENDAN HALKIN MALINI KURTARMAK İÇİN İZMİR BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ FORE KAZIKLARLA HEYELANI DURDURMUŞTU.PARAYI TOKİ KAZANDI,MİLLETİN CANINI MALINI İZMİR BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ KURTARMIŞTI.

Yorumu oyla      4      5  
Aynalı 28 Mart 2019 Perşembe 05:53

Haydi dostlar hep beraber mutlu güzel yarınlara MUHİTTİN SELVİTOPU’YLA

Yorumu oyla      7      5  
Cengiz cansız 27 Mart 2019 Çarşamba 09:58

Sn selvitopu ile Bilal doğan mukayese bile edilemez bilal bey daha aday adayı iken kentsel dönüşümü toki üzerinden yapacağını ilan etti bu facia demek karabağlarlı seçmen bunu iyi biliyor ünüversite için ayrılan alanın bir bölümünün konut a ayırmak istemeleri bu yüzden karabağların parası muhittin selvitopu ile emin ellerde şimdi durup dururken paramızı rantiyecilere neden teslim edelim.

Yorumu oyla      9      5  
enselerinde 26 Mart 2019 Salı 18:08

Sayın Selvitopu Bozyaka-Yeşilyurt-Poligon bir hat çizin onun güneyi ile çevre yolu arasını iyi takip edin. Vaatlerin maddi olma ihtimali kuvvetli eksilmeyin oralardan.

Yorumu oyla      11      5  
KARABAGLAR HALKI 26 Mart 2019 Salı 17:04

siz. muhittin başkanı tanımıyorsunuz kendi özel işlerinde kesinlikle kamunun parasının 1 kuruşunu bile kullanmaz bunu herkes bilir evet karabaglarda AKP kaznırsa şimdiden heryeri parsel parsel götürecekler...o yüzden rantçılara karşı mıhittin başkan

Yorumu oyla      14      6  
pis kokular 26 Mart 2019 Salı 14:23

Karabağlar'ın çevre yoluna yakın ve oradan Bozyaka'ya doğru olan kesiminde bazı adayların oy karşılığında maddi bazı konular olduğunu duyuyoruz hiç hoş değil. Çünkü seçim sonu ilk iş kazanırsa harcadığını misliyle çıkartacaktır.

Yorumu oyla      9      10  
insanlık 26 Mart 2019 Salı 14:19

İzmir'de yaşayıp maddi durumu çok kötü olan kişiler, akrabalık ve hemşehriliğin kuvvetli olduğu yerlerde yaşayanlar lütfen oy karşılığında kim olursa size maddi menfaat vaat edenlere veya verenlere itibar etmeyin çünkü bu kişiler seçildiği an ilk işi yaptığı masrafı çıkartmak olacaktır.

Yorumu oyla      9      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anlaşma tamam: Büyükşehir'de grev düğümü çözüldü!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında İZELMAN işçileri ...
Ege’nin şampiyonu Gaziemir
Gaziemir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Buğday Tanesi Projesi, 7 ilden ...
Dünyanın dev buluşması başlıyor
Bu yıl 25’inci yaşını kutlayacak dünyanın en büyük fuarlarından MARBLE ...
 
Sivil toplumdan Kocaoğlu'na veda: Sen gönüllerimizin başkanısın
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 15 yıllık görev süresinin ...
Başkan Atila: Millet İttifakı, İzmir ve Bornova’da yüzde 68’i mutlaka aşacak
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerle ...
Büyükşehir'den o ilçeye modern mezbaha
Devredilen Tire Mezbahası yetersiz kalınca, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
Foça'da film akşamında geçmişe yolculuk
Foça Belediyesi’nce düzenlenen ‘Yurdakul Kabasakal-Belgesel Film Akşamı’nda; ...
Bayındır’da coşkulu miting
Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli Bayındır merkez’de düzenlenen ...
Ege barajlarında sevindiren doluluk oranı
İzmir, Manisa ve Uşak'taki toplam 21 barajda doluluk oranının kış yağışları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva