HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Mart 2019 Salı - 11:33

Dünyanın dev buluşması başlıyor

Bu yıl 25’inci yaşını kutlayacak dünyanın en büyük fuarlarından MARBLE İzmir Fuarı, kapılarını açmaya hazırlanıyor. Bin 100’e yakın katılımcısı, Türkiye ve dünyanın çeşitli bölgelerinden binlerce doğal taşı, özel makineleri, ticari görüşmeleri ve sektörde önemli işlere imza atmış ünlü isimlerin katılacağı etkinlikleriyle 25. MARBLE İzmir Fuarı, dolu dolu dört gün yaşatacak.

Dünyanın dev buluşması başlıyor

İzmir’in dünyaya açılan en büyük kapısı olan MARBLE İzmir Fuarı, 27 Mart Çarşamba günü kapılarını açıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen MARBLE İzmir Fuarı, çeyrek asrı devirecek. 30 Mart Cumartesi gününe kadar binlerce sektör profesyoneline ev sahipliği yapacak fuarizmir’de, Türkiye’ye yıllık 2 milyar dolar döviz kazandıran Türk doğal taş sektörünün büyük bağlantılar yapması hedefleniyor. Ağırlıkları 30 bin tona ulaşan bin 500 ham dev blok, yarı işlenmiş ve işlenmiş yepyeni doğal taşların yanında iş makineleri, mermer makineleri ile makine sarf malzemelerinin de yer alacağı MARBLE İzmir Fuarı; önemli isimleri de ağırlayacak. 5. Uluslararası Taş Kongresi, Dünya Taş Forumu, Designer Habitat Workshop ve Genç Yaratıcı Fikirler Platformu; alanında dünyada önemli işlere imza atmış kişilere ev sahipliği yapacak. Doğal taş sektörüne dair ne varsa, fuarizmir’de gündeme gelecek.

150 BİN METREKARE ALANDA GERÇEKLEŞİYOR
Toplamda 150 bin metrekare alanda gerçekleşecek fuarda; A, B ve C Holü doğal taş firmalarını ağırlayacak. Hollerde işlenmiş ve yarı işlenmiş doğal taşlar, sektör profesyonellerini karşılayacak. C Holü’nün yarısı uluslararası katılımcıların yer aldığı bölüm olacak. Türkiye’nin çeşitli bölgeleri ve İran’dan gelen toplamda bin 500 blok, C Holü’nün dış kısmından başlayarak D Holü’nün açık otopark bölümüne kadar gelecek. C Holü’nün yan bölümünde kurulan üzeri kapalı dev alanda ise mermer sektöründe önemli bir yere sahip olan makineler yer alacak. İş makinelerinin görsel şovu ise hollerin ortasında bulunan dev etkinlik alanında olacak. Bu bölümlerde birbirinden özel iş makineleri sergilenecek. D Holü ise, makine sarf malzemelerine ev sahipliği yapacak.

BİN 100’E YAKIN KATILIMCI
Dünyanın da merakla beklediği 25. MARBLE İzmir Fuarı’na bu yıl 209’u yabancı olmak üzere toplamda bin 100’e yakın firma katılacak. Fuarda; Almanya, Amerika, Azerbaycan, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Danimarka, Fransa, Güney Afrika, Hindistan, Hong Kong, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya, Katar, Mısır, Moritus, Polonya, Rusya, San Marino, Suudi Arabistan,Vietnam ve Yunanistan yerini alacak.

DÜNYANIN HER NOKTASINDAN SATIN ALMACILAR GELİYOR
Dünya doğal taş rezervlerinin yüzde 35’ine sahip olan Türk doğal taş sektörünün şovuna sahne olması beklenen 25. MARBLE İzmir Fuarı’nda, 63 ülkeden yüzlerce satın almacı bulunacak. Yerli ve yabancı katılımcılarla ticari görüşmeler yapma imkanı yakalayacak satın almacılar, başta İzmir olmak üzere ülke ekonomisi ve ihracata katkı sağlayacak. Fuarla birlikte Türkiye’ye yıllık 2 milyar dolar döviz kazandıran Türk doğal taş sektörüne pozitif katkı sağlamak hedefleniyor.

OTELLER DOLDU
25. MARBLE İzmir Fuarı öncesinde kentin merkezi ve çevre ilçelerdeki otellerde yoğunluk yaşanıyor. Yurt dışı ve yurt içinden gelmesi beklenen sektör profesyonellerinin ilgisi, kentin dinamiklerini de mutlu etti. Dört gün boyunca fuar öncesi ve sonrasında İzmir’de vakit geçirme imkanı bulacak konuklar, kent ekonomisine de katkı sağlayacak. İzmir, iş bağlantılarının yanında cıvıl cıvıl bir dört gün yaşayacak.

TASARIM VE ETKİNLİKLER ÖN PLANA ÇIKIYOR
25. yılında tasarım ve etkinlikleriyle ön plana çıkmaya hazırlanan fuarizmir, doğal taş sektörünün geleceği için bir amiral gemisi olarak hizmet verecek. Dünya Taş Forumu, Genç Yaratıcı Fikir Platformu, Designer Habitat Workshop ve Uluslararası Taş Kongresi ile MARBLE İzmir, sektörün geleceği için önemli etkinliklere imza atacak. Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen Dünya Taş Forumu, bu yıl daha geniş bir katılımla gerçekleşecek Doğal taş sektörünün öncü kuruluşlarından olan Doğal Taş Enstitüsü (Amerika), Dünya Doğal Taş Birliği (İspanya), Avrupa Doğal Taş Endüstrileri Federasyonu (Almanya, Çek Cumhuriyeti, Belçika, Avusturya), Rusya Taş Endüstrisi Birliği, FICCI – Hindistan Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği, Shuitou Uluslararası Taş Fuarı (Çin), WARSAW EXPO (Polonya), Iran Stone Expo (İran), CarraraFierre (İtalya) fuardaki yerini alacak. Dünyanın dört bir yanındaki kuruluşların temsilcilerinin yanı sıra, Ege ve İstanbul Maden İhracatçılar Birliklerinin başkan ve temsilcileri de foruma katılacak. Doğal taş endüstrisinin dünya devleri, sektörün bugünü ve geleceğini değerlendirmek üzere fuarizmir’de buluşacak.

DOĞAL TAŞIN DÖNÜŞÜMÜNE “DEĞİŞİK” ÇÖZÜMLER
2018 yılında tasarım alanında atılan önemli adımlardan biri olan Genç Yaratıcı Fikir Platformu ise bu yıl ikinci kez düzenlenecek. Doğal taşın dönüşümüne “değişik” fikirler sunan platform, sektörde mevcut olan tasarım ihtiyacına cevap veriyor. Sektörü yeni tasarımlar ile güçlendirip uluslararası pazarlarda yenilik yaratabilecek özgün tasarımcıları teşvik eden platform kapsamında genç tasarımcılar Türk doğal taşlarıyla özgün ve üretilebilir ürünler ortaya çıkaracak. Tasarımların katılımcı firmalar tarafından üretim sürecine geçtiği platform sonucunda, genç ve yaratıcı fikirler, doğal taş ve mermere yönelik ürünlerini fuar süresince sergileme olanağı elde edecek. 29 Mart tarihinde ise en değişik üç tasarıma ödül ve en çok katılımı gösteren üniversiteye ise Ege İhracatçı Birlikleri özel ödülü olarak üç boyutlu yazıcı verilecek.

DOĞAL TAŞIN SERÜVENİ MERCEK ALTINA ALINACAK
Türkiye ve dünyada önemli çalışmalara imza atmış dünyaca ünlü mühendis ve mimarları bir araya getiren 5. Uluslararası Taş Kongresi, jeolojik bir miras olan doğal taşın antik çağdan günümüze dek süren serüveni ile fuara damga vuracak. Kongre kapsamında günümüzden geleceğe uzanan doğal taşın kullanımı, jeolojik alt yapısı, çağdaş mimarı tasarımdaki önemi, kültürel boyutu, üretimde tasarımsal yenilikçi yöntemler ve mozaik tasarımında taşın kullanımı konuları uzman isimler tarafından derinlemesine incelenecek.

SÜRDÜRÜLEBİLİR TASARIM ALANI: DESİGNER HABİTAT WORKSHOP
Çeyrek asırlık yaşında tasarımla ön plana çıkmaya hazırlanan MARBLE İzmir Fuarı’nda bu yıl bir ilk gerçekleşecek. Türkiye’nin küresel pazarda rekabet değerini artırmak için sürdürülebilir bir tasarım alanı oluşturulması gerektiğini vurgulayan fuarda “Designer Habitat Workshop” gerçekleştirilecek. Fuarcılık sektöründeki ihtiyaçlara tasarım odaklı düşünme yaklaşımıyla cevap vermeyi hedefleyen bu platform kapsamında üniversite öğrencileri ve akademisyenler tarafından özel bir tasarım ve bilgi paylaşım alanı projelendirilecek. Kalıcı değer olarak seçilen projenin bir sonraki MARBLE İzmir Fuarı’nda üretimi gerçekleştirilecek. Sektör ile tasarımcıyı buluşturacak Designer Habitat Workshop’ta ayrıca interaktif çalışmalar da yer alacak.

SAYILARLA 24. MARBLE İZMİR FUARI
Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı olan MARBLE, geçtiğimiz yıl 28 - 31 Mart tarihleri arasında düzenlendi. Fuara 123 ülkeden 9 bin 790 yabancı, 53 bin 524 yerli olmak üzere toplamda 63 bin 314 ziyaretçi geldi. Doğal taştan, sektörde kullanılan iş makinelerine kadar tüm doğal taş sektörünü kucaklayan 24. MARBLE İzmir Fuarı’nda, 914 yerli, 34 ülkeden 246 yabancı katılımcı yer aldı. Fuarda 10 binin üzerinde ikili görüşme gerçekleşti.

 
İzmir'deki arazi kavgası kanlı bitti!
 
CHP Adayı Engin: Demokrasi Meydanı ‘kadınların’ olacak
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Eyyy Zeybekçi 27 Mart 2019 Çarşamba 01:14

Eyyyy Zeybekçi ve onun tayfası! Hani reis sesleniyor ya, bir kere de ben sesleneyim size, şu fuar alanın yıl boyu kazandırdıklarını geçtim sadece mermer fuarı süresince ülkeye kattıklarının benzeri bir işiniz var mı? Hani, şunu yaptık, şu kadar katma değer yarattık dediğiniz bir şey? Yol yaptınız, parası bizden, köprü yaptınız parasını üstelik döviz cinsinden ödüyoruz, boğaz geçişi yaptınız, hem geçenler hem geçmeyenler olarak bizler ödüyoruz! Sattınız ne varsa, el elde baş başta kalakaldık! Yahu ne iyi etmişiz şu Aziz Başkanı seçmekle!

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sivil toplumdan Kocaoğlu'na veda: Sen gönüllerimizin başkanısın
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 15 yıllık görev süresinin ...
Başkan Atila: Millet İttifakı, İzmir ve Bornova’da yüzde 68’i mutlaka aşacak
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerle ...
Büyükşehir'den o ilçeye modern mezbaha
Devredilen Tire Mezbahası yetersiz kalınca, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
Foça'da film akşamında geçmişe yolculuk
Foça Belediyesi’nce düzenlenen ‘Yurdakul Kabasakal-Belgesel Film Akşamı’nda; ...
Bayındır’da coşkulu miting
Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli Bayındır merkez’de düzenlenen ...
Ege barajlarında sevindiren doluluk oranı
İzmir, Manisa ve Uşak'taki toplam 21 barajda doluluk oranının kış yağışları ...
 
Ödemiş'te 4 nala yarış!
Ödemiş ilçesinde, 19'uncusu bu yıl 18 Mart Şehitler Haftası etkinlikleri ...
Başkan Selvitopu’ndan genç buluşma
Seçim çalışmaları kapsamında toplumun her kesiminden insanlarla bir araya ...
Karşıyaka modern cemevine kavuşuyor
Farklı din ve inançlara sahip insanların, özgürce ibadet etmesini sağlamak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva