HABERLER>POLİTİKA
5 Ekim 2015 Pazartesi - 16:28

Başkan Şahin’e 4 koldan soruşturma!

Bakanlık, bomba iddialarla gündeme damga vuran denetim komisyon raporunun ardından savcılığa yapılan başvuru sonrası harekete geçti ve 6 maddeden 4'ü için soruşturma izni verdi.

Başkan Şahin’e 4 koldan soruşturma!

EGEDESONSÖZ – Menemen Belediyesi’nde 2014 yılı mali harcamaların denetim komisyonu raporunun açıklanmasıyla gündeme gelen yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarına yargı yolu açıldı.

Denetim Komisyonu raporuna karşılık 5 sayfalık bir şerh raporu hazırlayan AK Parti'li Meclis Üyesi Arif Kuran Cumhuriyet Savcılığı’na başvurmuştu. Gelişmenin ardından görevlendirilen müfettişler incelemelerini tamamladı ve İçişleri Bakanlığı soruşturma izni verdi.

Menemen Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi ve AK Parti Eski İlçe Başkanı Arif Kuran, AK Parti İl Teşkilat Başkanı Abdurrahman Tosun, AK Parti Menemen İlçe Başkanı Mithat Çetin, Menemen Belediyesi Üyesi Hakkı Durmaz ile birlikte düzenlediği basın toplantısıyla bakanlığın kararını duyurdu.



ŞAHİN'E 4 KOLDAN SORUŞTURMA İZNİ
İçişleri Bakanlığı’nın tespit edilen 6 konudan 4’ü için soruşturma izni verdiğini belirten Kuran, “Yaklaşık 20 gün kadar önce 2014 yılı Menemen Belediyesi hesaplarıyla ilgili yapılan denetim komisyonumuzdaki tespitleri daha evvel bir rapor haline getirerek İçişleri Bakanlığı'na tespit etmiş olduğumuz usulsüzlük ve yolsuzluklarla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Aynı zamdan Cumhuriyet Başsavcılığı'na da bildirmiştik. Gerek Cumhuriyet Savcılığı’nın İçişleri Bakanlığı'na gönderdiği yazı gerekse bizim İyapmış olduğumuz şikayetleri değerlendiren bakanlık görevlendirdiği bir mülkiye baş müfettişi ile yaklaşık ilçemizde 1 ay süreyle ortaya koyduğu iddiaları inceledi. Yapılan tespitleri bildirdi. Bu tespitler sonucunda bakanlık bizim talep ettiğimiz 6 maddeden 4 ile ilgili Belediye Başkanı Tahir Şahin hakkında soruşturma izni verdi. Bir başka tabirle 4 koldan bir soruşturma başladı” ifadelerini kullandı.

"1600 KAMYON TAŞ YOK OLMUŞTUR"
Kuran şöyle devam etti: Menemen Belediyesi 2014 yılı içerisinde 197 bin metre kare parke taş alımı yapılmış. Tespitlerde Menemen Belediyesi sınırlarında 2014 yılı içerisinde bu miktarda taş döşeme işi gerçekleştirmediğini gerek Menemen Belediyesi’nin kendi faaliyet raporunda belirttiği gibi 55 bin metre kare parke taş döşedik diye yazmıştı. Denetim komisyonunda görev yaptığım dönemde, parke taş döşeme işçilikleriyle ilgili düzenlenen işçilik ödeme bedellerinin de yaklaşık bu miktarda olduğunu tespit ettim. Satın alması yapılan ve faturalarla Menemen Belediyesi’nden ödemesi yapılan 197 metrekare taşın, geriye kalan 129 bin metre karesi yok olmuş. Yani başka değişle 1600 kamyon parke taş Menemen Belediyesi’ne fatura edildiği halde ortadan yok olmuş.  Yani ya bu kesilen faturalar hayali, sahte fatura gerçekleşmeden ödemesi yapılmış faturalar. Ya da alınan bu taş ve parkeler alındıktan  sonra bir yere döşenmeden bir yere birileri tarafından alındı, satıldı yok edildi.  129 bin metre kare parke taş ne oldu? Bu bir suiistimaldir, soygundur, hırsızlıktır! Belgelere dayanarak müfettişler döşendiği söylenen yerleri yerinde ölçüm yaparak tespit etmişlerdir. Bu rapor bilgi ve belgeye uygun çıkan sonuçtur. Bununla ilgili Şahin başkan yardımcısı teyzesinin oğludur, Nadir Şenol hakkında soruşturma izni verilmiştir…



“KOCAOĞLU’NUN MAAŞI KADAR!”
Benzin istasyonu, Hadise konseri ve Başkan Şahin’in kayınbiraderi hakkındaki iddialara soruşturma izni Kuran, “10 yıldır kendi şirketinde çalışmakta olan E.Y'nin Menemen Belediyesi'nden maaş aldığı tespit edilmişti. Bununla ilgili de gerek müfettişin gerekse savcılığın teftişlerini değerlendiren İçişleri Bakanlığı soruşturma izni vermiştir. Hadise konseriyle ilgili organizasyonuna 60 bin TL artı KDV olmak üzere toplamda 300 bin TL'ye varan ödemeler yapıldığı, bunların bir kısmının hiçbir usule uyulmadan düzenlendiği müfettiş raporuyla tespit edilerek İçişleri Bakanlığı Menemen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan ve Başkan Tahir Şahin hakkında soruşturma izni vermiştir. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in kayın biraderi Ufuk Anık'ın belediyeye geçici işçi statüsünde alınmış, daha sonra belediye başkan yardımcılığına getirilerek kendisine makam aracı ve makam odası tahsisi edilmiştir. Emsali olan diğer işçiler bin 500 TL maaş alırken bu zata 2014 yılı içerisinde 99 bin TL fazladan ödeme yapıldığı tespit edilmiştir. Hemen hemen Aziz Kocaoğlu'nun maaşı kadar para almıştır. Bu konuda 99 bin TL zimmet tespit edilmiş ve Başkan Tahir Şahin hakkında soruşturma izni vermiştir" diyerek iddiaları tekrar dile getirdi.

"BU BİR AİLE ŞİRKETİDİR"
Kuran yargı sürecinin başlayacağını söyleyerek, "Yapılan usulsüzlüklerle ilgili başkan yardımcıları kanun önünde hesaplarını verecektir. Bu bir aile şirketidir. Bu bir aile vurgunudur. Bu bir aile soygunudur" dedi.

"BUNLAR BUZ DAĞININ GÖRÜNEN KISMIDIR"
Menemen'de denetim komisyonu sayısının düşürüldüğünü söyleyen Kuran, "Muhalefet olmadan, hiçbir denetim olmadan 5 yıldır rahat rahat çalıştılar. Bu kadar cesaretle büyük bir soygun yapacak hale gelmişler. Tespit ettiklerimiz sadece bir yılın içinde yapılanlardır. Bunlar buz dağının görünen kısmıdır. Mahkemenin bu bulgularla geriye dönük inceleme ve denetim yapma yetkisi vardır" diye konuştu.

 
Manisa Büyükşehir ve 13 ilçeye suç duyurusu!
 
NATO’dan Türkiye’ye destek, Rusya’ya tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’de yoğun mesai: Serter, Kılıçdaroğlu’nun programını açıkladı
Haftanın ilk günü önce eski başkanlar, ardından da milletvekili adaylarıyla ...
HDP İzmir’in kadın adayları iddialı!
HDP’nin İzmir'deki kadın adayları 1 Kasım seçimleri hazırlıklarına iddialı ...
CHP’li Sındır: Üretici hakkını, tüketici ucuzunu alacak
1 Kasım seçimlerine yönelik çalışmalarına hız veren CHP İzmir Milletvekili ...
 
Erdoğan: Bu tablo sürdürebilir değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar için yaptığı ...
Kalkan’dan 17 gün raporu: 30 nikah, 10 açılış
Seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden AK Parti İzmir 1.Bölge Milletvekili ...
CHP İzmir’de eski başkanlarla 1 Kasım zirvesi
İl Başkanlığı parti organlarıyla gerçekleştirdiği strateji zirvelerine ...
 
Demirtaş’tan İşçişleri Bakanına istifa çağrısı
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Başbakan Davutoğlu'nun Şırnak'ta sürüklenen ...
Davutoğlu’ndan Rusya’ya çok sert tepki
Başbakan Ahmet Davutoğlu Rus uçaklarının Türk hava sahasını ihlal etmesi ile ilgili konuştu.
Sürekli Torbalı-Kiraz yolunu inceledi: Biz hizmet için varız
AK Parti İzmir Milletvekili adayı Kerem Ali Sürekli, Torbalı, Bayındır, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva