HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Temmuz 2014 Salı - 11:57

Başkan Pekdaş’tan 100 gün raporu

30 Mart’ta Konak’ın ilk kadın başkanı unvanını alarak belediye başkanı seçilen Sema Pekdaş, geçen 100 günlük sürede ilçede yapılan icraatları, plan, proje ve hedeflerini anlattı. Pekdaş ‘100 Gün Değerlendirmesi’ toplantısında “Biz Konak’ı Konaklılar ile birlikte yöneteceğiz dedik. Konak’ta mutlu bir aile kuracağımızın sözünü vermiştim. Bunları gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Başkan Pekdaş’tan 100 gün raporu

Mehmet İŞLER – Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ –  30 Mart yerel seçimlerinde sandıkta büyük başarı elde ederek Konak Belediyesi’nin ilk kadın başkanı olan Sema Pekdaş, görev başında geçen 100 günlük sürede yapılan icraatları kamuoyuyla paylaştı.
 
Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘100 Gün Değerlendirmesi’ toplantısına CHP Konak’ın Yeni Başkanı Mehmet Şakir Başak, Konak Belediyesi Meclis üyeleri, belediye bürokratları, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.



Toplantıda konuşan Başkan Sema Pekdaş katılımcı demokrasi vurgusu yaparken, ‘Damlacık’taki isyanı’ dile getirdi, ayrıca ‘Ankara’ya sert mesajlar gönderdi.

Başkanlık koltuğunda 100 günün gururunu yaşadığını belirten Pekdaş, “Önümüzde çalışma süremizin yüzde 95’i daha var. Türkiye’de demokrasi için alınması gereken çok yol var. Biz hedeflerimizi “Yürüyelim Konak” diyerek halk ile paylaştık. Ne yazık ki, temiz bir seçim dönemi yaşayamadık. Bir kara propaganda ile mücadele ettik. Doğru bildiğimiz yolda, doğru şekilde mücadele ettik ve Konak halkı ile birlikte bu kara propagandaya en iyi cevabı verdik. İlçemizin 147 yıllık belediyecilik tarihinde ilk kadın başkanı olmanın gururunu yaşıyorum” diye konuştu.
 
KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDEN…
Pekdaş görevde olduğu süre boyunca sivil toplum örgütleri, meslek odaları, sendikalar ve vakıf temsilcileri ile görüştüğünün altını çizdi. Pekdaş ayrıca katılımcı demokrasi anlayışının ilerleyen dönemde de olmazsa olmazları arasında olacağını belirtirken “Bizim artık başka görevlerimiz var demiştik. Kimseyi ötekileştirmeden birlikte üreteceğiz demiştik. Biz Konak’ı Konaklılar ile birlikte yöneteceğiz dedik. Konak’ta mutlu bir aile kuracağımızın sözünü vermiştim. Bunları gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.
 
İZMİR DUBAİ GİBİ DEĞİL!
Mahalle forumlarıyla bir ilk yaptıklarını belirten Pekdaş, “Damlacık halkının yaşadığı sorunlara ortak olduk. Yeşildere-Konak Tüneli inşaatı sebebiyle bir mahalle yok edilmek üzere. Bu tünelin ÇED raporu, ihalesi, planı, zemin etüdü yapılmadı. Ulaşım master planına dahi dayanmayan bu yol vatandaşların en temel yaşam haklarını tehdit etmeye başladı. Evler boşaltılmak isteniyor. Ancak, ne insanlar ile ne belediye ile bir görüşme yapılıyor. Burası İzmir’in en eski mahallelerinden biri. Bu tarihi koruyarak yatırımların yapılması gerekir. İzmir Dubai gibi sonradan kurulan bir şehir değil. Burası 8 bin 500 yıllık tarihe sahip bir şehir. Bu projenin hayata geçirilmesi abesle iştigalden başka bir şey değildir” ifadelerini kullandı.



VATANDAŞLARIN GÖZÜ, KULAĞI OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Önümüzdeki dönem de aynı yönetim anlayışı ile Konak halkına hizmet sunmaya devam edeceklerini belirten Sema Pekdaş,  “Bu yüz günde yaptığımız gibi yine mahalleleri dolaşacağız, sokaklarda olacağız. Sorunları yerinde tespit ederek, çözüm üretmeye devam edeceğiz. Konaklı vatandaşlarımızın sesi, gözü, kulağı olmaya devam edeceğiz. Daha önümüzde yürünecek çok yol, yapılacak çok şey var” şeklinde konuştu.
 
KONU İZMİR OLUNCA…
Başkan Pekdaş ayrıca şunları söyledi: “İlçede yer alan tarihi aksın ortaya çıkartılması ve kültür sanat yatırımları ile ilgili merkezi hükümet kanadından gereken yardımı alamadık. Bakanlığın da bu konuda katkıda bulunması lazım... Maalesef konu İzmir olunca görmezden geliniyor. Yapması gereken yatırımları yapmıyor. Bu çalışmaları belediyeler kendi öz kaynakları ile üstleniyor. Çalışmalarımızı aynı şekilde sürdüreceğiz. Konak önüne geleni hoyratça kazma yeri değil. Bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Maalesef Valilik bu sene emlak vergilerinden bu işler için harcanması gereken payları her türlü yazışma yapılmasına rağmen halen gönderilmedi.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 16 Temmuz 2014 Çarşamba 21:26

hiç bir calısma yok , devamlı bos bos geziyor. yıkılacak gecekonduları boyatıyor. Yazık gercekten

Yorumu oyla      11      5  
Hakan 16 Temmuz 2014 Çarşamba 09:51

Sema hanım tam bir hayal kırıklığı oldu.merbele yeni alınan 18 personel kimlerin yakınıydı?

Yorumu oyla      12      5  
YORUMCU 15 Temmuz 2014 Salı 18:07

YAPILAN İŞLERİ SOSYAL MEDYADAN TAKİP EDİYORUM VE GAYET BAŞARILI BULUYORUM. BELKİ DE İLKİ DÜZENLENEN HALKA SORULARAK VE HALKINDA FİKRİNİ ALARAK DÜZENLENEN FORUMLARI TAKTİR EDİYORUM. BENCE DİĞER BELEDİYELER DE BU ŞEKİLDE ÇALIŞMALI.

Yorumu oyla      17      7  
Mehtaplı 15 Temmuz 2014 Salı 17:28

Damlacık halkının evlerinin yıkılmaması için elinden geleni yapan belediye çalışanlarını serbest piyasaya kurban vermeyen kültür ve sosyal yönden bir insana bunu yapmayın lütfen ayıp ya biraz iyimser olalım.

Yorumu oyla      13      8  
Kemalpaşalılar 15 Temmuz 2014 Salı 15:34

Hepsi yalan , 100 günde hüsran.

Yorumu oyla      20      14  
konaklı 15 Temmuz 2014 Salı 13:37

Göztepe deki yürüyen merdivenler ne oldu ? Çınarlı rekreasyon alanı niye kapalı ? Açılışta ne diyecek ? Hakan Beye teşekkür ederiz mi ? Şimdiye kadar yapılanlar sadece laf salatası

Yorumu oyla      23      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘AK Belediye'yi Bütünşehir vurdu: Ödemiş’te haciz isyanı!
Başkan Mahmut Badem, mali sıkıntılar nedeniyle son birkaç haftada Bozdağ, ...
ESHOT’tan yeni rapor: Sayı azaldı, konfor arttı!
Büyükşehir meclis toplantısı öncesinde bir sunum gerçekleştiren ESHOT ...
Karşıyaka’da faytonlara kalıcı çözüm
Yaz aylarının gelmesi ile birlikte temizlik, koku ve kent estetiği konusundaki ...
 
8 bin 500 yıllık tarihi gün yüzüne çıkıyor: Bir kazma da Başkan Atila’dan
İzmir’de yerleşik insan yaşamın 8.500 yıl öncesine dayandığını kanıtlayan ...
Çiğlili engelliler Samos'ta gönüllerince gezdi
Çiğli’de yaşayan engelli ve gönüllü gruplar, Çiğli Belediyesi’nin AB projesi ...
Büyükşehir’de gergin meclis: Başkan yeni sistemi savundu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ulaşımda yeni sisteme ...
 
Torbalı’da miniklere Hacivat-Karagözlü Ramazan eğlencesi
Torbalı Belediyesi Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamındaki çocuk oyunlarının ...
Örnek kampanya: Torbalı'nın parası Torbalı'da kalsın
Bayram öncesi alış veriş için vatandaşın ilçe dışına çıkmasını engellemek ...
Selçuk’ta Ramazan bir başka güzel
Köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarını da kapsayan ramazan etkinlikleri ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva