HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Nisan 2017 Pazartesi - 19:28

Başkan Pekdaş: Özel İdare hile yapmıştır!

Mecliste denetim komisyonu raporu okunduğu sırada yöneltilen eleştirilere cevap veren Başkan Pekdaş, kapatılan İl Özel İdareler üzerinden verdiği örneklerle sert konuştu. Pekdaş, geçici personellerin belediyeye gönderilmesi için “Özel idare hile yapmıştır” dedi.

Başkan Pekdaş: Özel İdare hile yapmıştır!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı Başkan Sema Pekdaş idaresinde gerçekleşti.

Oturumda denetim komisyonu raporunun okunduğu sırada tansiyon yükselirken, Güzelyalı’daki Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin isim değişikliği de başka bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Belediye Başkanı Sema Pekdaş, konuşmasında İl Özel İdarelerin kapanmasının ardından gerçekleşen uygulamalar üzerinden ateş püskürdü.

Nazım Hikmet’in yurt dışına sürgün edilmesi ve tek parti dönemi üzerinden yöneltilen eleştirilere de cevap veren Pekdaş yakın tarihe ilişkin örnekler verdi. 

AK PARTİLİ BAŞDAŞ’TAN ELEŞTİRİ
Okunan denetim komisyonu raporuna ret veren AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Sait Başdaş eleştirilerini sıraladı. Başdaş, “Konak Belediyesi’nin kaynaklarının nasıl heba edildiğini ifade edeceğim. Belediye kaynakları o ilçedeki insanların refahı için kullanılmalıdır. Yaptığımız denetimlerde Konak Belediyemizin kaynaklarının heba edildiğini gördük. Yapılması gereken onca iş varken kaynaklar şiir dinletisi ve konser gibi etkinliklere harcanıyor.  Fakat beni hiç şaşırtmıyor. Başkanın yapacakları bu kadar. Bunlar vur patlasın çal oynasın döneminin devam ettiğinin göstergesidir. İşten çıkarmalar oldu. 13 müdürümüz görevden alındı, 8 müdürümüz kızakta, olumsuz personel politikasıyla halkımıza hizmet verebilir miyiz? Bu politika belediyemizde hiçbir dönem uygulanmamıştır. Yapılan hataları iyi değerlendirip kalan 2 yılda kaynakların iyi kullanılması noktasında AK Parti gurubu olarak gerekli desteği vereceğiz” dedi.

BAŞKAN PEKDAŞ İL ÖZEL İDARE UYGULAMALARI İÇİN PATLADI!
Bunun üzerine Başkan Pekdaş eleştirilere cevap verdi. Pekdaş kapatılan İl Özel İdareler ve hükümetin uygulamalarından örnekler verdiği konuşmada, “Görev süremizin üzerinden 3 yıl geçti. 3 kez Sayıştay ve Maliye Bakanlığı soruşturmasına tabi olduk. Denetim şeklinde olan incelemeler. Bu incelemelerde Konak Belediyesi en başarılı belediyeler arasında seçilmiştir. Mali konularda da Türkiye’nin vadesi geçmiş bulunmaya belediyelerinden olmanın gururunu yaşıyoruz.  Özel idarelerin kapanmasından ve bize gönderilen personelden dolayı zararımız oldu. Özel İdare belirtmemize rağmen geçici işçi statüsünde çalışanları bizim belediyemize göndermiştir. Oysa kanunen geçici işçi çalıştırmak yasaktır. Geçici işçi mevsimlik, kampanya ve orman işlerinde çalıştırılabilir. Konak belediyesinin bu üç alanda işi yoktur. İş akitlerinin devam ettirebilme olanağına sahip değildik. Kıdem tazminatlarını ödedik ama o arkadaşlar dava açtılar. Özel idare hile yapmıştır. 5 ay 29 gün özel idarede 5 ay 29 gün de taşeron şirkette çalıştırmış. İş kanununa ve insan haklarına aykırı çalıştırmış. Bu hukuk dışılıktan kaynaklanan zararı ödemek bize düştü.  Tazminat ödeme yükümlülüğü oldu fakat sorumlusu bizim belediyemiz değil. Gerekli hukuki işlemleri başlatıyoruz. Nasıl özel idare malları dağıtılırken CHP’li belediyelere hiçbir şey verilmedi, haksızlığı hem bizim belediyemize hem geçici statülerde çalışan işçilere yaptılar. Bizim işçilerimiz sendikalı, güvenceleri var, tazminatımızın sebebi özel idaredir. 3 yıl boyunca emlak vergilerinden 19 milyon 58 bin 642 liralık parayı valilik yatırım izleme birimine göndermişiz. 2 milyon 700 bin lira geri alabilmiştir. En çok tescilli eserin bulunduğu yerde yaşıyoruz. Denetimde hesap sorulacaksa bunların da hesabının sorulması gerekir” açıklamasını yaptı.

NAZIM HİKMET VE TEK PARTİ TARTIŞMASI
Güzelyalı Kültür Merkezi’nin Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ne dönüştürülmesini içeren komisyon raporu oylanırken söz alan AK Partili meclis üyesi Tevfik Erdoğan, “CHP’nin yönettiği tek parti döneminde yurt dışına sürgün edilen, mezarı bile yurt dışında bulunan şair Nazım Hikmet’e 2009 yılında iade-i itibari verildi. CHP’nin Nazım Hikmet’ten özür dilemesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) meclis üyesi Selami Ergül, “Herkes biliyor ki Nazım Hikmet Demokrat Parti döneminde sürgün edilmiştir. Dolayısıyla CHP’nin böyle bir sorumluluğu yoktur” diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Ahmet Karadağ ise, “Bu tür insanlara CHP her zaman sahip çıkmıştır. Onurumuzdur. Özür dilemesi gerekenler varsa Demokrat Parti dönemindeki faşistlerdir” açıklamasını yaptı.

Pekdaş, “Cumhuriyet kolay kurulmadı. Evet o dönemde tek parti vardır ama dünyada faşizm vardı. Nazi Almanya’sından kaçan profesör ve öğretim üyelerine Türkiye kucak açtı. Tek partinin de demokrasiye uygun olmadığını görerek İsmet İnönü çok partili yaşama geçmiştir. CHP kenti iktidarını başkalarıyla paylaşma içinde olan bir parti olmuştur. Yenileceğini bile bile kendisini yenilemiştir ve çok partili yaşama geçmiştir.  Nazım Hikmet gibi değerlerin yok olmaması adına tek parti rejimlerinin olmaması gerekir. Ben Nazım Hikmet adının çok yerinde olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 
St.Petersburg şüphelisinin fotoğrafı yayınlandı
 
HSYK'dan flaş ihraç kararı: 45 hakim ve savcı...
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
4 Nisan 2017 Salı 09:52

Özel İdarenin mallarının gelirini belediye almıyor, ama devredilen işçilerin parasını belediye ödüyor, bunun anlaşılmayacak neyi var yorumcu kardeş.

Yorumu oyla      11      5  
yorumcu 3 Nisan 2017 Pazartesi 20:44

Özel İdarenin malları kime verildi acaba yunan devletinemi? yoksa bulgaristanamı? özel idarenin malları yine devlet ve milletin hizmetinde. Fakat siz ve sizin zihniyetinizdekiler Belediyeyi kendi şahsi malı çalışanlarıda marabaları zannediyor. Kamunun olan herşey devletindir ve milletin hizmetindedir.

Yorumu oyla      12      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kocaoğlu ile gündem: 16 Nisan tahminini açıkladı!
Kocaoğlu, “Ne yaptığımı çok iyi biliyorum… Hayır çıkması için de elimden ...
Yeni Rektör'den Başkan Bakıcı’ya ziyaret
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, Selçuk Belediye ...
Başkan Doğruer'den öğrencilerle buluşma
Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer'in bir süre önce başlattığı lise ...
 
AK Partili Kalkan 2 ilçede yeni sistemi anlattı
AK Parti İzmir Milletvekili referandum çalışmalarına Seferihisar ve Selçuk’ta devam etti.
Buca'da neşe dolu hafta sonu: Ot şenliği
Buca hafta sonunda neşeli mi neşeli bir şenliğe ev sahipliği yaptı. Buca ...
Pınarbaşı'nda 'Pınar Kafe' şöleni
Son üç yılda Kızlar Kahvesi, Down Kafe, Engelsiz Kafe, Diyet Kafe ve geçtiğimiz ...
 
Başkan Pekdaş'tan Kadifekalelilere müjde
İzmir’in tarihi semtlerinden Kadifekale’de yaşayan Tan Ailesi’nin evine ...
Yüzülebilir Körfez yolunda bir önemi adım daha
Büyükşehir Belediyesi, tarama işlemlerinde kullanılacak yeni gemi, boru ...
İzmir'de büyük dönüşüm başlıyor: Başbakan da katılacak
Ülkenin en büyük dönüşüm alanlarından biri olan Karabağlar'daki kentsel ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva