HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Nisan 2017 Salı - 11:40

Başkan Pekdaş 3 yılını anlattı, referandum için oran verdi!

Başkan Pekdaş Konak’taki 3 yıllık hizmet dönemini değerlendirdiği toplantıda referandum sorusuna da yanıt verdi. Pekdaş, “İzmir’de yüzde 70’in üzerinde Türkiye’de yüzde 58 gibi bir oran bekliyorum” açıklamasını yaptı.

Başkan Pekdaş 3 yılını anlattı, referandum için oran verdi!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, görevde bulunduğu üç yıllık hizmet dönemi için değerlendirme toplantısı düzenledi.

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda basın temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Pekdaş, gelecek döneme ilişkin hedeflerinden de söz etti.

Toplantıda ilk olarak ilçede gerçekleştirilen projeleri kapsayan video gösterimi yapıldı.



ÇALIŞMALARIMIZ İÇİN SINIFLANDIRMALAR YAPTIK
Pekdaş konuşmasına, “3 yıl önce bugün ilk görev günümdü. Mazbatamızı 3 Nisan 2014 akşamı alıp 4 Nisan’da göreve başlamıştık” diyerek başladı.

Pekdaş, “Göreve gelir gelmez kucağımızda bulduğumuz sorunlar vardı. Bir planlama yapmalıydık. Kaynakların daha verimli kullanılmasını daha nitelikli hizmeti ve insana daha çok yatırım yapmayı gerçekleştirmeliydik. Öncelikle iş barışının sağlanması ve kaliteli hizmet sunumu için de kaliteli hizmet binalarına gereksinim vardı. Bu nedenle yapacaklarımızı bir; belediyenin yapılanması, iki; kentimiz için çalışmalar, üç; hemşerilerimize yönelik çalışmalar olarak sınıflandırdık” dedi.

İNSANA YAKIŞIR ÜCRET POLİTİKASINI HAYATA GEÇİRDİK
Belediye bünyesindeki şirketlerin durumuna değinen Pekdaş ayrıca ücret politikalarına ilişkin, “MERBEL… Hizmet alım ihalesiyle belediyenin işlerini yerine getiren bir kamu şirketi. Biz geldiğimizde ihaleyi kaybetmişti. Belediyede kamu işçisi sıfatıyla çalışma ayrıcalığına sahip olan işçilerin durumu kritikti ve kriz yaratıyordu. Öncelikle sorunu oradan çözmeye başladık. MERBEL’in yine belediyenin iş yapan şirketi olmasını sağladık. Belediyede 10’un üstünde taşeron firma vardı. Bu da iş barışını etkiliyordu ve ücret farklılıklarının da gerçekten arası çok açıktı. Taşeronu hemen kaldıramazdık. Fakat taşeronda çalışanların niteliklerini daha iyi hale getirebilirdik.  Müdürlüklerin kendi bünyesinde yaptıkları hizmet alım ihalelerini sonlandırmaya başladık. Şimdi artık Konak Belediyesi’nde bu kadar farklı statüde çalışan yok. Artık tek bir ihale var.  Ücretleri dengeli hale getirmek için politika uyguladık. İnsana yakışır ücret politikasını hayata geçirdik, uçurumları ortadan kaldırdık” açıklamasını yaptı.

KATILIMCI SÜREÇ SONUNDA PROJE ÇİZİLİYOR, TEMELİ ATILACAK
Yenişehir’de yapılması planlanan yeni hizmet binası hakkında konuşan Pekdaş, “Konak Belediyesi’nin binaları İzmir’deki en kötü en eski hizmet binaları. Bu kadar dağınık yerde hizmet vermenin kaliteyi etkilediğini bildiğimizden hizmet binasının bizim için öncelikli konu olduğunu düşündük. Yer için tartışmalar yaptık. Yenişehir pazaryeri atıl bir yerdi ve önünde kullanılmayan bir benzinlik vardı. 7 bin kusur metrekarelik alanın yeni hizmet binası yeri olmasını hedefledik. Odalar, sendikalar, muhtarlar, dernekler ve o bölgedeki insanlarla toplantı yaparak nasıl bir bina istediklerini sorduk. Bu katılımcı süreç sonunda uygulama projeleri çiziliyor, daha sonra temeli atılacak” dedi.

2800 YILLIK KENT MERKEZİNE İZİMİZİ BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Pekdaş daha birçok konuda gerçekleşen projeler hakkında bilgi verirken, “Biz büyük bir aile diye başladık… İnsanın insana iyi gelmesi felsefesi doğrultusunda tüm faaliyetlerimizi yeniden düzenlemeliydik. Tüm hemşerilerimizle farklı ilişkiler kurmalı ve kentin enerjisini açığa çıkarmak gibi bir görevimiz vardı. Semt merkezlerini öne çıkarmak istedik. Bürokrasinin ne kadar zaman kaybettirdiğini fark ettim. Azaltabildiğimiz ölçüde bürokrasiyi azaltarak hemşerilerimize hızlı hizmet sunmak durumundaydık. Online şekilde yazışarak vatandaşları binalar arasında yürümeden ruhsat alabilir hale getirdik. 2800 yıllık kent merkezine izimizi bırakmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

Toplantıda Pekdaş’ın öne çıkan mesajları:

REKOR KIRIYORUZ
Günde 650 tonla çöp toplayarak rekor kırıyoruz. İzmir’de hayat burada akıyor. Bu çok doğal… Bu bizim için zorluk değil, onur kaynağıdır. Tescilli yapıların o ölçüde değerlendirilmesi gerekir.

VERGİDEN BİLE PAY ALAMIYORUZ
3 yıl içinde Konaklı vatandaşlardan 19 milyon 100 bin liralık emlak vergisi topladık. Bu parayı kültür, tabiat varlıklarının korunması için valilik fonu şimdiki adı yatırım izleme birimine aktardık. 2 milyon 750 bin para almışız. Projelerimiz beklemesine rağmen aldığımız para bu… İzmir’in kent merkezi... 30 ilçenin emlak vergilerinden buraya para aktarılıyor. Biz devletten daha çok katkı almamız gerekirken İzmirlinin vergilerinden bile pay alamıyoruz.

EKSİKLERİ SAYDI
Kentin bakımsız, metruk bir görüntüsü var. Evet. Bunların düzeltilmesi lazım... 150 yıllık belediyeyle yönetilen bir yer araç tarihi nedir? 30 yıldır artan araç sayısını kentin başlıca sorunu haline getiriyoruz. Her gün milyonlarca insan Konak’a geliyor, binlerce araç Konak’tan geçiyor bu bir zenginlik fakat biz 380 bin nüfusa göre pay alıyoruz.

3 yıldır görevdeyiz, 3 Sayıştay denetimi geçirdik. İlk defa olarak Maliye Bakanlığı denetiminden de geçtik. Alnımızın akıyla hepsinden çıktık. İyi ki denetliyorlar.

Kent merkezindeki statların var olmasının doğru olduğunu düşünüyorum. Kent merkezlerine yapılan statlar kendini semtten soyutlamamalıdır. Ama bu kente 15 bin kişilik statlar değil 100 bin kişilik statlar gereklidir. Hedefleri büyük tutmak gerekir.

İZMİR’DE YÜZDE 70’İN ÜSTÜ, TÜRKİYE’DE YÜZDE 58!
Pekdaş 16 Nisan’daki referanduma ilişkin açıklamalarda bulunurken net bir mesaj verdi.

İzmir’de ve Türkiye’de hayır için oran veren Pekdaş, “Ben bu referandumu önemsiyorum. Bir kadın yurttaş olarak önemsiyorum. Kadınların bu ülkede özgür bireyler olmaları açısından parlamenter demokrasinin önemli oluğunu biliyorum. Ben bir avukatım. Baro başkanlığı yaptım anayasaların nasıl olması gerektiği konusunda eğitim de aldım, çalıştım da… Önerilen sistemin demokrasiden uzak bir sistem olduğunu, Türkiye’nin cumhuriyetle birlikte bir aydınlanma projesi olarak hayata geçirdiği laiklik, demokrasi, çağdaş uygarlık düzeyinde var olma prensiplerinin yok edileceğine inanıyorum. Parlamenter demokrasinin iyileştirilmesine olan inancım gereğiyle cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin bize uygun olmadığını düşünüyorum. Partili cumhurbaşkanı diyorsanız eğer bunun da tutarlılığı olmak zorunda. Acaba yemin metni değiştirilmiş midir dedim. 97 maddeye dokunuluyor ama yemin metninde dokunulmuyor. Partiye üye olurken bir metne imza atarız. Partili cumhurbaşkanlığı parti üyeliğine mi bağlı kalacak, yoksa yemin metnine mi? Bu kadar tutarsızlık bu kadar iki yüzlülük anayasa metni olarak düzenlenemez. En temel ahlak kuralı yalan söylememek, yeminine bağlı kalmaktır. Vali cumhurbaşkanına bağlı, il başkanı cumhurbaşkanına bağlı. Böyle bir sistem olamaz.  Ahlaka aykırı bir durumu yasa haline getiremezsiniz. Bu sistemin geçmemesinden yanayım. Elimden geldiğince, gücüm yettiğince anlatmaya çalışıyorum. Umuyorum hayır en yüksek şekilde çıkacak. Ben iyimserim sanıyordum ama ‘hayır’ önde… İzmir’de yüzde 70’in üzerinde Türkiye’de yüzde 58 gibi bir oran bekliyorum” ifadelerini kullandı.

 
İzmir'de terör örgütünün uyuşturucu ağına operasyon!
 
Kerkük İl Meclisi'nden referandum kararı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
emin uysal 5 Nisan 2017 Çarşamba 09:53

İcraatlarından dolayı Başkanı kutluyorum. İnsana değen, ona yakın olan sosyal belediyeciliği getirdiği için tebrikler Başkan..

Yorumu oyla      11      6  
sezarın hakkı sezara 4 Nisan 2017 Salı 18:36

Kimse kusura bakmasın ama Sema hanım konak belediye tarihinin gördüğü en pasif belediye başkanı. son 3 senesini anlatması eminim çok kolay olmuştur çünkü hiç bir şey yapmadı. Hakan tartan dan sonra tabi zor olsa gerek ama insan en azından 3-5 projeye imza atar.

Yorumu oyla      15      7  
4 Nisan 2017 Salı 13:16

"Yenişehir pazaryeri atıl bir yerdi" pazaryeri nasıl atıl oluyor ? Para verilip yapılan pazaryerini yıkacağım diyorsun ama yenisi için de bir icraat yok. Millet nereye gidecek ? Eskisi yıkılmadan yenisi bitmeli.

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de bir ilk: Bebek dostu belediye
Bergama Belediyesi T.C Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı ‘Bebek Dostu Kurum’ ...
Karşıyaka'da anne ve babalar bilinçleniyor
Anne ve babaları çocuk eğitiminde bilinçlendirmek için etkinlikler gerçekleştiren ...
CHP’li yeni meclis üyesine 'hoşgeldin' çiçeği
Geçtiğimiz hafta Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Cumhuriyet Halk Partisi’ne ...
 
Kayadibi’nde fidanlar toprakla buluştu
Bornova Belediyesi’nin, “Bornova’da yeşile hayat, doğaya değer veriyoruz” ...
Başkan Kocaoğlu Buca’ya müjdelerle gitti
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçedeki yağmur suyu kanalı ...
Güzelbahçe'de uçurtmalar farkındalık için havalandı
Güzelbahçe Kent Konseyi Engelli Meclisi, otizme dikkat çekmek amacıyla uçurtma şenliği düzenledi.
 
Sosyal Yaşam Kampüsü'nde spor zamanı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kente kazandırdığı Türkiye'nin ilk sosyal ...
Kocaoğlu'ndan referandum mesajları: Kılıçdaroğlu'nun geliş tarihini de açıkladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 16 Nisan’daki tarihi referandum, ...
Başkan Pekdaş: Özel İdare hile yapmıştır!
Mecliste denetim komisyonu raporu okunduğu sırada yöneltilen eleştirilere ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva