HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Mayıs 2020 Salı - 16:00

Başkan Oran açıkladı: Çeşme Projesi'nde son durum ne? Sezon açılışı için tarih verdi

Çeşme Projesi'ndeki son durumu değerlendiren Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, yatırımın durdurulmadığını açıkladı. Oran, bilim kurulu ve bakanlığın tebliğ edeceği kuralları uygulayarak 10 gün içinde turizm sezonunu açabileceklerini belirtti.

Başkan Oran açıkladı: Çeşme Projesi nde son durum ne? Sezon açılışı için tarih verdi

EGEDESONSÖZ- Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, katıldığı bir canlı yayın programında önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Oran'ın gündeminde Çeşme’deki koronavirüs vakaları, yeni sezona ilişkin alınacak önlemler ile Çeşme Projesi vardı.

ÇEŞME'DE DURUM İYİ
Çeşme’de pandemide son durum hakkında bilgi veren Oran, “Pandemide Çeşme’de durumumuz iyi... Çünkü çok sıkı tedbirleri erkenden aldık. Çeşme’de rakamlar şuan Türkiye ve İzmir ortalamasına göre çok iyi durumda” dedi. Başkan Oran, gelinen noktada ilçedeki yazlıkçı yoğunluğuna ilişkin ise, “Biz yoğunluğu 2 kıstasa göre anlıyoruz. Biri otoban giriş-çıkışı, diğeri de çöp… Çeşme’de son bir hafta içinde çıkan çöp yüzde 35 arttı. Ama biz normalde sezonumuzu ot festivaliyle başlatıyorduk. Aslında, son hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. Biz hazırız! Çeşme’de durum iyi... Normalizasyon ve sertifikasyon normları, turizm ve işletmelerle ilgili normlar geldiğinde yürürlüğe koyacak, eğitimini verecek durumdayız” ifadelerini kullandı.

"KENTİN DEĞERLERİNİ KORUYACAK HER PROJENİN YANINDAYIZ"
Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek olan Çeşme Projesi ile ilgili yatırım ve çalışmaları değerlendiren Başkan Oran, “Bakanlığımızın Türkiye Projesi olarak açıkladığı Çeşme’deki proje durmadı. Geçen hafta, bakanımızla, büyükşehir belediyemizle ticaret odamızla ayrı ayrı toplantı yaptık. Bakanımızla daha önce de Ankara’da ayrıca görüşmüştüm. Çeşme Belediyesi ve halkı olarak endişelerimizi iletmiştim. Son toplantıda bakanımızın bu endişelerden bizi kurtardığını görüyorum. Kamulaşma ile ilgili endişelerimiz vardı. Yüzyıllardır arsalarının imarını bekleyen, değerlenmesini bekleyen vatandaşlarımızın için bunun acele kamulaştırma yoluyla değil, takas ya da 18 uygulaması yoluyla yapılacağının müjdesini verdi. Çeşme’nin nazım imar planlarının burada uygulanmasını, betonlaşma olmaması ile ilgili endişelerimizi söylediğimde buradaki kat yüksekliğinin imar yoğunluğun aynı bizim arzu edeceğimiz şekilde olacağını söyledi. Her tarafın içinde olduğu bir ortak mutabakatın ileride çıkacağı proje anlamında bir komisyon kurduk, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, İzmir Ticaret Odası’nın turizmcilerin, işletmecilerin, sivil toplum temsilcilerinin olduğu… Komisyon ile çalışmalarımız, devam ediyor. Sertifikasyon, normalleşme ile ilgili bakanlığımızla iletişimimiz devam ediyor. Çeşme’nin değerlerini koruyarak geliştirecek her türlü projenin yanında ve destekçisi oluruz.

10 GÜN İÇİNDE YENİ NORMLARLA SEZONU AÇARIZ
10 gün içinde normları uygulayarak Çeşme’de sezonu açabileceklerini belirten Başkan Ekrem Oran, “Ben esnafımın, bütün işletmecilerimizin daha önce olduğu gibi bu kriz döneminde de yanlarında olacağım. Esnafımla, işletmelerle, esnaf odamızla, sivil toplum kuruluşlarıyla sürekli temas halindeyim. Normalizayson başladığı günden itibaren tuşa bastığımızda 10 gün içinde Çeşme’yi yeni normlarla sezona açmış oluruz. Bilim kurulu, bakanlık, bilim adamları neyi öngörüyorsa her şeyi yapacak durumdayız. Bakanlık ve bilim kurulu normları tebliğ edecek, biz de hemen uygulamaya koyacağız ve 10 gün içinde buyurun diyeceğiz” dedi.

YOĞUN BÖLGELERE TERMAL KAMERALAR YERLEŞTİRECEĞİZ
Çeşme’de sezon açıldığında yoğun olan bölgelere termal kamera yerleştireceklerini kaydeden Başkan Oran, “Alaçatı, Ilıca, Dalyan,  Çeşme merkez gibi yoğun olan bölgelere termal kameralar yerleştireceğiz.  Sezon açıldığı anda bunu yürürlüğe koyacağız. Herkesi, sağlık içinde, tehlike geçtikten sonra en kısa zamanda yeryüzü cenneti olan Çeşme’mize bekliyorum” dedi.

 
PTT'den tüm personele 'korona' ikramiyesi!
 
Rusya'da otomobil satışlarında tarihi düşüş
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer hemşireleri unutmadı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 12 Mayıs Dünya Hemşireler ...
Karabağlar’da berber ve kuaför salonlarına denetim
Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs salgını önlemleri ...
Jandarma ve Sahil Güvenlik personeline de ücretsiz toplu ulaşım hakkı: İzmir'de nasıl uygulanacak?
Toplu ulaşımdan ücretsiz yararlananlara Jandarma ve Sahil Güvenlik personeli ...
 
İzmir'de arabalı sinemaya hücum: Kayıtlar 19 saniyede doldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 15 Mayıs Cuma yapacağı açık havada sinema ...
Bergama’da berber ve kuaförlere Covid-19 sağlık paketi
Yaklaşık iki ay sonra Koronavirüs normalleşme süreci kapsamında yeniden ...
İzmir'in derelerinde temizlik seferberliği
Yağışlı ayların ardından Meles, Arap ve Manda derelerinde her yıl yapılan ...
 
Halkın Bakkalı yayılıyor: İkinci durak Gültepe
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kemeraltı Çarşısı'nda hizmete aldığı Halkın ...
Gümrükçü yerli solunum cihazını tanıttı: Maliyeti 10 bin dolardı, 700 liraya yaptık!
“Türkiye’de yerli bir solunum cihazı artık var” diyerek müjdeyi veren, ...
Konak'ta modern tasarımlar: Çiçek Evleri
Alsancak’ta çiçek satış stantları için yeni imaj çalışması yapıldı; modern ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva