HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Temmuz 2018 Salı - 09:52

Başkan Kocaoğlu, üçüncü kez ‘değişim’ dedi!

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, partisinde yaşanan olağanüstü kurultay tartışmaları için konuşurken değişimden yana olduğunu bir kez daha vurguladı. Başkan Kocaoğlu ayrıca önümüzdeki günlerde Ankara’ya gideceğini ve AK Parti İl Başkanı Şengül’ü de davet edeceğini açıkladı.

Başkan Kocaoğlu, üçüncü kez ‘değişim’ dedi!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu partisinin içinde bulunduğu olağanüstü kurultay tartışmalarına ve son bulan imza toplama hareketine ilişkin konuştu.

Süreçte iki kez değişim vurgusu yapan Başkan Kocaoğlu aynı noktada olduğunu net bir şekilde ifade etti.

Ayrıca Kocaoğlu önümüzdeki günlerde Ankara’ya ziyaret gerçekleştireceğini ve bu tura AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ü de davet edeceğini aktardı.

- AK PARTİLİ ŞENGÜL, KOCAOĞLU'NUN ANKARA DAVETİNE NE YANIT VERDİ?

DEĞİŞİMDEN YANAYIM, HEPİMİZ TEFERRUATIZ
Kocaoğlu, “İmzalara dair haberim yok. Ben de sizin gibi basından izliyorum. İmzaların tamamlandığı duydum. En son 632 rakamını duydum. Hayırlı olsun. Ben değişimden yanayım. İmzaların toplanması, kurultayın toplanması, yerel seçime giderken bir yönetim değişikliği, bir kan değişikliği gerektiğine inanıyorum. Mevcut yönetimden ziyade gelecek yönetimin taze kanın gerektiğine inanıyorum. Ve mevcut yönetimden ziyade, gelecek yönetimin, taze kanın yerel seçimlerde daha başarılı olacağına inanıyorum. Kimseye karşı, kimse ile kişisel bir şeyim yok. Önemli olan ülke, önemli olan partidir. Gerisi, hepimiz teferruatız. Bugünkü genel başkan da, gelecek genel başkan da, bugünkü MYK da, gelecek MYK da, belediye başkanları da, milletvekilleri de, hepimiz teferruatız” dedi.

GENEL BAŞKAN ADAY OLUR MU BİLMEM!
“Önemli olan ülke. Önemli olan bu cumhuriyeti kuran CHP. Herkes önce ülkenin sonra partinin geleceği için, güçlenmesi için karar almak durumundadır. Millet için devlet için siyaset yapmalıyız” diyen Kocaoğlu, ‘Kurultay olursa genel başkanın aday olacağını düşünüyor musunuz?’ sorusuna ise, “Hiç bilmem, kendisine sormak gerekiyor” açıklamasında bulundu.

BENİM NASIL ÇALIŞTIĞIMI HERKES BİLİR!
Delegeler imza verilmesi yönünde bazı belediye başkanlarının kadro açtığı yönündeki iddialar karşısında konuşan Kocaoğlu, “Onu bilemem. Benim nasıl çalıştığımı herkes bilir” dedi.  

KENTİN YARINLARINI BOZACAK HİÇBİR KARARA İMZA ATMAM
İktidar temsilcilerinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin merkezi hükümet tarafından kente yapılacak projeleri engellediğini iddia etmesini değerlendiren Kocaoğlu, “Büyükşehir neyi engellemiş? Nasıl engellemiş? Büyükşehir yanlışa dava açar. Kentin geleceğini korumak zorundadır. Hem geliştirmek, hem kalkındırmak, hem gençlere iş bulmak, kalkınmayı sanayisinden tarımına, hizmet sektöründen lojistik sektörüne, turizmine, liman faaliyetlerine kadar, kültür sanatına kadar her türlü desteği veririm ama kentin yarınlarını bozacak, yarınlarını ipotek altına alacak hiçbir karara imza atmam, önünü açmam. Yasal bütün yollara başvururum. Kazanırsam kenti kurtarmış olurum. Kazanmazsam kent bozulur açıklamasında bulundu.

BAŞKENT TURUNA ŞENGÜL’Ü DAVET EDECEK!
Ankara’ya ziyaret gerçekleştireceğini ifade eden Kocaoğlu, 3 bakanlıktan randevu aldığını söyledi. Başkent turuna AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ü de davet edeceğini aktaran Kocaoğlu, “3 bakandan randevu istedim. Çarşamba, perşembe ve cuma günü randevu verdikçe gideceğiz. İzmir'in konularını konuşacağız. Aydın Şengül'ü de davet edeceğim. Beraber gideceğiz. Orada bakacağız. Zaten birikmiş, bugüne kadar olmaması, beklemesi, bizim Ankara'ya gitmemizi gerektirmeyecek konulardı. İstediğimiz konular zaten olması gereken konular. Bir de Aydın Bey’e sorun neden tramvayı kaldıracak?” ifadelerini kullandı.

KİMLERİ ZİYARET EDECEK?
Kocaoğlu’nun önümüzdeki günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’ı, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi ziyaret edecek. Kocaoğlu ayrıca Ankara programında şartların oluşması halinde Emniyet Genel Müdürlüğü’ne atanan İzmir İl Emniyet eski Müdürü Celal Uzunkaya ve Karayolları Genel Müdürlüğü’ne atanan Karayolları İzmir Bölge eski Müdürü Abdulkadir Uraloğlu’nu ziyaret edecek.

 
İzmir'de hastanın 'isim benzerliği' çığlığı: Ölmem mi gerekiyor?
 
Ekonomi için önemli veri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikili'de sörf rüzgarı esecek
Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ...
Bornovalı muhtarlar yeni ofislerine kavuşuyor
Bornova Belediyesi, muhtarların vatandaşlara daha iyi şartlarda hizmet ...
Bornova'da toplu sünnet şöleni
Bornova Belediyesi, ilçede ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelere destek ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Efsunlu Kemal’in gözlerine şimdi Bornova’da bakın!
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Efsunlu Kemal’in gözlerine şimdi Bornova’da bakın!
Başkan Kocaoğlu’ndan stat çıkışı: Yaka silktim, illallah ettim!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Karşıyaka Yalı’da yapılacak stat ...
Başkan Badem'in mutlu günü
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, torununun sünnet töreniyle keyifli bir gün yaşadı.
 
Selçuk'ta festival coşkusu
9. Belevi Şeftali Festivali Belevi Mahallesi’nde yapıldı. Belevi şeftalisinin ...
İzmir iki gündür bu olayı konuşuyor: İşte kokunun kaynağı!
Hafta sonunda Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi sahasındaki 4 farklı noktada ...
Karşıyaka'da can dostlara ‘5 yıldızlı’ hizmet
Kültürel ve sosyal çalışmaları ile toplumun her kesimine hizmet üreten ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva