HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Ekim 2017 Cumartesi - 09:14

Başkan Kocaoğlu'ndan İnciraltı çıkışı: 'Para pul istemiyoruz...'

Muhtarlar buluşmasının 4. ve 5. duraklarında Narlıdere ile Balçova’yı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Narlıdere Metrosu’nun yapımı için kısa süre sonra ihaleye çıkacaklarını söyledi. Başkan Kocaoğlu, İnciraltı’nın planlanması konusundaki ısrarlı tavrını burada da sürdürdü.

Başkan Kocaoğlu ndan İnciraltı çıkışı:  Para pul istemiyoruz...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Narlıdere ve Balçova muhtarlarıyla bir araya geldi. Talep ve önerileri dinleyen Başkan Kocaoğlu, İnciraltı’nın planlanması ve Narlıdere Metrosu konularına özel başlıklar açtı.

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ile Büyükşehir Belediyesi, Narlıdere Belediyesi ve Balçova Belediyesi bürokratlarının da hazır bulunduğu toplantılarda konuşan Başkan Kocaoğlu, kısa süre sonra Narlıdere Metrosu’nun ihalesine çıkacaklarını ve ihale sonuçlanır sonuçlanmaz da yapım çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İnciraltı imar planıyla ilgili de şöyle konuştu:

“Göreve geldiğim günden beri İnciraltı’nın imar planlarının yapılması için uğraşıyorum. İlk yıllarda İnciraltı’nın planlanması konusunda Turizm Bakanlığı ile bir yere kadar gelmiştik. Ancak daha sonra ilerleyemedik. Biz para, pul istemiyoruz. Tek derdimiz İnciraltı’nın planlanarak kalkınması... İddia ediyorum; İnciraltı İzmir’in, belki de Türkiye’nin en kıymetli yeri.”

 
Mehmet KARABEL yazdı... 'İstanbul'u alan Türkiye'yi alır...'
 
Konak'ta kurslara rekor başvuru
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İsmail Yıldız 8 Ekim 2017 Pazar 11:56

Herkes için, İzmir için, Türkiye için güzel bir plan olsun.. ...Zaten mülk sahipleri olanlar da : kesinlikle tıkanmış, verimliliği tükenmiş, kente yakışmayan ne Göztepe, ne Alsancak, Ne Narlıdere ne de Balçova''nın içi gibi olmasın istiyor..çok bilinçliler.. .....İzmir- Çeşme trafik akışının rahatlığı da ancak bu plan ile sağlanabilir.. .....Ayrıca, Balçova''dan yaya olarak inciraltına geçilmeyi engelleyen otoyolun, kimi yerlerde yeraltına alınması ile (ki, yıllardır bunu öneriyorum ) Balçova''nın, deniziyle buluşmasını, nefes almasını sağlayaktır..! ....Bu didişmede İzmir, Türkiye çok zaman ve ekonomi kaybetti.. ...."LİDER" halkın göremediği geleceği gören,, hatta halka rağmen, kendini feda etme pahasına, toplumun geleceği konusunda ''tutarlı ve kararlı davranan kişi'' ...demektir. ....İNCİRALTI, Halkın bir kısmını, halkın ''DİĞER'' bir kısmıyla sürtüştürme, puan peşinde, seçimlik oyun oynama alanı olmamalıdır.. İnciraltı hem yeşil olsun, herkesin uğrak yeri olsun.. Mülk sahipleri de, devlere yedirilmesin.. ....Sayın Kocaoğlu ve sayın Başbakan Yıldırım isterlerse bu olur..

Yorumu oyla      11      5  
olmuyorsa zorlamamak gerek 7 Ekim 2017 Cumartesi 22:32

lafla peynir gemisi yürümez. Geldigi günden beri körfezde denize girecegiz. opera binası, akvarryum, müze, kongre merkezi yapacak. 15 senedir bucaya, narlıdereye, bornova merkeze metro yapacak. İnciraltı geldiginden beri planlanacak. Artık emekli olmalı. 75 yasında bir dededen beklenti olmaz. Olsaydı lucescu türkiyeyi dünya kupasına götürürdü. Bir an önce dedelerden kurtulmalıyız.

Yorumu oyla      12      5  
Tunç Gönültaş. 7 Ekim 2017 Cumartesi 19:08

Yıllardır inciralti imar problemi konuşuluyor.Izmir için en iyisi olsun.bir an önce olsun.is imkanlar c ogalsin izmir türkiye nin en iyi marka şehri olsun.

Yorumu oyla      11      5  
Abdullah 7 Ekim 2017 Cumartesi 17:04

Izmirimizin en güzel yeri izmirin en kötü yeri gibi görünüyor. İnciraltının hali içler acısı. Peki suç kimin? InşaAllah yerel yönetim ve bakanlık birlikte inciraltının izmirin engüzel yeri olması için çalışır. Artık izmirin lafa değil sonuca ihtiyacı var.

Yorumu oyla      13      5  
DURUK 7 Ekim 2017 Cumartesi 16:14

İNCİRALTI PLANLARINI İLK GÜNDEN BERİ MAHKEMEYE VERİP DURDURAN KENDİLERİ. NEDEN BAHSEDİYORSUNUZ SİZ.. 1991 YILINDA ANTALYA BELEK İLE AYNI RESMİ GAZETEDE TURİZM ALANI İLAN EDİLEN YER İNCİRALTI.. BİR ANTALYA YA BAKIN BİRDE İNCİRALTIN GÜLDÜRMEYİN KENDİNİZİ AZİZ PEDER

Yorumu oyla      13      5  
sezarın hakkı sezara 7 Ekim 2017 Cumartesi 14:36

Aziz kocaoğlunun inciraltı imar planında sağlık turizmi ön plan da ve çok katlı yapılaşma yok . Bazı arsa sahibipleri istiyorlarki İmar kısıtlı olmasın. Göztepe KSK sahilleri gibi ucubeye dönüştürelim. bu sebeple Körfez geçiş projesine bel bağlıyorlar. doğrusunu aziz kocaoğlu yapıyor. Rant ile hiç bir yere varamazsın. bölgeyi mahvedersin. Zaten bu yüzden de bakanlık bu konuda agır davranıyor. AKP nin imar anlayışı ile izmir büyük şehir belediyesininki çok farklı. Yani başbakanın evet demesi ile aziz başkanın evet demesi çok farklı. Bir taraf kısmı bir imar ile turizm kapısını açmak istiyor. Diğer taraf Yüzlerce hektarlık yeşil alanı yok ederek. artı Körfezi riske atarak bölgeyi yapısal agırlıklı imara açmak istiyor.

Yorumu oyla      12      7  
sadık bolel 7 Ekim 2017 Cumartesi 14:08

ayın 25-26 sında başbakan gelicekmiş geldigi zaman herkes eteğindeki taşı döksün ki bir an önce sonuca varalım sayın kocaoğlu evet diyor başbakan evet diyor bizlerde evet diyoruz peki? ne bekliyoruz

Yorumu oyla      12      5  
Cengiz Candas 7 Ekim 2017 Cumartesi 13:06

Cok guzel bir toplanti.Sn.Kocaoglu cok iyi niyetli bir baskan.Narlidere Metrosu da baslandiktan sora, bir Inciraltimiz kaliyor.Bizim sitede Sayin Kilictaroglunun okul arkadasi Orhan Erol bey var.Urla da yazlikta her sene kendisini Ailesi ile birlikte ziyaret ederler.Insallah Hukumetlede anlasirlar , bu meseleler akliselimle neticelenir.Saygilarimla.

Yorumu oyla      11      7  
süleyman 7 Ekim 2017 Cumartesi 12:47

antikapitalist önce bilgi sahibi ol sonra yaz.Ankaradan onay çıkmadan yapamassın.İstanbul,Ankara belediyeleri 1m ray döşiyemedi devlet yapıyor.İzmir aslanlar gibi işlerini kösteklere rağmen çalmadan,çırpmadan bitiriyor.

Yorumu oyla      14      7  
antikapitalist 7 Ekim 2017 Cumartesi 12:06

Seçim yaklaştı desteksiz salvolar başladı.2016 sonunda narlıdere metrosu kazmayı vuruyordu 2018 geldi kazmayı yakında vuruyoruz diyor.Gerçi başlamasa daha iyi bu kadroyla hiç bir önemli iş bitiremez yüzüne bulaştırır felaket olur.2019 da vizyoner işbitirici, genç başkan şart. 15 senede plansız işler yüzünden ne altyapı ne üstyapı İzmir iyice geriye gitti, trafik arttı yapılan yollar 1 hafta sonra tekrar kazılıyor doğru dürüst iş bulmak zor.

Yorumu oyla      13      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O ilde belediye başkanı belli oldu
Mehmet Keleş'in istifasıyla boşalan Düzce Belediye Başkanlığı için yapılan ...
Başkan Edip Uğur'dan açıklama: 'Hanıma bile inandıramıyoruz'
İstifa edeceği iddia edilen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet ...
İzmir'de Balkanlardan gelen 'Barış ve Dostluk' rüzgarı esiyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 12.’si düzenlenen ...
 
Başkan Bakıcı Egeli öğrencilere Selçuk’u anlattı
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı öğrencileri Selçuk ...
4. Urla Felsefe Günleri başladı
Urla Kaymakamlığı, Urla Belediyesi ve Urla Felsefe Gönüllüleri işbirliğiyle ...
Gaziemir'in kadın atletlerinden büyük başarı
İzmir’in tek kadın atletizm takımı olan Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü ...
 
Konak Cumhuriyet kutlamalarına hazır!
Konak Belediyesi Cumhuriyet’in 94’üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında ...
Başkan Kocaoğlu anlattı: İzmir'de fuarcılık nasıl büyüdü?
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İzmir'den bu fuarlar kaçmıyor ...
Kurtuluş Savaşı'nda yazılmış... Tarihi taş kitabe Bornova'da bulundu!
Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşundan önce ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva