HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Şubat 2018 Perşembe - 13:05

Başkan Kocaoğlu: İzmir'e 30-35 bin kişilik stat lazım!

"İzmir Spor Tarihi Sempozyumu"nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İzmir'in uluslararası müsabakalar için en az 30-35 bin kişilik bir stada acil olarak ihtiyacı var" diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu: İzmir e 30-35 bin kişilik stat lazım!

Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şubesi'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlediği "İzmir Spor Tarihi Sempozyumu", Yaşar Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. İzmir'in Türk spor tarihi açısından öneminin ele alındığı sempozyum 9 ayrı oturumda gerçekleştirildi. Çok sayıda araştırmacı ve akademisyen yaptıkları sunumlarda birbirinden çarpıcı bilgiler paylaştı. 

ALTYAPI TAMAMLANDI, GELİŞİM BAŞLADI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sempozyumun açılış bölümünde yaptığı konuşmada, kentin spor tarihinin irdelenmesi ve bu yolla geleceğe ışık tutulmasının önemini vurguladı. İzmir'in, tarihi boyunca hep Batı'yla iç içe olmuş, modernliğiyle öne çıkmış, sosyal ve kültürel etkinliklere öncülük etmiş bir kent olduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu, ülkemizde futbol, at yarışı, atletizm, bisiklet, yüzme ve kayık yarışları gibi modern sporların, levantenlerin de etkisiyle ilk önce İzmir'den başladığını söyledi.

Başkan Aziz Kocaoğlu Türkiye'nin resmi anlamda ilk futbol takımının Bornova'da 1800'lerin sonunda kurulduğunu, halen profesyonel liglerde faaliyet gösteren Türkiye'nin en köklü kulüplerinin de İzmir'de bulunduğunu dile getirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, "14 yılda altyapı konusundaki bütün eksiklerimizi tamamlamak için büyük gayret içindeyiz. Bu konuda Türkiye'nin en fazla yatırım yapan kenti olduk. Bir kentin kalkınması, ekonomik olarak büyümesi, beraberinde birçok artıyı da getiriyor. Bugün İzmir bir kalkınma trendine girmeseydi, belki ne Göztepe ne de Altınordu bu noktaya gelemeyecekti. İnanıyorum ki, yarın Karşıyaka, Altay ve Bucaspor da bu gelişimi gösterecek" diye konuştu.

30 BİN KİŞİLİK STAT ŞART
1971 yılında Akdeniz Oyunları ve 2005 yılındaki Universiade Yaz Oyunları sayesinde İzmir'in önemli bir spor altyapısına sahip olduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti:

"Bunların dışında bize bağlı beldelerde çok amaçlı spor salonları kurduk. Yakında Foça Gerenköy'de 27.'sini açacağız. Bornova Belediyesi ile birlikte Atatürk Spor Salonu'nu yaptık. Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'na Buz Sporları Salonu yaptık Buradan yetişen çocuklarımız gençlerimiz başarıdan başarıya koşuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugün 37 branşta 5 bin lisanslı sporcuyla Türk sporuna hizmet veriyor."

İzmir'in stat ihtiyacı doğrultusunda Bornova Belediyesi ile birlikte 10 bin kişilik Bornova Stadı'nı ve 15 bin kişilik Tire Stadı'nı kente kazandırdıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı, "Tabi stat bizim işimiz değil ama 2 tane biz yaptık, 3 tane de hükümet yapıyor. Buca Stadı'yla birlikte toplam 6 tane stat işimizi görür. Ama İzmir'in uluslararası müsabakalar için en az 30-35 bin kişilik bir stada acil olarak ihtiyacı var" diye konuştu.

DEVAMI GELECEK
Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer ise böyle bir bilimsel çalışmaya ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, "Türk spor tarihi ile ilgili birçok konunun ve sporun birçok branşının ele alındığı oturumlarda Türk sporunun tarihsel gelişimine de ışık tutacağız. Böyle önemli bir sempozyuma destek olmaktan dolayı çok mutluyuz" dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da, Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle kente önemli spor tesisleri kazandırdıklarını, gençlerin spor yapabileceği tesisler kurduklarını söyledi. Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şubesi Başkanı Bahri Okumuş ise 8 bin 500 yıllık tarihe sahip İzmir'in ülkemizde modern sporların ilk kez yapıldığı şehir olma özelliğini de taşıdığını vurgulayarak, "Sempozyumu gelecek yıllarda da devam ettirmenin kentimize önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bu konuda bizle işbirliği yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve kapılarını bize açan Yaşar Üniversitesi'ne teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

 
Konak'ta taksi dolmuşlar kalkıyor mu?
 
Menemen Belediyespor, kritik maça odaklandı
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 16 Şubat 2018 Cuma 01:12

Stadı bırakın da şu izbandaki saçma uygulamaya bir son verin size yakışmıyor

Yorumu oyla      12      5  
volkan nicolas 16 Şubat 2018 Cuma 00:00

sporu sadece futboldan ibaret sanan iktidar ve stadımızı istiyoruz diyen insanlar buz hokeyinde şampıyonluk aldık haberiniz varmı voleybolda basketbolda aynı şekilde..çıkardıgınız yaygarayı keşke başka spor dalları içinde çıkarsanız ataturk stadını yenılemeye zihniyet 12 binlik stad yapmış işte şaşırdıkmı

Yorumu oyla      11      6  
Ulaşım 15 Şubat 2018 Perşembe 23:21

İzban Torbalı- Hilal 4.40.- TL. Ayrancılar - Hilal ( otobüs Sarnıç + İzban Hilal ) 5.72.TL. Hilal Torbalı, ya; Ayrancılar’ dan daha daha yakın herhalde ! 90 dk aktarma hakkı ile Menemen ‘ den F.Altay 2.86.-TL. ( 800 nolu hat ile Bornova metro, oradan metro ile F.Altay, belki de 5 -6-7-8 nolu hatlarla Narlıdere ‘ye , Güzelbahçe’ye kadar 2.86.-TL.ye gidilebilinir ) Sosyal Belediye den Adaletli , hakkaniyetli toplu ulaşım !

Yorumu oyla      13      5  
Hakkaniyet 15 Şubat 2018 Perşembe 21:31

Kamu hizmeti olan toplu ulaşımda ; 13.02.2016 tarihinde iptal edilen 90 dk aktarma hakkımı istiyorum. İzban da 25 km 2.86.- TL. 10 - 15- 18 km’ lik otobüs hatları 2.86.-TL. üstelik aktarma hakları da yok .

Yorumu oyla      13      5  
Seda 15 Şubat 2018 Perşembe 20:17

Bornova bostanlı otobüsünü geri istiyoruz ve özkanlar pazarını

Yorumu oyla      13      5  
Mister No 15 Şubat 2018 Perşembe 19:34

Yorumcu arkadaslarin bir taneside kalkipta , her sehire stadi devlet yapiyorda Izmire nicin yapmiyor diyecegine Baskana saldiriyorar. Trolluk paraylami ? Degil. O halde devam.

Yorumu oyla      14      8  
sezarın hakkı sezara 15 Şubat 2018 Perşembe 17:08

Evet izmire böyle bir stad hatta daha büyük olanı lazım ama bunu gztepe stadı yaplmaya başlamadan önce dile getirecektiniz. hatta göztepe gibi yüksek taraftar potansiyeli olan bir takım için isteyecektinizki. malum stadlar gibi bomboş durmayacaktı. afedersiniz ama geçti bolunun pazarı. KSK stadı yapılıyor. alsancak yapılıyor. göztepe yapılıyor. eeeeee ne anladım ben bu işten ? biz neyapalım bomboş duracak 35bin kişilik stadı!!!

Yorumu oyla      12      9  
hep boş laflar 15 Şubat 2018 Perşembe 16:25

yap o zaman elinden tutan mı var. Secim vaatlerinden birisi bu değilmiydi. tireye stat a izmire stat yap.

Yorumu oyla      14      10  
Stad isteyenler 15 Şubat 2018 Perşembe 14:17

Güldürme başkan, sen git tireye stad yap, sonra izmir takımlarının ismini anarak izmire stad lazım de, bizde yedik bunu, seçimde görüşeceğiz

Yorumu oyla      15      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta taksi dolmuşlar kalkıyor mu?
İzmir büyükşehir Belediyesi’nin şehir içinde hayata geçirdiği raylı sistem ...
Ankara'da Kemalpaşa zirvesi: Neler konuşuldu?
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Ankara’ya giderek İçişleri Bakanı ...
Kınık Deve Güreşleri Festivali'nde geri sayım
İzmir'in Kınık ilçesinde bu yıl Kınık Belediye'si ve Poyracık Deveciler ...
 
Bornova'nın 'özel kafe'sinde yeni yaşam
Bornova Belediyesi’nin 2015 yılında Down Sendromlu gençlerin çalışarak ...
Konak'ta minik sporculara anlamlı destek
Konak Belediyesi ilçe genelinde açtığı spor okullarında kurs gören 4 bin ...
Karabağlar'da sorunlara yerinde çözüm
Göreve geldiği günden bu yana halkla iç içe olan, halkın sorunlarıyla ...
 
Bucalı minikler toprakla buluşuyor
Buca Kaynaklar’da kurduğu bağlarıyla Buca’nın kaybolan değeri üzümü topraklarıyla ...
Bornova'da 'iyiliğin' buluşması
Bornova’da iyilikler de sıkıntılar da paylaşılarak dayanışma anlamında ...
Ödemiş Belediyesi'nden cami müjdesi
Ödemiş Belediyesi, İstasyon Caddesinde yapılacak camii için çalışmalara ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva