HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Şubat 2018 Perşembe - 12:47

Konak'ta taksi dolmuşlar kalkıyor mu?

İzmir büyükşehir Belediyesi’nin şehir içinde hayata geçirdiği raylı sistem ulaşımı İzmir Tramvayı’nda çalışmalar sürüyor. Deneme seferleri başlayan Konak’ta güzergah üzerinde bulunan dolmuş hatlarında düzenleme yapılacak.

Konak ta taksi dolmuşlar kalkıyor mu?

EGEDESONSÖZ-  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla yapımını sürdürdüğü Karşıyaka Tramvayı’ndan sonraki proje olan Konak Tramvayı’nda sona gelindi. Hat üzerinde inşaat çalışmalarında son rötuşlar yapılırken deneme seferleri de başladı. Yüklenici firma Gülermak A.Ş ile Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimlerinin yaptığı teknik testlerin ardından yarın (Cuma) günü sadece basın mensuplarının katılacağı deneme seferi başlayacak.  

Saat 11:00’da Halkapınar’dan hareket edecek olan tramvay Üçkuyular’a kadar gidecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve bürokratları da yer alacak. Hem güzergah anlatılacak hem de son çalışmalar hakkında bilgiler verilecek.

ÜÇ GÜZERGAH ETKİLENECEK
Öte yandan, Konak Tramvayı’nın güzergah çalışmasının ardından dolmuş hatlarında da düzenleme çalışmalarının startı verildi. Konak’tan hareket eden ve Alsancak, Kahramanlar ve Tepecik’e giden dolmuşların hatları için de yoğun görüşme trafiği yapılıyor. Tramvay hatlarıyla çakışan başta Konak-Alsancak hattının Talatpaşa ve Cumhuriyet Meydanı kısımlarında yeni düzenlemeler düşünülüyor. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın belediye ile yaptığı görüşmeler ise devam ediyor. Alsancak’ta son durakları olan Kahramanlar ve Alsancak dolmuşlarının sayısı 40’ı buluyor. Yolcu kapasitesi ve çalışma koşulları açısından yoğun olan güzergah tramvay ile birlikte yeniden düzenlenecek. Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka’da yaptığı çalışmanın bir benzeri olan güzergah değişikliğinin burada da yapılması düşünülüyor. Farklı alternatif güzergahlar ve yollar üzerinde fikirsel olarak çalışmalar da devam ediyor. Öte yandan, taksilerin bir kereye mahsus sarı taksi olarak duraklara çıkma hakkı da bulunuyor.

SON KARAR KOCAOĞLU’NUN
Belediyenin yetkili birimleriyle esnaf odasının yapacağı görüşmelerden çıkacak olan güzergah teknik inceleme ve raporun ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun önüne gelecek. Son kararı, Başkan Kocaoğlu verecek.  Esnafın mağdur edilmemesi yönünde görüş bildirdiği öğrenilen Kocaoğlu’nun bu konuyla ilgili tek çekincesinin taksi ve tramvay yollarının kesiştiği noktalarda olası trafik sıkışıklığı olduğu biliniyor.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle toplantı yapacaklarını belirten İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, “Esnafımızın mağdur olmaması için çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyemizin de kentin ulaşımı için önemli yatırımları var. Burada anlayışımız, ortak bir çözüm yolu bulmaktır. Kimsenin mağdur olmayacağı, herkesin karar sonucunda mutlu olacağı bir çalışmanın ortaya çıkmasını umuyoruz. Görüşmelerimiz sürüyor. Belediye ile temas halindeyiz. Alternatif güzergahları yetkililere sunacağız” dedi.

 
AK Parti İzmir'de ikinci Şengül dönemi: Partililer havaalanına akın etti!
 
Başkan Kocaoğlu: İzmir'e 30-35 bin kişilik stat lazım!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erhan 12 Nisan 2018 Perşembe 00:18

Halk için taksi dolmuş gerekli yenişehirde tramvay yok ve hastaneyi sürekli kullanıyoruz tramvay gereksiz yatırım olmuş insanların ekmekleriyle oynanmamalı

Yorumu oyla      10      5  
Saçma 16 Şubat 2018 Cuma 16:17

Tramvayın hızıyla bisiklet yolları yapı daha iyi. Hem ekonomik hem ekolojik, virgül

Yorumu oyla      11      5  
LllBetül 16 Şubat 2018 Cuma 13:51

Iyi calismalar ben yuetdisindan gelen tum misafirlerimi konaktan alsancaga gelmeleri icin taksi dolmusa yönlendiriyorum ve herkesin izmirkarti olmayabiliyor tramway ulasimi gercekten kolaylastiracak mi ? Bir islem yapilirken tüm sorunlar artilar ve eksiler degerlendirimeli . Belediyedi bu isi yaparken sadece gorselligi mi onemsedi. Izmir icin yapilacak planlamalar icin halkinda goruslerinin alinmasindan yanayim. Izmir modern cagdas batilasmis bir sehir ama bazi yapilanlar izmirlileri fazlasiyla düsündüruyor 7 kusak izmirli biri olarak üzülüyorum..

Yorumu oyla      11      5  
a.k 16 Şubat 2018 Cuma 09:01

Tramvay uygarlıktır.İnsan gibi yaşamayı öğreniceksiniz.Çocuklarınız,torunlarınız birbirinin üstüne çıkmadan,ter kokusu çekmeden işlerine evlerine gidecek.Egzos dumanı,klakson sesi, kaza kazaların verdiği trafik tıkanıklığı olmadan etrafı seyrederekişine evine gidicek.En şık kıyafetleriyle gezebilecek.İnsan gibi yaşamayı öğrenicekler.Nokta

Yorumu oyla      15      6  
gözde 16 Şubat 2018 Cuma 07:46

kimse nin ekmeginle oynamayın taksi dolmusları kullanıyoruz sayın başkanım.

Yorumu oyla      12      9  
Selin 15 Şubat 2018 Perşembe 22:58

Tramvay gereksiz bir projedir İzmir için

Yorumu oyla      15      11  
Ahmet 15 Şubat 2018 Perşembe 17:55

Tramvay hikaye trafik ışıklarını ayarlayin İzmirde trafik sorunu kalmaz tramvay sadece görsellik olarak iyi tramvayı arabası olan kim.kullanacak yine toplu taşımayı kullanacak kişiler kullanacak. Halka pınardan kalkıyor:)) gideceği yerler zaten metronun gittiği yerler:))

Yorumu oyla      13      14  
alsancak esnafı 15 Şubat 2018 Perşembe 16:38

alsancakta trafik cok güzelmiş gibi birde tramvay eklendi yollar iyice daraldı... tramvayı zaten istemiyoruz buna otobüs ve taksi dolmuş trafiği de eklenirse iyice trafik durur. etrafta yeterince sarı taksi de var. bence tramvay ve sarı taksiler yeterli diğerleri kaldırılmalı.

Yorumu oyla      13      12  
metin 15 Şubat 2018 Perşembe 16:18

kalkarsa çok iyi olur

Yorumu oyla      16      7  
komik 15 Şubat 2018 Perşembe 15:42

Tramvay hattında ne kadar özel araç olursa o kadar iyi olur! Toplu taşımaya yapılan yatırımlar özel otoların daha hızlı gitmesi için değil, kent içindeki ulaşımın hızlanması için yapılıyor, bunu bir anlayın artık!

Yorumu oyla      21      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara'da Kemalpaşa zirvesi: Neler konuşuldu?
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Ankara’ya giderek İçişleri Bakanı ...
Kınık Deve Güreşleri Festivali'nde geri sayım
İzmir'in Kınık ilçesinde bu yıl Kınık Belediye'si ve Poyracık Deveciler ...
Bornova'nın 'özel kafe'sinde yeni yaşam
Bornova Belediyesi’nin 2015 yılında Down Sendromlu gençlerin çalışarak ...
 
Konak'ta minik sporculara anlamlı destek
Konak Belediyesi ilçe genelinde açtığı spor okullarında kurs gören 4 bin ...
Karabağlar'da sorunlara yerinde çözüm
Göreve geldiği günden bu yana halkla iç içe olan, halkın sorunlarıyla ...
Bucalı minikler toprakla buluşuyor
Buca Kaynaklar’da kurduğu bağlarıyla Buca’nın kaybolan değeri üzümü topraklarıyla ...
 
Bornova'da 'iyiliğin' buluşması
Bornova’da iyilikler de sıkıntılar da paylaşılarak dayanışma anlamında ...
Ödemiş Belediyesi'nden cami müjdesi
Ödemiş Belediyesi, İstasyon Caddesinde yapılacak camii için çalışmalara ...
Başkan Özçınar muhtarlara müjdeyi verdi
Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Muhtarlar ile bir araya geldi.
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva