HABERLER>POLİTİKA
14 Ocak 2020 Salı - 12:07

Başkan Kırkpınar’dan Soyer çıkışı: 2 ay sonra…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in 10 aylık performansıyla ilgili gelen soruyu yanıtlayan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Kırkpınar, “İl başkanlığı yarışında seçilir tekrar buralarda olursam geniş çaplı bir açıklama yapacağım. 1 yıllık değerlendirme yapacağım. Bir kredi vermek lazım! Daha 2 ay var. Bu sürede girecek hizmeti görmezden gelmek olmaz” dedi.

Başkan Kırkpınar’dan Soyer çıkışı: 2 ay sonra…

EGEDESONSÖZ- İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Sonsöz TV’deki Günaydın Ege programına katıldı ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

İl kongresinde aday olacağını ilan eden Başkan Kırkpınar, akşam saatlerinde gerçekleşecek il başkanları zirvesinin içeriğine dair bilgiler verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 31 Mart yerel seçimleriyle göreve gelmesi sonrasında geçen sürede sergilediği performansın değerlendirilmesi noktasında önemli bir açıklamaya imza atan Kırkpınar kentte tartışma yaratan gökdelen konusuyla ilgili de konuştu.

TEKLİFİN BENDEN ÇIKMASI, KEREM ALİ BEY’İN ÖN AYAK OLMASI ÇOK GÜZEL
Gerçekleşecek il başkanları zirvesine değinen Kırkpınar, “CHP İl Başkanı Deniz Yücel bizi ziyaret ettiğinde, ‘biz 3 il başkanı ayda 1 kez toplanalım’ demiştim. MHP’nin İl Başkanı Veysel Şahin başta olmak üzere 4 il başkanı bir araya geleceğiz. İlk defa oluyor herhalde. Bu teklifin benden çıkması, Kerem Ali Bey’in ön ayak olması çok güzel bir şey… Bu ülkede iktidar varsa muhalefet de olmalı. İzmir’i değil bütün bir Türkiye’yi oraya taşıyacağız. İzmir’in problemleri var. Yerel yönetimlerde iktidar olan CHP bizim ittifak ortağımız.  17 yıldır merkezi iktidar olan AK Parti var. Oturup konuşacağız. Eksiklik varsa hepimiz için vardır. Olmayan ama olması yönünde adım atılması gereken konuları masaya yatıracağız. Türkiye’nin incisi İzmir’de eksik olan çok şey var. Hizmet ederken farklı şeylere sebep olma çoğaldı. Hizmet veriyorsunuz ama çevre duyarlılığı azaldı sanki. Bu ve benzeri şeyler… İzmir’in altyapı sorunlarıyla ilgili söyleyeceğimiz şeyler var. Hem merkezi hükümete hem yerele ileteceğimiz talepler var.  Toplantıda işlenen konuların sonrasındaki süreçte takipçisi olacağım. İzmir’de belirli saatlerin dışında bile artık trafik oluşuyor. Şehir içinin tek alternatifi otoyol… Ama artık orası da şehir içi gibi olmuş” dedi.  

KULEYİ BURAYA DİKİP 10 YIL SONRA ‘BİZ BURAYA İHANET ETTİK’ DEMEYELİM!
Konak’ın Pasaport bölgesinde yapılması gündeme gelen ve tartışma yaratan gökdelen projei için konuşan Kırkpınar, “Şehrin plancıları yüksek binalarla ilgili lokasyon belirlemişler. Burası Bayraklı bölgesidir. Şehrin ortasında gökdelen düşünün! Düşünmek istemediğimiz bir şeyi gerçekleştirmek isteyenlerin üzerinde vebal vardır. Çok iyi düşünsünler. İstanbul’da ‘biz bu şehre ihanet ettik’ denildi. Kuleyi buraya dikip 10 yıl sonra ‘biz buraya ihanet ettik’ demeyelim! Her şehrin bir ruhu vardır. Onu bozmayalım. İmara açık yerler var. Kim kule yapacaksa gitsin orada yapsın!” açıklamasında bulundu.

TİRE BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZ!
İzmir’deki tek belediye olan Tire’nin durumunu değerlendiren Kırkpınar, “Tire bizim göz bebeğimiz! İYİ Parti belediyeciliğini Türkiye’ye göstermek istediğimiz bir yer. Belediyeler ekonomiden etkilenir. Falanca belediye borçlu o değil diye bir şey yok. Bu ülkede kaynakların doğru kullanılmamasından dolayı bir borçlanma oluyor. Merkezi hükümetten destek alınmasında kesinti olunca sıkıntı oluyor. Belediyelerden kesinti yapmak çok kolay… Kendi belediyelerine yapıyorlar mı, yapmıyorlar mı? Bunu bilmiyorum. Ama bizim ittifakımızdaki belediyelerden kesinti yapıldığını çok duydum. Tire’de belediyeciliği 1 yıl sonrasında göreceğiz. Arkadaşımız belediyeyi devraldığında birikmiş borçlar vardı, sistem gerekiyordu. O sistemi oturttu. Kurtuldu. Şimdi projelerini devreye sokmak kaldı. Çok farklı projeleri var” ifadelerini kullandı.

2 AY SONRA GENİŞ ÇAPLI BİR AÇIKLAMA YAPACAĞIM
“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 10 aylık performansını nasıl buluyorsunuz?” sorusunu yanıtlayan Kırkpınar, “İl başkanlığı yarışında seçilir tekrar buralarda olursam geniş çaplı bir açıklama yapacağım. 1 yıllık değerlendirme yapacağım. Bir kredi vermek lazım! Daha 2 ay var. Bu sürede girecek hizmeti görmezden gelmek olmaz” dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMİ İL BAŞKANI OLARAK YÜRÜTMEK İSTİYORUM, ADAYIM!
Teşkilat çalışmaları hakkında bilgi veren Kırkpınar, kongrede aday olacağını aktardı. Kırkpınar, “Partinin ismi ve logosu bile yokken biz genel başkanımızın toplantılarına katıldık. Şöyle zorluklar yaşadık, böyle zorluklar yaşadık demeyeceğim. Bunları zaten dünya alem biliyor. ‘Parti kuramazsınız, seçime giremezsiniz’ dediler. Partiyi de kurduk seçime de girdik. Parti yokken genel başkanımız 2017 referandumuna giderken 41 ilde miting yaptı. Partisi yok! Kendisini seven, destek veren halkın her kesiminden insan geldi. Bu çok zor! Partinin kuruluş aşamasında başımıza gelmeyen kalmadı. Biz bu ülkenin insanına yüklenen ne kadar değer varsa yerine getirmek istiyoruz. Adalet, üretim, hukuk geri gelsin. İl binamızı ilk açtığımızda ‘şu da gelmiş, bu da gelmiş’ diyerek heyecanlanıyorduk. Şu an en hareketli il başkanlığı bizimkidir. Herkes geliyor, umudu olan geliyor. AK Parti’nin boşaltacağı alanı alacak olarak biz sadece İYİ Parti’yi görüyoruz. Milletimiz de onu görüyor. Size verilmiş bir görev var. Bu yıl olmaz ama önümüzdeki yıl bir genel seçim var. Teşkilatları milletle buluşturacak güce eriştirmek lazım. Bu, bir kişinin vereceği karar olamaz. İlçe başkanlarıyla kurduğumuz kontak en yükseğe ulaşmış durumda. Biz birbirimize kağıtla bir şey söylemiyoruz. Gözlerimizin içine bakarak konuşuyoruz. Ben hiçbir ilçe başkanımızı diğerinden ayırmam. Öyle ilçe başkanlarımız var ki iktidardaki partiden daha fazla çalışıyor. Bu başkanların hepsi bana güvendi, ben de onlara güvendim. Önümüzdeki dönemi il başkanı olarak yürütmek istiyorum. Dolayısıyla adayım!” ifadelerini kullandı. 

 
Akhisar'da kadın cinayeti! Eve gizlice girdi, dehşet saçtı
 
Altınordu'da 6 gitti 3 geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Yücel'den sahada birlik mesajları
Cumhuriyet Halk Partisinde İlçe kongre sürecinin sonlarına yaklaşılırken, ...
Başkan Aksoy’dan 4 adaylı paylaşım: Kazanan CHP olacak!
Menemen Belediye Başkanı Aksoy, ilçe başkanlığına aday olan Ömer Güney, ...
Bahçeli 4 ay sonra kürsüde: Libya ve CHP mesajları
Uzun bir aranın ardından partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri ...
 
'Libya meselesinde tablo 2011'deki Suriye gibi'
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Rusya devlet Başkanı Putin İstanbul'a ...
Erdoğan: Kalıcı ateşkes için çalışıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Conte'yi kabul etti.1,5 saat süren ...
İzmir siyaseti buluşuyor: Sürekli mevkidaşlarını ağırlıyor!
AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli’nin ev sahipliğinde CHP İl Başkanı Yücel, ...
 
Kanal İstanbul'a üç ülkeden talip var!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Hesaplarımıza göre Kanal İstanbul'dan ...
Vekil Bakan’dan flaş kongre mesajları: 1 gün siyasette çok uzun bir zaman!
İzmir Milletvekili Murat Bakan gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken ...
İzmir’deki o ilçe seçiminin sonuçları için flaş gelişme!
Aralık ayında Gaziemir’de gerçekleşen ve İlçe Başkanı Özkan’a karşı seçim ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva