HABERLER>POLİTİKA
14 Ocak 2020 Salı - 11:38

'Libya meselesinde tablo 2011'deki Suriye gibi'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Rusya devlet Başkanı Putin İstanbul'a geldi. Kendi milletini dinlemeyen sayın Erdoğan'ı dostu Putin ikna edivermiş. Anında ikna olup ateşkes ve müzakere çağrısı yaptı. Libya meselesinde tablo aynı 2011'deki Suriye işinde olduğu gibi" dedi.

 Libya meselesinde tablo 2011 deki Suriye gibi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu.  

Akşener, "Rusya devlet Başkanı Putin İstanbul'a geldi. Kendi milletini dinlemeyen sayın Erdoğan'ı dostu Putin ikna edivermiş. Anında ikna olup ateşkes ve müzakere çağrısı yaptı. Gözü kulağı milletine kapalı ama hala çıkıp yerli ve milli olmaktan bahsedebiliyor. Libya meselesinde tablo aynı 2011'deki Suriye işinde olduğu gibi. Senin görevin ülkelere trip atmak değil. Sen 82 milyonun menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapacaksın" dedi.  

Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle;  

"İktidarı başımıza yeni çoraplar örecek maceralar konusunda uyardık. Libya ile imzaladığı anlaşmaya 'evet' dedik. Bir sonraki adımda gördük ki hesap yine başka. Dostum diplomasisine geçen sayın Erdoğan gayri milli bir anlayışla hareket ediyor. Bu anlaşmayı korumanın farklı yolları var dedik. Taraf olmadan korunabilir dedik. 8 Ocak günü Rusya devlet Başkanı Putin İstanbul'a geldi. Kendi milletini dinlemeyen sayın Erdoğan'ı dostu Putin ikna edivermiş. Anında ikna olup ateşkes ve müzakere çağrısı yaptı. Gözü kulağı milletine kapalı ama hala çıkıp yerli ve milli olmaktan bahsedebiliyor. Libya meselesinde tablo aynı 2011'deki Suriye işinde olduğu gibi. Senin görevin ülkelere trip atmak değil. Sen 82 milyonun menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapacaksın. Türkiye milli menfaatleri için Libya'ya da dünyanın her yerine de asker gönderebilir. Benim karşı olduğum bunun diplomasiye aykırı yapılmasıdır. Bunu askerimizin hayatlarını hiçe sayarak yapmandır. Çatışmayı önlemek adına barış gücü gönderiyoruz diyeceksin. Yarın Libya'da senin darbeci dediklerin başa gelirse ne yapacaksın? Suriye ile kanlı bıçaklı. Mısır'la kanlı bıçaklı, Libya ile kanlı bıçaklı. Akdeniz'de tek bir dost ülke bile kalmadığında Türkiye'ye ne fayda sağlayacaksın." 

KANAL İSTANBUL ELEŞTİRİSİ 
"Son günlerin tartışma konusu Kanal İstanbul. İsteseniz de istemeseniz de yapacağız diyor. Bütün birikimleri ve uzmanlarıyla millet bu inşaat işine karşıyken neden bu kadar ısrarcısınız. Milletin menfaatine uygun  hiçbir yatırıma karşı çıkmadık. Bu yüzden projeyi 36 kişilik bir ekip teknik, çevre, hukuki ve ekonomik olmak üzere inceledi. Bu haftasonu İstanbul'da konunun tartışılacağı bir panel düzenliyoruz. Kanal hakkında bazı sorular sorduk cevaplarını aradık. Kanal İstanbul milletin bir ihtiyacını karşılıyor mu, tarımsal üretimi destekliyor mu, 20 milyar dolar yatırımı karşılayacak bir gelir yaratıyor mu? Hayır. Kanala hazineden gemi geçiş garantisi verecekler. Önümüzdeki 50 belki 100 yıl o devasa inşaatın parası sizlerin sırtına yıkılacak. Şehir hastanelerinde, Osmangazi Köprüsü'nde, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde olduğu gibi. İşin aslı İstanbullulardan kendince intikam alıyor. Seçim kaybetmek çok zoruna gitti. Madem milletin sesini duymuyorsun parayı betona gönmeye heveslisin o zaman kanal yapmak yerine İstanbul'a kentsel dönüşüm seferberliği başlat bir faydan dokunsuz İstanbul'a." 

"Geçenlerde gençlere 'Neden evlenmiyorsunuz' diye soruyor. Sorarım sana ekonominin hali ortadayken gençler neye güvenip evlenecek. Bu gençler yatlarda villalarda yüzme havuzlarında gezemiyor. Geline bilezik takamauacak, beyaz eşya, halı alamayacak aileler var karşında. İş buldunda evlenmediler mi? Karınlarını doyurdun da onlar evlenip evlatlarını büyütürüm demedi mi?" 

 
Göztepeli Titi: Göztepe'yi hak ettiği yere getireceğiz
 
Bahçeli 4 ay sonra kürsüde: Libya ve CHP mesajları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Kalıcı ateşkes için çalışıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Conte'yi kabul etti.1,5 saat süren ...
İzmir siyaseti buluşuyor: Sürekli mevkidaşlarını ağırlıyor!
AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli’nin ev sahipliğinde CHP İl Başkanı Yücel, ...
Kanal İstanbul'a üç ülkeden talip var!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Hesaplarımıza göre Kanal İstanbul'dan ...
 
Vekil Bakan’dan flaş kongre mesajları: 1 gün siyasette çok uzun bir zaman!
İzmir Milletvekili Murat Bakan gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken ...
İzmir’deki o ilçe seçiminin sonuçları için flaş gelişme!
Aralık ayında Gaziemir’de gerçekleşen ve İlçe Başkanı Özkan’a karşı seçim ...
Moskova'da 'Libya ateşkesi' görüşmesi
Libya'da barış ve istikrarı sağlama çabaları kapsamında Moskova'da temaslarda ...
 
CHP'li Beko: Sağlıkta şiddet ne zaman son bulacak?
CHP'li Beko, Sağlık Bakanı’na son 10 yılda sağlıkta şiddetin yüzde 60 ...
Erdoğan-Merkel görüşmesi: Gündem Libya
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ...
Ateşkes sonrası Dolmabahçe'de görüşme
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya'da ateşkesin yürürlüğe girmesinin ardından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva