HABERLER>POLİTİKA
26 Eylül 2019 Perşembe - 12:23

Başkan Kırkpınar’dan CHP’ye net ittifak mesajı: HDP varsa bizi çıkarın!

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, CHP’yle yürütülen Millet İttifakı’nın devam etmesi gerektiğin söylerken bir yandan da, “Müzakere sonucu yapılan tescilli bir sözleşme var aramızda. İttifak içinden biri derse ki bu ittifakta HDP’de var, o zaman bizi çıkarsınlar HDP girsin” dedi. Kırkpınar ayrıca Büyükşehir Belediyesi ve CHP’li bazı ilçe belediyeleri tarafından istihdam ve atamalar noktasında verilen sözlerin tutulmadığını ifade etti.

Başkan Kırkpınar’dan CHP’ye net ittifak mesajı: HDP varsa bizi çıkarın!

EGEDESONSÖZ- İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Sonsöz Tv’de yayınlanan Günaydın Ege programına konuk olarak katıldı ve Mehmet İşler ile Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Başkan Kırkpınar, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunurken, Millet İttifakı hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerle ilişkiler konusunda da çarpıcı açıklamalara imza atan Kırkpınar istihdam ve atamalar noktasında verilen sözlerin tutulmadığını ifade etti.

AK PARTİ BELEDİYE MECLİSİNDE PKK’NIN KINANMASI ÖNERGESİYLE BAŞKA BİR ŞEY AMAÇLADI
Son günlerde gündemde olan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ‘terörü lanetleme’ polemiğini değerlendiren Kırkpınar, “Sanki Türkiye’nin içinde bulunduğu gündemi bir perde ile kapatmak gündemi değiştirmek gibi bir niyet gibi geldi. AK Parti’den böyle bir önerge geldikten birkaç dakika sonra bilgim oldu. Meclis üyemiz bana bilgi verdi ben de siz oradasınız gereğini yapın dedim. Şimdi terör örgütünün kınanması söz konusuysa, mecliste terör örgütü PKK’nın kınanması konu başlığı olması lazım… Ama AK Partili meclis üyesi bu önergenin içine yabancı güçler, orman yangınları, perde arkası, siyasi kulisler vesaire ekledi. Bunun yolu bu değil ama zaten buradan başka bir şey çıkarma hevesindeydiler ve kısmen de başarılı oldular. Çünkü gündeme oturdu bu iş. Aslında yapılacak tek şey var, kaldı ki belediye meclislerinde siyasi bir gelişmeyi kınamak doğru, terör örgütünü kınamak ilginçtir çünkü terör örgütünü kınamayıp ne yapacaksınız. Biz kınamıyoruz demek olur mu? Terör insanlık suçudur, hangi meclis olursa olsun terör kınanır, kınanmayanlar tartışılır. Bu konunun buraya getirilmesinin bir nedeni, konu ile alakası yokmuş gibi gelse de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara süt dağıtmak üzere Tire Süt ile anlaştı. Dün akşam itibariyle İstanbul Ziraat Odası Başkanı çıktı ve kutu sütlerin hiçbir işe yaramadığı ve hatta sağlığa zararlı olabileceğini söyledi. Yani sokak sütünü tavsiye ediyor. Sokak sütü dediğiniz şey soğuk zincir ister. İYİ Parti ve CHP ittifakının birlikte seçtikleri belediye başkanlarının her attığı adımda bir şey buluyorlar yani. Hükümetin durumu ortada, siz hükümet ile ilgili düşüncelerinizi paylaşamıyorsunuz. Artık ne kadar kanıksamışız, rektörler eskiden çıkıp siyaset konuşabilirler miydi. Siyaset konuşabilmek özgürlüktür ama üniversite rektörü çıkıyor her gün bir kanalda Cumhurbaşkanı’nın kullandığı konu başlıklarını açıp onun üzerinden tartışma yapıyorlar. Bu ülkede her şey bitti de, terör örgütlerinin belediye meclisinde tartışması mı kaldı. Dünyanın her yerinde terör örgütleri lanetlenir, kınanır” dedi.

CHP’YE NET MESAJ: İTTİFAKTA HDP VARSA BİZİ ÇIKARSINLAR!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki ‘terörü lanetleme’ polemiğinin hedefinde CHP ile İYİ Parti arasındaki ittifakı zayıflatmak olduğu iddiaları ile ilgili konuşan Kırkpınar, “Ben öyle bir konuya girmem. Biz İYİ Parti ile CHP iş birliği sözleşmesinden bahsediyoruz, başka parti yok. Her iki partiden yetkili isimlerin 4 imzası var, ittifak kurulan yerler ve isimler belli oldu o kadar. Kim kime daha çok destek verdi biz bilemeyiz, millet sandıkta ne dedi bilmiyoruz. Müzakere sonucu yapılan tescilli bir sözleşme var aramızda. İttifak içinden biri derse ki bu ittifakta HDP’de var, o zaman bizi çıkarsınlar HDP girsin. Bu insanlık suçu ile arasına mesafe koyamayan partilerle bizim işimiz olmaz, bunlarla bile işi olanlar da bizim işimiz olmaz” diye konuştu.

MİLLET İTTİFAKI BENCE DEVAM ETMELİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MHP ile kurulan Cumhur İttifakı’nın pazara kadar değil mezara kadar devam edeceği sözlerini değerlendiren Kırkpınar, “Siyasette böyle bir şey olmaz, bu bir ilhak anlamındadır. Bu açıklamadan bizim anladığımız ne olursa olsun ayrılmayacaklar. Ancak bizim CHP ile yolculuğumuz devam edecek gibi geliyor bana. Zaten bence devam da etmeli. Çünkü bizim bu sistemden kurtulmamız lazım. Bu ülkenin ekonomisinin buraya geleceği, Sayıştay denetim raporlarının açıklanmamasından belli. Bu ülkenin bir geliri bir gideri var ancak giderler açıklanmıyor, denetlenmiyor. Hukuk zaten evlere şenlik, adalet yok bu sebeple. Bakın araçlarda sigara yasağı geldi, Cumhurbaşkanı’nın bir sözüyle ertesi gün başlandı. Bu iş böyle olmaz, bir sözün ardından ertesi gün uygulama başlatılmaz. Açıklama yapılır, bir ay sonra bu uygulamaya başlanacak denilir ve yapılır ancak Cumhurbaşkanı’nın bir sözünden bir gün sonra uygulama başlatılması olmaz. En büyük vergi ve zamları yaptığım ürünü bir de içerken sizden para alacağım deniyor” dedi.

MHP’YE GÖNDERME: ÖNCE BİZİ YOK SAYDILAR, ‘İP’ DEDİLER SONRA DAVET ETTİLER!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin zaman zaman bazı İYİ Partililere ‘geri dönün’ çağrısı yapması hakkında konuşan Kırkpınar, “Önce bizi yok saydılar, daha sonra İP dediler, daha sonra yavaş yavaş tanımaya başladılar. Tabanımızı davet ettiler daha sonra yöneticilerimizi de davet etmeye başladılar. Büyük illerde MHP’den istifalar yaşandı biliyorsunuz. Hatta geçtiğimiz günlerde İzmir’de de Bornova ilçe başkanı istifa etti. Bu bizi tanıma süreçlerinin neden olduğunu bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

HDP’YE OY VEREN İNSANLARA HESAP SORMA HAKKIMIZ YOK
HDP’nin yaklaşık 6 milyon oy alan bir parti olduğunun altını çizen Kırkpınar, “Hür iradesiyle oy veren insanlara bir sözümüz oy. Kimseye neden oy veriyorsun onlara deme hakkımız yok. Anayasal hak olarak gidip partilerini kuruyorlar. Bunun yerine bireysel suçlara ilişkin cezalar veriliyor artık. Kayyum konusu ile bunu ilişkilendirmek doğru değil. Şu anda HDP diye bir parti var ve parlamentoda temsil ediliyor. İşlenmiş bir suç varsa, siyasi partiler kanununa göre kurulmuş olabilirler ama bazen söylemleri ürkütücü oluyor. Öldürülen bir teröristin cenazesine, devletin kendilerine tahsis ettiği kırmızı plakalı araçla gidiyorlar. Sonra dönüp bir milletvekili kayyumlarla ilgili eleştiriler yapıp sonunda biz kazanacağız diyor ama HDP’den bahsetmiyor. Siz o zaman aidiyet duygusu ile bağlı olduğunuz bu ülkede size kimlik veriliyorsa ve siz bunlardan bahsediyorsanız buna bir nokta koyulur. İspanya’da BASK bölgesindeki parti kapatıldı biliyorsunuz. Bu parti terör ile arasına mesafe koymadığı için değil, kınamadığı için olmuştur. Bu bizim ülkemiz için sadece PKK terör örgütü ile değil, FETÖ ile ilişkili partilerle de uygulama yapılması gerekir” açıklamasını yaptı.

YENİ KURULACAK PARTİLERİN PUANI AK PARTİ HAKKINDA YAPACAKLARI AÇIKLAMALARA BAĞLI
Ülkemizde kurulması gündemde olan yeni partiler ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kırkpınar, “17 yıllık iktidarını tamamlamak üzerinde olan AK Parti’nin, son seçimlerden sonra yönetilemeyen ülke ve yapılan yanlışlıklar var. Ekonomide yapılan yanlışlıkları Ali Babacan daha önceden de ifade etmişti. Bir çöküş başladı. AK Parti köklü ve güçlü bir partidir, bu sebeple dağılma süreci çok hızlı olmaz. AK Parti’nin kurucular arasında olan ve Erdoğan ile yola devam eden kişilerin sayısı artık bir elin parmaklarını geçmiyor. Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu arasında büyük farklılıklar vardır, alacakları oy oranını şimdiden görmek müneccimliğe girer. Bu sistemde çok önemli bir gelişmedir bu olay. Yüzde 50 artı 1 oy gerektiren bu sistemde alınacak 1 oy bile önemli bir hale gelmiştir. İleride bu partiler ile ittifak kurulur mu demek çok erken, daha kurucuları belli değil, kimler var onları bilmiyoruz bu partilerde. Her şeye rağmen halktan bir karşılık bulabilirler ama yüzde 1 veya yüzde 1 buçuk. Bu oranlarla ne olur yani. AK Parti’nin irtifa kaybettiği ortada, kendileri söylediler İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder diye. Şimdi partiden çıkan isimler açıklayacak. Mesela ekonomi ile ilgili, hukukla ilgili açıklamalar yapacaklar. Belki bu açıklamalardan sonra AK Partinin içindeki bazı isimlerin de fikri değişecek. Ne açıklanacağını bilmiyoruz ama açıklama yapmaları lazım. Bu açıklamalardan sonra bakın hemen puanları değişir” dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM BELEDİYE SAYIMIZ ARTACAK
Yerel seçimlerde göreve gelen Tire’nin İYİ Partili Belediye Başkanı Atakan Duran’ın performansını değerlendiren Kırkpınar, “ Atakan bey ilçede zaten sevilen bir isimdi. Atakan Duran kardeşimiz Tire’de göstereceği iyi bir belediyecilik örneği ile etrafındaki ilçeleri etkileyecektir. Bu sayede önümüzdeki seçimde sayımız artacak. Şimdi sayımız az olduğu için onlar bizim göz bebeklerimiz bu sebeple de proje desteği olacaktır kendilerine” diye konuştu.

SOYER’E CV VERDİK, 6 AYDIR YANIT ALAMADIK!
İYİ Parti İzmir teşkilatında işsizliğin büyük bir problem olduğunu belirten Kırkpınar, “Başkan Soyer geçtiğimiz günlerde katıldığı bir etkinlikte kendisine çok sayıda CV verildiğini açıkladı. Bizim de en büyük sıkıntımız bu. İYİ Parti il ve ilçe teşkilatlarımızda iş konusunda sıkıntılarımız var. Bizim de bu konularda bir talebimiz oldu, biz de CV verdik, 6 ay geçti ancak henüz hiçbir arkadaşımız belediyede işe başlamadı. Ben de zaten 6 ay diye düşünüyordum, önümüzdeki günlerde bu iş gerçekleşir diye düşünüyorum. Bizim al-ver gibi bir derdimiz yok, verdiğimiz destek karşılığında böyle bir destek talebimiz yok. Biz buradan ilçe başkanlarımız ve partilerimizle birlikte İstanbul’a gittik seçim sürecinde ve çalıştık. Bize kimse siz buraya çalışmaya geldiniz, şurada kalacaksınız, şurada yiyeceksiniz diyen olmadı. Bu insanlar ailelerini bırakıp bizimle İstanbul’a gelip çalıştı seçimler için. Bizim bu talebimiz üzerinden 6 ay geçti artık bu talebimizin bir an önce yerine getirilmesini istiyoruz. Bizim yönetim kurulumuzda çocuğu işsiz olan yöneticilerimiz var, işsizlik çok büyük bir sorun” ifadelerini kullandı.

ŞUBAT AYINDA İLÇE KONGRELERİ TAMAMLANACAK
İYİ Partideki kongre süreci hakkında konuşan Kırkpınar, “Ben atama ile gelmiş 11 aydır görev yapan bir il başkanıyım. Şubat 2018’de biz tüm İzmir’in ilçelerinde kongre yaptık. Şubat’ın ilk haftası yine ilçe kongrelerimiz başlayacak. Bir ay sonra da il kongresi yapılacak. Kongrede yarış olmasını arzu ederim. Sadece bana değil, ilçe başkanlarına da rakip çıkmalı” dedi.

VERİLEN BAŞKAN YARDIMCILIĞI SÖZLERİ TUTULMADI
Seçim öncesinde bazı ilçelerde İYİ Partili isimlere başkan yardımcılığı görevi sözü verildiğini ancak şimdiye kadar Menemen dışında bu sözün tutulmadığı açıklayan Başkan Kırkpınar, “Menemen’de meclis üyemiz Belediye Başkan Yardımcısı oldu. Başka belediyelerde de söz aldığımız ama yerine getirilmeyenler var. Arkadaşlarımız İZBELKOM ve ÜNİBEL’e atama yapıldı büyükşehir şirketlerinden. Bu İzmir Büyükşehir Belediyesi için büyük bir kazanımdır. Bize bazı belediyelerden başkan yardımcılığı sözü vardı, bu söz yerine getirilmedi ama canları sağ olsun. Biz CHP İl Başkanı Deniz Yücel ile görüştüğümüzde bazı yerlerde yardımcılık olabileceği belirtilmişti. Bu görüşmede Deniz Bey’in de bizden bazı ricaları olmuştu. Bizim bazı kritik yerlerde hala bazı arkadaşlarımızı CHP’de meclis üyesi olarak görev yapıyor” diye konuştu.

MENDERES’TEKİ DEVLET HASTANESİ İNŞAATI YARIM KALDI
Ülkemizdeki ekonomik sıkıntılar hakkında da değerlendirmelerde bulunan Kırkpınar, “İl başkanlığına atandığım günden beri gerek sosyal medyada gerek medyada bir şey söyledim. Borçlanma ile bir ekonomi kurarsanız bunun ömrü 8 yıl civarında olur. Bizim ülkemize diğer bazı ekonomik girdiler de olduğu için bu 10-12 yıl kadar sürebildi. Biz sanayi gelişimini kaçırdık, matbaadaki gelişmeleri de kaçırmıştık ama bizim elimizde kalan verimli topraklarımız vardı. Her ne kadar şimdi yanmış da olsa ormanlarımız vardı. Biz en baştan üretime odaklanmalıydık. Hep inşaat yapıldı, bakın şimdi ne oldu, tıkandı inşaat sektörü. Gecekondu semtlerine ara ara giderim çünkü benim gençliğim oralarda geçti, Gümüşpala’da geçti. İnşaat sektöründe çalışanlar şimdi orada kahvede insanlar çayı veresiye yazdırıyor. Eşleri evlere temizliğe gidiyor, çocukları boyaya çıkıyor. Çevrenize bakın her yerde yarım kalmış inşaatlar var. Küçük kentlerden buraya gelen insanlar ilk olarak inşaat sektöründe çalıştı ama bir anda o da bitince hepsi ortada kaldı. Şu anda Menderes’te devlet hastanesi inşaatının yüzde 49’u tamamlanmış müteahhit ortada yok” ifadelerini kullandı.

 
CHP'li Bakan: İzmir'in ilçelerine ait hava kirliliği raporlar gizleniyor mu?
 
Kaçak midye avcılarına operasyon... Deniz altındaki yaşama büyük zarar veriyorlar
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İsmail Yirmidokuz sa 4 Ekim 2019 Cuma 09:18

Sayın başkan söylencekleri söylemiş teşekkür ediyorum

Yorumu oyla      4      5  
27 Eylül 2019 Cuma 08:27

Ne inciraltıymış be. 50 senedir arazi para için çırpınıyorsunuz ama 50 senedir merkezde olupta geliştirilmeyen Çiğli için birşey söylemiyorsunuz.

Yorumu oyla      5      5  
abuzer 26 Eylül 2019 Perşembe 17:10

vay belediye elemanmı alıyor ben partiliyim benim niye haberim yok isyan ediyorum

Yorumu oyla      4      5  
KARŞIYAKALI 26 Eylül 2019 Perşembe 14:40

Bence Soyer İYİ partiye belediyeyi teslim etsin sen sağ ben selamet . Daha ne yapsın Genel müdürleriniz var yardımcıları var , Haaaa eğer belediyeyi istiyorsanız bir dahakine nasıl ki Karşıyakada kendi adayınızı çıkardınız İzmir de de çıkarırsınız alırsınız boyunuzun ölçüsünü

Yorumu oyla      10      6  
cello 26 Eylül 2019 Perşembe 14:14

güzel kardeşim bu partiye ömrünü vermiş partililerin çocukları işsiz Özfatura döneminde sarayın önünden bile chp li geçemezdi bu dönmde ne kadar solcu varsa sürgün edilmişti MHP lilerden mobil ekipler kurarak chp li personel avına çıkmıştı chp olmasaydı seçime girme şansınız varmıydı acaba birde böyle düşünün

Yorumu oyla      10      6  
alo 26 Eylül 2019 Perşembe 14:13

sayın başkan siz yağmur nereye yağacaksa tarlanızı oraya taşıyanlardansınız onun için birazda özeleştri.....

Yorumu oyla      8      5  
Gürkan 26 Eylül 2019 Perşembe 13:21

Ortada seçim yokken ittifak konusu sürekli gündeme getirilip, ayrılmadan bahsediliyor. Sanki bahane üretiliyor gibi geldi.

Yorumu oyla      8      6  
Vatandaş 26 Eylül 2019 Perşembe 13:10

"Sandıkta omuz omuza gelenlerin sandığın sonuçlarını yan yana koruması gerekiyor. Bunu dün kıbrısşehitleri caddesinde eylem yapan hdp li vekiller söylüyordu milletin aklıylamı oynuyorsunuz hdp ile ittifak yapmadınızmı artık kankalarınız Meclis’te size ayar verirken çatınız çıkmadı cevap dahi veremediniz Tayyip’i sevmeyin ama vatanınızı sevin chp batının hdp si oldu ama siz bari olmayın umudumuz sizsiniz

Yorumu oyla      13      10  
Ali Tanıl 26 Eylül 2019 Perşembe 12:54

Başkanım işsizlik diyorsunuz bir kere İzmir'in 40 yıllık sorunu "İnciraltı planlaması" hakkında bir cümleniz dahi bugüne kadar olmadı. Anlaşılan sizde çok mutlusunuz İnciraltı'nın sahipsiz kalmasına ve nargile,mangalcılarla dolmasına..Ahh !!! hep söyledik 5 nesildir biz İnciraltı toprak sahipleri bu şehrin sahipleri olarak toprağımıza sahip çıkmaya çalıştık ama bize sahip çıkan yok, yine yok. Hergün sarmayelerle boğuşmamızı ve kaybolup girmemizi izleyin yine her zamanki gibi.

Yorumu oyla      5      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bakan: İzmir'in ilçelerine ait hava kirliliği raporlar gizleniyor mu?
Aliağa, Menemen, Yeni Foça ve Bozköy bölgelerindeki hava kirliliği ölçüm ...
İzmir Ülkü Ocakları'ndan kadına şiddete karşı eylem planı
Son zamanlarda artarak devam eden kadına şiddet olaylarına karşı İzmir ...
CHP’li Ağbaba İzmir’de konuştu: Düşmanın denize döküldüğüne inanmayanlar var!
Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, “Karşımızda yeni bir tarih yazmaya çalışan ...
 
ABD'ye 'ambargo' mesajı: Türkiye muaf tutulmalı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'tan "stratejik ortak" vurgusu ...
Mehmet KARABEL yazdı... İki yeni parti ne yapar?
Mehmet KARABEL yazdı... İki yeni parti ne yapar?
5 vekilden Alsancak'ta oturma eylemi!
HDP'nin Diyarbakır, Van ve Mardin'de başlattığı 'Demokrasi Nöbetleri'nin, ...
 
Karamollaoğlu'dan Erdoğan'a destek
Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM'deki ...
Kılıçdaroğlu'dan IMF ile görüşme açıklaması
CHP lideri Kılıçdaroğlu, IMF ile yapılan görüşmeye yönelik eleştirilere ...
Milletvekili Purçu’dan kongre çıkışı: İl Başkanı Soyer ile uyumlu olmalı
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu kongre sürecine giren partide İzmir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva