HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ekim 2023 Çarşamba - 18:40

Başkan Kılıç'tan satış eleştirilerine yanıt: Satmayalım da ne yapalım?

Buca Belediyesi Ekim ayı meclisine belediyenin 4 taşınmaz için aldığı satış kararı damgasını vururken Başkan Erhan Kılıç satış eleştirileri ile ilgili "Şu an bankada 100 milyon TL var. O yüzden satmayalım ne yapalım?" yanıtını verdi.

Başkan Kılıç tan satış eleştirilerine yanıt: Satmayalım da ne yapalım?

EGEDESONSÖZ – Buca Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis toplantısının ilk oturumu gerçekleşti. Başkan Erhan Kılıç yönetimindeki toplantının ana gündemi Buca Belediyesi’nin 4 taşınmaz için aldığı satış kararı oldu.

AK PARTİ’DEN SATIŞ İPTAL TALEBİ
Satış kararları ile ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu “Kuruçeşme Mahallesi’nde olan bir yerin arsa satışıyla ilgili 10 Ekim’de Belediye’nin ihaleye çıkacağını basın yoluyla duymuş bulunmaktayız. Buradaki rakamları da öğrendiğimiz kadarıyla, benzin istasyonu 150 milyon TL, arsa satışı 80 milyon TL, Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki yerimiz 2 milyon ve Kuruçeşme Mahallesi’ndeki yerimiz de yaklaşık 5 milyon bir rakamla ihaleye çıkılacağını görüyoruz. Bütçe üzerine konuştuğumuzda 4,5 yılımızı doldurduk. 5’inci yılımızın son günlerini yaşıyoruz. Ve yılbaşından sonra herkes kendi başının çaresine düşecek. İlk geldiğimizde bütçelerde tasarrufa gidilmesi gerektiği harcamaların fazla olduğunu ve nitekim bugün bu satışlarla karşı karşıya kaldığımızı görüyoruz. Biz bu satışların olmaması gerektiği kanaatindeyiz. Daha önce yapmadığınız projeleri bu 5 aya mı sığdıracaksınız. Bucalının derdine dermal olacağız derken tam tersine Buca’ya dert olmaya geldiğinizi görüyoruz” dedi. Gündoğdu satışların iptali istedi.



‘İLLER BANKASI’NIN PAYI MAAŞLARA YETMİYOR’
Eleştirilere yanıt veren Başkan Kılıç yaptıkları kamulaştımaları anlattı. Kılıç “ Kendi taşınmazlarla yapmıyorsunuz diyorsunuz ya… Bizim yaptığımız kamulaştırmalar işte gece pazarı yaklaşık 7 bin 500 metrekare kapalı alan belediyeye ait. Kentin en değerli alanlarından birisi. Onun dışında 6-7 dönümlük pazaryeri kamulaştırması var. Onun da değeri artı. Bunları göz ardı edip satışlarla ilgili konuşuyorsunuz. Şimdi yaşadığımız ekonomik krizi sizler bizden daha iyi biliyorsunuz. İller Bankası’ndan gelen paranın personel maaşına yetmiyor. Personel sayımız da yasal sınır çerçevesinde. İller Bankası payı personel parasının yarısına yetiyor. Şimdi mazot olmuş 40 TL. Kamulaştırmaların hepsinin paraları verildi” dedi.

‘SATMAYALIM NE YAPALIM’
Ekonomik krize rağmen ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Başkan Kılıç “Bankalar kredi vermiyor. Cumhuriyet tarihinde böyle bir şey olmamıştır. Ciddi dar boğaz yaşanmamıştır. Biz kamu kurumlarıyız. Buna rağmen kredi çıkmıyorsa ki kredi limitimiz çok yüksek. Biz 1,5 milyara kadar borçlanabilmemiz lazım. Şu an bankada 100 milyon TL var. O yüzden satmayalım ne yapalım? Benzin istasyonunun yanındaki yer. Bir şey yapalım dedik onda da olmuyor. Sporyum bitecek, demiryollarından aldığımız yerin projesi ihale aşamasında ona para gidecek. Ekonomi kötü. Dediğim gibi bunlar şimdi çıkarttığımız olay da değil. Biz bu kararı daha önce de aldık. Olmamıştı. O yüzden gideceği yerler belli” diye konuştu.

Belediyeden satılık benzinlik!

4 PARSEL VİTRİNE ÇIKARILMIŞTI
Buca Belediyesi Zafer Mahallesi sınırlarındaki benzinliği 150 milyon TL’den, yine Zafer Mahallesi’ndeki konut dışı kentsel çalışma alanın 80 milyon TL’den, Kuruçeşme Mahallesi’deki konut alanını 4 milyon TL’den ve İnönü Mahallesi’ndeki konut alanını ise 2 milyon TL’den satışa çıkarmıştı. İhaleler 10 Ekim 2023 tarihinde Buca Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilecek.  Belediye kasasına satışlardan en az 236 milyon 370 bin 500 TL girmesi bekleniyor. 

 
Kuzey Irak'taki terör hedefleri vuruldu!
 
Mucize kurtuluş... Baba-kız ölümden döndü!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Buca'lı 5 Ekim 2023 Perşembe 11:03

Belediye başkanı genel merkez atamaları ile gelen biridir üstelik Istanbul'dan ithal edilen biri Buca'ya ne kadar yararlı olur?Şimdi genel başkan Kılıçdaroğlu ve ekibi koltuklarını korunmak için böyle kurşun asker belediyesi başkanlarının delegelerinde yardım bekliyorlar halk beklesin her şey çok güzel olacak diyerek,ondan sonra da bidon kafalılar oy vermedi diyerek demeç vererek halk suçlanıyor işte böyle bir durum vardır yerel seçimlerde temizli olacaktır...

Yorumu oyla      8      3  
sedat 5 Ekim 2023 Perşembe 09:56

sayın başkan 5 yıldır sokagımız bir kere bile temzilenmedi.81 yaşındaki ninemiz sokağımızı temizler oldu.gidin artık izmir in ve buca nın başından.

Yorumu oyla      9      3  
Ali kemal 5 Ekim 2023 Perşembe 07:05

Başkan haklı. Kongrede yüzerlerce işe adam aldı. Maaşlar nasıl ödenecek?

Yorumu oyla      11      3  
Celali kaymak 4 Ekim 2023 Çarşamba 19:34

Başkan çalışmadan maaş alanlar banka matikler bunların maaşkarını ödemek için meçburen satış yapmak zorunda belediyede çalışandan çalışmayanlar daha çok bucanın 5 yılı hibe oldu yazık

Yorumu oyla      13      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sengel öğrencilere seslendi: Kapımız her zaman açık!
Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu 2023- 2024 Öğretim Yılı ...
İzmir Valiliği’nin A Takımı’nda görevlendirmeler belli oldu
Ağustos ayındaki kararname ile İzmir Valiliği görevine getirilen Süleyman ...
Karşıyaka filesinde Silva yolcu, Stedile kalıyor
  Kadınlar Voleybol 1'inci Ligi'ndeki yeni sezonun ilk maçında 8 Ekim ...
 
Başkan Selvitopu'ndan can dost mesajı: Onların da hakları var
Karabağlar Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında ...
Başkan Sandal yerinde inceledi: Çalışmalar tam gaz!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçe genelinde süren yol yenileme, ...
Bornova’da yüzme kursları ilgi odağı!
Bornova Belediyesi’nin 2022 yılının Ağustos ayında hizmete açtığı Çamdibi ...
 
Başkan Soyer ‘parfüm, kimyasal yok’ dedi: Koku meselesi tarihe karıştı!
Karaburun'da Mordoğan Atıksu Arıtma Tesisi ve Deniz Deşarj Hattı açılış ...
Bergama'da hayvanları koruma etkinliği!
Bergama Belediyesi 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla ilkokul ...
Başkan Batur, 4,5 yıl sunumu yaptı, ‘takdir kurulların’ dedi: Göreve talibim!
Konak Belediyesi Başkanı olarak görev aldığı 4,5 yıllık süreci değerlendiren ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva