HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ekim 2023 Çarşamba - 12:20

Başkan Batur, 4,5 yıl sunumu yaptı, ‘takdir kurulların’ dedi: Göreve talibim!

Konak Belediyesi Başkanı olarak görev aldığı 4,5 yıllık süreci değerlendiren Abdül Batur,  yatırımlardan CHP kurultayına, adaylık sürecinden ilçedeki muhalefete kadar birçok konuda dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Başkan Batur, 4,5 yıl sunumu yaptı, ‘takdir kurulların’ dedi: Göreve talibim!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak 2019 yerel seçimlerinde yüzde 63,21 oy alarak Konak Belediye Başkanı seçilen Abdül Batur, görev süresinde geçen 4,5 yılı anlatmak amacıyla basın mensupları ile bir araya geldi.

İlçe de yapılan ve yapılacak projeleri anlatan Başkan Batur, ayrıca basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

BU DÖNEM YATIRIMLAR DEĞİL, SOSYAL YARDIMLARIN KONUŞULDUĞU BELEDİYECİLİK DÖNEMİYDİ
Başkan Batur açıklamasında "Ulu Önderimizin Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Vatanını en çok seven en iyi hizmet edendir sözünü ilke edinerek belediyecilik anlayışını yürütmeye çalışıyoruz. Geride bıraktığımız 4,5 yılda neleri gerçekleştirdiğimize dair anlattığımız çok şey var. ‘Birlikte Konak’ diye yola çıktığımız süreçte kaynakları verimli kullanmak en önemli ilkemiz oldu. Aldığımız sorumluluğun bilinci ile tüm ekip arkadaşlarımız ile görevimize sımsıkı çalıştık. İhtiyacı olana el uzatan,  derdi olanı dinleyen bir belediye olduk. Kente saygı, kentliye saygı inancıyla 7’den 70’e tüm hemşerilerimiz arasında ayrım yapmadan herkese kucak açtık ve açmaya devam ediyoruz. Şikayet etmeden, yorulmadan çalışmalar yürütüp ilçemizi geleceğe taşımaya çalışıyoruz. İzmir'in kalbi Konak’a hizmetlerimizi arttırıyoruz. Bu dönemi nasıl tanımlarsanız diye sorarsanız, ben bu dönem yatırımlar değil, sosyal yardımların konuşulduğu belediyecilik dönemi olduğunu dile getiriyorum. COVİD salgını, İzmir depremi ve sonrasında ülkece çok büyük acılar yaşadığımız 6 Şubat büyük depremi… Bunlar  sosyal yardımların neden öne çıktığının  en belirgin 3 göstergesi. Yaşadığımız tüm felaketler kriz zamanı etkin ve hızlı çözüm üretmenin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Belediye olarak tümünün üstesinden gelmeyi ve ayakta kalmayı başardık" dedi.

YATIRIMA 300 MİLYON TL HARCAMA YAPTIK
Görev sürecinde yapılan yardımların toplam boyutuna dikkat çeken Batur, "Konak'ta kurduğumuz dayanışma halkaları sayesinde bir olduk, Birlikte Konak olmanın gücünü de gösterdik. Belediye olarak darda olanın her zaman yanında olduk. Her gün binlerce ihtiyaç sahibine elimizi uzatıyoruz. 4,5 yılda sosyal yardımlara harcadığımız bütçe 70 milyonu geçti. Geride kalan, yıl içinde yatırımlara da baya bir çalışma yaptık. Bütün bu sıkıntılar içinde yapıldı bunlar. Arka arkaya gelen felaketler olmasına rağmen Konak Belediyesi yatırıma 300  milyon TL'ye yakın harcama yapmıştır. Yatırım yapmaya da devam etmektedir. Seçim beyannamesi hazırlamıştık. İlçede yapacağımızı çalışmaların sıralaması ile ilgili. Burada yer alan çalışmaların yüzde 85'ini tamamlamış durumdayız. Geri kalan yüzde 15'inde ya temel atma ya proje aşamasındayız. Yaptığımız en iyi çalışma size göre ne derseniz bana göre Engelsiz Yaşam Köyü projesi. Oradaki çalışmaları genişletmek için çalışıyoruz. Çok yakında başlayacağımız projeler var. Kemer Tren istasyonumuzun hemen yanında hangar vardı. Bunun tahsisini aldık. Hazırladığımız proje ile hangar projeleri mimarlık müzesi haline getiriyoruz. Kurulumuzdan geçti yakında ihalesini gerçekleştiriyoruz. Halkapınar'da Konak Belediyesi'ne ait tarihi bir bina vardı, oranın da restorasyona başladık. Konak'taki sanat severlerin yararlanacağı sergi ve sanat merkezi olarak tasarladık. Havagazı Fabrikası'nın küçük bir modeli olacak. Kadın sığınma evi projemiz de hazır. Bunu da yakın bir süre içinde hayata geçireceğiz. Yağhaneler’deki eski Jandarma yeri… 15 milyona yakın kamulaştırma ile aldığımız yer orası. Orada 15 kişilik çalışma birliği var. Bu birliğin bir an önce buradan çıkmasını istiyoruz. Eylül ayı başında çıkacağı söylendi. Ancak maalesef çıkma konusunda bir problem yaşıyoruz. Orada bir projemiz var. Bölgenin pazaryeri problemi çözülecek, Eşrefpaşa pazaryeri ile oluşan trafik sorunu kalkacak hem de tarihi İpek Yolu'nun restorasyon çalışmaları başlayacak" ifadelerini kullandı.

NARLIDERE'DEN KONAK'A GELMEMİZİN EN BÜYÜK NEDENLERİNDEN BİRİ...
Kentsel dönüşüme önem verdiğini belirten Batur, " Seçildiğimiz günden beri aklım fikrim hep kentsel dönüşümde dedim. Bununla ilgili geçmişten beri yapılan en büyük hamleyi gerçekleştirdik. Gültepe'deki 30 hektarlık alan ve Beştepeler'deki 200 hektarlık alan ve nüfus olarak 100 bin kişiyi etkileyecek kentsel dönüşüm tasarımını gerçekleştirdik, planlaması bitti. Gültepe’de biraz daha hızlı ilerliyoruz. Konak'ın en büyük problemi bu. Yapı envanteri olarak çok eski yapılar mevcut. Bir yerden başlamak lazım. Biz elimizi taşın altına soktuk. Vatandaşlarımız ile tam uzlaşı sağlayarak yerinde dönüşümü Narlıdere'deki gibi gerçekleştireceğiz. Narlıdere'den Konak'a gelmemizin en büyük nedenlerinden biri bu. Konak'ta 10 sorun varsa zaten bunu büyüğü olan kentsel dönüşüm hala duruyor. Yarısı anca yapıldı. Narlıdere ile Konak'ı kıyaslayacak olursak Narlıdere'de belediye başkanlığı yaptığımız süreçte de problemler aynı noktadaydı. Kasabadan ilçeye dönme noktasında çalışmalar zordu.Ancak yaptığımız çalışmalar ile belli noktaya geldi. İkisi de benim için çok değerli ilçe. Birisi doğduğum diğeri ise sonradan bana onur verilen yer" diye konuştu.

KİŞİ BAŞINA 0,86 METREKARE DÜŞÜYOR
Yeşil alanın önemine vurgu yapan Başkan Batur, Gültepe ve Beştepeler’i örnek verirken “Konak yeşil fakiri bir ilçe… Gültepe ve Beştepeler bölgesinde kişi başına düşen yeşil alan miktarı 0,86 metrekare. Biz orada sadece binaların düşümünü değil, sosyal yaşamı ve insanların çevre ile birleşik yaşam tarzını benimsemesi için bu tür alanların artırılması gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

BUNA NEDEN İTİRAZ EDİLİR?
Odaların K bölgesi kararına itiraz etmesine tepki gösteren Batur, “Alsancak’tan birinci Kordan’dan, Güzelyalı sahiline kadar olan binalar 50 senelik binalar. Deniz suyunun binaların temelinde olduğu, korozyona uğramış demir donatısı ve elle bile kırılabilen beton temeller var. Birbirimizi kandırmayalım. K bölgesi olayı doğruydu. Korunacak imar planı… Oradaki apartmanlar bize müracaat ettiğinde mecburen yeni yönetmeliğe göre yüzde 60 eksik inşaat veriyorduk. İlk inşaat hakkı verme hakkıydı bu. Bunun bile uygulanması için odalarımız mahkemelere gidip uğraştılar. Bu iş ciddi bir iş. Aynı işi yapacak ama sağlam yapacak. Buna neden itiraz edilir? İmar hakkı da vermedik. Bunlara bile İzmir’de itiraz ediliyor” diye konuştu.

EN FAZLA ROMAN HEMŞEHRMİZİN YAŞADIĞI İLÇE KONAK
Roman vatandaşlara yönelik ve uyuşturucu ile mücadeleye dönük çalışmaları belirten Batur,"En fazla Roman hemşerimizin olduğu ilçe Konak. 50 bine yakın hemşerimiz ile ilgili özellikle Roman gençlerin yeteneklerinin değerlendirilmesi ve kentin en büyük belası olan uyuşturucu ile mücadele noktasında gençlerin oraya yönelmemesi noktasında çalışmaları yürütüyoruz. Yenişehir'de Roman merkezi açtık. Orada vatandaşlarımız eğitim alıyorlar" dedi.

BÜTÇEMİZİ YÜZDE 305 ARTTIRDIK
Bütçe ile ilgili rapor veren Başkan Batur "4,5 yılda bütçemizi yüzde 305 arttırdık. Bu sene 2 milyar 995 milyona çıktı bütçemiz. Bütçemizi değerlendirirken önemli kısıtlamalar da yapıyoruz, yapılması gerekeni yaparız. İstihdam ile ilgili 2019’da belediyeyi teslim aldığımızda personel sayımız 2017 kişiydi. Şimdi 1938 kişiye düşük. Düşme sebebi daha çok emekli olanlar" diye konuştu.

KAMU BANKALARI MASAYA OTURMAK İSTEMİYOR
CHP'li belediyelerin krediye ulaşmasının zorluğunu belirten ve kendilerinden örnek veren Batur, "Kredibilitesi yüksek bir belediyeyiz ama Konak Belediyesi olarak krediye ulaşamıyoruz. Kamu bankaları görüşmek bile istemiyor, teklif bile vermiyor. Şu an kredi faizlerinin en üst noktaya geldiğini görüyoruz. Krediye ulaşmak zor. Biz elimizdeki kaynaklarla bu noktalara ilerliyoruz. Bundan sonraki süreç belediyeler için daha zor gözüküyor" dedi.

YENİDEN GÖREV VERİLMESİ ONUR VE ŞEREFTİR
Vatandaşın yanında olmak için çalıştıklarını vurgulayan Batur, "Konak Belediyesi olarak elimizden ne geliyorsa, vatandaşın iyi gününde kötü gününde yanında olmaya çalışan belediye başkanı olarak çalışmaya devam ediyoruz. Biz çalışmaya devam edeceğiz, üretmeye devam edeceğiz. Konak'ta daha yapacağımız çok iş var. Bir ilçede görev yaptıktan sonra tekrar bir ilçede görevlendirilmek bana onur ve şereftir. Bize bu görevi verenlere yönelik kimsenin yüzünü kara çıkarmamaya çalışan belediyecilik anlayışını sürdürdük, sürdürmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

KURULTAY SÜRECİ SONRASI DEĞERLENDİRMELER OLACAKTIR
Adaylık süreci ile ilgili genel merkezle görüşüp görüşmediklerinin sorulmasına yanıt veren Batur,"CHP'mizin tüzük ve yönetmeliklerine göre adaylık süreçleri belli takvimdedir. Adaylık ve aday adaylığı süreci takvime göre yürür. Partimizin organları, öncelikle MYK ve PM'den adaylıklar onaylanır. Şu anda kurultay süreci yaşıyoruz. Bu süreçte biz sadece kendi temennimizi söylüyoruz. Geri kalanın daha sonra değerlendirileceğini düşünüyoruz" dedi.

TAKDİR GENEL KURULUMUZUN
Geçmişte Konak Belediyesi'nde iki dönem üst üste başkanlık yapan bir ismin olmadığını belirten Batur, "Benden önceki belediye başkanlığı yapan arkadaşlarımızın tamamı çok değerli arkadaşlarımız. Hepsi ile görüşüp fikirlerini alıyoruz. Onların da Konak'a büyük katkıları olmuştur. Takdiri yapacak kurullarımız var partimizde. Onlar takdiri yaparsa devam ederiz" dedi.

TEK BİR KİŞİ DAHİ KALSA YANINDAYIM
Kurultay sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediği bir kez daha açıklayan Batur, "Konakta yapacağımız çok işler var demiştik. Siyasi olarak partimizde bazı gelişmeler var. Demokratik bir yarış oluyor. Özgür Özel'de partimizin öz evlatlarından birisidir. Ben baştan beri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğumu ifade ettim. Siyasete ahde vefa olacak. özgür Özel benim kardeşim gibidir, ancak beni bu duruma getiren Büyükşehir Belediyesi adaylığı sonrası Konak Belediyesi değerlendiren bir kişiye karşı çıkmak mümkün olur mu? 1 kişi de olsa genel başkanımızın yanında olacağız” dedi.

KENTE İNSAN ODAKLI BAKMAMIZDAN KAYNAKLANIYOR
Diğer ilçelere oranla Konak'ta muhalefette bulunan partilerin eleştiri düzeyinin az olmasının neden kaynaklandığının sorulmasına yanıt veren Batur, "Gerçekten Konak Belediye meclisinde de diğer muhalif partilerin ilçe başkanları ve yönetimleri ile iyi ilişkilerimiz var. Buradan onlara da teşekkür etmek isterim. Konak ile ilgili tüm kararların yüzde 99'u oy birliği ile geçtiğini görürsünüz. Bu karşılıklı diyalog, birbirini iyi dinleme, kente aynı noktadan insan odaklı bakmaktan geçiyor diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

BELEDİYECİLİK DİSİPLİN İŞİDİR
Kordon’da bir disiplinsizlik olduğunu belirten Başkan Batur, “İzmir demokrasinin, barışın ve özgürlüklerin kenti. Kordon’da gerek emniyet güçlerinin gerekse orada konulardan rahatsızlığı olanlar var. Alabildiğine bir disiplinsizlik var. Gençler tabi eğlenecekler. Orada yapılanlardan rahatsız olan ve konutlarda oturanlar var. Bunları da düşüneceğiz. Belli bölgelerde alanlar yaratılır. Fazla sıkıntılı olan yerlerde çalı tipi önlemler alınabilir. Belediyecilik bir disiplin işi. Bir kesim mutlu olurken bir kesim şikayet ediyorsa bunu iki tarafa da uyarlamak belediye başkanının görevidir” dedi.

 
FOTO GALERİ... Batık değil su altı müzesi!
 
Altınordu kritik virajda
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yılmaz 5 Ekim 2023 Perşembe 09:10

Sayın Batur unutma, K.K. genel başkan kalırsa aday gösterildiğinizde sizin dahi seçilme şansınız tehlikeye girer.CHP seçmeni değişim istiyor.

Yorumu oyla      5      3  
Bülent Işık 5 Ekim 2023 Perşembe 08:46

Bangladeş'te heryer çöp içinde Almanya'da yerler tertemiz sebebi sizce ne?

Yorumu oyla      2      3  
Reşat 4 Ekim 2023 Çarşamba 21:32

Kaç kere gezdin konak ve cevresini gormuyormusun pisliği çöpü binaların berbat olduğunu bide talibim demek için acele etme bence konak CHP belediye sine oy atmaz

Yorumu oyla      10      7  
Murti 4 Ekim 2023 Çarşamba 15:49

Şehrin merkezi olan Alsancak'ta daha kaldırımı olmayan, sokağı bozuk yerler var.

Yorumu oyla      6      4  
MEHMET 4 Ekim 2023 Çarşamba 15:05

Sayın başkan bir gün konak ın sokaklarını bir gezermisiniz.Temizlik diye birsey asla yokk. Neyin degerlendirmesini yapıyosunuz?Sema hanımın döneminde çok memnunduk.şimi gerçekten çok kötü.

Yorumu oyla      15      7  
MEHMET 4 Ekim 2023 Çarşamba 14:52

Başkan Yeter artık değişim şart 5.6 .7 hep istiyorsunuz hani gençlerin önü açılacaktı. bırakın artık bu koltukları...

Yorumu oyla      15      5  
İcraat sıfır 4 Ekim 2023 Çarşamba 12:48

Tepecik ve Suat Seren arasında kalan, yoğun şekilde kullanılan yolun hali perişan. Yol tuhaf bir şekil almış, kimse görmüyor mu? Üstelik yeni de değil. Yol önce düzleştirmeli, sonra asfalt atılmalıdır. Doğum hastanesine giderken dolmuşların beklediği yerdeki kaldırım da çöktü, çökecek. Yine doğum hastanesinin önündeki yağmur kalanları yerinden çıkmış, araçlar geçince yerinden oynuyor. Burası şehrin merkezi, bilmiyorum farkında mısınız? Hastane çevresindeki kaldırımlar leş. Her yer şişe kırığı. Temizlik yok. En basit işleri dahi yapmıyorsunuz.

Yorumu oyla      15      5  
Selvi Karabulut 4 Ekim 2023 Çarşamba 12:41

Narlıdere ve Konak''ta kalıcı eseriniz var mı? Genç , İzmir''li aday olsun.

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'in spor kulübünde bayrak değişimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Egeli ...
Sıla Hasreti belgeseli İzmirliler ile buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle çekilen Sıla Hasreti belgeseli ...
TEKNOFEST İzmir'e Menemen damgası!
Menemen Belediyesi, 27 Eylül 1 Ekim tarihleri arasında rekor ziyaretçi ...
 
Başkan Soyer Çocuk Koruma Kongresi'nde konuştu: İki elimiz yakanızda
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 4.Uluslararası ...
Başkan Tugay’dan Che Guevara’lı değişim mesajı: Kurultaydan aslan gibi yürekler çıkacak
CHP’de devam eden kurultay sürecinde Değişimciler ile hareket eden Karşıyaka ...
Urla’nın kadın basketbolcularından Başkan Soyer’e ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Urla Belediyesi’nin kadın ...
 
Büyükşehir ile roman dernekleri arasında protokol
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentte bulunan 30 roman ...
Buca’da kısırlaştırma seferberliği
Hayvan dostu projeleri ile ülkeye örnek olan Buca Belediyesi, sokaktaki ...
Selçuk tarımına 'dayanıklı kent' vizyonu
Efes Selçuk Dayanıklı Kent Konferansı’nda oluşturulan çalışma masalarının ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva