HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Aralık 2019 Çarşamba - 11:42

Başkan İnce’den go-kart mesajı: Aldığınız nefeste bile yakınınızda biz olacağız!

Güzelbahçe Belediye Başkanı İnce ilçesinde yapılması planlanan ve tartışma yaratan go-kart pistine ilişkin açıklama yaptı. Pisti yapmak isteyenlerin planlar için Ankara’dan onay alması hakkında konuşan İnce, “Bu pisti yapmak isteyenlere şunu söylüyorum; aldığınız nefeste bile yakınınızda belediye olacak. Bu yaptırılan işlem doğru değildir” dedi.

Başkan İnce’den go-kart mesajı: Aldığınız nefeste bile yakınınızda biz olacağız!

EGEDESONSÖZ- Güzelbahçe Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkanı Mustafa İnce, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un FETÖ iddiasıyla tutuklanması için değerlendirme yapan Belediye Başkanı İnce önemli mesajlar verdi.

Başkan İnce ayrıca ilçesinde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgilendirme yaptı. Yelki’de yapılması planlanan ve tartışma yaratan go-kart pistine ayrı parantez açan İnce net ifadeler kullandı.

SUÇLUDUR, DEĞİLDİR, ONU BİZ BİLEMEYİZ
Urla Belediye Başkanı Oğuz’un FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanmasına değinen İnce, “Dün şok olduk. Burak arkadaşımız Ula’da rekor oyla seçilmiş belediye başkanımız. Urla’da, İzmir’de yaşayan uzun yıllar adres değiştirmemiş arkadaşımız. Yerel seçimlerde CHP’den belediye başkan adayı olmuş, seçilmiş, yeri yurdu belli. Bu konuda suçludur, değildir, onu biz bilemeyiz. Dava devam etmelidir. Güzelbahçe’de sarmaşık operasyonu 10 yıldır sonuçlanmadı. Belediye başkanı 2 sene cezaevinde yattı. Bizler 15-20 gün sonra ilk itirazda çıktık. Biz suçsuz olduğumuzu biliyoruz, sonuç alamadık. Burak Oğuz’un durumu da bu kadar uzun mu sürecek? Ne olacak? Hukuk hızlı işlemediği sürece adaleti sağlayamazsınız. O zaman umutsuzluk başlar. Burak Oğuz’un ailesine, partililerimize, Urlalılara geçmiş olsun. Yanlarındayız. Desteğimiz sürecek. Hukuk keşke gereğini yapsa! Cebimizdeki para, ülkenin ekonomik durumu gibi konular da önemli ama hukuk işlemediği zaman hepsi boş. Burak kardeşimi mahkemeler değerlendirecektir, ama bir belediye başkanının, adresi belli olan birinin tutuksuz yargılanması en şık olandır. Ne olacak şimdi Urla Belediyesi’nde? Ülke bir krizde, yatırımcılar yatırımlarını durduracak, bütün Urlalılar bundan etkilenecek. Belediye de zarar görecek. 2009’da operasyondan sonra bizim belediyemizin bütçesinin yüzde 40’ı gerçekleşti. Bu felaket. Belki şimdi işçi maşlarını ödemede zorlanacak” dedi.

BAŞKAN DIŞINDA BELEDİYEDE YARGILANAN YOK, VEKİLLİĞİ YAPMAK MECLİS ÜYELERİNİN YETKİSİNDEDİR
“Bizi kimse FETÖ’yle eş değer tutamaz” sözleriyle konuşmasını sürdüren İnce,  “CHP var olduğu sürece FETÖ gibi bir kimliğin içinde olamaz, bunu kabul edemez. Ama Türkiye’de son zamanlarda HDP’li ve CHP’li belediyelere kayyum atanması demokrasiye zararlar vermiştir. Yurt dışında da ülkemizin güvenilirliğini sorgulatmıştır. Türk mahkemelerinin daha işlevsel hale gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Urla sürecinin de daha hızlı aydınlanması hepimiz için iyi olandır. Burak Oğuz dışında belediyede yargılanan yok, evinde gözaltına alma durumu yok, demek ki seçilmiş meclis üyeleri itham altında değil. Başkan vekilliğini yapmak meclis üyesinin yetkisidir, kayyum atanması doğru değildir” ifadelerini kullandı.

GO-KART PİSTİ İÇİN MESAJ: ALDIĞINIZ NEFESTE BİLE YAKININIZDA BELEDİYE OLACAK
Yelki’de yapılması planlanan ve tartışma yaratan go-kart pistinin son durumuna ilişkin bilgi veren İnce, “Bir yatırımcı geliyor, daha sonra SİT alanı olmuş, doğal karakteri korunacak alan, doğa cenneti olan alanda bir yer kiralıyor. Go-kart pisti yapmak istediğini beyan ediyor. Biz de bunun ne olduğunu bile bilmiyoruz. Araştırdığımızda, yatırımcı çeşitli kurumlardan olumlu görüşler getiriyor. Yer tarım alanı. Biz konuyu inceliyoruz. Tarım alanı olan yerde tarım dışında bir işlem yapacaklar. ‘Burada planı değiştirmeniz gerekiyor’ diye söyledik. Yatırımcı ısrar ediyor. Toprak zeminde hafriyat yaptığında biz de mühürlüyoruz. Halan daha alan mühürlüdür. Çeşitli sebeplerle açılan davalar da mührü kaldıramamıştır. Vatandaş bize hak veriyor ki plan yapmanın yoluna gidiyor. Buraya farklı bir plan yapamayız. Burası tarım alanı, go-kart pistini burada yapmayız. Büyükşehir Belediyesi de olumsuz görüş veriyor. Gidiyor Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ve sürpriz bir plan getiriyor. Askıya çıkıyor. Vatandaşın asfalt kamyonlarını durdurduğumuzda, hakkımızda suç duyurularına neden olan işlemleri yaptığımızda, o kamyonların yollarını kesmem doğru muymuş, yanlış mıymış? Ben onları durdurmasaydım bugün araziye asfalt dökülmüştü. Bizi aşarak plan değişikliğine gittiler. Arazinin bizim tarafımızdan mühürlenmiş olması ve haklılığımız belgelidir. Çevre Şehirlik plan yaptı. Biz ve 300 vatandaşın itiraz dilekçesi müdürlüğe ulaştı. Umarım bu plan bozulur ve rafa kaldırırız, bu iş biter. Kalkmazsa mahkeme süreci var. Bir memlekette belde belediyelerini kapatırsınız, muhtarlıklar gitti, mahalle oldu, bir ilçe belediyesini alıp Büyükşehir Belediyesi bünyesine katarsınız ama belediye vardır ve var olacaktır. Bu pisti yapmak isteyenlere şunu söylüyorum; aldığınız nefeste bile yakınınızda belediye olacak. Bu yaptırılan işlem doğru değildir” dedi.

BİZ DE BU BELEDİYENİN BAŞKANIYIZ! BİZİ EZİP GEÇENE ONA GÖRE DAVRANIRIZ!
İnce ayrıca, “Bizi saymayan bir anlayış karşılığını da sayılmayarak bulur. Bizim tepkimiz bunun içindir. Bu pistin yapılmak istendiği yer yanlıştır. Bu planın hukuki olarak onaylanmış olması bile bundan sonra belediye işlemlerini gerektirir. Kendilerine düzgün plan yapmaları gerektiğini söyledim. ‘Yanlışınızı görürsem gereğini yaparım’ dedim. Zaten süreçte gözükecek. Eğer bunlar yapılırsa Güzelbahçe’ye ne kadar zararı olduğu ve düzeni ne kadar bozduğu görülecek. Biz tüm gerekçelerle itirazımızı yaptık. Bir bölgede yaşarken yatırımcı belediyesiz işlem yapamaz. Belediyeyi saymadan geçemez. Biz de bu belediyenin başkanıyız! Bizi ezip geçene ona göre davranırız!” diye konuştu.

BİZ BELEDİYE BAŞKANLIĞINI 2009’DA ALIRKEN BU İŞİN ATEŞTEN GÖMLEK OLDUĞUNU BİLİYORDUK
Belediyelerin yetkilerinin azaltıldığını söyleyen İnce, “Önceki dönemde de böyleydi. Bu durumdayken de Güzelbahçe’ye hizmet vermeye çalışıyoruz. Yapılacak yatırımları mümkün olduğu kadar kente getirmeye çalışıyoruz. Güzelbahçe’de çok önemli yatırımlar var. Yıllardır özlem olan doğalgaz geldi. Sokakta insanların biraz şikayetleri var ama yapıyoruz. Kendi üzerimize aldık. Canla başla çalışıyoruz. Yetemediğimiz zamanlarda ofiste çalışanlarımız geliyor, sokakta parke döşüyoruz. Kolay değil işimiz, ama hiçbir şey kolay değil. Biz belediye başkanlığını 2009’da alırken bu işin ateşten gömlek olduğunu biliyorduk” dedi.

İNSANLAR BİR RESTORANA GİTTİĞİNDE YEDİĞİ MEZE SAYISINI BİLE AZALTTI
Ekonomik kötüye gidişe değinen ve Yarımada bölgesinde yer alan ilçelerdeki hafta sonu yoğunluğuna dair konuşan İnce, “İnsanlar bir restorana gittiğinde yediği meze sayısını bile azalttı. Hafta sonları biz ve bizden sonraki Yarımada ilçeleri hareketli... Cumartesi Pazar günleri Yarımada çok hareketli... Hafta içi de Güzelbahçe yoğunluğunu ve umudunu koruyor. Hala Güzelbahçe’de yatırım yapmak isteyen çok sayıda yatırımcı var. Her köşede çalışıyoruz. Daha yaşanılabilir bir Güzelbahçe için” ifadelerini kullandı.

 
Uçakta panik: FETÖ'cüyüm, uçağı patlatacağım!
 
Ünlü yönetmen hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme’nin kadın efeleri sahnede
Çeşme Belediyesi tarafından ücretsiz olarak başlatılan Ege Yöresi Zeybek ...
Narlıdere'de sanat gecesi
Şef Ferda Yılmaz öncülüğündeki Narlıdere Belediyesi Popüler Müzik Korosu, ...
Bornova'da kırsal kalkınma tam gaz!
Bornova Belediyesi'nin ilçenin eski köy yerleşimlerinden olan Yaka Mahallesi'ndeki ...
 
Karşıyaka'da dijital dönüşüm
Karşıyaka Belediyesi, dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında geliştirdiği yeni ...
Çiğli’de çöp konteynerleri  yenileniyor
Hijyenik ve sağlıklı yaşam alanları oluşturmak amacıyla çevre temizliğine ...
Bayraklı’da herkes için kütüphane
Bayraklı Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, ilçenin çeşitli noktalarındaki ...
 
En uzun gecede en uzun koşu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü yılın en uzun gecesinde ...
Gaziemir’de geri dönüşüm hamlesi
Gaziemir’de geri dönüşüm devrimi yaşanıyor. Gaziemir Belediyesi, geri ...
Doğancılar lavanta kokacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca’ya bağlı Doğancılar Mahallesi’ne 31 bin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva