HABERLER>POLİTİKA
4 Aralık 2017 Pazartesi - 15:36

Başkan Güven'den İzmirli kadınlara 5 Aralık teşekkürü

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Güven den İzmirli kadınlara 5 Aralık teşekkürü

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Güven mesajında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleşecek kadın buluşmasına, İzmirli kadınların verdiği büyük desteğe ayrıca teşekkür etti. 

CHP İl Başkanı Güven, mesajında şu açıklamalarda bulundu:

"Bugün iktidar sahiplerinin söyleyeceği hiçbir süslü söz ve  çizecekleri pembe tablolar, Kadınlarımıza yapılan zulmü, onların toplumdan dışlanması için verdikleri şerri hükümleri ve var olan haklarını bile kullanmalarında çıkarılan zorlukları asla unutturmayacaktır.

Türk kadınına verdiği değeri sosyal yaşamın her alanında gösteren Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, bundan tam 81 yıl önce yapılan hukuki düzenlemelere ve alınan onca yola rağmen; ülkemizde kadın-erkek eşitliği uygulamaları açısından bugün varılan nokta ne yazık ki çağdaş dünyanın çok gerisinde kalmıştır.

Türkiye’de; kadın istismarı, kadınlara uygulanan şiddet, erken yaşta evlilikler ve cinsiyet ayrımcılığı hala kanayan yara olmaya devam etmektedir. Bu çağda, hala kadına yönelik şiddeti, iş dünyasındaki ayrımcılığı, sosyal yaşamda iktidar eliyle oluşturulan psikolojik baskıyı konuşmamızın tek sorumlusu AKP iktidarıdır.

Tüm yaşananlara rağmen, Atatürk'ün yolundan ayrılmadan, onun kendilerine verdiği hakları sonuna kadar kullanmaya, iktidar baskısına boyun eğmemeye kararlı olan Türk kadını, bu çağdışı düzeni ve kadın haklarını hiçe sayan iktidarı değiştirecek yegane güçtür.

Türkiye'nin kalkınmasının, dünyada kaybettirilen itibarın yeniden kazanılmasının kadınlarımız sayesinde olacağına inanıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak her alanda kadınlarımızla birlikte yürüyor, onların fikrine, emeğine ve gücüne güveniyoruz. Kadınlarımız içen ön saflarda olmadığı sürece  devrimlerin ve kurtuluşun gerçekleşmeyeceğini biliyoruz.

İZMİRLİ KADINLARA ÖZEL TEŞEKKÜR
Kadınların öncülüğünde kurulacak CHP iktidarının, aynı zamanda kadın iktidarı olacağına vurgu yapan ve İzmirli kadınlara ayrıca teşekkür eden, CHP İzmir İl Başkanı Güven, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Kadınlarımızın öncülüğünde kuracağımız CHP iktidarı aynı zamanda Türk kadınının iktidarı olacaktır. Bu iktidarda, Kadınlarımız var olan haklarını sonuna kadar kullanacak, ve onların yolunu açacak nice yeni haklara ve özgürlüklere kavuşacaklardır. Atatürkçü kadınlara yakışan iktidar, kadınlarımızın erkek ve mahalle baskısından kurtulduğu, ülkeye yön veren makamlarda kadınlarımızın yer aldığı, kadın şiddetine son verildiği bir iktidar olacaktır. Bu yolda tüm kadınlarımızla birlikte omuz omuza yürüdüğümüzü biliyor, bu yolda en çok kadınlarımıza güveniyoruz.

Bu vesileyle 5 Aralık Salı günü, CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla Ankara'da gerçekleşecek olan "Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması"na, İzmir'den 120 otobüsle,5 bin kadınımızın vereceği desteğin, İzmirli kadınlarımızın bizlere verdikleri güç anlamında, tüm örgütümüzü onurlandırdığını belirtmek isterim.. Bu desteği verdikleri ve haklarına sahip çıktıkları için İzmirli kadınlarımıza ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerimle, Tüm kadınlarımızın "Dünya Kadın Hakları Günü"nü kutluyor, ülkemizin kurtuluşu ve kuruluşundan bugüne kadar, ülkesi için can vermiş tüm şehit kadınlarımızı ve koruyamadığımız için şiddete kurban edilmiş tüm kadınlarımızı, rahmetle anıyorum"

 
Satrançın 'altın çocukları' Karabağlar'da başarıya koştu
 
İzmir’in dev camisi yola çıkıyor... 15 bin kişilik...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Öyle bir talimatım söz konusu değil
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Engelleri Aşanlar Buluşması'nda konuştu.
CHP'de Şenoyar’a dişli rakip: Tire'yi adam gibi derleyip toparlayacağız
Tire’de mevcut İlçe Başkanı Hakan Şenoyar’a rakip çıkan Belediye Meclis ...
İYİ Parti'den Sarraf için bomba iddia!
İYİ Parti Milletvekili Nuri Okutan, devlet kayıtlarında Reza Zarrab’ın ...
 
Güzelbahçe'de kongre çıkışı Başkan İnce'ye ziyaret
CHP Güzelbahçe İlçe Kongresi'nde, başkanlığa yeniden seçilen Kazım Çam ...
CHP Bornova seçimlerinin perde arkasında neler yaşandı?
İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, Adnan Hocaoğlu ve Osman Koçanalı’nın 3’lü ...
Zafer Çağlayan’dan yeni imaj
ABD’nin New York kentinde süren mahkemede ‘tanık’ Reza Zarrab’ın rüşvet ...
 
CHP Karabağlar’da halef-selef birbirine girdi!
İlçe eski Başkanı Polat, İlçe Başkanı Yıldız’ın kendisi için, ‘Bana borç ...
'Salı günü büyük bomba patlayacak'
CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, yabancı devlet lehine askeri ve siyasi ...
Erdoğan'dan flaş mesajlar: 'Senaryo belli'
AK Parti Ağrı İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva