HABERLER>YAŞAM
4 Aralık 2017 Pazartesi - 15:46

İzmir’in dev camisi yola çıkıyor... 15 bin kişilik...

İzmir’in yeni protokol camisi olarak planlanan Konak Çınarlı’daki geniş araziye Nevvar Salih İşgören Vakfı inşaata başlayacak.

İzmir’in dev camisi yola çıkıyor... 15 bin kişilik...

EGEDESONSÖZ- Merhum Salih İşgören ve eşi Nevvar İşgören’in adını taşıyan vakıfın yeni yönetimi İzmir’in Konak İlçesi Çınarlı’da planlanan protokol camisinin inşaatı için çalışmalara başladı.
 
İzmir İl Özel İdaresi’ne ait eski hizmet binalarının olduğu yerde yapılacak olan büyük caminin planları tartışmalara neden olmuş, yeni plana itiraz edilmişti.  İşgören çiftinin yıllar önce, Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaştığı camii vasiyetini, Başbakan Binali Yıldırım’ın öncülük ettiği proje ile Nevvar Salih İşgören Vakfı gerçekleştirecek.

KENTİN İHTİYACI KARŞILANACAK 
Vakıf Hukuk Müşaviri Maksut Karaosman hukuki açıdan mevzuat ve yargı boyutuyla tüm çalışma altyapısı tamamlanan bu yeni eser için; valilik ve vakıf arasındaki protokol sonrasında başlayan zemin iyileştirme çalışmalarının 2018’in ilk üç ayında bitirilmesinin hedeflendiğini belirterek, “24 saat esasına göre çalışılan alanda, zemin ardından betonarme imalatı için de çalışmalar planlanan takvime göre hızla devam edecek” dedi.

Vakıf Hukuk Müşaviri Maksut Karaosman, İzmir’e mal olmuş hayırseverlerin isimlerini taşıyan ve eserleriyle İzmirlinin gönüllerinde yaşayan Nevvar ve Salih İşgören çiftinin, sağlıklarındaki önemli bir isteklerini yerine getirme sürecinde aldıkları bu sorumluluğun büyük olduğunu söyledi. Karaosman, İzmir gibi özel bir kentin çok özel yurttaşları olan İşgören çiftinin adını taşıyacak camiinin kentte önemli bir ihtiyacı da karşılayacağını vurgulayarak, “Vatandaşlarımız, Nevvar Salih İşgören Ulu Camii’nde bir arada ibadet edebilmenin huzurunu, biz de inşallah, buna vesile olmanın onurunu yaşayacağız. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün fenni mesul olduğu camii inşaatı ile ilgili olarak İzmir Valiliği çalışmaları yakından takip ediyor” diye konuştu.
 
Karaosman, İzmir’in üniversitelerden okullara idari tüm kurumlara, derneklerden bireylere, kentin tüm dinamikleriyle derin ve içten bağ kuran unutulmaz hayırseverlerinin, eğitim ve sağlık alanında yaptıkları hayırlara, camii ile yeni ve önemli bir boyut ekleneceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Yönetim Kurulumuz görevini yapmanın vicdani rahatlığıyla, İzmir’e ve ülkemize kazandırılacak bu yeni eserin heyecanını birlikte yaşıyor. Bu onur, başta İşgören çiftinin adını taşıyan okullardaki, öğrenci ve öğretmenler, doktor, hemşire ve akademisyenler, polis, asker, işçi, ve memur olmak üzere hepimizin, tüm İzmir’in. Bugün okullarda, hastanelerde, polis merkezlerinde, dispanserlerde, huzurevlerinde görmeye alışık olduğumuz Vakıf Kurucumuz Salih İşgören ve eşleri Nevvar İşgören’in isimlerini en çok 4 yıl sonra mahyalarda görecek olmak apayrı bir heyecan.” 

VAKIF YÖNETİMİ GURURLU
Protokolün imzalanması ile mülkiyeti hazineye ait olan, İzmir Konak Mersinli Mahallesi’nde 14.070 metrekare büyüklüğündeki arsanın yer teslimi, İzmir Valiliği tarafından Nevvar Salih İşgören Vakfı’na yapıldı. Zemin iyileştirme çalışmalarına hızla başlandı.  Camii, İzmir’in en büyük ve Türkiye’nin en büyük kubbeli camilerinden biri olacak. İzmir’in en büyük camii olarak da yükselecek Nevvar Salih İşgören Ulu Camii’de, aynı anda 15 bin yurttaş ibadet edebilecek.

 
Başkan Güven'den İzmirli kadınlara 5 Aralık teşekkürü
 
CHP Dikili’de 2 adaylı yarış: 'Ben hariç yüzde 70’imiz genç!'
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aras ulusal. 6 Aralık 2017 Çarşamba 16:24

Asagidaki yorumcu arkadas. Yahu stad yapilsin yada yapılmasın diyen yokki. Sen neden saptiriyosun konuyu arkadsim bu ulkede cahil toplum cok onlari egitmek adina üniversite yada temel egitim olan ilk öğretim okulu yapilsa egitim kurumları yapilsa kotumu olur yeterince cami var zaten ulkede okul yok cami ise okul sayisinin en az 3 misli yapmayin be kardesim. Namazini evindede kilarsin okul olmazzsa nasil ileri gider bu ulke zaten basimzidaki arkadaslar da egitimin icine limon siktilarya zaten o ap ayri sacmalik. Ulkede egitim ust seviyede olsa zaten. Kimse % 51 oy alamz. Bilmem anlata bildimmi. Zaten ulkenin durumu ortada egitimsiz toplum makarna kömür siyaseti.

Yorumu oyla      13      6  
GözGöz 5 Aralık 2017 Salı 16:59

Ne bu gayriateist(müslüman)ların şımarıklığı gereğinden fazla cami var kaldı ki burası islam cumhuriyeti değil, laik bir cumhuriyet. caminin mimariside kopya bari modern mimari olsaydı.

Yorumu oyla      15      5  
   5 Aralık 2017 Salı 10:59

Cuma'dan cuma 'ya dolacak sadece yazık yapılan harcamaya bu krizde hemde!

Yorumu oyla      16      5  
işgören vakfı 5 Aralık 2017 Salı 09:54

13 okul , 6 hastane yaptırmış, yorumcunun biri kütüphane olamaz mı diyor!

Yorumu oyla      11      12  
Hanefi colak 5 Aralık 2017 Salı 07:16

Protokol camii olur.izmirin eksikliğini tamamlar.karşı olanlar neye karşı olduklarını bilmeden sadece karşıyız diyorlar.yok hükmünde onlar.birahane açarsanız alkislarlar

Yorumu oyla      13      22  
Osman Akar 5 Aralık 2017 Salı 03:26

AŞAĞIDAKİ YORUMCULAR STADYUMLAR İÇİN DE AYNIMI DÜŞÜNÜYORLAR ACABA? MANTIK AYNIYSA AYNI OLMASI GEREKİR AMA NERDE BİZ BU TÜRE MÜNAFIKLIK DİYORUZ, BU TÜRLER BEŞ TANE FAAL KİLİSENİN BULUNDUĞU ALSANCAK SEMTİNE 1950 SENELERİNDE TEK BİR CAMİ YAPILMASINA DA KARŞI ÇIKMIŞLARDI HALBUKİ O CAMİ YAPILMASAYDI ACABA O ALSANCAK SEMTİ NE DİYE ANILACAKTI (BEŞ KİLİSELİ CAMİSİZ SEMT) ELBETTE MALUM. HÜLASA; DİN HAYATIN HAYATI HEM NURU HEM ESASI, İHTAYI DİN İLE OLUR BU MİLLETİN İHYASI. SAİD NURSİ.. VE ALLAH NURUNUNU TAMAMLAYACAKTIR, KAFİRLER (ENVAI ÇEŞİT KERİHLER)KERİH GÖRSE DE.(ayet) ALLAH VESİLE OLANLARDAN RAZI OLSUN BÜYÜK BİR İHTİYAÇ KARŞILANACAK VE İZMİRE GÜZEL BİR İMAJ VE SİMGE OLACAKTIR.

Yorumu oyla      13      21  
5 Aralık 2017 Salı 00:10

Mavişehir, Ege üniversitesine de 5.000 kapasiteli camiler yapılacak.

Yorumu oyla      14      9  
5 Aralık 2017 Salı 00:10

daha büyük olmalıydı. 50.000 kapasiteli mesela :D

Yorumu oyla      18      6  
Işık Dikicigil 4 Aralık 2017 Pazartesi 23:51

MİNARELER BÜYÜK OLUNCA ALLAHA YAKIN OLACAKLARINI SANANLAR İNSANIN VİCDANI BÜYÜK OLURSA, ALLAHA YAKIN OLUR.

Yorumu oyla      23      6  
izmirli 4 Aralık 2017 Pazartesi 23:44

mimarisi hic izmire yakismamis

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli stajyer avukatlara yıl sonu morali 
İzmir Barosu’nda stajlarını sürdüren ve eğitimlerinin sonuna gelen 210 ...
Alaçatı yılbaşına hazır
“5. Alaçatı Yeni Yıl Şenliği” bu yıl da birbirinden farklı aktivite, programlar ...
Giritli Türkler, Urla Karantina Adası’nda buluştu
Urla Belediyesi, Buca Belediyesi ve İzmir Giritliler Derneği’nin işbirliğiyle ...
 
İzmir'de Makedon göçmenleri Büryan Gecesi’nde buluştu
İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği üyeleri Büryan Gecesi’nde buluştu. ...
İzmir’de yeni haftada hava nasıl olacak?
İzmir, yeni hafta ile birlikte soğuk hava etkisini arttıracak. Sıcaklıklar ...
İzmir'de engelli Ecrin'den empati çağrısı
Geçirdiği trafik kazası sonrası bir ayağını dizinden kaybeden Ecrin Lale ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... 'Aşkın kanununu yazsam yeniden'
Mehmet KARABEL yazdı... "Aşkın kanununu yazsam yeniden"
İzmir'de kara kışta evsiz kaldılar... 7 kişilik aile yardım eli bekliyor
İzmir’in Buca İlçesi’nde elektrik kontağından çıktığı öğrenilen yangın ...
Gündoğdu'da 'iyilik' buluşması
İzmir'de İyilik Var Hareketi' etkinliğine katılan 103 sivil toplum kuruluşu ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva