HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Nisan 2012 Çarşamba - 13:49

Başkan Gönenç 3 yılını anlattı

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, görevdeki üç yılını meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, mahalle muhtarları ve Bergama Belediyesi’nde görev yapan birim müdürlerinin katıldığı bir toplantıyla değerlendirdi.

Başkan Gönenç 3 yılını anlattı

İZMİR - Geçtiğimiz günlerde basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, bu kez meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri,mahalle muhtarları ve Bergama Belediyesi’nde görev yapan birim müdürlerinin katılımıyla gerçekleşti.


29 Mart 2009 yerel seçimlerinde belediye başkanlığına seçilen Mehmet Gönenç, başkan seçildiği günden, günümüze kadar yapılan çalışmaları ve devam eden projeleri slayt gösterisi eşliğinde anlattı.

Hiç durmadan, gece gündüz demeden sadece Bergama için çalıştıklarını, insana yatırım yaptıklarını, üçyıl içinde birçok projeyi hayata geçirdiklerini ve Bergama’nın gelişimi adına yeni projeler ürettiklerini söyleyen Başkan, kültür, sosyal, sanat ve spor konularına da önem verdiklerini, aynı zamanda halk sağlığından, eğitime ve ulaşıma kadar bir çok konuda çalışma gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Göreve geldikleri günden bu yana gerçekleştirilen çalışmaları başlıklar halinde sıralayan Başkan Gönenç, Bergamalılar’ın huzur içinde yaşayabileceği bir kent için çalıştıklarını ifade etti.
Kente yeni yeşil alanlar, parklar kazandırdıklarını, yeni köprü ve menfezleri hizmete geçirdiklerini, yol ve kaldırım çalışmalarıyla kente yepyeni bir çehre kazandırdıklarını dile getirdi.



“Projeler ardı ardına haya geçiyor”
Bergama Kültür Merkezi başta olmak üzere, eski Sümerbank Tekstil Fabrikası’nda yeni kurulacak meslek yüksekokulu, teknolojik sera alanı gibi konuları da katılımcılarla paylaşan Başkan, göreve geldikleri günden bu yana kent adına fark yaratacak projeleri hayata geçirmeye çalıştıklarını belirtti. Atıksu arıtma tesisi, katı atık bertaraf tesisi ve kapalı pazaryeri çalışmalarının kente kazandırılmış önemli projeler olduğunun altını çizdi.

Kültür Merkezi projesiyle 20 yıllık bir hayalin gerçeğe dönüştüğünü, tarihi Ilıca Havuzu’nun yeniden canlandırıldığını ve daha pek çok sosyal projeye imza attıklarını söyleyen Başkan Gönenç, Bergama’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne aday olduğuna da değindi.
Bu yıl Uluslararası Bergama Kermesi’nin 76. yılını kutlamaya hazırlandıklarını belirten Gönenç, Kermes’in köklü tarihini bir kitapla anlattıklarını ifade etti.

Başkan, önümüzdeki iki yıl boyunca çalışmaların hız kazanacağını ve Bergama için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizerek; “ Belediye’nin kaynaklarını doğru ve yerinde kullanıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana belediyenin gelirlerinde gözle görülür bir artış oldu. Esnaf, çalışan ve yüklenicilere ödemeleri gününde yapılıyor, aynı zamanda geriye dönük borçlar da düzenli olarak ödeniyor. Fazla borçlanmadan, öz kaynaklarla çalışmalarımızı hızla yürütüyoruz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere'nin duvarlarını üniversitelilerle şenleniyor
Narlıdere Belediyesi ile ortaklaşa bir çalışma gerçekleştiren Dokuz eylül ...
Atatürk'ün Seferihisar'a gelişinin 78. yılı kutlandı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Seferihisar’ı ziyaretinin 78. Yılı ...
Karşıyaka'da çevrenin kanrese olan etkisi tartışıldı
Karşıyaka Belediyesi’nin, Karşıyaka Sağlık Grup Başkanlığı ile birlikte ...
 
Boşnaklar Bornova'da unutulmadı
Bosna Hersek’in Zenica kentinden gelen “Aşlama Kadın Derneği”, Bornova’da ...
Solak'tan meclis üyelerine yatırım gezisi
Çiğli Belediyesi meclis üyeleri düzenlenen geziyle ilçede yapılan yatırımları inceledi.
Bergama'da polis haftası törenlerle kutlandı
Türk Polis Teşkilatı’nın 167. kuruluş yıldönümü yurt genelinde olduğu gibi Bergama’da da kutlandı.
 
Karşıyaka Lisesi mezunları 'Vefa Günü'nde buluştu
Karşıyaka Lisesi mezunları ile okulun adıyla bütünleşen efsane öğretmenleri ...
Tiyatroyla ağız ve diş sağlığını öğrendiler
Başkan Tartan, BM Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin dört temel ilkesi yaşama ...
Eczacıbaşı'ından 'E.G.E'nin incisi projesi
Konak Belediyesi’nin katkılarıyla Eczacıbaşı Girişim Endüstriyel, “E.G.E.’nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva