HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Mayıs 2020 Perşembe - 23:20

Başkan Eriş: Hükümet gibi para basma, vergi getirme şansımız yok!

Belediyelerin pandemi sürecinde paylarının düştüğünü aktaran ve zor bir süreci yaşadıklarını ifade eden Ödemiş Belediye Başkanı Eriş, “Hükümet gibi para basma, yeni vergiler getirme şansımız yok. Aksine gelirlerimizden vazgeçiyoruz. Ama bu zor günleri de hep birlikte aşacağız. Hem sağlık ve ekonomik açıdan zorlukları geride bırakacağız. Belediye başkanları olarak işimiz kolay değil. Burada parti ayrımı yapmak mümkün değil. Bizim gelirlerimiz azaldı ama diğer partili arkadaşlarımın artmadı ki” dedi.

Başkan Eriş: Hükümet gibi para basma, vergi getirme şansımız yok!

EGEDESONSÖZ- Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Egedesonsöz canlı yayınına katıldı ve Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Koronavirüs salgınıyla mücadele edilen döneme dair açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Eriş yürütülen faaliyetlere ilişkin bilgi verdi.

Belediyelerin ekonomik olarak zor durumda olduğunu vurgulayan Eriş, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne destekleri için teşekkür etti. Mısır’dan patates ithal ediliyor olması karşısında, ‘hoş olmadı’ yorumunu yapan Eriş bazı projelerin erteleneceğini söyledi.

KADINLARIMIZ KAHRAMANLARIMIZ
Eriş, “Böyle süreçlerde yetişen kahramanlar vardır. Bu olağanüstü dönemde maskede sorun yaşadık. Evimizde kadınlar üretime katkı sunuyor. Maskeler üretiyoruz. 50 bin üzerinde elde üretim oldu. Başta kumaş bile bulamadık. Sağ olsunlar diğer belediyelerimiz destek oldular” dedi.  

BELEDİYE YÜZDE 40-45 İLE ÇALIŞIYOR
Belediyenin işleyişine dair konuşan Eriş, “Belediye yüzde 40-45 performansla çalışıyor ama sahadaki arkadaşlarımız hız kesmeden çalışıyor. Onlara teşekkür ediyorum. Her alanda Büyükşehir Belediyesi’nin desteği var. Bunu unutmamak lazım… Her alanda bize katkı sunuyorlar. Biz ilk olarak işsiz kalan, zor durumda olan vatandaşlarımıza, esnaflarımıza hemen destek sağladık. Sıcak yemek dağıtmaya başladık” açıklamasında bulundu.

MISIR’DAN PATATES GELMESİ HOŞ OLMADI
İlçeyle özdeşlemiş ürün olan patates için konuşan Eriş, “Mısır’dan patates geliyor olması hoş olmadı. Nevşehir bölgesinde patatesin depolarda durduğu, 2 buçuk lira istendiği fiyatı kırmak için Mısır’dan ithal edildiğini biliyoruz. Bilgi bu” dedi.  

AYRIM İDDİALARI İÇİN NET MESAJ: YAPMAK DEĞİL DÜŞÜNMEK BİLE İNSANLIK SUÇUDUR!
Yapılan yardımlarda ayrım iddiasını değerlendiren Eriş, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden gelen desteğe dair konuştu ve “Büyükşehir Belediyesi üreticimizden tarafından bakla, bezelye alındı. Büyükşehir benim ürünümü almadı. Üreticim adına teşekkür ediyorum Tunç başkanıma… Yardım yapılırken kimsenin partisi sorulmaz. Biz bu siyasi terbiyeyi aldık. Dağıtırken de alan el veren eli görmemelidir. Benim yemek dağıtırken fotoğrafımı göremezsiniz. Biz insanları muhtaç olarak görmüyoruz düğün yemeği olarak görüyoruz. İnsanlar bunu alır. Maske diken arkadaşımız da, belediyede hizmet veren, nöbet turtan arkadaşlarımız da aynı yemeği yiyorlar. Ayrımcılık olması mümkün değil. Nasıl ayıracağız? Bunu yapmayı bırakın düşünebilmek bile insanlık suçudur. Açlık sizi ayırmamış, korona bile sizi ayırmamış! Nasıl ayrım olur! Bütün ayrımları kaldıran bir süreci yaşıyoruz. Böyle bire ayrımın yaşanmasını kabul edemem. Belediyelerimiz bu konuda önemli bir sınav vermektedir. Beydağ bizim ne kadar kardeşimizse Saliha Hanım da, Tire ne kadar kardeşimizse Bayındır’daki başkan kardeşim de o kadar kardeşim. Ama bize Büyükşehir’den ekstra gelmiş bir şey yok. Ben kendi maskemi kendim dikiyorum. Büyükşehir’in bu anlamda katkısı yok ama üreticimize oldu” ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ BAŞKANLIĞIMDA YALOVA DEPREMİ OLMUŞTU…
Belediyelerin içinde bulunduğu zor ekonomik şartlara değinen Eriş, “Önceki başkanlığımda Yalova depremini yaşamıştım, paylarımız yarı yarıya düşmüştü. Elimizde su gelirleri vardı şimdi ise büyükşehir belediyelerinde. Bize pay düşüyor, ileride de düşecektir. Bize 3 milyon 660 bin TL gelirken bu pay 1 milyon 640 oldu! Yüzde 52-53 daha az gelmiş. Benim çalışanım, harcamalarım değişmedi aksine gelirlerim azaldı. İşletmecilerimden kira almayacağımızı ilk olarak açıklayan belediyeyiz. Ülkede pandemiyle birlikte ticaretin de etkisi azaldı. Katı atıktan 1 milyon gelirim varken bugün 500 bin liralara düştü. Satış kararı aldığımız yerler vardı ve bu ayları atlattık. Önümüzdeki aylarda gelirler yüzde 30 artacak görünüyor, yeterli mi? Kesinlikle değil!” dedi.

PROJELER İPTAL OLMASA BİLE ÖTELENECEK!
Bazı projelerin ötelenebileceğini aktaran Eriş, “Bin 500 kilometre üretici yolu olan bir belediyeyim. Ben Konak, Bornova, Karşıyaka değilim. Üreticini tarlaya, bahçeye gitmesi, sorun yaşamamsı için yapmam gerekenler var. Dört tarafım dağ, hepsinde makinem var. Bu çalışmalar öncelik. Önce üreticinin sorunlarını gidereceğiz. Bazı projeler iptal olmasa bile ötelenmek zorunda. Gölcük çevresinde rekreasyon alanını planlamıştık. 3 buçuk 4 milyonluk projeyi elimizi sürmeden kenarda bekletiyoruz. Frene basacağız. Biraz ötelenecek. Yeni işlere başlamıyoruz. Ufak dokunuşlarla devam ediyoruz” açıklamasını yaptı.

HÜKÜMET GİBİ PARA BASMA, YENİ VERGİLER GETİRME ŞANSIMIZ YOK!
Eriş sözlerini sürdürdü ve “Hükümet gibi para basma, yeni vergiler getirme şansımız yok. Aksine gelirlerimizden vazgeçiyoruz. Ama bu zor günleri de hep birlikte aşacağız. Hem sağlık ve ekonomik açıdan zorlukları geride bırakacağız. Belediye başkanları olarak işimiz kolay değil. Burada parti ayrımı yapmak mümkün değil. Bizim gelirlerimiz azaldı ama diğer partili arkadaşlarımın artmadı ki. İlerleyen süreçte sadece personel maaşlarımızı düşünecek duruma geleceğiz. Yaptığımız satışlar var. Çalışanlarımıza sahip çıkmak bizim görevimiz. Hükümet alacağı kararlarla belediyelerimize destek olmalıdır. Faizler silinmeli, borçlarımız ileri tarihe ertelenmelidir. Kredilendirme yapılmalıdır. Faiz benden silinirse halktan silinmiş olacak, bu kadar basit” dedi. 

 
Trump: Açık Semalar Anlaşması'ndan çekileceğiz
 
Otomobil tamiri tartışması kanlı bitti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kılıç'tan lidere pandemi raporu!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan ...
Soyer bayramlaşmaya İZBETON’da başladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İZBETON’u ziyaret ederek ...
AK Partili Boztepe'den Soyer'e çağrı: Hava fişekler yasaklansın, kuşlar ölmesin!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Çiğli Belediye Meclisi AK ...
 
Bergama çevre yolu inşaatı başladı
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun seçim vaatlerinden birisi daha ...
Karabağlar'da bayram öncesi denetim
Koronavirüs salgınına karşı etkin ve sistemli bir mücadele veren Karabağlar ...
Başkan Soyer'den çağrı: Türkiye Belediyeler Birliği devreye girmeli!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer küresel salgının yerel yönetimlerin ...
 
Büyükşehir’den öğrencilere online deneme sınavları
İzmir Büyükşehir Belediyesi korona günlerinde sınavlara hazırlanan öğrencilere ...
Büyükşehir 190 bin noktada ilaçlama!
Haşereyle mücadeleyi 12 aya yayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kayıt altına ...
Soyer'den 'camide müzik yayını' açıklaması!
İzmir Müftülüğü’nün merkezi ses sistemi frekansına girilerek kentteki ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva