HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Mayıs 2020 Perşembe - 12:16

Büyükşehir 190 bin noktada ilaçlama!

Haşereyle mücadeleyi 12 aya yayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kayıt altına aldığı 190 bin noktada periyodik olarak ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir 190 bin noktada ilaçlama!

İzmir Büyükşehir Belediyesi bütün bir yıla yaydığı haşereyle mücadele çalışmalarını sürdürüyor. 368 personelden oluşan 26 ayrı ekip, 30 ilçede kayıt altına alınan 190 bin noktada düzenli olarak ilaçlama yapılıyor. İlaçlama yapılan noktalar arasında kış aylarında sivrisinek, karasinek ve hamam böceklerinin potansiyel üreme alanı olarak belirlenen sulak alanlar, süs havuzları, foseptikler, içinde su bulunan bodrumlar, kanal kapakları, ızgaralar, dere kenarları ve çöp konteynerleri bulunuyor. Bahar ve yaz aylarında ise haşereyle mücadele hem açık hem da kapalı alanlarda devam ediyor.

“Çalışmalarımız 365 gün devam ediyor”
Sivrisineğin uygun sıcaklıkta,her türlü durgun suda ve her mevsimde üreyebildiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü Haşere Mücadele Birimi Şefi Bahar Semiz Yıldırım “Bu nedenle tespit ettiğimiz tüm sulak alanlarda ekiplerimiz kış ayları da dahil olmak üzere yıl boyunca sivrisinek gelişim periyodunu da dikkate alarak ilaçlama yapıyor. Fare mücadelesi kapsamında, kemirgen yaşam alanlarında ve yürüme yollarında yemleme yöntemiyle ilaçlama çalışmaları sürüyor. Hamamböceği için kanalizasyon içlerine kalıcı ilaç uyguluyoruz. Ayrıca okul, hastane, öğrenci yurtları, askeri kışla gibi tüm resmi kurumlarda haşereye karşı ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışması gerçekleştiriyoruz. Bahar ve yaz aylarında yeşil alanlarda konaklayan ot sinekleri, yakarca, yaprak biti gibi mevsimse l sineklerden kaynaklı sorunların giderilmesine yönelik ekiplerimiz yeşil alanlarda ilaçlama çalışmalarını periyodik olarak yapıyor. Çalışmalarımız hız kesmeden 365 gün devam ediyor” dedi.



Doğal denge gözetiliyor
Sivrisinekle mücadelede en önemli faktörün sinek larva halindeyken ilaçlama yapmak olduğunu kaydeden Semiz Yıldırım şöyle devam etti: “Haşere ilaçlamalarımızda doğal dengeyi gözeterek, çevre ve insan sağlığına zararsız biyolojik ürünleri tercih ediyoruz. Sivrisinekler uçkun haldeyken havaya ilaç atılması yerine sivrisinek üreme kaynaklarında çevreye zarar vermeden biyolojik yolla mücadele ediyoruz. Araç üstü ULV cihazı ile ilaçlama çalışması sadece ergin sivrisinek ve karasinek popülasyonlarında artış olduğu zamanlarda artışın görüldüğü bölgelerde yapılıyor ama çözüm odaklı bir yöntem değil. Düzenli olarak ULV cihazı ile ilaçlamanın insan sağlığına zararlı etkileri olur. Sinek popülasyonunda direnç kazanımına yol açacağından ilaçlama çalışmaları zamanla yoğun po pülasyonda etkili olmaz. Bu yüzden biz ergin sinek mücadelesini en aza indirmek için üreme alanlarında ilaçlama çalışmalarına büyük önem veriyoruz.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü Haşere Mücadele Birimi, 43 sırt ULV cihazı, 50 çok amaçlı ilaçlama cihazı ve 78 araçla çalışmalarını sürdürüyor. Şikayetler için 293 37 14/15 numaralı hattı aranabilir.

 
CHP'li Beko: İş Bankası düzenlemesi AK Parti'yi ikiye böldü!
 
Tolungüç'ten kurtuluş reçetesi: Karşıyaka için diriliş vakti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den 'camide müzik yayını' açıklaması!
İzmir Müftülüğü’nün merkezi ses sistemi frekansına girilerek kentteki ...
Bayraklı’da telefonla psikolojik destek
Bayraklı Belediyesi, koronavirüs nedeniyle uzun süredir evlerinden çıkamayan, ...
Başkan Karakayalı’dan korona virüsle mücadele raporu
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, korona virüs salgınıyla ...
 
Gaziemir Belediyesi’nden tatlı sürpriz
Gaziemir Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir evlerinden ...
Bucalı ailelere iletişimi arttıran oyun kartları
Dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde sokağa çıkışları kısıtlanan ...
İZELMAN'dan çocuklara 10 bin kitap!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN A.Ş. sokağa çıkma izninde çocuklara 10 bin kitap hediye etti.
 
Konak Belediyesi işçilerinden örnek davranış
Konak Belediyesi personeli, DİSK Genel-İş Sendikası 5 No’lu şube ile örnek ...
Bornova’da vergi ödeme kolaylığı
Bornova Belediyesi koronavirüs salgını sürecinde vatandaşların emlak, ...
İftar paketleri Mendereslilerle buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen iftar paketleri Menderes ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva