HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Ocak 2024 Pazar - 08:06

Başkan Engin SonSöz TV’de 5 yılını anlattı: AK Partililer ‘oyum sana’ diyor!

31 Mart seçimleri ile ilgili konuşan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Narlıdereliler yüzde 80 oy vererek  Türkiye şampiyonu yaptılar beni. Ben onlara verdiğim sözlerin hepsini tuttum. İnsan olarak vicdanen kuş gibiyim. Belediyeyi tertemiz yönetim. Namuslu, dürüst, yolsuzluk olmadan yönettim. Bu benim yüz akım, mazbatam. Başarılı oldum gururla söylüyorum. Öncelikle vicdanen ve ahlaken rahat olmak lazım” ifadelerini kullandı.

Başkan Engin SonSöz TV’de 5 yılını anlattı: AK Partililer ‘oyum sana’ diyor!

EGEDESONSÖZ- Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin Sonsöz TV’nin konuğu oldu. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Başkan Engin dikkat çekici mesajlar verdi.

Rahatsızlığının geçtiğini belirten Engin, “Gayet iyiyim. Stüdyolarınızdayken rahatsızlanmıştım ancak şükür şimdi iyiyim. ilgilenen herkese tüm kamu kurumlarına teşekkür ediyorum. Yaşadığım rahatsızlıktan 1 hafta sonra işe geri dönmüştüm ancak daha dikkatli davranıyorduk, şimdi iyiyim” ifadelerini kullandı.

ONURLU AMA ZOR BİR GÖREV
Belediye başkanlığının zorluğuna dikkat çeken Engin, “Belediye başkanlığı çok onurlu bir görev. Ancak hakkı ile yaparsanız zor bir görev. Benim hayatım mücadeleyle geçti. Biz ülkenin de şehrin de sorunlarına teslim olmayız, mücadele ederiz. İnsanlık pes ederek teslim ederek değil mücadele ile ilerledi. Sorunlarımız var, paramız yok, hükümet bizi engelliyor, şunlar var, bunlar var diyemezsiniz” diye konuştu.

YILLARCA BAŞKANLIK YAPMAK DOĞRU DEĞİL
Siyasetçilerin ailelerinin fedakarlık yapmak zorunda kaldığını belirten Engin, “Aileler bir sağlık sorunu olmasa bile fedakarlık ediyor. Fedakarlık gerektiren bir iş.  Ben il başkanlığı da yaptım. O dönemden beri partim, şehrim için fedakarlık yapıyorum. Herkesin dünya görüşü doğrultusunda sivil toplumda çalışmasını öneriyorum. Tabii ki aileme de teşekkür ederim destekleri için. Partimiz görev verirse 5 yıl daha eksik kalan tamamlamak istediğim projeleri devam ettirmek isterim. Yoksa zaten yıllarca başkanlık yapmak doğru değil” dedi.

OLUMLU SONUÇLAR ALIYORUZ
Narlıdereli vatandaşların belediye hizmetlerinden memnun olduklarını dile getiren Engin, “Şimdiye kadar 5 yıl oldu. Son Cumhurbaşkanlığı seçiminde milletvekilliği bazında oyunu en çok arttıran ilçeyiz. İzmir'de 13 ilçede oylarımız düşmüş. Bunu esas aldığımızda zaten ben 45 günlük süreçte belediyeye gitmedim ve sürekli sahadaydım.Vatandaştan da aldığım izlenim hizmetlerden memnun olduğu. Tabii ki genel merkez ve biz memnuniyet anketleri yapıyoruz. Bunlardan  da olumlu sonuç alıyoruz. Geçtiğimiz hafta  genel merkez heyeti İzmir'e geldi. Onlarda bilgileri alacak ve bu hafta yada en geç önümüzdeki hafta İzmir dosyası oluşacak ve bu 15 aday adayı için Ali Engin'i değiştirelim mi? Değiştireceksek yerine kimi koyalım diye karar verecek” ifadelerini kullandı.

GÖREVİ ALDIĞIMIZDA BÜTÇEMİZİN 3 MİSLİ BORCUMUZ VARDI
Görev süreci içinde yaşanan krizlere dikkat çeken Engin, “Sadece benimle ilgili değil, bu dönemin tüm belediye başkanları, yöneticiler aynı sorunu yaşadı. 2 yıl pandemi, deprem ve Kahramanmaraş merkezli depremini yaşadık. İnsanlar enkaz altındaydı ve bölge bizim odağımızı değiştirdi. Son 20 yılın en büyük ekonomik krizi var. Vergi toplayamıyorsun, yatırım yapamıyorsunuz. Buna rağmen ben geldiğimde bütçemizin 3 misli borcumuz vardı. Şimdi borcumuz aynı 180 milyon TL, bütçemiz 380 milyon TL. Bunları tasarruf yaparak, gelir arttırarak, düzgün davranarak yaptık.  Bunları bir önceki belediye başkanını eleştirmek için demiyorum. Bir yönetici 5 yılın sonunda  borcum sıfırdı, bunları ben yapmadım diyebilir mi? Bir hesap vermeli. Ben halka hesap veriyorum. Bu kadar borçla aldım, bu kadar düşürdüm ve şu kadar yatırım yaptım diyorum. Bütçemiz 60 milyon iken 180 milyon borcumuz vardı. Bütçemiz 380 milyon, 180 milyon borcumuz var. Bu bizim başarımız. Genel merkez istiyorsa rakamlar ortada ölçebilir. Borçlu belediyesiniz, bu kadar sorun var ve genel merkez size talimat veriyor. Anaokulu yapacaksınız. 65 bin nüfusumuz var ve 5 anaokulu yapıyoruz. Bizim 2 milyar bütçemiz olsaydı demek ki 15 tane yapacaktık. Güngören caddesi, şehrin en hareketli caddesi, komple yeniledik. Barış Caddesi, bisiklet yolları, Yukarıköy restorasyonu... İzmir'in en güzel projesi oldu. Önemsizleştirenler de oluyor tabi. Bütçemizin 3 katı borcumuz vardı. Sıfır para ile yaptık. Bizim iş insanı kimliğimiz, kurumlarla işbirliği yapma kapasitemiz, o işleri takip etmemiz... İşin en zor kısmı bürokrasi… Başka arkadaşlarımız gelince göreceklerdir bu ülkede bürokrasinin ne kadar zor olduğunu” diye konuştu.

NAMUSLU, DÜRÜST, YOLSUZLUK OLMADAN YÖNETTİM… BU BENİM YÜZ AKIM, MAZBATAM!
Belediye icraatlarından bahseden Engin, “kentsel yönetimin tüm planlarını hükümetle bitirdik. Ancak dava açıyorlar. Bekleyeceğiz.Biz hükümet gibi mahkemeyi tanımıyoruz diyebilir miyiz? Hayır. Mahkemenin kararına ancak savunma yapabilir, karara saygı duyarız. Sadece işimizi geciktiriyor. Yoksa temelleri atmıştık şimdi. Yat limanı projemiz bitti, İzmir'in en büyük tenis kortlarının temelini attık.Sıfır paramız vardı ancak bunları yaptık. Örneğin A ilçesi 2 milyar borcu var, 6 milyar  borç ile aldığını düşünün görevi, bunları yapabilir miydi? Partim bana sana görevi vermiyoruz diyebilir, bunu saygıyla karşılarım. Orası ayrı. Sorumlu olduğum Narlıdereliler yüzde 80 oy vererek  Türkiye şampiyonu yaptılar beni. Ben onlara verdiğim sözlerin hepsini tuttum. İnsan olarak vicdanen kuş gibiyim. Belediyeyi tertemiz yönetim. Namuslu, dürüst, yolsuzluk olmadan yönettim. Bu benim yüz akım, mazbatam. Başarılı oldum, gururla söylüyorum. Öncelikle vicdanen ve ahlaken rahat olmak lazım. Ben bir öğretmen çocuğu olarak ahlakımla namusumla görevimi bitirdim. Rüşvet ve yolsuzlukla anılmadan görevimi bitiriyorum. Bu benim en büyük kazancım. Bundan daha büyük bir seçim mazbatası olamaz. Ben 2-3 dönem başkanlık yapsam ne olur” dedi.

Aday  gösterilmemesi durumunda aday gösterilecek kişi için çalışacağını vurgulayan Engin, “Tabii ki her siyasetçi objektif davranılmadıysa kırılır. Ancak sözümüz var kim aday olursa onun için çalışacağım” diye konuştu.

AK PARTİLİLER ‘OYUM SANA’ DİYOR
İttifak sürecinin dağılmasına rağmen yüzde 80 oy oranını yakalayacağına dikkat çeken Engin,“Geçen dönem HDP ayak çıkarmadı, İYİ Parti aday çıkarmadı. Ancak ben iddia koyuyorum ortaya ve aynı oyu alacağıma yüzde 99 eminim. Çünkü sahada gelen dönüş o. Biz AK Parti'ye oy veriyoruz ama yerelde sana vereceğiz diyorlar.  MHP'liler ve HDP'liler de aynı” ifadelerini kullandı.

GÜZEL KAZANIM
Değişim sürecinin parti içinde olumlu bir hava oluşturduğunu söyleyen Engin, “Özgür Bey genç siyasetçi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenilmişliğimiz vardı. Olumlu sonuçları var değişikliğin…  Vaatleri var kadınlara, gençlere. Bunların toplumda karşılığı var. İlçemizde ben hariç 14 arkadaşımız aday adayı oldu. Onları da tebrik ediyorum bu davranışlarından” dedi.

GEÇ KALINMIŞ BİR DURUM YOK
Mevcut başkan olmasından kaynaklı olarak aday adaylığı yarışına dahil olmadığını dile getiren Engin, “Ben 2014'te il başkanıydım, yerel seçimi yönettik. Ocak ayının sonu gibi MYK'dan geçmişti.  Dünyanın her demokrasisinde sosyo psikolojik anlamda baktığınızda 30-35 gün yetiyormuş. Daha sonrası olumsuz bile sonuçlanabilirmiş. Bizim şu anda 70-80 günümüz var. Geç kalma diye bir şey yok. Bu çalışmalar belki kamuoyunda değil ancak 10-15 gün önce ilçemize müfettişler gelip araştırmalar yaptılar. Kamuoyu araştırmaları yaptılar. İzmir dosyası oluşturulacak, adaylara, anketlere bakılacak, değişeceklerin gerekçelerine bakılacak ve yerine konulacakların gerekçelerine bakılacak. Geç kalınmış bir durum yok. Seçim kurulu 12 Şubat'ta adayların verilmesi gerektiğini söyledi. Acelemiz yok. Murat Kurum gezmeye başladı mesela. Bu ona bir şey kazandırmaz. Görevdeki belediye başkanları olduğunda zaten görevde olmuş olacaklar. Ben örneğin özel bir kampanya da yürütmüyorum parti içinde. Ben diğer aday arkadaşlara karşı mevcut başkanken parti içinde ayrı bir yarış yürütmem doğru değil”  ifadelerini kullandı.

CHP, İZMİR’DE SEÇİMİ KAZANACAKTIR
Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olan isimlerden hangisinin aday gösterilirse gösterilsin CHP’nin seçimi kazanacağını belirten Engin, “Bilimsel bir çalışma. Olgun Atila, 30 ilçeyi gezdi ve en son Bornova'da görkemli bir toplantı yaptı. Tüm aday adaylarımız bu görevi yapabilir. Partinin yetkili organları karar verecektir. Hangi arkadaş olursa olsun CHP İzmir'de seçimi kazanacaktır” diye konuştu.

30’DA 30 YAPILABİLİR
31 Mart seçimleri ile ilgili tahminlerini de belirten Engin,“Ben Narlıdere için yüksek bir oy alacağımızı düşünüyorum. Büyükşehirlerde ekonominin iktidar açısından handikap olduğunu görüyorum. Bunun sorumlusu da CHP, Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu değildir. Bu sandığa hükümetin aleyhine yansıyacaktır. Ben bir siyasetçi olarak Yeniden Refah Partisi'nin 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar AKP'nin rakibi olarak kendisini konumlandırdığını görüyorum. Muhafazakar seçmenin orada konumlanacağını görüyorum. Aksi durumda genç bir partinin yüz binlerce üye yapması kolay değil. İYİ Parti ayrı girecektir. Yerelde konsolide olma durumu var seçmenin. Milletvekilliğinde HDP'ye de , DEVA'ya ya da İYİ Parti'ye de vermiş olsa CHP'ye oy verecektir yerel seçimlerinde. Hatta MHP seçmenin de CHP'ye oy verdiğini gördük geçtiğimiz süreçte. Bir sürpriz yapıp tamamını da alabiliriz. Ben öyle bir ihtimal görüyorum. Asgari olarak da 26-27 ilçe CHP kazanabilir” ifadelerini kullandı.

Narlıdere Metrosu ile ilgili de konuşan Engin, “Metro normalde 2 yıl önce açılacaktı ancak pandemi ve hükümetin engellemeleri geciktirdi. İnşallah Şubat ayında açacağız” dedi.

GELECEK 20 YILI DA PLANLIYORUZ
Belediye Meclisi kararı ile üniversiteye tahsis edilen alanla ilgili ileriye dönük projelerinin olduğunu dile getiren Engin, “Alanı büyütme projemiz var ilerde. Yavaş yavaş tahsisi arttırabiliriz ihtiyaca göre. Biz kararımızı aldık son mecliste. Oy birliği ile alındı meclisimizde karar. Önümüzdeki yerel seçime kadar ihale sürecini tamamlayacağız. Biz o, şu , bu girsin diye bir durumumuz yok. Yasal yollardan ihale yapacağız. Ancak tabii ki vakıf ve devlet üniversitelerine tanıtıyoruz. Çeşitli üniversitelerden talep var. Biz teknoloji ve tıp olsun diye sınırladık. İdeolojik tartışmalardan ziyada pozitif bilimlere ulaşsın istedik. İlerde 5-10 bin öğrenci kapasitesine ulaşabilir üniversite. Narlıdere'nin bir belediye başkanı önce günlük çöpü alacak, yollarını yapacak, bir de gelecek 20 yılda şehir nereye gidecek onu planlamalı. Biz ikisini de eş zamanlı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

 
İsrail, Gazze saldırıları için gerekli planları onayladı
 
Motokurye gibi giyinen 'torbacı' yakalandı
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ceyda 15 Ocak 2024 Pazartesi 20:13

Narlıdere den Bi haber başkan normal görüyor Narlıdere yi Bi gez sonra garanti oy olarak gördüğün halktan oy iste büyük pişkinlik

Yorumu oyla      4      1  
yazık 15 Ocak 2024 Pazartesi 10:24

hayır öyle birşey demiyoruz. beceriksizsin diyoruz.

Yorumu oyla      8      1  
ec 14 Ocak 2024 Pazar 22:32

Patlak park sulama borusunu 1 haftada değiştirdiler. Whatsapp iletişim hatları çok ciddiyetsiz. Çok hantallar. Bu mu kaliteli belediyecilik? Kim o memnun %80 diyeceğim ama ha o taraf ha bu taraf. 2 taraf da kör.

Yorumu oyla      12      1  
Red Kit 14 Ocak 2024 Pazar 17:36

1984 ile 1989 yılları arasında 1 metre bile metro yapmayan zihniyete oy yok.

Yorumu oyla      12      1  
Bülent Işık 14 Ocak 2024 Pazar 17:34

Trol-eybüs yolcuları bugün çok aktif. Oyum imar barışına değil kentsel dönüşüme. Oyum bireysel taşımaya değil toplu taşımaya.

Yorumu oyla      12      1  
Narlıdereli 14 Ocak 2024 Pazar 16:14

Dağlar, tepeler ev/apartman doldu. Yakında Menderes ve Gaziemir'le bina kesintisiz komşu olacağız. Narlıdere'ye sahip çıkmak önce doğasıyla başlar ama Batur v2.0 yola devam!

Yorumu oyla      11      2  
Narlıdereli 14 Ocak 2024 Pazar 16:12

Narlıdere'de chatGpt bile oy alır. Yeter ki Chp'den aday olsun. Gel gelelim oynayan mazgallar, bozuz yollar ve parke taşından kaliteli belediyecilik yarattığını sanan belediye işçilerimsi ve ideolojik seçmen varlığı devam etsin.

Yorumu oyla      13      2  
MEGAKÖY 14 Ocak 2024 Pazar 16:09

İZMİR ÇÖP ÇUKUR ÇAMUR

Yorumu oyla      14      3  
İşçi 14 Ocak 2024 Pazar 15:59

Narlıderenin ve izmirin bozuk yolları nasıl çalıştığınızı çok iyi gösteriyor. Oy moy yok size

Yorumu oyla      16      2  
hadi len 14 Ocak 2024 Pazar 11:48

Bu ilçe belediye başkanlarına bayılıyorum, hasbel kader atandınız, sahiden de kendinizi seçilmiş sayıyorsunuz, beni güldürüyorsunuz! İzmir'linin seçtiği atanmış insanlarsınız, hiç birinizde karakter yok, birbirinizin kuyusunu kazmanın peşindesiniz ve en kötüsü tamahkarsınız! Vizyon sahibi olmanın yanından bile geçemezsiniz, haddini bilmez sefiller!

Yorumu oyla      16      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AYM’de Kış Dönemi Spor Okulları kayıtları başlıyor
Aliağa Spor ve Yaşam Merkezi’nde kış dönemi spor okulları ikinci yarıyıl kayıtları başlıyor.
Karşıyaka 3. Yaş Üniversitesi’nde mezuniyet sevinci
Ege Geriatri Derneği iş birliğinde, gönüllü eğitmenlerin katkılarıyla ...
Ödüllü proje için geri sayım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sürdürülebilir çevre alanında uluslararası ...
 
İzmir’de Köy Tiyatrolarına yoğun ilgi!
İzmir’in köylerinden 7’den 70’e gönüllü katılımcılardan oluşan İzmir Büyükşehir ...
Doğayla uyumlu üretime sertifika!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kuraklık ve yoksullukla ...
Aydın Büyükşehir'den araçlara siyah kurdela
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit olan ...
 
Balçova'nın eski başkanı Katırcıoğlu vefat etti!
Balçova Belediyesi'nin eski başkanlarından Saim Katırcıoğlu yaşamını yitirdi.
Önce CHP’yi çatlattı, şimdi ise AK Parti’yi… Gaziemir’deki plan değişikliği itirazlarına veto!
Gaziemir Belediye Meclisi’nde CHP grubu içerisinde çatlağa neden olan ...
CHP İncirliova Başkan Adayı Gökmen'den Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İncirliova belediye başkan adayı Osman Gökmen, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva