HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Temmuz 2017 Pazartesi - 10:53

Başkan Dalgıç'tan bayramda Çeşme'ye davet

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Ülke ve dünya turizmindeki sıkıntılardan biz de etkileniyoruz. Ama şu an Çeşme dolu dolu yaz günlerini yaşıyor. Bundan sonra Kurban Bayramı ile birlikte Ekim ayına kadar sürecek bir sezon var. Çeşme'ye herkesi davet ediyoruz" dedi.

Başkan Dalgıç tan bayramda Çeşme ye davet

Çeşme, güzel koyları, eşsiz plajları, tarihi zenginlikleri, şifalı sıcak suları, eğlence yerleri, dünyanın en iyileri arasında bulunan sörf mekanlarıyla birbirinden farklı tatil seçeneklerini bir arada sunuyor. Çeşme, kent merkezi, Alaçatı, Çiftlik, Dalyan, Germiyan, Ildırı, Ilıca, Ovacık ve Reisdere mahalleleriyle, gece hayatı sevenlerden doğa turizmine, şarap turizminden kaplıca turizmine ya da su sporlarına kadar çok geniş bir yelpazeye sahip. Çeşme'de bulunan 3 marinada aynı anda binden fazla yata hizmet verilebiliyor. Turizm sezonu dışında yaklaşık 40 bin olan ilçe nüfusu, yaz aylarında günü birlik ziyaretçilerle birlikte 1 milyona yaklaşıyor.

Türkiye'nin bu cennet köşesini anlatan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, herkesi Çeşme'yi görmeye davet etti. Sezonun ilk yarısının tamamlandığını hatırlatan Dalgıç, "Ülke ve dünya turizmindeki sıkıntılardan biz de etkileniyoruz. Ama şu an Çeşme dolu dolu yaz günlerini yaşıyor. Bundan sonra Kurban Bayramı ile birlikte Ekim ayına kadar sürecek bir sezon var. Çeşme'ye herkesi davet ediyoruz" dedi.

FESTİVALLERLE GELENEKLERİNİ YAŞATIYORLAR
Çeşme'nin her gelir grubundan misafiri olduğunu ancak daha çok üst gelir grubunun tercih ettiğini söyleyen Dalgıç, "Çeşme gerçekten üst segmente hizmet veren bir bölge. Ancak havlunuzu alıp denize de girebileceğiniz bir yer. Su sporları açısından da çok zengin. Sörf ve kite sörf, yelken ve yatlarla ilgili uluslararası organizasyonlar yapılıyor. Her hafta belediyenin de organize ettiği projeleri gerçekleştiriyoruz. '9 durak 9 deneyim' adlı bir proje içinde bizim yaşam biçimimizi ortaya çıkaran etkinliklerimiz var. Alaçatı'da Ot Festivali, Dalyan'da Aşk festivali, Ilıca'da Ata'ya Saygı, Ovacık'ta yaptığımız Tarım Festivali gibi etkinliklerimiz var. Ovacık'ta Çeşme’ye özgü, koyun, koç ve kavununu konuklarımızla paylaşarak geleneklerimizi yaşatıyoruz" diye konuştu.

"ÇEŞME'DE HER ŞEY DAHİL SİSTEMİ YOK"
Çeşme'deki turizm işletmelerinin her şey dahil sistemi uygulamadığına dikkat çeken Dalgıç, şöyle devam etti:

"Bu şekilde konaklayan her konuğumuz Çeşme'nin her yerini görme fırsatı buluyor. Dışarıdaki kafe de, restoran da, ören yeri de çalışmış oluyor. Gelen konuklarımızın Çeşme'de göreceği çok şey var. İnanılmaz bir coğrafyada yaşıyoruz. Çok rüzgar alan bir köşeden sakin bir köşeye 10 dakika içinde gidebilirsiniz. Tarih var, kaplıca var, rüzgarla birlikte bütün deniz sporlarını yapabileceğiniz bir ortam var. Gurme turizmi açısından dünya mutfaklarının her birini yaşayabileceğiniz ortam var. Bugün dünyada da çok az görülebilecek şekilde her tür eğlence mekanımız var ve bunlar dolu dolu müşterilerini bekliyor."

"ELEŞTİRİLERE AÇIĞIM"
Çeşme'nin yapılaşmasıyla ilgili eleştirilere de değinen Başkan Dalgıç, şöyle konuştu:

"Demokrasi'ye inanıyorsak ben Çeşme Belediye Başkanı ve vatandaş Muhittin Dalgıç olarak eleştiriye her zaman açığım. 3 kuşaktır bu bölgede yaşayan bir insanım. Çeşme betonlaşmaya başladı diyorlar. Ben 3 dönemdir belediye başkanıyım. Ne enine ne de boyuna 1 cm kimseye hak vermemişimdir. Hiçbir imar planı yapmamışımdır. Olanı da aksine revize edip lejantlarını da küçülten bir yapı içerisindeyiz. Sadece turizmle ilgili planlar yapmaya çalışıyoruz. Çeşme 267 kilometre kare bir alan. Çeşme bu alanın içinde yüzde 20 yapılaşmıştır. Böyle de kalmalıdır. Biz korumacı bir turizm anlayışıyla hareket ediyoruz.

"ÇEŞME'NİN 10 YIL ÖNCEKİ DENİZİ NEYSE BUGÜN DE AYNI ŞEKİLDE"
Çeşme'de geçtiğimiz Aralık ayında meydana gelen ve yakıt sızması nedeniyle kirliliğe neden olan gemi kazasını değerlendiren Dalgıç, "Çeşme'nin 10 yıl önceki denizi neyse bugün de aynı şekildedir. Maalesef ki talihsiz bir kaza yaşadık. Şu an hem belediyemizin, hem valiliğin hem de çevre gruplarının yaptığı analizler ve laboratuvar testi sonuçlarına göre denizlerimizde hiç bir kirlilik yoktur. Konuklarımız güvenle denize girebilir. Çeşme gerçekten coğrafyası açısından baktığımızda muhteşem bir alandır. Ülkemizin ve dünyanın en güzel köşelerinden biridir. Bizler belediye olarak yasalara uygun olarak, eşitlik içerisinde kimseye imtiyaz tanımadan hizmet veriyoruz. Bütün konuklarımızı buraya davet ediyoruz" diye konuştu. (DHA)

 
Depremler etkiledi mi? İzmir'de ev fiyatlarında son durum...
 
Altınordulu gençler Avrupa'dan kupayla döndü
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SODEM'den Büyükerşen'e saldırıya kınama
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'e saldırı, ...
EGİKAD ile Urla Belediyesi ortak projede buluşuyor
Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilhan Antitoros ...
Gaziemir’de taş heykel sempozyumu
Hayata geçirdiği çalışmalarla Gaziemir’i kültür sanat kentine dönüştüren ...
 
Bergama'dan kardeş şehir olimpiyatlarında büyük başarı
Türkiye'yi Almanya’nın Böblingen kentinde yapılan 15. Kardeş Şehir Olimpiyatları'nda ...
Bornova'da yatırımlar tam gaz: Yeşilçam'da yeni yaşam
Bornova Belediyesi ilçenin 45 mahallesinde yürüttüğü çalışma, proje ve ...
İzmir'de 'yüzyılın operasyonu'
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yüzyıllara meydan okuyan çınar ağaçlarını ...
 
Konak'ta okuma-yazma seferberliği
1. Kadriye Mahallesi'ndeki Rehberlik ve Danışma Merkezi’nde verilen kursa ...
İzmir'de heykel zamanı: Taş ve metal dile gelecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 5. kez düzenleyeceği Uluslararası ...
Çalışmalar başladı: Alsancak'a gelecekler dikkat!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tramvay hattı projesi nedeniyle sürdürülen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva