HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Temmuz 2020 Cuma - 16:50

Başkan Çalkaya'dan Bakan Ersoy'a çağrı: İnciraltı planını biz yapalım!

Arsa mağdurlarının mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini belirten Başkan Çalkaya, bir kez daha İzmir'e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'a seslenerek “Kağıt üzerinde İnciraltı'nı görmek, yetmiyor. İnciraltı gibi bir değerimiz var. Burasının planlamasını bize bıraksınlar. Planlamayı yaptıktan sonra kendisine sunalım, ortak değerlendirelim” önerisinde bulundu.

Başkan Çalkaya dan Bakan Ersoy a çağrı: İnciraltı planını biz yapalım!

EGEDESONSÖZ- Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Sonsöz TV'de Gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtladı. İnciraltı planlarının bir an önce ortaya konmasını beklediklerini belirten Bakan Çalkaya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a çağrıda bulundu, "İnciraltı dosyasını konuşalım. İnciraltı'nı turizm açısından coşturacak planları yürürlüğe sokalım" çağrısında bulundu.

Belediye olarak pandemi sürecini başarıyla yürüttüklerini belirten Başkan Çalkaya, "11 Mart'ta Türkiye'de pandemi açıklandığından itibaren hiç vakit kaybetmeden bu konuda neler yapabiliriz, bu süreci nasıl sürdürebiliriz, yönetebiliriz diye düşündük. İlk olarak vatandaşların girip çıktığı özellikle okul, cami gibi yerlerin dezenfekte edilmesi gerektiğine kararını verdik. 11 Mart akşamı tüm camilerimizi dezenfekte ettik. Ertesi gün de tüm okullarımızı dezenfekte etmeye başladık. Bunun dışında parklar, ana caddeler yoğun olarak vatandaşların kullandığı alanları sürekli dezenfekte ettik. O sırada okullar henüz kapatılmamıştı. Okullar, bir hafta sonra kapatıldı. Biz bu bir haftalık sürede okullarımızı süratle dezenfekte ederek önemli bir önlem aldık. Tüm okulların giriş ve çıkışlarına dezenfektasyon makinelerinden koyduk. Bu önlemler sayesinde Balçova'da salgınla ilgili sorun yaşamadık" dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK, KARAKTERİMİZDE VAR
Pandemi sürecinde sosyal belediyecilik adına, her zaman olduğu gibi yine örnek çalışmalara imza attıklarını anlatan Başkan Çalkaya, "Sosyal belediyecilikte sağlam bir altyapımız var. Bu özelliğimiz sayesinde pandemi sürecinde insanlarımıza ulaşmamız çok kolay oldu" diye konuştu. Çalkaya, bu konuda şunları söyledi:

"Tabii ki sağlık konusunda vatandaşlarımız endişe yaşadılar. Biz o nedenle ilk etapta dezenfektasyonla işe başladık. Devamında salgının sonuçları şekil değiştirmeye başladı. İşyerleri kapatıldı, bir çok kişi işsiz kaldı, sokağa çıkma yasağı uygulandı. Panik yaşandı, ihtiyaçlar arttı. Balçova nüfusu yaşlıdır. 65 yaş üstü vatandaşlarımız çok sayıda. Bizim çok şanslıydık, çünkü 15-16 yıldır sosyal belediyecilik yapıyoruz. Pandemi sürecinde tüm belediyelerin yaptığı gibi sosyal belediyeciliğe ağırlık verdiler. Vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda hizmet etmeye çalıştılar. Biz buna hazırlıklıydık, çünkü elimizde yeterli veriler vardı. Sosyal belediyeciliği yapmış ve uygulamış olmamız bizi daha avantajlı duruma getirdi. Her gün 5 çeşit yemeği 65 yaş üstü vatandaşlarımızın kapısına kadar götürdük, onları mağdur etmedik. Bu dediğim gibi daha önceden altyapımızın olmasıyla ilgiliydi. Bunun yanı sıra ihtiyaçları olan vatandaşlarımızın evlerine servis yaptık, ihtiyaçlarını karşıladık. Kaymakamlıkla birlikte çalıştık onlara eleman ve araç desteği sağladık. Belediyeyi arayan her vatandaşa hizmet etmeye çalıştık."

Başkan Çalkaya, pandemi sürecinde Balçovalılara psikolojik destek de sağladıklarını belirterek, "Biz bu süreçte sadece ekonomik olarak değil, psikolojik olarak da destek sağladık. 65 yaş üstü vatandaşlarımızı , semt evlerindeki arkadaşlarımız tek tek aradılar, hal hatır sordular, ihtiyaçlarını sordular. Psikolojik destek, onlar için çok faydalı oldu. Evde sağlık hizmetlerimizde olağanüstü bir talep artışı oldu" diye konuştu.

500 BİN MASKE DAĞITTIK
Semt evlerinde, pandemi sürecinde en çok kullanılan ve ihtiyaç duyulan maske üretimine hız verildiğini anlatan Başkan Çalkaya, "Malzemeyi aldık, semt evlerinde maske dikimlerine başladık" dedi ve ekledi:

"Gönüllü vatandaşlarımız bize katılıp maske dikiminde bize destek oldular. Gece geç saatlere kadar semt evlerinde arkadaşlarımız maske diktiler. O günlerde vatandaşlarımız maske konusunda mağdur olmuştu. Bu mağduriyeti Balçova Belediyesi olarak önemli ölçüde giderdik. Biz 80 bin nüfuslu bir ilçeyiz. 500 bin civarında maske dağıttık. Halen dağıtıyoruz. Pazaryerine giriş çıkışlarda kontroller devam ediyor. Ateş ölçümü yapılıyor, eldiven ve maske dağıtıyoruz."

KILIÇDAROĞLU ZİYARETİNİ ANLATTI
Önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ile birlikte geçen hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret eden Başkan Fatma Çalkaya, bu ziyaretle ilgili şu bilgileri verdi:

"Yaptığımız çalışmalar hakkında kendisini bilgilendirdik ve 2019 yılından itibaren yaptığım projelerle ilgili bir kitapçık sundum. Beni Balçova Belediye başkanlığına layık gördüğü için teşekkür ettim. Önümüzde bir kurultay var. Bu kurultayda kendisini destekleyeceğimizi  ve bunun artık bir iktidar kurultayı olduğuna inandığımızı söyledim. Kesinlikle kendisinin arkasındayız ve genel başkanımıza güveniyoruz."

Başkan Çalkaya, Balçova'daki trafikle ilgili olarak da şunları söyledi: "Aslında ulaşım, trafik sorunu, sadece Balçova'nın ya da İzmir'in sorunu değil. Genel anlamda Türkiye'nin hatta dünyanın her yerinde ulaşım problem.  Pandemi sebebiyle toplu taşıma kullanımında ciddi bir düşüş oldu. İnsanlar sağlık gerekçelerinden dolayı özel araçlarıyla gidip gelmeye başlaması trafiği daha da keşmekeş hale getirdi. En büyük neden de toplu taşımayı kullanmak istememelerinden kaynaklanıyor."

İNCİRALTI PLANINI BİZ YAPALIM
Balçova Belediye Meclisi'nde meclis üyeleriyle herhangi bir sorun yaşamadıklarını, kararların çoğunun oybirliğiyle geçtiğini belirten Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, arsa mağdurlarının 40 yıllık sorununa da değindi:

"Balçova'nın en önemli sorunlarından biri arsa mağdurları. 40 sene önce belirli yerler satılmış ve orada elde edilen gelirle Balçova'da bir baraj ve teleferik yapılmış. Bu arsaların satışlarından elde edilen gelirle bugün Balçova'yı Balçova yapan şeyler yapılmış. Bunun yanında hem tapusu, belgesi olanlar var, bir de belgesi olmayanlar var. Yaklaşık 2 bin kişinin elinde tapusu var. Büyükşehir, ilçe belediyesi olarak biz ve bakanlık bu konuyu çözmeye dair çok hevesliyiz. Bununla ilgili yaklaşık 1 yıldır çalışma yapıyoruz. Belli bir aşamaya da geldik. Belki yıl sonuna doğru bir netice alabiliriz diye düşünüyorum. İlk etapta tapuları olanla ilgili çalışmalara başlanacak. İlçe belediyesi, Büyükşehir ve Şehircilik Bakanlığı ile ortak çalışma yaptık. Sorunu çözmek için hepimiz çalışıyoruz. Belli bir aşamaya geldik. Belki yıl sonuna doğru bir sonuç alabiliriz diye ümit ediyorum. Elinde tapusu olmayan için yapabileceğimiz bir şey yok. Fakat tapusu, belgesi olanlardan işe başlayacağız. İlk etapta tapuları olanlarla ilgili ciddi çalışma yapıyoruz. Balçova'da planlama bekleyen, uzun süredir, buraya imar gelsin, arazimiz değerlensin diyen bir grup var. EXPO ile çözülecek diye bekledik. Arsa sahiplerinden söz ediyoruz. Planlarla ilgili gerçekten çok ciddi sorunları var Balçova'nın ve 40 senedir çözülememiş bu sorunlar. O insanları yürekten kutluyorum, gösterdikleri sabırdan dolayı. Orasının tarım bölgesi olması artık mümkün değil. Suyunuz yok, su tuzlanmış. Tarıma elverişli bir değil. 1991 yılında zaten turizm bölgesi ilan edildi. İlçe belediyesi olarak bu sorunu çözme şansımız yok.  Fakat acilen planlandırılması gerekiyor.  Dokuz Eylül'ün karşı alanı alanı da, orası jeotermal koruma havzasıydı. Orası da 30 yıldır sürüncemede. O alanın sorunun çözümünü bize bıraktı, planı siz yapın dedi. İlçe belediyesi olarak planı yaptık ve orası imara açıldı. Orasının yetkisini de bize verseler, ilçe belediyesi olarak, hatta büyükşehir ile birlikte o bölgenin sorununu pekala çözeriz. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy, Çeşme planları için İzmir'e geldi. Kendisine çağrıda bulunmak istiyorum. İnciraltı'nı birlikte gezelim, o insanları birlikte dinleyelim. Kağıt üzerinde İnciraltı'nı görmek, yetmiyor. İnciraltı gibi bir değerimiz var. Burasının planlamasını bize bıraksınlar. Planlamayı yaptıktan sonra kendisine sunalım, ortak değerlendirelim. İnciraltı planlarını yürürlüğe soktuğumuzda, Balçova da İzmir de çok şey kazanacak. Bunun bilincindeyiz. Kültür Bakanımızı İnciraltı konusunda bilgilendirmek için sabırsızlanıyorum. Orasının planlandığını düşünün. Sağlık turizmi açısından Balçova'ya değer katacak."

BÜYÜKŞEHİR İLE UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz günlerde Levent Marina'nın ihalesini kazandığını, ilçe sınırları içinde İnciraltı, Engelliler Merkezi, Kent Ormanı gibi değerli yerler olduğunu hatırlatan Başkan Çalkaya, "Bu yerler Balçova sınırları içerisinde fakat idaresi, yetkisi tamamen Büyükşehir Belediyesine ait. Büyükşehir, Balçova'nın değerini katlayacak yatırımlarıyla yüzümüzü güldürüyor" dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile son derece uyumlu çalıştıklarının altını çizen Çalkaya, şu açıklamalarda bulundu:

"Tabii bu dönemde biz de bütün istek ve taleplerimizi durdurduk. Çünkü Büyükşehir de pandemi döneminde yatırımlarını tamamen farklı yönlere kanalize etti. Ortak istek protokolü olarak ben de otopark istedim. Büyükşehir'le birlikte yapabiliriz diye düşünüyorum. Kendi imkanlarımızla yatırımlarımızı yapmaya devam ediyoruz."

HEPİMİZ BALÇOVA İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Balçova'da, tüm kurumlarla güzel ilişkiler ve diyaloglar kurmak istediklerini belirten Başkan Çalkaya, Dokuz Eylül Üniversitesi ile ilişkileri konusunda şunları söyledi:

"Biz Balçova Belediyesi olarak tüm kurumlarla işbirliği yapmaya çalışıyoruz. Çünkü hepimiz Balçova'ya hizmet ediyoruz. Biz yerel yönetim olarak vatandaşın sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Bizim için önemli olan Balçovalı vatandaşın mutlu olması, hizmet almasıdır. Şimdiye kadar böyle gitti. Geçtiğimiz günlerde Dokuz Eylül Üniversitesi yönetimiyle bir sorun yaşadık. Aslında pandemi döneminde şunu söyledik: Sağlık çalışanları bu savaşta en önde savaştılar, muazzam bir çaba sarf ettiler. Günlerce çocuklarını göremediler, evlerine gidemediler. Onları bir dönem balkondan alkışladık,  destek olduk. Benim yaptığım da oraya gidip onların hakkını savunmaktı . Çünkü verilmiş bir söz vardı. Pandemi döneminde onlara teşvik primi verileceği söylenmişti ki onların talebi değildi. Sağlık çalışanlarının talebi de değildi bu talep, devletten geldi. Aynı şeyi ben de yaptım. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında 3 ay arkadaşlarıma teşvik olsun diye prim verdim. Onlar bizim sokağa çıkmaya korktuğumuz dönemlerde sokakta çalıştılar. Çöpleri temizlediler, sokakları temizlediler, Böyle bir teşvike ihtiyaçları vardı. Sağlık çalışanları için de aynı şey söz konusuydu günlerce evlerine gidemediler, çocuklarına sarılamadılar, ailesine sarılamadılar, otellerde kaldılar. Tunç Başkanımız, Balçova'da bir yurdu kiraladı, sağlık çalışanları için. 45 sağlık çalışanımız orada konakladı. Biz de onlara her gün sıcak yemek gönderdik. Bunun dışında acilde çalışan sağlık çalışanlarımıza pide, ayran ve su gönderdim. Ben onların hak arayışlarına destek olmak için gittim. Yoksa bir kurumun iç işlerine karışmak benim haddim değil. Bir konuşma yapmadım. Kayıtlarda mevcuttur. Oraya siyaseti bulaştırmak gibi bir niyetim asla yoktu. Onlar da belediyenin önüne gelerek hastanenin ne kadar siyasete bulaştığını göstermiş oldular. Çünkü beraberlerinde, partilerin ilçe başkanları vardı."

 
Bostanlı’da yatık binaların kaderi oylandı: Komisyondan ne karar çıktı?
 
Güneş'ten 20 kat daha güçlü 'süper patlama' tespit edildi
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Halim özgültekin 22 Temmuz 2020 Çarşamba 20:41

Sayın Başkan, bu kul hakkıdır. Kul hakkının yükü çok ağırdır. Ben hakkımı, eski başkan eşinize ve size helal etmiyorum. Zaten sizden birşey bekleyende kabahat. Partiniz ve genel başkanınız 81 milyona adalet için yürüdüğünü, ağzınızda hak, hukuk ve adalet çikletini çıkarın artık.

Yorumu oyla      3      3  
Idil 21 Temmuz 2020 Salı 10:28

Belediye olarak arsa mağdurları o halde dolandırildi

Yorumu oyla      3      3  
Semra 20 Temmuz 2020 Pazartesi 11:19

50 yıldır parasını ödeyip sabırla almayı beklediğimiz Balçova arsa MAĞDURLARI için , tapusuzlarla ilgili yapabileceğimiz hiçbirşey yok demek , dolandırldınız demek mi, ne yapalım şimdi biz , belediye ye güvenip arsa alan enayiler olarak tarihe mi geçelim ? Binlerce kişinin umudunu çöp yapmak hak mı hukuk mu ? Paramızı alan arsayı vermeyen belediye , 21 yy İzmir’inde böyle bir haksızlığa , yapacak bir şey yok diyerek basite indirger mi?

Yorumu oyla      3      3  
Koral 19 Temmuz 2020 Pazar 15:34

Sayın Başkan Balçova Arsa mağdurları ile ilgili söyleminiz bir facia... Önce önemli bir yanlışı düzeltelim 40 yıl değil 50 yıl. Siz dahil, gelmiş geçmiş tüm başkanlar (büyükşehir dahil) vebal altındasınız. Tapularını vermediğiniz mağdurlar öyle bir dava açtı ki; o bölgede yapılan bütün yolsuzlukları ve haksızlıkları göz önüne çıkaracaklar. 1 milyon 12 bin m2 size ait olup 1980 darbesinde İ.B.B ye devrettiğiniz arsayı neden geri almadığınızı, Olimpiyat evlerinin yeri, mağdurlara ait olmasına rağmen nasıl oyunlar oynanarak oraya evler yapıldığını herkes öğrendiğinde, koşa koşa mağdurlara geleceksiniz... Dava belgeleri canınızı çok sıkacak... Tapulular için bize söylemiş olduğunuz (Seray hanımın söylediği) 2+1 bir daire 50 yılın karşılığı olarak vermeyi düşünüyorsanız hiç düşünmeyin... Orada ki RANTI kimseyle paylaşmayacağız. Rant sadece mağdurlara aittir

Yorumu oyla      3      3  
NURTEN KABAYEL 19 Temmuz 2020 Pazar 15:18

46 önce verdiğimiz paraları al tapuları vereceğiz deyin sonra vermeyin şuan bizim halimiz ne olacak ...yaş 86

Yorumu oyla      2      3  
Seda 17 Temmuz 2020 Cuma 21:38

Adı üstünde turizm bölgesi inciraltı davet beklemeden TURİZM BAKANIMIZIN çözmesi gerekir inşallah Türkiyenin turizm bölgeleriyle ilgilenir

Yorumu oyla      3      3  
Uğur 17 Temmuz 2020 Cuma 19:18

İnciraltı kan ağlıyor kimsenin umurunda değil, inşallah bu çağrı karşılık bulur bu keşmekeş sona erer. İzmir''de olağanüstü bir işsizlik sorunu var tok açın halinden anlamıyor, bu kadar önemli bir alan atıl katma değer sağlamadan heba olup gidiyor inşallah İnciraltınin makus talihi biran önce değişir artık...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bostanlı’da yatık binaların kaderi oylandı: Komisyondan ne karar çıktı?
İzmir’in Karşıyaka İlçesi Bostanlı Bölgesi’nde yer alan “Yatık Binalar” ...
Başkan Sandal, CHP ilçe örgütüyle buluştu: Herkese inat uyum içindeyiz
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar ...
Almanya'nın İzmir Başkonsolosu'ndan Soyer'e veda ziyareti
Almanya'nın İzmir Başkonsolosu Rainer Lassig, görev süresinin dolması ...
 
Bergama'da annelerini kaybeden leylek yavruları için Belediye devrede
Bergama Belediyesi ekipleri anneleri ölen 3 leylek yavrusunun sağlık durumlarını ...
Torbalı Belediyesi’nden öğrencilere tercih desteği
Her sınav ve tercih dönemi öğrencilere özel çalışmalar gerçekleştirerek, ...
Başkan Gümrükçü’den kardeş belediyelere dayanışma mektubu
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli’nin yurt dışında bulunan kardeş ...
 
İlk kaynak Soyer'den: Ver elini Narlıdere!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin pandemi sürecine rağmen çalışmalarını ...
Başkan Batur'dan 'borç' çıkışı: Belediyelerde bıçak kemiğe dayandı!
Belediyelerin kamu borçlarının had safhaya çıktığına dikkat çeken Konak ...
Kınık'ta 'vefa' buluşması
İzmir'in Kınık ilçesinde Kınık Kaymakamlığı, Kınık Belediye Başkanlığı ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva