HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ocak 2021 Çarşamba - 10:01

Başkan Batur: Uçaktan bakanlar modern bir Konak görecek

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, parselasyon planları süren Gültepe ve imar planı hazırlanan Beştepeler’in ardından, Gürçeşme bölgesi ve Yenişehir ile Mersinli arasındaki bölgenin plan hazırlıklarının da başladığının sinyalini vererek, “Konak’ta kentsel dönüşüm planı hazırlanmayan bölge kalmayacak. Uçaktan bakarken ya da Yeşildere yolundan geçerken gördüğünüz görüntü değişecek” dedi.

Başkan Batur: Uçaktan bakanlar modern bir Konak görecek

Katıldığı bir televizyon programında kentsel dönüşüm ile ilgili soruları yanıtlayan Başkan Batur, Gültepe ve Beştepeler’in ardından Gürçeşme bölgesi ve Yenişehir ile Mersinli arasındaki bölgenin planlarının hazırlanacağını ifade ederek, “Kentsel dönüşümle ilgili anayasayı bir buçuk yıl içinde tamamladık. Önümüzdeki altı ayda tüm bölgelerimizin planlarını bitireceğiz. Konak’ta kentsel dönüşüm planı hazırlanmayan bölge kalmayacak” dedi. Gültepe kentsel dönüşümünde parselasyon planları aşamasında olan Konak’ta, Beştepeler imar planları da hazırlandı.  Belediye Meclisinde yapılacak sunum ile gün yüzüne çıkacak olan Beştepeler imar planları merakla beklenirken Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kentsel dönüşümde hız kesmeyeceklerinin altını çizdi.

Ortak akıl vurgusu
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe imar planlarını hazırlarken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden ve ilgili kurumlardan görüş aldıklarını; meclis üyeleri, bölge muhtarları ve siyasi partilerin ilçe başkanlıklarına sunum yaptıklarını hatırlattı. Beştepeler için de aynı süreci takip ettiklerini vurgulayan Başkan Batur şöyle konuştu:

“Göreve gelmeden önce, daha seçim kampanyasındayken Gültepe’de vatandaşın, ‘Burayı da Narlıdere gibi yapacaksın, sana güveniyoruz’ temennilerini aldık. Onlardan aldığımız güç ile Gültepe’de, 300 hektar alanın kentsel dönüşüm planlarını altı ayda tamamladık. Planlama sürecinde kurumların, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin görüşü alındı; meclis üyelerine, o bölgenin muhtarlarına, siyasi partilerin ilçe başkanlarına sunum yapıldı. Gültepe, ortak akılla getirdiğimiz bir plan oldu. Hem bizim meclisimizden hem İzmir Büyükşehir Meclisinden oybirliği ile geçti.  Beştepeler için de aynı yolu izliyoruz. Önümüzdeki meclis toplantımızda meclis üyelerimize planların sunumunu yapacağız ve yine ortak akıl ile ilerleyeceğiz.”

Uçaktan bakanlar modern bir şehir görecek
Gültepe planlarının uygulanabilirliğinin oldukça yüksek olduğunu, Beştepeler’de de heyecan veren bir plan hazırladıkları ifade eden Başkan Batur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kentsel dokusu ile orada yaşayan insanların insanca yaşayabileceği mekansal alanlar hazırlıyoruz. Yeşil dokusu, sosyal altyapısı, sosyal kültürel tesis alanları, spor alanları, yaya ve araç trafiği ulaşım çözümleri ile heyecan verici bir plan oldu. Beştepeler bölgesi dediğimiz alan Yeşildere üzerindeki Mask’ın tam karşısında gördüğünüz, bir tarafı Eşrefpaşa Caddesine bir tarafı Cicipark’a uzanan 200 hektarlık bir bölge. Beştepeler’den sonra Yenişehir’den Mersinli’ye uzanan ters L şeklindeki bölgemiz ve Gürçeşme bölgesinin planları var, şu anda ikisinin de üzerinde çalışıyoruz. Kentsel dönüşümle ilgili anayasayı bir buçuk yıl içinde tamamladık. Önümüzdeki altı ayda tüm bölgelerimizin planlarını bitireceğiz. Konak’ta kentsel dönüşüm planı hazırlanmayan bölge kalmayacak. Konak’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar da var. Ege Mahallesi,  Ballıkuyu ve Yeşildere İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda. Beştepeler ve Yeşildere projelerinin uygulanması ile uçaktan bakarken ya da Yeşildere yolundan geçerken gördüğünüz görüntü değişecek, şehir modern bir siluet kazanacak.”

 
120 firmaya fahiş fiyat cezası
 
Suriyeli çocukları dilendiren çete çökertildi
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürkan 27 Ocak 2021 Çarşamba 23:34

Yıllardır hep aynı hikaye. Türkiye'de şehircilik berbat ama 3 büyük şehir içinde İzmir bir başka berbat. Her zaman yazarım; düzeleceğine inancım sıfır. İşin bir diğer boyutu lüks konutlar yapılsa da bazı şeyler düzelmez.

Yorumu oyla      2      3  
Mustafa çolak 27 Ocak 2021 Çarşamba 22:48

Apt.hayatı mahalle hayatını yok edecek avm farksız bir yaşam.komşuluk ilişkileri yok olacak.mahale kültürü yardımlaşma kapı önü sohpetleri kapı önleri süpürme çocuklarımızı emanet edeceğimiz acıkınca kapısını çalacak komşular.çok anılar gidecek.????

Yorumu oyla      2      3  
Sayın başkan 27 Ocak 2021 Çarşamba 20:27

Keşke İzmir büyükşehire aday olsaydınız. Ama olsun. Konakta iyisiniz

Yorumu oyla      2      3  
MUSTAFA ÖZDEMİR 27 Ocak 2021 Çarşamba 14:43

Sayın Başkan yaptıklarınızı takdirde izliyoruz, teşekkürler, ancak yeni imar planlarını hazırladığınızı söylediğiniz Gürçeşme'nin komşu semti Levent'i de unutmanın lütfen.Buranın da acilen dönüşüme ihtiyacı var.

Yorumu oyla      5      3  
sezarın hakkı sezara 27 Ocak 2021 Çarşamba 12:19

kafasını izmir den çıkaramamış ve 3. dünya ülkesinde yaşadığını unutan tipler gelmiş burada "bütün türkliyede kentsel dönüşüm bitecek biz daha plan yapıyoruz "diyor. Tamam izmir in yapılaşması kötü bunu kabul ediyorum ama sanki bir tek izmir in kötüymüş gibi konuşmanın anlamı nedir çözebilmiş değilim !

Yorumu oyla      7      3  
güzelyalı1925 27 Ocak 2021 Çarşamba 11:54

BRAVO BAŞKANIM, ELİNİZE EMEĞİNİZE SAĞLIK..SADECE BİR YILDA BİLE ÇEHREYİ DEĞİŞTİRDİNİZ, İNŞALLAH HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK!

Yorumu oyla      6      3  
ksk 27 Ocak 2021 Çarşamba 10:20

Bütün Türkiyede kentsel döşüm bitecek biz daha plan yapıyoruz.

Yorumu oyla      3      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay: Böyle biri ile aynı dönem başkanlık yaparsam...
Katıldığı bir televizyon programında Karşıyaka Belediye Başkanlığı için ...
Buca Belediyesi’nden rekor ceza!
Buca Belediyesi, halkın ücretsiz otopark olarak kullanılması için ayrılan ...
Meclis gündemi İzmirlilerin oylarına sunulacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Demokrasi Araştırmaları ...
 
Bergama'da UNESCO anketi
Kadim şehir Bergama’nın UNESCO Dünya Mirası listesine girişinin 7’nci ...
Menderes’in başkanı Kayalar: 30 milyon TL borç ödedik!
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, belediyeyi 182 milyon TL borçla ...
İzmir'de hasarlı okullar için güç birliği zirvesi!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 30 Ekim'de yaşanan depremde hasar görmesi ...
 
Soyer’den ‘yerellik’ vurgusu… İzmir’de tekno-demokrasi dönemi
İzmir.referandom.com dijital platformunun lansmanında açıklamalarda bulunan ...
 Çiğli’de esnaflar için dayanışma zirvesi
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Pandemi şartlarından ötürü ekonomik ...
Ödemiş Belediyesi'nden 'atma-paylaş' çağrısı
Ödemiş Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesindeki “Gönüllü ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva