HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ocak 2021 Salı - 23:56

Başkan Tugay: Böyle biri ile aynı dönem başkanlık yaparsam...

Katıldığı bir televizyon programında Karşıyaka Belediye Başkanlığı için adaylık süreci hakkında açıklamalarda bulunan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Belediye başkanı olayım gibi bir düşüncem yoktu. Partimizin içinden bazı büyükler Karşıyaka için uygun bir profile uygun olduğumu ve aday olmam halinde destekleyeceklerini söylediler. Bu süreçte Tunç Başkan ile tanıştım. Ben de böyle biri ile aynı dönem belediye başkanı olursam çok güzel işler yapacağıma inancım oldu" diye konuştu.

Başkan Tugay: Böyle biri ile aynı dönem başkanlık yaparsam...

EGEDESONSÖZ / Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, TV 100'ün konuğu oldu. Oyuncu ve sunucu Okan Bayülgen'in sunduğu 'Nokta' programında açıklamalarda bulundu.

Adaylık sürecinden siyaset ve toplum arasındaki bağa, Z kuşağının siyasete bakışından doktorluk yaptığı döneme kadar bir çok konuda değerlendirmelerde bulunan Cemil Tugay, eşini siyasete hazırladığı iddialarına da yanıt verdi

"İNSANLARIN NELER YAPTIĞINI TAKİP ETMEYE ÇALIŞIYORUM"

Siyasete girdiği dönemden itibaren kendisi adına gelişim gösterdiğini ifade eden Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, yaşanan sorunların sadece yerel sorunlar olmadığının altını çizdi. Tugay, "Bir gelişim gösterdiğimi düşünüyorum. Bir farklılaşma yaşadığımı düşünüyorum. Yaşadığımız günler olağanüstü günler. Bizi de etkiliyor bu. Bir şeyleri sorgulamamıza neden oluyor. Ben bu sorgulamayı biraz fazla yapıyor olabilir. Kentimize belediyecilik hizmeti veriyoruz ancak yaşadığımız sorunlar global sorunlar. Dünyanın dört bir köşesinde siyaset konusunda çalışan insanların neler yaptığını takip etmeye çalışıyorum. Bu belki dışarıya çok yansımıyor. Ben vatandaş olarak tanımlıyorum kendimi. BU tarafım siyasetçi tarafa göre daha ağır başlıyor. Vatandaş gözüyle baktığımda da kendini özel gören, kendini tanıtmaya çalışan kişi görmek istemezdim diye düşünüyorum. Bende bunun bir parçası olmayı doğru bulmuyorum. Bu nedenle kendim yerine yaptığım işleri ön planda çıkarmayı tercih ettim" ifadelerini kullandı.

"TOPLUMLA BİZİM DAHA SAĞLAM TEMASLARIMIZ OLMALI"

Siyasetçilerin toplumdan uzak kalmasını eleştiren Başkan Tugay, vatandaşların refahının artmadığı sürece devletin zengin olmasının bir öneminin olmadığını söyledi. Tugay, "Bir değişim talebi var. Bu talebin olmasının nedeni de sorunların artışı. Halk ile siyasetçiler arasındaki mesafe biraz artıyor. Daha yakın olması gereken bir dönemde, kesinlikle toplumla bizim daha sağlam temaslarımız olmalı.  Buradan gittikçe birbirinden kopan bir durum hissediyorum. Bizlerin siyaset anlayışı ile toplumdan koparan bir şey var. Bunu bitirmek durumundayız. Burada da yeni bir siyaset modeli devreye giriyor. Bu koltukta kimin oturduğu önemli değil. Dünyada da farklı bir siyaset anlayışı var. İnsanların mutluluğunu gözeten bir siyaset anlayışı. Bunun örnekleri var dünyada.  Devletimiz zengin olmalı deniliyor ancak eğer insanların refahına bir katkı sağlamıyorsa devletin zengin olmasının bir önemi yok" dedi.

"ANKET SONUÇLAR 1-1.5 YIL SONRA DEĞİŞECEKTİR"

Toplumu en iyi analiz eden partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, vatandaşların CHP'ye bakış açısının zamanla değişeceğini söyledi. Tugay, "Bunun yakında değişeceğini düşünüyorum. Partimizin yerel yönetim anlayışı ile olsun, iktidar olduğunda yapacakları da olsun böyle bir gerçek CHP'de yaşanıyor. Toplumu daha iyi analiz eden bir parti hürriyetinde. Bunun daha somut sonuçları henüz ortaya çıkmadı. Belki benim ve benim gibi yeni siyasetçilerin buna katkısı olabilir ancak şunu görüyoruz, biz topluma her geçen gün daha fazla yaklaşıyoruz. Z kuşağının büyük bir kısmı siyasetle ilgilenmiyor ancak bazı ihtiyaçları var. Bizde bunlar için çalışmalar yapıyoruz. Belediye başkanlar toplantısı yapıyoruz, sivil toplumlar ile görüşüyoruz. Anket sonuçları değişecek. CHP'ye bakış açısı değişecek. Hala bazı insanlar CHP'ye eskiden taşıdığı bazı durağan düşünce yapısı ile devam ediyor zannediyor ama değil, CHP gelişiyor, değişiyor ve gençleşiyor. Böyle bir yapı olmak üzere çok sağlam şekilde ilerliyor. Genel başkanımız çok yapıcı biri ve toplumun her kesimini kucaklıyor.Şu anki anket sonuçlar 1-1.5 yıl sonra değişecektir"  ifadelerini kullandı.

"ÇOK GÜZEL İŞLER YAPACAĞIMA İNANCIM OLDU"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i gördükten sonra belediye başkanlığı görevine sıcak baktığını ifade eden Cemil Tugay, "Ben son 11 yıldır serbest hekimlik yapıyordum. 30 yıl doktorluk yaptım. Mesleğimin keyifli zamanlarındaydım. Kendimi çok sıkmadan programladığım zamanlarda ameliyatlarımı yapıyordum. Ben 10 yıldır partiye üyeydim ve amacım siyasete kendi görüşümle arka plandan destek vermekti. Belediye başkanı olayım gibi bir düşüncem yoktu. Belki ileride milletvekili adayı olurum diyordum ancak belediye başkanlığı hiç aklımda yoktu. Partimizin içinden bazı büyükler Karşıyaka için uygun bir profile uygun olduğumu ve aday olmam halinde destekleyeceklerini söylediler. Bu süreçte Tunç Başkan ile tanıştım. Onla tanıştığımda daha da etkilendim. Ben Tunç Başkanı zaman zaman överim ancak bunu gerçekten hak eden bir kişi. Ben de böyle biri ile aynı dönem belediye başkanı olursam onun desteği ile birlikte çalışarak çok güzel işler yapacağıma inancım oldu. Bu fırsatı kaçırmak istemedim." diye konuştu.

Yaşanan süreçlerin belki de kendileri için önemli olabileceğini belirten Tugay, "Gerçekten normalde bir belediye başkanlığı için şanssızlık sayılabilen deprem ve pandemiyi bu dönemde yaşadığımız için sosyal kültürel anlamlara çok ağırlık vermemiş olabilir ancak bu beynimizin bir tarafını durdurmuyor. Pandemi ve deprem bizim açımızdan bazı şeylerin hızlı fark edilmesi için bir vesile olacak" dedi.

"ESTETİKÇİ' DİYEREK AŞAĞILAYACAKLARINI DÜŞÜNEN BİR SİYASİ ZİHNİYETTE VAR"

Piar çalışmalarından sıkıldığını da ifade eden Tugay, "Ben profesyonel piar çalışması olayından çok sıkıldım. Vatandaş olarak şikayet ediyorum, bundan çok rahatsızım. Ben doktorluk yaparken de, bizim mesleğimizde medyada görünmek çok önemlidir ancak ben bunu da istemiyordum. Sonuçta bizim yaptığımız iş doktorluk. Bizlerin güvenilir olması lazım. Bunun içinde ben sürekli ekran önünde olmayı doğru bulmuyorum. Bugün bana 'estetikçi' diyerek aşağılayacaklarını düşünen bir siyasi zihniyette var ancak benim bir tıp doktoru olduğumu anlayamıyorlar" dedi.

"LİYAKAT NEYİ GEREKTİRİYORSA ONU YAPMALIYIZ"

Eşini siyasete hazırladığı iddialarını da cevaplayan Tugay,"İnsanların mutluluğunu öngören, insanların refahını gözeten, dezavantajlı vatandaşların çıkarlarını gözeten, kendi hayatlarında da gösterişten uzak idealist insanlar. Ben dünyanın bu kişiler sayesinde kurtulacağını düşünüyorum. Dünyada klasik siyasette bir isyan olacaksa bunu gençler ve kadınlar yapacak. Bugüne kadar erkek egemen ve daha ileri yaş kişiler tarafından siyaset yönetildi ve sonucu bugünkü dünya. Kadının buradaki duyarlılığı biraz farklı. Bunu Atatürk'te görmüş mesela. Herhangi bir kadını ne kadar destekliyorsam onu da desteklerim. Onunda her kadın kadar siyaset yapma hakkı vardır. Benim böyle bir yönlendirmem olamaz. Liyakat neyi gerektiriyorsa onu yapmalıyız. Eşim gerçekten siyaseti yakından takip ediyor ancak böyle bir yakıştırmayı etik olarak doğru bulmam ancak kendisinden böyle bir talep gelirse siyasi deneyimlerimden kendisine fikirlerimi sunarım. Z kuşağına da uyarıda bulunmak gerekirse onlara siyasetten uzak durmamaları gerektiğini söylemek isterim. Sonuçta gelecek dünya sizin. Ben bu konuda Boğaziçi Üniversitesi'nin tepkilerini eylemlerini çok haklı ve güzel buluyorum. Bunu yaparken kimseyi boğazladılar mı? Hayır demokratik şekilde tepkilerini gösterdiler. Yıkmayı yok etmeyi amaçlamayalım ama birilerini eleştirilerim. Siyasetin içine irip aktif olmak gerekiyor" diye konuştu.

"KARŞIYAKA'NIN NE KADAR ÖZEL NİYETLİKLERE SAHİP OLDUĞUNU BİLİNMİYOR"

Karşıyaka'nın çok özel niteliklere sahip olduğunu ifade eden Cemil Tugay, topluma bunu anlatmaya çalıştıklarını söyledi. Tugay, "Karşıyaka'da yaşayan birçok kişi bile Karşıyaka'nın ne kadar özel niyetliklere sahip olduğunu bilmiyordur. Karşıyaka eğitim seviyesinin en yüksek olduğu, en medeni kentlerden biri. Doğası ve tarihi muhteşem. Bir şey değişecekse bu Karşıyaka'dan başlayabilir. Ne güzel bir kader ki bende böyle güzel bir kente belediye başkanı olabildim. Karşıyaka'nın marka değerini tam anlayamamış oldukça büyük toplum kitlesine bunu anlatmaya çalışıyoruz. Sporda çok çeşitlilik içinde çok aktif bir hareketlilik var. Karşıyaka Spor Kulübü gibi bir değerimiz var.  Her şeyi ile kendine özel bir spor kültürünü 1912'den bu yana yaşatan bir kent. Karşıyaka'da hiç kimsenin ummadığı kadar insan yelken sporları ve jimnastik yapar" ifadelerini kullandı.

Karşıyaka'nın gençler açısından üretken bir yer olmasını istediğini de belirten Tugay, "Henüz anlaşılamadı, anlaşılması için biraz zamana ihtiyaç var. Ben Karşıyaka'nın gençler açısından daha üretken bir yer olmasını istiyorum çünkü o gençlerin katkıları ile bir şeylerin üretebileceğimizi düşünüyorum. Kadınların daha fazla üretken olmasını istiyorum. Karşıyaka bunun için en iyi rol model ancak bunu göstermemiz lazım. Karşıyaka yerleşim yeri açısından tarım ve sanayi için uygun değil. Teknoloji açısından daha uygun bir yer, bizde bu konuda çalışmalarımızı yapıyoruz" dedi.

 
İzmir vekili Çelebi'den 'istifa' sorusuna yanıt!
 
Ocakta unutulan düdüklü tencere bomba gibi patladı: 1 ölü,1 yaralı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ksk li 27 Ocak 2021 Çarşamba 05:55

Stadımızı yapın yeter. başka da bişey istemiyoruz.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca Belediyesi’nden rekor ceza!
Buca Belediyesi, halkın ücretsiz otopark olarak kullanılması için ayrılan ...
Meclis gündemi İzmirlilerin oylarına sunulacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Demokrasi Araştırmaları ...
Bergama'da UNESCO anketi
Kadim şehir Bergama’nın UNESCO Dünya Mirası listesine girişinin 7’nci ...
 
Menderes’in başkanı Kayalar: 30 milyon TL borç ödedik!
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, belediyeyi 182 milyon TL borçla ...
İzmir'de hasarlı okullar için güç birliği zirvesi!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 30 Ekim'de yaşanan depremde hasar görmesi ...
Soyer’den ‘yerellik’ vurgusu… İzmir’de tekno-demokrasi dönemi
İzmir.referandom.com dijital platformunun lansmanında açıklamalarda bulunan ...
 
 Çiğli’de esnaflar için dayanışma zirvesi
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Pandemi şartlarından ötürü ekonomik ...
Ödemiş Belediyesi'nden 'atma-paylaş' çağrısı
Ödemiş Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesindeki “Gönüllü ...
Büyükşehir Belediyesi’nden açık veri portalı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekonomik kalkınma ve demokratik yönetim anlayışıyla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva