HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Ağustos 2021 Salı - 13:52

Başkan Batur'dan 'ayrımcılık' çıkışı: Yerel yönetimler yok sayılıyor!

Afet anlarında devlet kademesi tarafından gerçekleştirilen toplantılarda yerel yönetimlerin yok sayıldığını belirten Konak Belediye Başkanı ve Ege Kıyı Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur, "Maalesef yerel yöneticiler yok sayılıyor. Ancak asıl halkla iç içe olan ve halkın derdini anlatacağı kişiler yerel yönetimler. Bunu bir türlü anlatamıyoruz. Afet durumlarında bu durumda daha belirgin oluyor" diye konuştu. Batur ayrıca, "Biz de Perşembe günü Kıyı Ege Belediyeler Birliği olarak alana gideceğiz ve ne yapılabilir diye bakacağız" dedi.

Başkan Batur dan  ayrımcılık  çıkışı: Yerel yönetimler yok sayılıyor!

EGEDESONSÖZ - Türkiye'de geçtiğimiz haftalarda meydana gelen ve günlerdi devam eden orman yangınları ile ilgili Millet İttifak ve Cumhur İttifakı arasında tartışmalar yaşanmıştı.

Özellikle yangınların ortaya çıktığı ilçelerde yangın sonrası devlet kademeleri tarafından gerçekleştirilen toplantılara yerel yöneticilerin davet edilmediği iddiası siyasette gerginlik yaratmıştı.

Yaşanan tartışmalar ile ilgili konuşan Konak Belediye Başkanı ve Ege Kıyı Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur, belediyelerin bu tür durumlarda yok sayıldığını belirtirken, birlik olarak perşembe günü yangın bölgesine gideceklerini duyurdu.

ASIL ÇALIŞMALAR BUNDAN SONRA BAŞLAYACAK
Vatandaşların kendilerini arayıp yardım göndermek istediğini belirten Batur, "Milletimizde bir dayanışma ruhu var. Bizi çok mutlu ediyorlar. Biz daha bir şey söylemeden bizi arayıp bir şeyler göndermek isteyenler oluyor.  Oradaki eksiklikler konusunda araştırmalar yapılıyor. Bu nedenle kampanya bundan sonra daha önemli gidebilir. Biz de Perşembe günü Kıyı Ege Belediyeler Birliği olarak alana gideceğiz ve ne yapılabilir diye bakacağız. Çünkü asıl çalışmalar bundan sonra başlayacak" ifadelerini kullandı.

AFET DURUMLARINDA YOK SAYILMAK DAHA BELİRGİNLEŞİYOR
Yerel yönetimlerin vatandaşlarla iç içe olmasına rağmen afet durumlarında devlet kademesi tarafından yok sayıldığını da belirten Batur, "Maalesef yerel yöneticiler yok sayılıyor. Ancak asıl halkla iç içe olan ve halkın derdini anlatacağı kişiler yerel yönetimler. Bunu bir türlü anlatamıyoruz. Afet durumlarında bu durum daha belirgin oluyor. Belediye başkanının toplantıya çağrılmamasının nedeni ne? Alana hakim, olaya hakim… Orada kötü bir şey söylemeyecek ki belki olayı daha net anlatacak.  Termik santral ile ilgili Muhammet başkanı dinlediler. 3 gün önceden söyledi. 3 gün termik santralin etrafında bir çalışma yapılıp alan temizlenseydi, yangının termik santrale atlaması konusunda bir çalışma yapılamaz mıydı? Yerel yönetici isyan ediyor, lütfen diyor, bağırıyor ancak bununla ilgili bir şey yapılmıyor" diye konuştu.

FELAKETTE BEN YAPTIM ANLAYIŞI OLMAZ!
 Yerel yönetimlerin yok sayılmasının altında yatan nedenler hakkında da konuşan Başkan Batur, "Biz yapıyoruz, biz daha iyi yapıyoruz, daha iyi beceriyoruz düşüncesi. Bu bir felaket… Depremde ne yapıldı İzmir'de? Tüm kurumlar birlikte çalıştı. İBB başkanımız Tunç Bey elinden gelen her şeyi yapmadı mı? Bu kötü bir şey mi? Felakette ben yaptım, o yaptı anlayışı olur mu? Olmaz. " dedi.

DERS ALMAMIZ LAZIM
Türkiye genelinde meydana gelen yangınlar hakkında konuşan Batur, "Antalya-Muğla çevresinde görülen yangınlar daha önce hiç görülmemiş yangınlar. İçimiz kan ağlıyor. O yeşilliğin ortadan kalkması, doğanın dengesinin bozulması, oradaki canlıların yok olması… Hala devam ediyor maalesef yangın. Doğa şartları dışında arazi şartları da yangının söndürülmesine engel oluyor. Yolu yok ve sadece havadan müdahale şansı var çünkü. Baştan itibaren daha ciddiye alınsaydı ve uçak ve helikopterler daha fazla kullanılsa belki daha farklı olurdu. Bu bir doğal felaket ve bunun üzerinden siyaset yapmak doğru olmaz. Ancak devletimiz çok büyük bir devlet diyoruz, hava sıcaklığı kuraklık gibi şartlarla orman yangınları için her türlü ortam varken daha önce tedbir alınabilirdi. Bunlardan ders almamız lazım" dedi.

HEPİMİZ SEFERBER OLDUK
Konak'tan da yangın bölgesine 4 tankerin gittiğini belirten Batur, "İBB İtfaiye Daire Başkanlığının yaklaşık 65 kişilik ekibi ile alandaydı. Bugün dönecekler sanırım. Hepimiz seferber olduk. Konak Belediyesi olarak elimizde 6 tanker var. 4 tanesini yangın bölgelerine gönderdik. Arkadaşlarımız bazen resim gösteriyorlar, kamyonların arkasında uyuyorlar. Diğer ilçe belediyelerimizde tüm konularda yardım ettiler. Bizde eşya ve yiyecek konusunda 2 tır yardım gönderdik oraya" diye konuştu.

REKREASYON ALANIMIZI EKİPLERİMİZ TERTEMİZ YAPTI
Yangınlar ile ilgili alınan önlemleri de aktaran Batur, "İzmir'de de geniş güvenlik önlemleri alındı. İBB 'de bayramda piknik alanlarına girişinin yasaklanması yönünde tedbirler alındı. Bizim Aydın Erten Rekreasyon alanımız var. Orayı kendim de gezdim. Personellerimiz tertemiz yaptı orayı, 7/24 güvenliğimiz de var. Umarım bu süreyi sorun yaşamadan geçireceğiz" dedi.

KURULAN ŞUBE ÇOK ÖNEMLİ
İzmir Büyükşehri Belediyesi Meclisi'nde dün gerçekleştirilen oturumda kabul edilen 'İtfaiye Orman Köyleri ve Kırsal Alanları Yangınları Müdahale Şubesi’ hakkında da konuşan Batur, "Dün akşam Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de İBB bununla ilgili çok güzel bir adım attı. Tunç Başkanımızı da bu konuda kutluyorum. Kırsal kesimlerde yangınları önleme ile ilgili bir müdürlük kuruluyor. Bunla ilgili onay verildi. Bu çok nemli... Büyük yangından sonra 63 arazöz dağıtıldı. Bunlar geçtiğimiz günlerde 2 yangın bunlar sayesinde çözüldü. Kentin içinde yangın birimleri var ancak kentin çeperlerinde bu yangınları yönetecek bir birim kuruluyor. Bu da oldukça önemli" diye konuştu.

 PARA TOPLANABİLSE UÇAK ALINIRDI
2019 yılında İzmir'de gerçekleşen büyük orman yangını sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yangını uçak alınması için yaptığı kampanya ile ilgili tartışmalara değinen Batur, "Eylül ayında Tunç Başkan bir televizyon programına çıktı ve dedi ki 'biz bir kampanya başlatıyoruz. Orman İzmir Kampanyası... Buradan gelen rakamla uçak alınacaksa uçak, helikopter alınacaksa helikopter alınacak' dedi. Toplanan para 1 milyon TL. Uçak ise 20 Milyar dolar. Para toplansa zaten alınırdı. Geçtiğimizi hafta biz başkanlar olarak bir toplantı yaptık ve bu da gündeme geldi. Başkan Soyer, Vali Bey ile görüştü ve Vali Bey’in şu an gerek yok söyleminde sonra bu süreç durdu. İzmirliler ile başkan bu düşüncesini paylaştı ve böyle bir çalışma yapacağını böyle bir destek beklediğini söyledi" ifadelerini kullandı.

 
Yangından kurtuldu ama doğada yaşayamayacak
 
Başkan Çerçioğlu'ndan itfaiyecilere ziyaret
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Altından uçak mı? 10 Ağustos 2021 Salı 17:16

20 milyar dolara nasıl bir uçak almayı planlıyorsunuz? 2 yıldan fazla seçimler geçti, ortada daha bir icraat göremedik. 10 yıldır Gültepe aşağı, Gültepe yukarı. Olan bir şey de yok. Dönüşümü geçtim sokaklar çöp içinde.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir turizmde vites yükseltti... Hedef 4 milyon!
İzmir'i dünyanın en iyi turizm destinasyonlarından biri haline getirmek ...
Çiğli Belediyesi’nin üç projesine hibe desteği
Çiğli Belediyesi, farklı alanlarda çeşitli kurumlarla iş birliği içerisinde ...
Başkan Batur ‘ülkemizin varlığı tehlikede’ dedi: ABD çok istiyorsa Afganları alsın!
Son günlerde artan Afgan göçü ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan ...
 
Büyükşehir'den gençlere tercih desteği
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eğitimde fırsat eşitliği ...
İzmir metrosunda ücretsiz internet dönemi
İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımı teşvik etmek için vapur, otobüs ...
Karabağlar'ın yeni gençlik merkezi yükseliyor
İzmir’in en donanımlı tesislerinden biri olacak Atatürk Gençlik ve Spor ...
 
Başkan Soyer, üçüncü doz aşısını oldu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dün üçüncü doz aşısını oldu. ...
Bayraklı'da turnuva heyecanı
Bayraklı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel ...
Konak’ta asansörler kontrol altında
Konak Belediyesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva