HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Ağustos 2021 Salı - 13:03

İzmir turizmde vites yükseltti... Hedef 4 milyon!

İzmir'i dünyanın en iyi turizm destinasyonlarından biri haline getirmek için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kültürpark'taki Pakistan Pavyonu'nda oluşturulan İzmir Turizm Bilgilendirme Ofisi ve Sergi Alanı'nın açılışını yaptı. Kentin turizm potansiyelini artırmak için çalışmaları sürdüreceklerini ifade eden Başkan Tunç Soyer, “Yaklaşık 1,5 milyon civarında turist ağırladığımız İzmir'de, hedefimizi en yakın tarihte 4 milyon olarak güncelledik. Elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.

İzmir turizmde vites yükseltti... Hedef 4 milyon!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark içinde Pakistan Pavyonu'nda oluşturulan İzmir Turizm Bilgilendirme Ofisi ve Sergi Alanı törenle açıldı. Açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, İzmir İl Kültür Turizm Müdürü Murat Karaçanta, Pakistan İzmir Fahri Konsolosu Cahit Yaşar Eren, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, CHP Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, Seferihisar Belediye Başkan Yardımcıları Nuriye Hepterlikçi ve Yelda Celiloğlu, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin önceki dönem başkan vekili Sırrı Aydoğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, Konak Mahalle Muhtarı Tamer Yıldırım, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, oda, dernek temsilcileri, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Canla başla çalışmaya devam edeceğiz
Daimi sergi alanı olarak da kullanılacak Pakistan Pavyonu'nun kentin simgelerinden olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Pakistan Pavyonumuz gerçekten İzmir'in sevimli, minik yapılarından biri ama hakikaten bu kentte, Kültürpark'ta anlamı çok büyük. İzmirlinin çok iyi bildiği, tanıdığı bir yapı. Bugün yeniden o binayı sembolik bir açılışla İzmir'e tekrar kazandırmanın heyecanını taşıyoruz” dedi.

Başkan Soyer pandemi döneminin turizm sektörünün ağır yaralar aldığı bir dönem olduğunu dile getirerek “Ticari sektörler, tarım sektörü, Turizm sektörü, esnafımız, vatandaşlarımız çok ağır yaralar aldı. Turizm sektörü belki de en ağır yara alan sektörlerden biriydi. Biz bu dönemi boş geçirmedik ve İzmir'in turizm geleceğine hazırlık yapabilmek için birçok çalışma yaptık. En önemlilerinden biri Visitİzmir. Turizm Strateji Eylem Planı hazırladık. Turizm sektöründe birçok çalışmayı sürdürüyoruz. Özellikle UNESCO Dünya Mirası'na İzmir'den taşıyacağımız yeni hedefler, noktalar için canla başla çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Hedefimiz 4 milyon
İzmir'in birçok noktasında Turizm Bilgilendirme Ofisi açacaklarını belirten Soyer, destek verenlere teşekkür etti. Başkan Tunç Soyer şöyle devam etti: “İzmir'in turizm hedefleri çok büyük. Yaklaşık 1,5 milyon civarında turist ağırladığımız İzmir'de, hedefimizi en yakın tarihte 4 milyon olarak güncelledik. Elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz.”

 
Yer: Bornova... Çevre düşmanları iş başında!
 
Karşıyaka'nın kahramanı korona kurbanı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 10 Ağustos 2021 Salı 16:34

Sn.Başkan, bu hedefe ulaşılabilir.Kadim geçmişinin eerleri, hikayeleri var.tabiat zenginlklei var.3 alanda unesco dünya mirası geçici listesinde. 2antik şehri ise dünya mirası listesinde..Bu pandemi sonrası İzmirin Turizm patlaması yapması için dünya tur ğperatörleri ile İzmir gecelemeli paket program destinasyonları belirlenmelidir..

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli Belediyesi’nin üç projesine hibe desteği
Çiğli Belediyesi, farklı alanlarda çeşitli kurumlarla iş birliği içerisinde ...
Başkan Batur ‘ülkemizin varlığı tehlikede’ dedi: ABD çok istiyorsa Afganları alsın!
Son günlerde artan Afgan göçü ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan ...
Büyükşehir'den gençlere tercih desteği
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eğitimde fırsat eşitliği ...
 
İzmir metrosunda ücretsiz internet dönemi
İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımı teşvik etmek için vapur, otobüs ...
Karabağlar'ın yeni gençlik merkezi yükseliyor
İzmir’in en donanımlı tesislerinden biri olacak Atatürk Gençlik ve Spor ...
Başkan Soyer, üçüncü doz aşısını oldu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dün üçüncü doz aşısını oldu. ...
 
Bayraklı'da turnuva heyecanı
Bayraklı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel ...
Konak’ta asansörler kontrol altında
Konak Belediyesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında ...
Buca'nın Pırlanta Merkezleri kırsala taşındı
Eğitimdeki engelleri her alanda kaldıran Buca Belediyesi, kırsal mahallelerdeki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva