HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Temmuz 2014 Salı - 20:50

Başkan Akpınar’dan Yalı’ya stada çadır resti!

Karşıyaka Meclisi’nde konuşan Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’ın ‘Stat için yer de hazır proje de’ açıklaması sonrası, AK Parti Hükümeti’nin ihalesini yaptığı Yalı’ya stat projesi için sert tepki geldi. Akpınar, “Gerekirse çadır kurarım oraya stat yaptırmam” dedi.

Başkan Akpınar’dan Yalı’ya stada çadır resti!

Yusuf TOMRUK/EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediyesi Temmuz Ayı birinci meclis toplantısı başkan Hüseyin Mutlu Akpınar yönetiminde gerçekleşti. Başkan Akpınar gündem öncesi mecliste gerçekleştirdiği konuşmada AK Parti hükümetinin Karşıyaka Yalı’ya yapmayı planladığı stat için rest çekti, “Karşıyaka'nın göbeğinde bir yoğunluğun yapılmasını istemiyoruz. Gerekirse çadır kurarım Yalı’ya o stadı yaptırmam” dedi.
 
Gündem öncesi meclise hitap eden Akpınar, ''Ben hayal kurmayı çok severim. Ancak Karşıyaka’ya büyük bir stadın kazandırılmasının hayal olduğunu düşünmüyorum. Karşıyaka önemli bir spor kenti. Bizim vizyonumuzda spor büyük bir yer kaplar. Tartışmaların hızla devam ettiği bir stat olayı var. Karşıyaka ve Göztepe’ye iki ayrı stat yapılması söz konusu… Hükümetin Yalı’da yapılmasını istediği ve TOKİ’ye ihale ettiği stadın Karşıyaka’ya fayda sağlayacağını düşünmüyoruz. Karşıyaka’nın bugününü düşünerek bir ihtiyacı gerçekleştirmek 15-20 yıl sonrasını hesaba katmamak demektir. İzmir yanlış planlama neticesinde bu günlere geldi. Kentin 50 yılı planlansaydı İzmir farklı olurdu. Yalı’da yapılırsa ciddi bir trafik yoğunluğu olacak güvenlik problemi yaşanacak. Geçmişteki stadı iddia edenler o günkü tarihte bu kadar nüfus ve bina yoğunluğu yoktu. Yorgun bir kenti kimse yormaya devam etmesin. Statların geniş alanlarda olması gerek” dedi.


 
GEREKİRSE ÇADIR KURARIM!
Başkan Akpınar stat konusunda şunları söyledi: ''Örnekköy’de 80 dönüm büyüklüğünde ve 130 dönüme çıkarılabilecek bir hazine arazisi var. Stat yapılamaya çok müsait. Projeleri de hazır, bu arazinin tahsisini istiyoruz. Bu alanı Karşıyaka halkına kazandırın. Siz yapacaksanız yapın. İki stada (Yalı-Göztepe)120 milyon vermeye gerek yok. 60 milyon TL hükümetin kasasında kalsın. Biz onu kendimiz yaparız. Parayı her türlü bulur yaparız. ‘Yapım bir yarışa döndü biz o alanı vermiyoruz’ diyorsanız biz de kendi arsamıza yapıyoruz. Boş konuşmuyoruz. Gelsinler yeri gezdirelim. Engel olacak olanı Karşıyaka halkına havale ediyorum.Üniversiad oyunları için  14 tenis kortu yapıldı. Şimdi kullanılmıyor. Biz oraya da talibiz. Madem özel idare mallarını vermediniz biz bu yerleri istiyoruz. Bize verin buraları spor merkezi yapalım. Yeşili yok ettirmeyeceğiz. Karşıyaka’nın göbeğinde bir yoğunluğun yapılmasını istemiyoruz. Çadır kurarım Yalı’ya o stadı yaptırmam. Kenti katlettirmeyeceğim. Ben yaptım ettim mantığıyla bu iş olmaz”
 
‘15 GÜN TRAFİK TIKANACAK’ DİYE…
Akpınar’ın konuşmasının ardından Ak Parti Grup Sözcüsü Abdullah Mertoğlu söz aldı. Mertoğlu, Yalı’ya yapılacak stat projesini savundu. Mertoğlu, “Statlar canlı yaşayan yerlerdir. Örnekleri var. İstanbul İnönü Stadı, Kayseri stadı, Bursa Şehir Stadı. Hep şehir merkezinde. Karşıyaka spor Kulübüne 6 milyon kaynak aktaracak bir proje. Kulüp borçla boğuşuyor. Can çekişiyor. Kim taşın altına elini koyuyor.Biz istemiyoruz demek doğru değil. 15 günde bir tarik sıkışacak diye böyle bir projeyi istemiyoruz demek doğru değil. İzmir’e hükümet para aktarmıyor diyorlar. Kocaman yalan. Binali Bey’in 1414 projesi vardı. İzmir tarihi fırsatı kaçırdı. Bir şeyleri yanlış gösterirseniz buna karşı çıkarız” dedi.


 
MADIMAK UNUTULMADI
2 Temmuz’da üzerinden 21 yıl geçen 35 canın yakıldığı Madımak katliamı Karşıyaka Belediye Meclisi’nde bir kez daha lanetlendi. Başkan Akpınar ‘O canları yakanlar belki bu dünyada hak ettikleri cezayı bulamadılar ama, mahşer elbet hak ettiklerini alacaklar’ dedi. CHP’li ve AK Partili meclis üyeleri de söz alarak Madımakla ilgili görüşlerini belirtti.

BOSTANLI PAZAR YERİ OTOPARK ÜCRETLERİ BELLİ OLDU
Karşıyaka Meclisi’ne sunulan komisyon kararları sonrası Pazar olarak kullanılmadığı günler dışında otopark olarak kullanılması planlanan Bostanlı Pazar Yerinin fiyat tarifesi kabul edildi. Bostanlı Pazarı’nın kurulduğu Salı 22:00 ile Çarşamba 24:00 saatleri dışındaki saatlerin ücretler şu şekilde olacak; 0-6 saat 3.50 TL,0-12 saat 5.50 TL,0-24 10.00 TL olarak belirlendi. Mecliste ayrıca Uluslararası Satranç Çözme Yarışması Türkiye dereceleri yapan Alpaslan Cenikli’ye bin 200 TL para ödülü verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ferhat partili 4 Temmuz 2014 Cuma 09:23

Biz başkanı yıllardır tanıyor ve biliyoruz. Chp'ye verdiği emeğin ve hizmetin hatrı sayılır boyutta olduğunu da biliyoruz. Bilmeyenlerin kendi cahilliği diyelim. Karşıyakalı ne kadar şanslı olduğunun farkında değil. Haksızlık yapmayın ön yargıları bi kenara bırakıp anlamaya çalışın Sayın Hüseyin Mutlu Akpınar'ı. Başkan bu ithamları hak etmiyor. İlerleyen süreçte stad olayında da ne kadar doğru davrandığını göreceksiniz. Seni bilenler ve senin siyasetine, yaptığın ve yapacaklarına güvenenler olarak her zaman yanındayız başkanım.

Yorumu oyla      12      5  
Alaybeyli 2 Temmuz 2014 Çarşamba 15:18

Herşeyi bilen ama nedense bugüne kadar kıymeti bilinmemiş başkan. Ortalama 10 bin kişinin geleceği maçlarda trafik diyorsan sen hakkaten birşey bilmiyorsun ya da herkesi aptal sanıyorsun. Bak bakalım Barcelona Stadı nerde ,şehrin göbeğinde mi değil mi. 100 000 kişiyi nasıl tahliye ediyorlar. Bak bakalım İnönü stadı nerde. 40 000 kişilik İnönü de bu iş nasıl oluyor. Kabahat sende değil, seni bize layık görenlerde.

Yorumu oyla      14      10  
genç chp'li 2 Temmuz 2014 Çarşamba 14:00

Stadı neden ülke meselesi haline getirdiniz anlamadım. Çözüm de var. Başkan en olurunu yapmaya çalışıyor sanırım. Ki istediğiniz yönde yapılabilseydi mevcut başkan da yapardı herhalde. Haksız yüklenmeyin.

Yorumu oyla      16      8  
Ksk' lı 2 Temmuz 2014 Çarşamba 13:41

Bunu düşünebilmek için şehir planlama uzmanı olunmasına gerek yok arkadaşlar. Bir vatandaş olarak bakın bi yalıya yapılsa trafik ne hale gelir, otopark sorunu nasıl olur arkadaşlar. Örnekköy ne kadar şehrin dışı olabilir. Stad için en uygun alan orası elbette. gerek otopark gerek ulaşım gerek trafik sorunu olmayan. Lütfen biraz düşünelim. Hadi yalıya yapıldı bu seferde trafikten yakınıcaz. Ne yapsın bu başkan o zaman. Şimdiden bir şeyleri görerek hareket etmeye çalışıyor. Bence çok doğru tespit arkanızdayız Başkanım.

Yorumu oyla      16      8  
murat KILIÇ 2 Temmuz 2014 Çarşamba 13:34

ya herkes atıp tutuyorda bu stadı baskan neden ıstemıyo demıyo stadın yerının kucuk oldugunu kımse görmuyomu sahıl yolunun mac gunu kılıtlenebilcegını kımse bilmiyomu otoparklı yer olmadıgını orda kımse bılmıyomu sehir dısıda degilki denilen yer ornekkoyde geniş guzel tam yeri arastırmaları yapılmısta konusuluyor böyle seyler hep bu mantıkla dusunulunce dusunule dusunule bu hale geldı bu yaka ...

Yorumu oyla      15      7  
murat KILIÇ 2 Temmuz 2014 Çarşamba 13:34

ya herkes atıp tutuyorda bu stadı baskan neden ıstemıyo demıyo stadın yerının kucuk oldugunu kımse görmuyomu sahıl yolunun mac gunu kılıtlenebilcegını kımse bilmiyomu otoparklı yer olmadıgını orda kımse bılmıyomu sehir dısıda degilki denilen yer ornekkoyde geniş guzel tam yeri arastırmaları yapılmısta konusuluyor böyle seyler hep bu mantıkla dusunulunce dusunule dusunule bu hale geldı bu yaka ...

Yorumu oyla      15      8  
ercan 2 Temmuz 2014 Çarşamba 12:56

Yani bu şehir içindeki 2 stadın yapılaması gerekir diyenlere inanın bir şey söyliyemiyorum. Yeşil alan yeşil aln diye bagırıp haklı olarak nefes alacak yerlere ihtiyacımız var diyeceksiniz hem de o sahaların bulundugu semtteki insanların hayatını kabusa çevirecek statların yapımını desteliyeceksiniz.Hiç bir izmirli bu sstatların o semtlere yapılmasını onaylamıyor.Bir kaç fanatik tarafatar istiyor diye statlar oraya yapılmaz. Hem önce stat isteyen bir takım göztepe ve karşıyakalı sözde taraftarlar önce kendilerini bir düzeltsin.Her maçta kavga çıkartıp yeterince huzur kaçırıyorlar bir de o semteler de oturanların huzurunumu kaçırmak istiyorsunuz Hadi canım sizde

Yorumu oyla      12      8  
Mustafa Yağız 2 Temmuz 2014 Çarşamba 11:23

bu karşıyaka ne menem yermiş. karşıyaka yüzünden zamanında çiğli hizmet alamadı. karşıyaka yüzünden koskoca izmirin kuzeyinin yükünü taşıyan anadolu caddesi karşıyaka çıkışı daraltıldı. karşıyaka bitti artık. demode olmuş 60-70 senelik çürümüş binalarla dolu biryer.

Yorumu oyla      14      15  
Taraftar 2 Temmuz 2014 Çarşamba 01:24

Hayat boyu adam gibi bir isi bile olmamis adami gelir karsiyaka belediye baskani yaparsaniz boyle sacma sapan konusur.sanki sehir planlama uzmani mubarek

Yorumu oyla      21      23  
Kadızade Zühtü Işıl Bey'in Süvarisi 2 Temmuz 2014 Çarşamba 00:55

Dünyanın heryerinde stadlar şehirlerin içinde. Siz Örnekköy'e tenis kortları , havuzlar yeni tesisler yapın lütfen ihtiyacımız var. Sevgili Başkan'ım sizin tek çadırınızda siz ve gelebilirse Aziz Bey olursunuz. Biz bin çadırla geleceğiz. Yanlızlık hissedersiniz. Bu stad hem hakkımız hem de kurtuluşumuz. Çalışmalar başlamışken kendi stadımıza kavuşmamız bu kadar yaklaşmışken kimse engel olamaz. Karşıyaka Stadı yapılacak.

Yorumu oyla      18      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli’de gergin meclis: Önce isyan sonra alkış!
Temmuz ayı oturumuna katılan Yeni Mahalle sakinleri bekledikleri müjdeyi ...
Karabağlar Meclisi'nden Madımak mesajı
Karabağlar Belediye Meclis toplantısından Başkan Selvitopu, AK Parti ve ...
Bayraklı Meclisi’nde kaldırım tartışması ve Başkan’dan şok açıklama
Bayraklı Belediyesi meclis toplantısında konuşan AK Parti Meclis Üyesi ...
 
Manisa ve Akigo'dan Kızılay'a 4 bin TL
Manisaspor'la Akhisar Belediyespor'un Manisa 19 Mayıs Stadı'nda geride ...
ÇYDD’den Pekdaş’a ziyaret
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, ...
Pop Orkestrası Urlalıları coşturdu
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Urla'yı ziyaret edişinin ...
 
Buca’da iftarın yeni buluşma noktası gölet
Buca Belediyesi’nin “göleti fikirlerinizle açalım” sloganıyla vatandaşa ...
İZBAN rakam verdi: Yeni sistemle kaç yeni yolcu geldi?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda devrim kararı sonrası çalışmalar ...
Başkan Atila Avrupa’ya seslendi: Gezi bir milat!
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Energy Cities(Avrupa Enerji Kentleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva