HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Temmuz 2014 Salı - 18:37

Bayraklı Meclisi’nde kaldırım tartışması ve Başkan’dan şok açıklama

Bayraklı Belediyesi meclis toplantısında konuşan AK Parti Meclis Üyesi Kemal Büyükkesim, ilçede yollara döşenen parke taşlarını sordu. Taşların ihale şartnamesine göre döşenmediğini ifade eden Büyükkesim, kamu zararı için komisyon kurulmasını istedi. Büyükkesim ayrıca yapımı duran belediye hizmet binasını da gündeme getirince Başkan Hasan Karabağ, “Mahkeme kararı ile hizmet binası durdu. Yeniden ihale yapılacak” dedi.

Bayraklı Meclisi’nde kaldırım tartışması ve Başkan’dan şok açıklama

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın başkanlığında yapılan toplantıda AK Parti Meclis Üyesi Kemal Büyükkesim, ilçenin farklı yerlerinde döşenen parke taşlarının ihale şartnamesine göre döşenmediğini söyledi.

- ÇİĞLİ MECLİSİ'NDE DÖNÜŞÜM GERGİNLİĞİ...



Parke taşlarının kaldırımlarda 6, yollarda ise 8 santim kalınlığında olması gerekirken ikisinin de 6 santim yapıldığını, kayıp olan 2 santimin toplandığında ciddi kamu zararına neden olunabileceğini ifade etti. Elindeki parke taşı ile konuşma yapan Büyükkesim, “Bizzat giderek yerinde incelemelerde bulundum. İddialara göre şartnameye göre döşeme yapılmamış. Bu da ucuz iş anlamına geliyor. Ayrıca belediye kasasından para çıkıyor. Kamu zararının tespiti, durumun analizi için meclis içinden bir komisyon kurulmasını istiyorum” dedi.
 
Bunun üzerine Belediye Başkanı Hasan Karabağ, komisyon kurulması hakkında önergeyi meclisin onayına sundu. CHP’li meclis üyelerinin ret oyu ile teklif kabul edilmedi. Karabağ, “Biz başkanlık olarak gerekenleri yaparız. Araştırmasını yaptıktan sonra meclise bildiririz. Siz ayrıca aldığınız o taşı da gidin yerine bırakın” diye konuştu.


 
KARABAĞ: BELEDİYE HİZMET BİNASI İNŞAATI DURDU
Toplantına, AK Partili Büyükkesim, Altınyol üzerinde yapımı devam eden ve bir türlü bitirilemeyen yeni belediye hizmet binasının durumunu sordu. Büyükkesim’in, “Ağır aksak da olsa ilerleyen hizmet binası inşaatı tamamen durdu. Bu konuda ne olduğunu bilmiyoruz. Bu mesele için de araştırma komisyonu kuralım. Halk bilgilensin” sözleri üzerine Başkan Karabağ, bina inşaatının tamamen durduğunu doğruladı. Karabağ, “İhaleye katılan bir firmanın itirazı ve konuyu yargıya götürmesi üzerine mahkeme kararı ile çalışmayı durdurduk. Kamu İhale Kurumu (KİK) bize mahkeme kararına uymamızı istedi. Yeniden bir tespit ve çalışma yapıyoruz. Kaldığı yerden yeniden ihaleye çıkacağız” dedi.


 
KOMİSYON KARARI ALLAH EMRİ DEĞİL
Meclis toplantısında,  İZFAŞ eski Genel Müdürü İşadamı Refik Soyer’e ait cıvata fabrikasında yapılan inşaatın planları tartışma konusu oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi’nden geçen dönem geçen 18 katlı bina planı bu kez Bayraklı meclisini gerdi. Plana yapılan ve komisyonlarda oy çokluğu ile kabul edilen itiraz mecliste geri çekildi. AK Parti ve CHP’li meclis üyeleri arasında tartışmalara neden olan karar alınırken toplantı salonunda bulunan Soyer söz hakkı istedi. Başkan Karabağ, Soyer’e söz hakkı olmadığını, mecliste meclis üyeleri ve başkanın söz vereceği bürokrat dışında kimsenin konuşamayacağını ifade etti. Soyer, ısrarla söz istedi fakat başarılı olamadı. Ayrıca, “iki komisyonda kabul edilen itiraz niye ret edildi” diye sordu.  Başkan Karabağ, “Komisyon kararları değiştirilebilir. Son sözü meclis verir. Komisyon kararları Allah’ın emri değildir” ifadelerini kullandı.
 
OYUN MU VAR?
Kararın meclise kadar gelip geri çekilmesine kızan AK Partili Meclis Üyesi Fazlı Taşkıran da, “ Kararlar bize bildirilmeden değiştiriliyor. Son anda oyun mu var? Evraklar bize değiştirilerek getiriliyor. Bizi yormayın oruçluyuz. Mecliste bizim önümüze gelen belgelerde ‘oy birliği’ yazıyor. Biz komisyonları tartışmalı hale getiriyoruz. Böyle olmaz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HAKKI TURAN 2 Temmuz 2014 Çarşamba 17:26

aferin kemal tabrik edıyorum

Yorumu oyla      11      5  
gokhan topçuoğlu 2 Temmuz 2014 Çarşamba 13:07

Nedense Bayraklı da sorunlar bitmiyor.Tam hız medyada yer almaya devam ediyor.İlgililer ve yetkililerin dikkatini çekiyordur umarım bu durum.Çekmiyorsa vay haline bir yerlerin

Yorumu oyla      14      5  
h.a 2 Temmuz 2014 Çarşamba 11:51

aferin muhalefet ise muhalefet bravo kemal kardeşime

Yorumu oyla      17      6  
meclis bayraklı 2 Temmuz 2014 Çarşamba 11:06

beyler sizler evinizde su içiyormusunuz herhalde içersiniz ama çeşmeden değil şaşal çünkü paranız var şu an birilerine para kazandırmak için 20 gündür NAFIZ GÜRMANDAKİ VATANDAŞIN ALIP İÇTİĞİ SU SATIŞ YERİNİ KAPATTILAR MECLİSDE SAYIN BAŞKANA NEDENİNİ SORAN VARMI

Yorumu oyla      17      5  
Bayraklili 2 Temmuz 2014 Çarşamba 01:04

Konu 18 kat değil 38 kat konu kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşüm bal gibiyaaa

Yorumu oyla      18      6  
kalenderi 1 Temmuz 2014 Salı 20:06

meclis içinden bir komisyon kurulmasına niye karşı çıkıyorsunuz gocunacak bir şeyiniz yoksa kurulsun akp yi bu tarz hareketlrden dolayı eleştiriyoruz aynı şeyi siz yapıtorsunuz

Yorumu oyla      31      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manisa ve Akigo'dan Kızılay'a 4 bin TL
Manisaspor'la Akhisar Belediyespor'un Manisa 19 Mayıs Stadı'nda geride ...
ÇYDD’den Pekdaş’a ziyaret
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, ...
Pop Orkestrası Urlalıları coşturdu
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Urla'yı ziyaret edişinin ...
 
Buca’da iftarın yeni buluşma noktası gölet
Buca Belediyesi’nin “göleti fikirlerinizle açalım” sloganıyla vatandaşa ...
İZBAN rakam verdi: Yeni sistemle kaç yeni yolcu geldi?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda devrim kararı sonrası çalışmalar ...
Başkan Atila Avrupa’ya seslendi: Gezi bir milat!
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Energy Cities(Avrupa Enerji Kentleri ...
 
Flaş! ESHOT’tan yeni sistem raporu: Daha da iyi olacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ...
Konak’ta düğüm çözüldü: Yeni ihale formülü
Konak Belediyesi’nde krize neden olan taşeron şirket yargı sürecinin devam ...
Urla’da mavi kapaklar umut oldu
Urla Rotary Kulübü ve Yılay Hakan Çeken Kız Teknik ve Meslek Lisesi iki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva