HABERLER>POLİTİKA
2 Ağustos 2018 Perşembe - 21:52

Başkan Akpınar’dan Vekil Çelebi’ye: Sizin yaşınız kadar partililiğim var!

CHP’de değişimden yana tavır gösteren Milletvekili Çelebi’yi hedef alan Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, “Siz örgüt iradesiyle değil genel başkan iradesiyle seçildiniz. Sizin yaşınız kadar benim partililiğim var. İslam’ın şartı 5, 6’ncı da haddini bilmektir. Daha dikkatli olmanız gerekiyor” dedi.

Başkan Akpınar’dan Vekil Çelebi’ye: Sizin yaşınız kadar partililiğim var!

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karşıyaka İlçe Örgütü tarafından düzenlenen danışma kurulu toplantısında İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’yi sert sözlerle hedef aldı.

Partinin içinde bulunduğu olağanüstü kurultay tartışmaları ve imza toplama hareketinde değişimden yana tavır sergileyen Vekil Çelebi, konuşmasında örgütlenmeye dair eleştirilerde bulundu. Çelebi’nin konuşması sırasında salonu terk eden Belediye Başkanı Akpınar daha sonra kürsüye geldi ve konuşmasını gerçekleştirdi.

SİZİN YAŞINIZ KADAR BENİM PARTİLİLİĞİM VAR!
Akpınar, Çelebi’ye hitaben, “Çıkışım size çok fazla karşılık vermemek içindi. Bunu bilmenizi istiyorum. Ama şunu da bilmenizi istiyorum. Sizin yaşınız kadar benim partililiğim var” dedi. Bunun üzerine Çelebi, “Ben de örgüt iradesiyle seçildim” cevabını verdi. Sonrasında Başkan Akpınar’ın, “Siz örgüt iradesiyle seçilmediniz. Genel başkanın iradesiyle seçildiniz” çıkışı karşısında konuşan Çelebi, “Parti Meclisi’nde seçildim” dedi.

‘HADDİNİ BİL’ TARTIŞMASI!
Akpınar, Çelebi’nin yanına gelen İl Başkan yardımcısı Ali Çalışkan’a ise, “Ali Bey taktik vermeyin. Siyasi taktiği yüksektir. İslam’ın şartı 5’tir, 6’ncısı da haddini bilmektir” dedi.  Çelebi ise, “Siz haddinizi bilin” karşılığını verdi. Bunun üzerine konuşmasına devam eden Akpınar, “Ben haddimi bilenlerdenim. Kime nasıl konuşacağımı da çok iyi bilirim. Sen rahat ol! Biz yıllarca CHP içinde, 1989’da Türkiye’de yerel devrimi, siz daha 5 yaşındayken gerçekleştiren SHP’nin belediye başkanı olmuş insanlarla beraber sizin bugün söylediğiniz mücadeleyi veriyorduk. Sakin olun. Hiç problem yok burada. CHP bunları zaten biliyor. Çözemediğimiz konu da bu, hala bunları konuşuyoruz. Çünkü sistem bu. Sistem CHP’yi nasıl ele geçiririz diyorlar” açıklamasında bulundu.

EVET DEĞİŞMELİ AMA KOLAYCA GELİP KOLTUĞA OTURANLAR DEĞİŞMELİ
Akpınar sözlerine devam etti veÇok özür diliyorum. Tartışmaya girmek istemiyorum ama yanlış olduğunuzu düşünüyorum. Bu da benim en tabi hakkımdır. İyi bir komutan, iyi bir asker, iyi bir Atatürkçü, iyi bir Atatürk devrimcisisiniz. Benim ona hiçbir zaman itirazım yok. Ama İstanbul’un vefa semtin kaynaklanan bir vefanın olmadığını da hepinizin çok iyi bilmesini istiyorum. Evet değişmeli. Ne değişmeli? Kolayca gelip koltuğa oturanlar değişmeli. CHP içinde yıllarca mücadele vermiş, hak etmiş insanları bir köşeye bırakılması değişmeli. İntikam duygusu içinde siyaset yapma anlayışı değişmeli bu partide. Kısır çekişmeler içinde kavga kültürünü bu partiden çekip atmak gerek. Örgütlenme modelinde elbet sıkıntılar vardı. Ama geçmiş döneme baktığımızda bu kapılar açılmıştır. ‘Bu Baykal gitsin bu parti iktidar olur’ diyorduk. Yoldaki herkes bunu söylüyordu. Gitti. Yüzde 22-23’lerdeydi. Ne oldu? Kılıçdaroğlu rüzgarı gelmişti. Hepimizin içinde umut olmuştu. Belki Ecevit’ten sonra en fazla rüzgar getiren insan olmuştu. 1 yıl içinde kendimiz o rüzgarı dindirdik. Topluma umut olmazsanız iktidar olamayacağımız gerçeği çıktı” dedi.

‘MEHMET ALİ ÇELEBİ DENİLDİĞİNE KİM?’ DEDİM
Akpınar, “Her gün televizyonlarda CHP’yi ağzına besmeleyle alması gereken insanlar partimizin iç meselesini konuşuyor. Bu partinin içinde doğmuş birisi olarak benim canım acıyor. Gençlik kollarında siyasi yaşamıma başladım. 2001 kurultayında bir genç bulduk dediler. Beni buldular herhalde dedim. İstanbul’dan bir kız buldular. PM Üyesi yaptılar. Değiştik. Şimdi? Yine aynısı oluyor. Bulduk bir profesör, asker, gazeteci bulduk, getirdik diyorlar. Getirilen ertesi gün genel başkan olmaya çalışıyor, kendini örgüt üstünde görüyor. Önce söz söylemesi gerekenler söyleyecek. Kolay gelmedik. Ben buralara bedavan gelmedim. Kimse gelmedi. Atila Sertel, Tacettin Bayır, Kani Beko, Mehmet Türkbay yıllarını verdi. Ali Engin… Asıl itiraz etmesi gereken o. Getirdik dokuzuncu sıraya koyduk. Hak etmeyenler de geldi, ön sıralara girdi, milletvekili oldu. Mesele apaçık ortada. Genel başkan değişikliği tartışması olur. MYK değişebilir. 100 tane MYK Üyesiyle çalışmış genel başkan. Genel başkanın duruşuna bakmak lazım. Ne yapmış yani? Muharrem İnce 10 gün sussaydı belki bugün CHP’nin genel başkanıydı. Gerçekten bir siyasi ahlak sorunu var. Veri gelmedi sorunu artık gerilerde kalmış bir sorun. Sizi çok fazla tanımıyorum. Mehmet Ali Çelebi milletvekili adayı denildiğinde kim dedim. Murat Bakan çok iyi, genç dinamik bir arkadaşımız dedi. Genel başkan sanırım cezaevinde nikah şahidinizmiş. Murat Bakan genel başkan çok tutuyor dedi. Ben de zaten hep tutulanlar oluyor dedim. İnşallah partide emek verenler de bir gün tutulur dedim. Kaç doğumlusunuz bilmiyorum” diye konuştu.

DAHA DİKKATLİ GİTMENİZ GEREKİYOR!
Çelebi, “1984” cevabını verdi. Akpınar, “Sizlere ihtiyaç var. Daha dikkatli gitmeniz gerektiğini düşünüyorum. Ben önümüzdeki süreçte kol kola girip daha dinamik bir şekilde çalışmamız gerektiğine inanıyorum. Güçlü bir CHP ülkeye gerekli” ifadelerini kullandı.

 
AK Parti Tire İlçe Başkanından 'jeotermal tesis' açıklaması: Arama ruhsatı var; ÇED raporu yok
 
Aydın'da iki otomobil çarpıştı: 6 yaralı
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yorgun demokrat 3 Ağustos 2018 Cuma 12:46

Neyin savaşı bu... Ben senden daha cok hakettim savaşında kaybeden siz olacaksınız.. Bu şekilde mi yerel seçime start veriyorsunuz.. Ben sizden değilim artık:(

Yorumu oyla      10      5  
ismail 3 Ağustos 2018 Cuma 11:02

Bir Karşıyakalı olarak Belediye Başkanının bir kimseye (bu kişi milletvekili de olsa) yaşının küçük olduğu (akıl yaşta değil baştadır,atasözü de bilinmiyor herhalde), örgütten gelmediği gerekçesiyle 'haddini bil' demesi yakışık almamış. Bu toplumun hastalığı olan ataerkil zihniyetten vazgeçilmeli, eleştiri ile de pek ala karşılık verilebilir ki kısmen yapılmış da. Bu tutumu gören gençler niçin partiye girip mücadele versin, nasılsa abiler var herşeyi bilen, onlara gerek yok ki. Ayrıca biz de Başkanın adını aday yapılınca duyduk, yani Karşıyaka toplumunda karşılığı vardı da biz mi duymadık.

Yorumu oyla      10      5  
Mehmet Can 3 Ağustos 2018 Cuma 10:25

Partiye genç gelsin, gençler önemli görevlere getirilsin, partide genç yok kardeşim... diye diye bugünlere geldik, şimdi bir gencin eleştirisine tahammülünüz yok, ne yapacaktı Çelebi, kaşarlanmış siyasetçilerin izinden mi gidecekti, neymiş yaşı kadar partililiği varmış, hoopp ne oluyor size ya, eskisiniz diye partinin tapusu sizde mi ? Sayın Akpınar siz örgüte değer verseydiniz, Karşıyaka Belediye Başkanlığını kabul etmemeniz gerekirdi ! Unutmadık o günleri, sizde haddinizi biliniz.

Yorumu oyla      11      5  
sakin 3 Ağustos 2018 Cuma 10:20

kimse kimsenin partililiğini tartamaz. yerel seçimler geliyor ve hala biz ne tartışıyoruz. böyle giderse elimizden belediyeler gidecek.

Yorumu oyla      10      5  
cagbil 3 Ağustos 2018 Cuma 10:05

Tebrikler Mutlu başkan.

Yorumu oyla      10      7  
Partizan 3 Ağustos 2018 Cuma 06:58

Tebrikler Başkan Çok iyi tespit ve konuşma

Yorumu oyla      11      9  
Bayrağa Dikkat.. 3 Ağustos 2018 Cuma 00:10

Başkan keşke önünde konuştuğu Atatürk posterinin özensizliğini eleştirseymiş. Özensizce katlanıp, depoya atılan naylon brandalar yerine, buruşmayan kaliteli kumaşdan yapılmış bir Atatürk bayrağı hazırlatıp, güzelce salona asmak çok zahmetli olmasa gerek. Bu resmi gördükten sonra, bu salonda ülkem ve gelecek adına söylenmiş hiçbirşeyin anlamı ve değeri yok maalesef..

Yorumu oyla      16      5  
Bornovalı Üye 2 Ağustos 2018 Perşembe 23:55

Başkan Akpınar,ağzına sağlık dün partiye hiç emek vermeden katılan ve bugün partiye ayar vermeye çalışanlara gereken dersi verdin.Ali çalışkan da Genel Başkan hakkında o açıklamalarından sonra hangi siyasi etikle hala görevinde durmaktadır.Bir dakika dahi beklemeden istifa etsin...

Yorumu oyla      10      9  
Mimar 2 Ağustos 2018 Perşembe 22:57

Tebrikler sayın başkan , birinin çıkıp bu gerçekleri yüzlerine söylemesi gerekiyordu.

Yorumu oyla      11      8  
selçuklu 2 Ağustos 2018 Perşembe 22:25

Huseyin Baskan partide emegi olan biridir sozunu çekinmez ve haklidirda.

Yorumu oyla      10      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Tire İlçe Başkanından 'jeotermal tesis' açıklaması: Arama ruhsatı var; ÇED raporu yok
AK Parti Tire İlçe Başkanı Selman İçelli Başköy Mahallesi'nde çalışmalarına ...
CHP Genel Merkezinden kritik imza açıklaması: Yeterli sayı...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, olağanüstü kurultay için verilen ...
YAŞ kararları ve terfi eden isimler
İbrahim Kalın, “TSK’da görevli general, amiral ve albaylardan bir üst ...
 
CHP Genel Merkezi'nden ilk açıklama: İmzalara bakacağız
CHP'de olağanüstü kurultay isteyen muhalifler, kendilerinde noter onaylı ...
Muharrem İnce'den imza açıklaması
CHP'li İnce, olağanüstü kurultay için 630 imza toplanmasıyla ilgili olarak ...
CHP'de muhalifler Genel Merkez'de: İşte verilen imza sayısı!
CHP'li muhalifler topladıkları imzaları CHP Genel Merkezi'ne getirdi. ...
 
YAŞ öncesi Erdoğan'dan PKK ve FETÖ mesajı
Yüksek Askeri Şura üyeleri toplantı öncesi Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir ...
Albayrak: Yanlışta ısrar edilse bile etkisi sınırlı olur
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ABD'nin yaptırım kararının kabul ...
HDP’li vekil Kemalbay, Başkan Kocaoğlu ve Vali Ayyıldız’ı ziyaret edecek
İzmir Milletvekili Kemalbay, 3 Ağustos Cuma Günü saat 10:30’da Büyükşehir ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva