HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Ocak 2018 Pazartesi - 11:01

Başkan Akpınar’dan sürpriz 'erken seçim' çıkışı: Cumhurbaşkanı 15 Temmuz’u es geçmez!

Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar 2018’de erken genel seçim yapılacağını düşündüğünü söylerken, “15 Temmuz Pazar gününe rast geliyorsa cumhurbaşkanı böyle bir tarihi es geçmez diye düşünüyorum. Tarihinde olması gereken seçimler ne zaman oldu ki?” dedi.

Başkan Akpınar’dan sürpriz  erken seçim  çıkışı: Cumhurbaşkanı 15 Temmuz’u es geçmez!

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Belediye Başkanı Akpınar 2014 yerel seçimlerde göreve gelmesinin ardından yaşanan süreci özetleyerek konuşmasına başladı.

Akpınar Karşıyaka’da gerçekleştirilen projelerin Türkiye’ye örnek olduğunu ifade ederken 2019’da adaylık için net ifadeler kullandı.

Ayrıca erken genel seçim söylentilerine değinen Akpınar, “Ben olacağını düşünüyorum. 15 Temmuz Pazar gününe rast geliyorsa cumhurbaşkanı böyle bir tarihi es geçmez diye düşünüyorum” diye konuştu.

RAHAT, KEYİFLİ BİR BAŞKANLIK YAPAMADIK
Başkan Akpınar görevde olduğu 4 yıllık süreyi ‘su gibi aktı gitti’ diyerek tanımladı. Akpınar, “Belediye başkanlığı insanın en mutlu olacağı makamlardan biridir. Halka hizmet etmek hakka hizmet etmektir. Hizmetleri üretirken mutlu olanlardanım. İnsanları mutlu ettiğinizde siz de mutlu oluyorsunuz. 4 yıl verimli geçti ama kolay geçmedi. Ülke çok hareketli. Rahat rahat, keyifli keyifli başkanlık yapamadık. Her sabah kalktık başka bir şeyle karşılaştık. Kentle ilgili olsa başımızın üstünde ama ülkeyle ilgili olunca ne olacak acaba diye bakıyorsunuz. 15 Temmuz yaşadık, genel seçim yaşadık. Referandum yaşadık. Cumhurbaşkanlığı seçimi… Bol bol seçimli bir 4 yıl geçirdik” dedi.

BEDDUA DEĞİL HAYIR DUASI ALDIM
Akpınar, çocukluk döneminde Ereğli Belediye Başkanlığı yapan babası Kenan Akpınar hakkında önemli ifadeler kullandı. Akpınar, “Yaptığı hizmetlerden öte yaşam biçimi benim için referans oldu. Babam siyaseti halka hizmet aracı olarak görmüştür. Babanın kişiliği, duruşu çok önemli. Herkesin kendi babasına baktığı gibi benim babam da çok önemli, değerli bir insandı. O referansımın sağlam olması 4 yıldır bana çok sağlıklı bir yol haritası açıyor. Ayağıma taş değmiyor. Bu da aldığım hayır dualarındandır. Ben bugüne kadar beddua değil, hayır duası aldım. Bilmeyerek yaptığım yanlışlardan dolayı af diliyorum ama bilerek kimseye zarar vermedim. Her zaman ihtiyaç sahibi ve hak eden insanlara destek oldum” diye konuştu.

SANMASINLAR Kİ SEÇİM YATIRIMI…
Akpınar kaleme aldığı, ‘Bir başkan bir şehir bir aşk’ isimli kitaba ilişkin, “Aslında ben o kitapta kendimi anlatmadım. Herkes kendimi anlattım sanıyor. Oradaki başkan babamdı. Yazılması gerekiyordu. Nasıl bir çocukluk ve kişilik sahibi olduğumu o kitapta anlattım. Söz uçar yazı kalır. Yazı kaldı. Gevezelik yapanlar alsınlar okusun ve öğrensinler. Kitap altıncı baskıya gidiyor. Üniversite öğrencilerine bursa gidiyor. O kitap sanmasınlar ki seçim yatırımı” açıklamasında bulundu.

DAĞ FARE DOĞURDU
Akpınar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca hazırlanan ve belediyelerdeki taşeron yapısını ortadan kaldırmayı hedefleyen 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin, kasten işlenen bir suçtan 1 yıldan fazla hüküm giymiş çalışanların belediye şirketlerine geçişini engellemesi için harekete geçmiş ve bakanlığa itiraz dilekçesi göndermişti. Taşeron yasası hakkında konuşan Akpınar, “Taşeron yılardan beri Türkiye’nin gündeminde olan bir sistem. Neredeyse her dönemde kaldırılması gündeme geliyor ama başarılamıyor. Tamamen ortadan kaldırmak da ekonomiye ciddi bir darbe vuracaktır. Bugün Yunanistan’ın durumuna düşmek istemeyiz. Biz taşeronu ortadan kaldıracaksak kamuyu güçlendirmemiz lazım. Bunu yapmadan bu sistemi olduğu gibi kaldırmak kamuya çok ciddi ekonomik zarar verecektir. Ne oldu? Dağ fare doğurdu. Belediyeler birçok hizmet alım ihalesi yaparken şimdi kendi şirketinden alacak ve şirket parayı işçiye dağıtacak. Burada aslında taşeronluk kalkmadı ki! Ben 13 şirketle değil bir şirketle muhatap olacağım. Emekliler sanki çok rahat, emekli çalışamaz deniyor. Anlamadığım asıl konu anayasanın eşitlik ilkesine aykırı. Hüküm giymiş, topluma kazandıracaksın, kamuda işe girmiş, şimdi yeniden sözleşme yapılacak ‘olmaz, sen 1 yıldan fazla hüküm giymişsin’ diyeceksin. Bilgi kirliliği de var. Aslında apaçık ortada. Sen hüküm giyenleri işe alma diyor. Bazı yönetmeliklerle düzeltileceğine inanıyorum. Aynı sorunu kendi içlerinde de yaşayacaklar. Bu yasa toplumu kapsıyor. Değişiklikle olacağına inanıyorum” dedi.

YİNE SANDIKTA REKOR KIRACAĞIZ
Partisinin seçimlerde ilçesinde rekor derecede yüksek oy almasını değerlendiren Akpınar, “Karşıyaka cumhuriyet değerlerinden ödün vermeyen ve tartıştırmayan özgülüğüne düşkün bir kent. Yerel siyaset Karşıyakalıları pek etkilemiyor. Genel siyaset genelde vatandaşların iradelerini sandığa yansıtmalarını etkiliyor. İyi niyetimize güveniyorlar ve sandıktan bu sonucu alıyoruz ve almaya da devam edeceğiz. Önümüzdeki süreçte de yine sandıkta rekor kıracağız” yorumunda bulundu.

YAPTIKLARIMIZ SADECE KARŞIYAKA’DA KALMASIN!
Akpınar, “Karşıyaka denince akla spor, oda orkestrası, eğitimde fırsat eşitliği, sanat gelir. Karşıyaka bir sanayi kenti değil. Karşıyaka bu noktalarda markalaşmak durumunda. Karşıyaka’dan hep iyi haberler alacaksınız derken hep bunları kast ediyoruz. Toplumda olması gerekenler bunlar. Cumhurbaşkanı’nın ‘İstanbul’u katlettik’ itirafından önce, ‘kültür ve sanatta geride kaldık’ demişti. Samimi bir itiraf. Bizim yaptıklarımız sadece Karşıyaka’da kalsın istemiyoruz. Türkiye’deki diğer il ve ilçelere esin kaynağı olsun. Karşıyaka’nın Filizleri Projesi kapsamında okutulan 650 civarında bir üniversite öğrencisi var. Sayı yeterli mi? Değil. Ben Karşıyakalılara güveniyorum. Çok sayıda apartman bu sisteme dahil olmuş değil. Bu sisteme katılanlara cenette yer vaat etmiyorum ama huzurlu bir yaşam vaat ediyorum” dedi.

AVRUPALILARI KARŞIYAKALI YAPIYORUZ
Akpınar, “İzmir Türkiye’de bir incisiyse Karşıyaka da İzmir’in incisi. Biz İzmir’in bir parçasıyız. İzmir’in her anlamda kalkınması için çabayı veriyoruz. Birçok ilçeden Karşıyaka’ya gezmeye gelenler var. Evrensel Çocuk Müzesi’ni 5 ayda yaklaşık 100 bin kişi ziyaret etmiş. Civar illerden gelenler oluyor. İzmir’de doğan hiç görmeyenler geliyor. Karşıyaka bir Avrupa kenti. Biz Avrupalı değiliz. Avrupalıları Karşıyakalı yapıyoruz. İzmir bambaşka…” açıklamasında bulundu.

KARŞIYAKA’YA BARCELONA ÖRNEĞİ!
Karşıyaka Spor Kulübü’nün içinde bulunduğu duruma ve stat konusuna değinen Akpınar, “İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli’yle beraber bir çalışma yürüttük. Bu kulüp hepimizin kulübü. İş adamları, camia, siyasiler ne yapması gerekiyorsa yapmalıyız. Karşıyaka herhangi bir kulüp değil. Armasına ay yıldız Atatürk tarafından takılmıştır. 105 yıllık kulübün içinde bulunduğu durum içler acısı. İyi niyetle birlikte milletvekilimizle gittik ama orada dağ fare doğurdu. İlgiyle izledik. Kulüp kurtuluyor dedik ama bir şey olmadı. Artık Mesut Sancak da İzmirli oldu. Futbol artık bir endüstri. Böyle bir endüstride yatırım yapmazsanız başarılı olamıyorsunuz. Camialara yetmiyor. Profesyonel yönetim gerekiyor. Onu da bu yönetim yapacak kapasitede. Stat sorunumuz vardı. Anıtlar kurulu izin vermiyordu. Şimdi imzalanmış. Vizyon diyorsak apartmanların arasına yapılacak bir stat doğru alanlar değildir. Bunu ilerleyen yıllarda hep beraber göreceğiz. Kentler büyüyor. Bugünkü şartlarda daha iyi gideceğin ortamlar var geliyorsun apartmanların arasına dev kütleyi koyuyorsun. Stadyumların gittiği yerler biraz da gelişir. O yeni kentte de oluşturacağın alanda planlı konutlar yaparsın. Barcelona’da şehrin içinde kalmış ama 1950’li yıllarda yanında hiçbir şey yok. Planlanmış bir kent. Benim bir hayalim var. İlerleyen aylarda açıklayacağım” dedi.

İYİ PARTİLİ ULUPINAR’A SERT CEVAP: KARŞIYAKALILARIN SİYASİ ZEKASI DAHA YÜKSEK!
İyi Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar’ın kentte yaptırdığı anketlerde partisinin en yüksek oyunun şu an Karşıyaka’da olduğunu belirtmesine değinen Akpınar, “Sadece gülüyorum. Büyük bir heyecanla kuruldu. MHP’nin son dönemde AK Parti’ye yakınlaşmasından dolayı istifa eden milletvekilleri var. MHP’nin ideolojisinde bir parti kuruldu. MHP diyemeyecekleri için İyi Parti denildi. Ne için uğraşıyorlar? AK Parti’nin iktidarda olmaması için uğraşıyorlar. Karşıyaka’ya denekle göz dikerek herhalde AK Parti’ye çalışıyorlar. Karşıyaka’ya göz dikmesinler. Karşıyakalı İyi Parti’ye ve AK Parti’ye pirim verecek siyasi zekada değil. Karşıyakalıların siyasi zekası daha yüksek. Türkiye artık iki partili bir kutuplaşmaya gidiyor. CHP ve AK Parti. Böyle bir süreç içinde CHP yükselişinin önünü kesmek için çaba sarf edenler bunda başarılı olamayacaklarını görecekler. Toplum yeni siyasetçiler istiyor. Eskileri, yer değiştirenleri görmek istemiyor. Genç Parti’yi örnek gösterenler var. Yeni bir siyasetçiydi. ‘Siz eski siyasetçisiniz, bugüne kadar ne yaptın ki, şimdi ne vereceksin?’ diye dönüp bakıyor. Bir kadroyu belirliyorsanız İYİ Parti’de iyi siyasetçiler olacak. İftira atan, yalan söyleyen, her şeye muhalefet eden olmayacak. İyi Parti kendi içine bakacak, Karşıyaka’yla ilgili konuşurken de dikkat edecek” diye konuştu.

NET ADAYLIK AÇIKLAMASI: DEVAM ETMEK İSTİYORUM
Akpınar, 2019 yerel seçimlerinde aday olacağını net bir şekilde ifade etti. Akpınar, “Adayım tabi ki. Buna halk karar verecek. Ama ben hizmetlerime daha da arttırarak devam edeceğim. Ben Karşıyakalılara İzmirlilere tüm Türk halkına hizmet ederek örnek olmaya devam etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

15 TEMMUZ PAZARA RAST GELİYORSA, CUMHURBAŞKANI BÖYLE BİR TARİHİ ES GEÇMEZ!
Erken seçim ihtimalleri üzerine konuşan Akpınar, “Ben olacağını düşünüyorum. 15 Temmuz Pazar gününe rast geliyorsa cumhurbaşkanı böyle bir tarihi es geçmez diye düşünüyorum. Bir fantezi gelebilir ama 15 Temmuz’u değerlendirecektir. Afrin operasyonu, başkumandanlık edası falan, 15 Temmuz’u değerlendirebilir. Yerel seçimlerde 2018 Kasım’a alınabilir. Herkes bir şey söylüyor. Ben de medyum değilim ama tarihinde olması gereken seçimler ne zaman oldu ki? Erken genel seçim olması beni şaşırtmaz” dedi.

 
Konak'ta zamanda yolculuk başladı
 
Başkan Şenol, Egedesonsöz'e konuştu: Gaziemir 'Bizim Oğlan'ı seçer
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali Akdaş 29 Ocak 2018 Pazartesi 22:00

Değerli başkanı tebrik ederim .Chp de örnek olacak projelere imza atan bir başkan ....Bir gün chp nın başında görmek en büyük dileğim ...

Yorumu oyla      11      5  
Kamil Kalender 29 Ocak 2018 Pazartesi 14:00

Kim ne derse desin İzmirin en başarılı Chplisi o.

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta zamanda yolculuk başladı
Konak Belediyesi, yarıyıl tatiline giren çocuklar için etkinliklerine ...
Geri sayım başladı... Bornova'da çocuklar için yeni bir dünya
Çocuklara yönelik olarak hayata geçirdiği pek çok proje ve çalışma ile ...
Tire'de deve güreşi şöleni: Ödüller Kocaoğlu'ndan
Tire'de bu yıl 18’incisi düzenlenen Geleneksel Deve Güreşi Şenliği’nde ...
 
Bucalı kadınlar stresi yendi 
Bucalı kadınlar stresle baş etme yollarını öğrendi. Buca Kent Konseyi ...
Mehmet KARABEL yazdı... Dikkat! Aziz Bey 'alçak perdeden' konuşuyor
Mehmet KARABEL yazdı... Dikkat! Aziz Bey 'alçak perdeden' konuşuyor
Ve ilk kazma vuruldu: İzmir'e dev meydan geliyor!
Konak ilçesinde, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde yapılan ve kullanıma ...
 
Konak 'Paylaşan Kent' oluyor
İzmir’in kalbi Konak Uluslararası ağa dönüşen 'Sharing Cities' (Paylaşan ...
BELGEM öğrencileri olimpiyatlara hazırlanıyor
Bornova Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi  (BELGEM) öğrencilerini Fransa ...
Karşıyaka'da can dostlara 5 yıldızlı yuva
Can dostlara daha çağdaş ve sağlıklı yaşam şartları sunmak için çalışan ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva