HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Nisan 2014 Cuma - 19:40

Başkan Akpınar'dan Meclis'e muhalefet önerisi

Karşıyaka Belediyesi olağan ikinci meclis toplantısı Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar başkanlığında toplandı. Toplantıda ilçe sınırlarında bulunan 8 adet parka İzmir siyaset ve iş dünyasının yakından tanıdığı kişilerin adı verildi. Akpınar Ayrıca faaliyet raporu hakkında eleştirileri yanıtladı.

Başkan Akpınar dan Meclis e muhalefet önerisi

İZMİR - Seçimlerin ardından oluşan Karşıyaka Belediye Meclisi ikinci toplantısını yaptı. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın yönettiği toplantıda ilçede bulunan bazı parklara isim verilmesi kararı alındı. Toplantıda ESİAD eski Başkanı Mehmet Ali Kasalı, Kent A.Ş eski Genel Müdürü Metin Karadayı, İşadamı İbrahim Koç, Demokrat Parti eski İl Başkanı Turhan Arınç,  CHP İzmir eski İl Başkanı Ekrem Bulgun, Sadrettin İşçimenler, Salih Evkuran ve Yaşar Avcı’nın isimleri farklı yerlerde bulunan parklara verildi. Kararın, Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak döneminde alındığı fakat seçim nedeniyle meclisten geçirilemediği için bu toplantıya kaldığı öğrenildi. Karşıyaka’nın yeni Başkanı Akpınar, isimlerde değişiklik yapmadı ve Durak’ın kararını aynen meclisten geçirdi. Karar oy çokluğu ile alınırken AK Parti grubu çekimser kaldı.


 
Öte yandan toplantıda 2013 yılı faaliyet raporu da AK Parti'nin ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.  CHP adına faaliyet raporu hakkında konuşan Belediye Meclis Üyesi İsfahan Naki, yapılan çalışmaları ve projeleri anlattı. Naki, “ Sayın belediye başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar’a inandık. Karşıyaka halkı da inandı.  Halkın güvenini kazanarak göreve gelen başkanım ve meclis üyelerini kutluyorum. Yolumuz açık olsun” dedi.
 
KARŞIYAKA’DA YAPACAK ÇOK ŞEY VAR
AK Parti adına konuşan Belediye Meclis Üyesi Abdullah Mertoğlu da, “Söz verip de yapılamayanlar var. Bu konuda açıklanmalıdır. Sayın Cevat Durak güzel çalışmalar sergiledi ama 2009 yılı seçimlerinden önce verilen, yerine getirilmeyen sözler var. Vapur iskelesi ile çarşı arasında alt geçit projesi vardı. Bizim Karşıyaka’ya hizmet borcumuz var. Halkın hizmetkarı olmaya geldik. Sahilde bir tuvalet bile yok. İnsanlar esnafı rahatsız ediyor. Karşıyaka’da yapılacak çok şey var. İnsanlar sahilde insanlar üzerinde oturmak zorunda kalıyor. Karşıyaka’nın hayrına olan her şeyin yanında olacağız. AK Parti’nin meclis üyelerine komisyonlarda görev verilmedi. Neden çekiniyorsunuz? Belediye asfaltlama çalışmalarını seçimden 2-3 gün önce yaptı. Bunun göz boyama olmadığını nasıl anlatacaksınız? İlçemizde otopark ve altyapı sorunları var. Merkeze gelen insanlar araçlarını park edecek yer bulamıyor” diye konuştu.
 
AK Parti Meclis Üyesi Ersin Güngör de belediye Karşıyaka ile Büyükşehir arasındaki uyum sorunu nedeniyle ilçenin bazı hizmetleri alamadığını söyledi. Güngör, konuşma yaparken meclis üyesi olmayanların kendilerine müdahale etmesinin de önlenmesini istedi.
 
MUHALEFETİN DAYANAKLARI OLMALIDIR
Konuşmaların ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Akpınar, “Bugüne kadar yapılan hizmetlerden halkımız mutlu olduğu için farklı bir partiyi değil CHP’yi tercih etmiştir. Bizler Karşıyaka’yı dünya markası yapmak uğruna görevleri kabul ettik. Hiç birimiz ‘adımız belediye başkanı, meclis üyesi olsun’ diyerek gelmedik. Geçmiş dönemde görev yapanlara teşekkür ediyorum. Hiçbir ilde, ilçede bulunmayan sosyal tesisler var. Yamanlar Gençlik Merkezi gibi bir yer Türkiye’nin kaç yerinde var. Bir Gondol Kafe, Taypark, Dante Cafe, Opera Binası, Ahmet Piriştina Kültür Merkezi nerede var? Belediye geçen 10 yıllık süreçte bunları yaptı. Biz ‘çoğunluk burada, azınlık orada’ diye bakmıyoruz. Karşıyaka’nın yüzde 100’üne hizmet edeceğiz. Muhalefet yaparken dayanağınız olmalıdır. Belediye başkanımız iskele-çarşı arasına alt geçidi yapmak istemiş ama halk ‘istemiyoruz’ demiş. Vatandaşın istemediği bir şeyi yapmayız. Bu halkın istemediği bir konudur. Tramvay Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye çıktı. İhale 26 Şubat’ta bitmiştir. Yapım aşamasına geçiliyor. Otopark kentin genelinde problemdir. Yeniden planlamalar ile sorun çözülecektir.  Geçmiş dönemde yapılan planlama hatalarından dolayı sorun büyüdü. Deniz kenarında Çin seddi gibi binalar CHP’nin değil sağ partilerin ürünüdür.  İnsanların yarı açık cezaevi gibi yerlerde yaşamasını istemiyoruz.  Kentsel yenileme projeleri ile birlikte kent daha yaşanabilir yer haline gelecek. Gelecek dönemde bu gidişle yapılanları eleştirecek AKP’li meclis üyeleri olmayacak” ifadelerini kullandı.
 
ÖZELEŞTİRİ YAPALIM
 Dilek ve temenniler bölümünde konuşan CHP'li Meclis Üyesi Halil Soyaltın, belediyenin sivrisinekle mücadelede geç kaldığını ifade ederken bazı yerlerde ağaç budama işlerinin de yarım bırakıldığını belirtti. CHP'li Meclis Üyesi Ahmet Diker de, "Özeleştiri yapalım ki doğru işler yapalım. Özeleştiri yapmazsak nerede yanlış yaptığımızı bilemeyiz" dedi.

 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hadi Ulutaş 12 Nisan 2014 Cumartesi 12:18

Sayın Akpınar'dan 2 ricam var.Bostanlı'da kaldırım işgallerinden bıktık ve yürüyemiyoruz.Balıkçı parkın'dan Odeabank'a kadar yürüsün ne demek istediğim anlaşılacaktır.Bir de;lütfen okaliptus ağaçlarının tamamını kesin.Bu çevre kirleticisi ağaç yerine çınar veya turunç ağaçları daha güzel olmaz mı? Saygılar,teşekkürler...

Yorumu oyla      17      7  
yavuZ 12 Nisan 2014 Cumartesi 10:16

Bu isimler izmire ne verdide isimleri parklara konuldu.onlarca şehit varken sanat ve bilim adamı varken izmirden rant elde etmiş insanların isimlerinin verilmesini kınıyorum ayıptır ayıp.

Yorumu oyla      19      7  
mehmet 12 Nisan 2014 Cumartesi 08:59

Baskanim öncelikle basarilar baskanimizin vermis oldugu sozlerin yerine getirecegine inaniyorum

Yorumu oyla      13      8  
Lokman Hüseyin UC 11 Nisan 2014 Cuma 20:50

Sayın başkan, değerli üyeler.hepinize yeni görevlerinizde başarılar diliyoırum.sayın Mertoğlunun da dediği gibi karşıyakanın hayrına olacak herşeyde varız.Ayrıca meclis sırasına yazılan partimizin kısaltması yanlış yazılmıştır.Doğrusu AK PARTİ 'dir.Doğru şekilde yazılmasını talet ediyorum.

Yorumu oyla      14      20  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Şengül ve Kaya’dan Görmez’e hayırlı olsun’ ziyareti
İzmir Milletvekili Aydın Şengül ve İl Başkanı Atilla Kaya, Torbalı Belediye ...
Dalgıç’tan kentte ses getiren dört yeni uygulama
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç göreve başlar başlamaz dört önemli ...
Karşıyaka İstasyonu’na ‘tarihi’ dokunuş
Karşıyaka’nın kent dokusunu korumak ve ‘tarihi güzellikleri’ gün yüzüne ...
 
Soylu’dan Görgülü’ye 169. Yıl kutlaması
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu Polis Teşkilatı’nın 169. Kuruluş ...
Konak'ta kursiyerlerin sergi açılışı Pekdaş'tan
Konak Belediyesi Kültür Merkezlerinde yıl boyu resim eğitimi gören çocuk ...
‘Sakin Şehir’de bir ilk: Tarımda kadın patronlar!
Türkiye'de ilk kez İzmir'de uygulanan "Kırsal Kesimde Kadın Girişimciliğinin ...
 
Sema Pakdaş: Şifreli kapıları kırdım çünkü...
Konak’ın yeni ve ilk kadın belediye başkanı Sema Pekdaş Ege TV’de yayımlanan ...
Konak’da ‘eski döneme’ oy çokluğuyla onay
Konak Belediye Meclisi 2013 Yılı Belediye Başkanı Faaliyet Raporunu oy çokluğuyla kabul etti.
İzmir’de kadın dayanışması
Dr. Türkegül Kocaoğlu İzmir’in kadın başkanlarını ziyaret ederek önemli mesajlar verdi.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva