HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Nisan 2014 Cuma - 10:50

Sema Pakdaş: Şifreli kapıları kırdım çünkü...

Konak’ın yeni ve ilk kadın belediye başkanı Sema Pekdaş Ege TV’de yayımlanan Günebakış programına katıldı, Ümit Yaldız ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Sema Pakdaş: Şifreli kapıları kırdım çünkü...

İZMİR - Programda önemli açıklamalarda bulunan Başkan Pekdaş seçim süreciyle ilgili olarak, sancılı bir süreç sonrası DSP'den aday olan Hakan Tartan'ı kast ederek 'En çok halihazırda belediye başkanıyla yarıştım' derken, belediyedeki şifreli kapıları neden kırdığını açıkladı. İlk icraatının ne olacağını ilan eden Pekdaş, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın baba vasiyeti nedeniyle ‘transfer’ etmek istediği Konak Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Yunak’a izin verip vermeyeceğinin de sinyallerini verdi.

Adaylık süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Pekdaş “Ben her süreçten dersler çıkarmaya bakarım. Ben hükümetin temsilcisiyle ve halihazırda belediye başkanıyla yarıştım. Belediye başkanıyla yarıştım demek daha doğru olur. Çalışma yapamadığım mahalleler oldu. Bu hakkım elimden alındı. Haksız bir yarış oldu. Sonuçtan çok emindim, kazanacağımı biliyordum. Daha etkin bir kampanya yapmak isterdim. Konak’ın sorunlarını tartışmak isterdim. Birlikte üretmen sürecini değerlendiremedik. Bana yapılan suçlamalara cevap vermek dışında çok şey yaptım. Konak’ta başka şeyler öğrendim. İzmir’deki tarihi önemini, sanayi ve spor tarihimizin mahalle kültürüyle nasıl bir birlik içerinde olduğunu öğrendim. Tarihin bıraktığı izler üzerinden yeni projeksiyonlar yapmak adına çok önemli şeyler öğrendim. Üzeri örtülen bu izleri yeniden belirgin hale getireceğiz. Ne kadar önemli bir şehirde yaşayacağımızı yeniden hatırlayacağız” dedi.

BEN DE BİR ÇALIŞANIM
‘Konak’ta yaşayan, çalışan, bir kadın olarak ulaşılmaz olmayacağım’ diyen Pekdaş “Şifreli kapıların kırılması da buna göndermeydi. Başkan ulaşılabilir olmalıdır. Biz karalarımızı da alırken, hep birlikte almak zorundayız. Gelir gelmez ulaşılmaz olmadığım mesajını vermek istedim. Belediyenin tüm çalışanlarıyla tanıştım tokalaştım. Benim mesai arkadaşlarım onlar. Önce birbirimizi tanıyalım istedim. 5 yıl yol yürüyeceğiz. Ben doğrudan gelebileceğiniz bir insanım demek istedim. Ben de çalışanım aslında. Evet Konak Halkı bana temsil görevi verdi ama, bir taraftan da başkan olarak çalışma görevim var. Bir başkan ne kadar parlak fikirli olursa olsun, personelini çalıştıramıyorsa hiçbir şeydir. Ben ancak arkadaşlarımın çalışmaları ve başarılarıyla, başarılı olabilirim” dedi.

İLK İCRAAT YENİ HİZMET BİNASI
‘Nereden başlayacaksınız’ sorusunu yanıtlayan Pekdaş “Konak Belediye binasını yenilemekle başlayacağım. Birimlerimiz çok dağınık halde. Çalışanlar üst üstü çalışıyor. Kurum arşivleri oluşturmak mümkün değil. Teknolojinin imkanlarını kullanmak zorundayız. Konak Belediyesi 1984’te kurulmuş olsa da İzmir Belediyesi olarak uzun yıllar hizmet vermiş bir kurumdur. Ciddi bir arşivi ve külliyatı var. Daha dolaşamadığım yerler var. Çok dağınık bir belediyeyiz. Çalışanlarımızın ‘benim evim burası’ diyerek işlerini rahat yapmasını sağlamak görevimizdir. Ayrıca temizlik ve zabıta işleriyle ilgili acil eyleme geçireceğimiz planlarımız var. Bir belediyenin en önemli görevi şehrin temizliğini sağlamaktır. Sağlıklı yaşam için en önemli hak budur" dedi.

EVLERE TEK TEK BEN GİRECEĞİM
Seçim vaatleri arasında olan ‘Konak’ta kimse aç yatmayacak’ı nasıl gerçekleştireceği sorusuna yanıt veren Pekdaş “Yurttaşlar ve sivil toplum örgütleri arasında bir koordinasyon sağlayacağız. Kentin dinamiklerini hayata geçireceğiz. Seçim döneminde kentimizin her yerini gezdim. Çok iyi yerlerde yaşayanlar da var, yağmur da yalın ayak gezen çocuklar da. Bu konuda gönüllü olarak çalışmak isteyen vatandaşlarımız var. Onlara sosyal yardımların ulaşmasıyla bire bir ben ilgileneceğim. Evlere teker teker ben gireceğim. Tek tek her haneye ulaşmaya çalışacağım bu 5 yıllık sürede” dedi.


TRANSFERE İZİN VERECEK Mİ?
Onun evrakı benim önümde duruyor. Ben Mehmet Beyle çok çalışmak istiyorum. Fakat Hüseyin Mutlu’nun babasının böyle bir talebi olunca vicdanlar zorlanıyor. Mehmet Bey için de benim için de zor bir karar. Yalnız biraz bekleyin dedim. Dün Hüseyin’le birlikteydik. ‘Abla hadi, niçin imzalamıyorsun’ dedi. Mehmet Bey’le de birlikte çalışmak istiyoruz. Ama vasiyet de var. Ben gitme diyorum. O da çok duygusallaştı, Hüseyin de çok duygusallaştı. Mehmet Bey’le oturup tekrar değerlendireceğiz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MUSTAFA KAYNARCA 12 Nisan 2014 Cumartesi 14:43

Sayın Sema Pekdaşın Konak Belediye Başkanlığına görevlendirilmesi Cumhuriyet Halk Partisinin son yıllarda yaptığı en doğru görevlendirmelerden biridir. Kendisini görevlendirenleri ve oyları ile onaylayan Konak seçmenlerini utandırmayacağından eminim. Bu vesile ile de kendisine başarılarının devamını diliyorum.

Yorumu oyla      11      5  
yorumsuz 11 Nisan 2014 Cuma 23:12

ilk belediye sarayı...

Yorumu oyla      13      5  
megaköylü 11 Nisan 2014 Cuma 21:42

kadınlara iş imkanı sağla başkan.

Yorumu oyla      14      5  
11 Nisan 2014 Cuma 18:13

Sn. Başkan öncelikle hayırlı olsun, iş yapmakta bu kadar heveslisiniz ve ulaşılmak istiyorsunuz, bu taktire şayandır. Çalışma arkadaşlarınızı bir aile bireyi olarak gözmenizde çok yerinde bir davranış. Ancak iş yaparken kuracağınız kadroyu oluşturma esnasında eskisi gibi sen ben bizim oğlan hesabı ile oluşacak bir ekip ancak geçen dönemlerdeki gibi kör topal bir ekip olur. Tabi daha yenisiniz ve insanları tanıyacaksınız, sizden kadro talep edenler, müdür olmak isteyenler çok olacaktır, ve size tavsiyem Konakta o kadar değerli bir ekip vardır ki tanısanız ve değerlendirseniz sizide Konak halkınıda uçurur. Bu bahsettiğim kişiler sizin seçim çalışmanız esnasında size yaranmak için gelip tanışanlar, yalakalık yapanlar değil bilakis kendini geride tutup arsızlık yapmayanlardır. Umarım kadro oluşumunda bunları değerlendirir ve gerçek cevherler ile çalışma imkanı bulursunuz. Şimdiden kolay gelsin ve başarılar.

Yorumu oyla      20      7  
11 Nisan 2014 Cuma 16:27

Başkanım size yalvarıyorum talatpaşa'da yol kenarına parkedilen araçlara bir çözüm bulun. Trafik sürekli felç!

Yorumu oyla      20      5  
şimdi iş zamanı 11 Nisan 2014 Cuma 13:42

Başkanım hayırlı olsun sizden iş bekliyoruz. En önemli sorun temizlik evet fuar ve çevresi köpek pisliğinden girilmiyor. Başıboş köpek sorunu da ayrı.

Yorumu oyla      29      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’da ‘eski döneme’ oy çokluğuyla onay
Konak Belediye Meclisi 2013 Yılı Belediye Başkanı Faaliyet Raporunu oy çokluğuyla kabul etti.
İzmir’de kadın dayanışması
Dr. Türkegül Kocaoğlu İzmir’in kadın başkanlarını ziyaret ederek önemli mesajlar verdi.
Başkan Atila tribünde taraftarın yanında!
Bir dönem kulüp yöneticiliği de yapan Başkan Atila, ziyaretin hemen ertesi ...
 
Hanzade Ünuz yazdı: Büyükşehiriz yazarız!
Pasaport bölümünün yeniden imalatındaki kalitesizlik beni işte böylesine ...
Büyükşehir’de vefa günü: ‘Eski meclis’e plaketle veda
Başkan Kocaoğlu, geçen dönem Büyükşehir Meclisi’nde görev yapan 3 siyasi ...
Konak’ın yeni faaliyet raporu kabul edildi
Konak Belediye Meclisi 2013 Yılı Belediye Başkanı Faaliyet Raporunu oy çokluğuyla kabul etti.
 
Çiğli'den acil sağlıkta işbirliği planı
Herkes İçin Acil Sağlık Derneği Başkan ve yönetim kurulu üyeleri Çiğli ...
Başkan Kocaoğlu ile seçim ve sonrası hakkında her şey…
Başkan Kocaoğlu seçimlerin ardından ilk büyük değerlendirmeyi Egedesonsöz’e yaptı.
Akpınar’dan vasiyet transferi: Babasına verdiği söz için…
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, babası Kenan Akpınar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva