HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Nisan 2018 Salı - 11:54

Başkan Akpınar’dan çok sert sözler: Siyaset tüccarlarına hodri meydan!

Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, “Taraftar grubuyla aramızda hiçbir problem yok. Siyaset tüccarlarının insanları kışkırtması… Aileme küfür ediyorlar. Duvar yazılarını yazanlar yüzlerine maske takarak değil yüzlerini açarak yazsınlar. Mahkemede hukuk önünde hesaplaşacağım” dedi.

Başkan Akpınar’dan çok sert sözler: Siyaset tüccarlarına hodri meydan!

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Belediye Başkanı Akpınar 4 yıllık görev süresince gerçekleştirilen hizmetlerden örnekler verdi. Karşıyaka Stadı üzerinden yaşanan polemik hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Akpınar net mesajlar verdi.

KENDİME BİNA DEĞİL AĞAÇ DİKEN BAŞKAN OLACAĞIM DİYE SÖZ VERDİM
Akpınar, 2014 yılında başlayan görev süresini kısa özetlerken, “Çok zor bir 4 yıl geçti. Bu kadar sıkıntılar yaşadık. Bağrımıza taş basarak topluma yansıtmadan tebessümle güne başladık. Halka hizmetin hakka hizmet olduğuna inandık. Göreve başladığım kendime gün bina diken değil ağaç diken bir belediye başkanı olacağım diye söz verdim. Kişiye değil topluma hizmet üreteceğim. Ayağında ayakkabı olmayan çocuğun rızkını savunacağım dedim. Belediyeyle işi olanın işlerini yürüttüğü, bir belediye çalışanının hiçbir beklenti içinde olmadan işini yürüttüğü bir belediye için söz verdim. Vatandaşlara söyledim; ‘bana gelmeyin. Bir işiniz yasalar çerçevesinde gerçekleşecekse gerçekleşecek. Ne zaman gelin? Biri sizden bir şey talep ettiyse gelin’ dedim. Çalışma arkadaşlarımla gurur duyuyorum. 4 yıldan vatandaşımızın hizmetlerini yasalar çerçevesinde yerine getirdiler” dedi.

BU İŞ ARTIK İYİCE ÇIĞIRINDAN ÇIKTI
Son günlerde yaşanan stat polemiği hakkında net açıklamalarda bulunan Akpınar, “Siyasette ben her şeyi dört dörtlük yapıyorum diye bir şey yok. Eleştiri muhalif kanattan tabi gelecek. Ama hakaret farklı bir durum. Gündemimiz sadece stat değil. Bu iş artık iyice çığırından çıktı. Kişiselleşti. Çamur at izi kalsın şeklinde olmaya, ağza alınmayacak şekilde eleştirilere giden bir sürece gitti. Herhalde seçim yaklaştığı için midir? Hüseyin Mutlu Akpınar’ın önünü nasıl keseceğiz? Çünkü kesecek bir şey bulamıyorlar. Herhalde bu düşünce içinde olduklarını düşünüyorum. Bu nafile. Ben Karşıyaka Belediye başkanı olduğumda hiç hak etmediğim şekilde eleştirilere maruz kaldım. Karşıyaka Spor Kulübü yöneticiliği yaptığımız unutan arkadaşlar o bir Göztepeli dedi. Olabilirdim de. Bunun ne alakası var? Ben kulüp başkanlığına aday olmuyorum ki belediye başkanlığına aday oluyorum. Kaldı ki Göztepe, Altınordu, Buca, Altay İzmir’in kulübü” diye konuştu.  

BARCELONA VE CAMP NOU ÖRNEĞİ
Akpınar, “Bir kahvaltı programında bir hanımefendinin sormuş olduğu soruya cevap verdim. Dalağı dışında bir adamım. İçimde bir şey saklamam. İnandığımı konuşurum. Stat konusunda 4 yıldan beri kıblesini değiştirmeyen bir adamım. Orada stat olmasının kente bir değer kazandırmayacağını, kulübe bir şey kazandırmayacağını söyleyenlerdenim. İzmir’in ve Karşıyaka’nın eski fotoğraflarına baksınlar. Orası bir yalı evlerinin olmuş olduğu yerler olsaydı çok güzel olurdu. Bitişlik nizam Çin Seddi gibi olmuş. Orada bir tek alan kalmış. Orada bir stadyum olmadı ki? Portatif tribünlü bir stadyum oldu. Ne olur içindeki her şeyden sıyrılın beni öyle dinleyin. Ben bu şehri seviyorum. 1954 yılında imar alanına spor alanı olarak işlenmiş. Orada öyle apartmanlar yok. Barcelona Camp Nou Stadı da hemen hemen aynı zamanda işlenmiş. Onun da etrafında hiçbir şey yok. Biz ne yapmışız? Hemen saha yapmışız portatif tribünler yapmışız. Yıllarca öyle gelmiş. Alsancak, Atatürk Stadı gibi büyük kütle oraya konmamış. Açık spor tesis olarak kullanılmış. Barcelona’da ne olmuş? 1954 yılında spor alanı olarak belirlenen yere 1957 yılında oraya bir kütle konulmuş mevcut stat yapılmış. Şehir merkezi orası değil. İmar planı uygulamaları stadyuma dönük yapılmış. Geniş geniş yollar yapılmış. Şehri kaydırmış. Bu bir şehircilik anlayışıdır. Biz ne yapmışız? Stat çevresini konut alanı olarak imara açmışız. Her tarafı dolmuş. 15 bin kişiyi getirip çıkartacaksınız, kötü bir şey olsa sorumluluğu kim üstlenecek?” açıklamasında bulundu.

TARAFTAR DA SIKILDI BEN DE SIKILDIM
Stada karşı olmadığını vurgulayan Akpınar, “Bu stada hayır demek değil. Stadyum yapılmalı ama oraya değil. Ben futbol oynamış bir insanım. İzmir Büyükşehir Belediye Aziz Kocaoğlu Örnekköy’e gelin dedi. Bütün parası benden çıkacak. Stat yapayım, tesis yapayım ben bunu hibe edeyim dedi. Mevcut olan yerlerde yeni bir şey yapmaktan öte şehri doğru planlamak lazım. İnatlaşıp da getirip o araya sıkıştırmanın kentlilik bilincinde yeri olmadığını düşünüyorum. Taraftar, fanatik gruplar bunları isteyecektir ama onlar da sıkıldı. Ben de sıkıldım ama” dedi.  

GÖZTEPE STADI’NIN DA YERİ YANLIŞ
Akpınar, “Stadın şehir merkezine yapılmasındaki ısrarı anlayamadım. Stadyuma benim bir davam kesinlikle söz konusu değil. O stadın oraya yapılabilmesi için meclisin almış olduğu kararla 9 milyon civarında bir mülkü ben stat alınan tahsis ettim bedelsiz. Göztepe Stadı’nın da yeri yanlış. O ayrı bir tartışma konusu. Dava olan yerleri yapıyorsun. Karar verdiysen yapacaksın. Ya da benim söylediklerimi lütfen hükümet yetkilileri dinlesin. Bu halk bana güvenip oy verdi. Hükümet yetkililerinden bir kere niye itiraz ettiğimi istişare etmeyi rica ediyorum. Bu bir kent meselesi. Taraftarla karşı karşıya getirip siyasi rant çabası içinde olmanın kente hiçbir şey kazandırmaz. Basketbol maçında benim aileme küfrediliyor. Benim kızım niye o salondan ağlayarak ayrılıyor? Oğlumun telefonun sonu hala 1912. Derdiniz insanları soğutmak mı? Soğutamazsınız. Fanatizmin kurbanı olanlara zarar verir. Benim aileme küfrediliyor. Niye? Hüseyin Mutlu Akpınar istifa diyorlar. Ben ne yaptım? Hizmetten başka ne yaptım” diye konuştu.  

TARAFTAR GRUBUYLA ARAMIZDA HİÇBİR PROBLEM YOK
Akpınar, “O stat apartmanların arasına sokulmasın. Taraftar grubuyla aramızda hiçbir problem yok. Siyaset tüccarlarının insanları kışkırtması. Siyaset tüccarlığı derken AK Partili arkadaşlarımızı kastettiğimi düşünenler yanılır. Onları kastetmiyorum. Nezaket ölçüleri şekilde tartıştık ama siyaset tüccarları işi başka noktaya getiriyor. Benim tek bir şikayetim var. Hakaret içeren duvar yazılarını yazanlar yüzlerine maske takarak değil yüzlerini açarak yazsınlar. Mahkemede hukuk önünde hesaplaşacağım. Emniyet küfür edenleri tespit edip bir yıllığına müsabakalara girmesini engelliyor. Bu yasadır. Bunu tutup bana mal etmeye kimsenin hakkı yok. Benim aileme küfür etme hakkında kimse sahip değildir. Ben laf üretmiyorum, hizmet üretiyorum. Siyasi parti binasına 1912 ruhu diye şey giydirmiş. O ne anlarmış? Mutlusun diyor evet mutluyum. Referandumda hayır çıkardık. Benden şikayetçi olan varsa ismini yazarak savcılara gitsinler. OHAL kapsamında gereğini yapıyorlar. Çamur at izi kaslına gerek yok” açıklamasında bulundu.

YALI’YA NE YAPILMALI?
Akpınar, “O alan stat yapılmamalı, o alan AVM yapılmamalı. Spor alanı yapılmalı. Yine futbol sahası yapılsın, kapalı yüzme havuzu yapılsın. İnsanlar çocuğunun elinden tutup her gün oraya götürsün ve spor yaptırsın” dedi.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAN CEBİME KOY DEĞİLDİR
2019’da yeniden aday olup olmayacağıyla ilgili konuşan Akpınar, “Belediye başkanı olmadan önce aday olarak çıktım. Ama belediye başkanlarının aday olacağım deme lüksüne sahip olmadığını düşünüyorum. Yaptığın çalışmalar, partinin seni önemsemesi, vatandaşın benimsemesi önemli. Yaptığım işler doğruysa tabi olursun. Ama siyasette bazı işler insanın aklına değil başına gelir. Benim başıma geldi iyisini yaptım, yine gelirse yine başarıyla yaparım. Belediye başkanlığı en kutsal işlerden biridir. Yan cebime koy değildir” ifadelerini kullandı.

KOCAOĞLU İSTEMİYORSA GEREKÇELERİNİ ORTAYA KOYMALI!
Büyükşehir Belediye Başkan Kocaoğlu’nun adaylığı özelinde konuşan Akpınar, “Aziz Kocaoğlu artık İzmir’e mal olmuş bir isim. Ben gidiyorum bıraktım demekle olmaz. İstemiyorsa gerekçelerini ortaya koymalı. Başkan Kocaoğlu hala hizmetlerine devam ediyor. “dedi.

 
Selçuk'ta 'Atatürk ve Çocuk' yarışması
 
Yaban mersini, idrar yolu enfeksiyonunu önlüyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürkan 10 Nisan 2018 Salı 22:10

Karşıyaka stadına niye gerek olmasın ? BJK, GS ve FB aynı stadyum da mı oynuyor ? Bizim kulüplerimizde bu kulüpler ile niye yarışmasın ? Karşıyaka , Göztepe , Altay' ın statları bitince isim hakkını satarlar, loca gelirleri , mağaza gelirleri , tribün gelirleri olur. Şu şehirde yaşayanlar büyük şehirde yaşadığını ne zaman anlayacak da küçük düşünmeyi bırakacak. Zaten yapılan statlar butik bari hepsinin ayrı olsun da en azından bir halta yarasın.

Yorumu oyla      9      5  
bülent ışık 10 Nisan 2018 Salı 14:11

Alsancak stadı ve Göztepe stadı yapılınca Karşıyaka stadına gerek kalmaz. Bornova da 2 takım Alsancak ta 2 takım maç yapabilir.

Yorumu oyla      16      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'ta 'Atatürk ve Çocuk' yarışması
Selçuk Belediyesi, Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile “Atatürk ...
Karşıyaka Çocuk Müzesi dünyaya açıldı
Karşıyaka Belediyesi tarafından kurulan, Türkiye’nin ilk Evrensel Çocuk ...
Buca'da şenlik var!
Buca Belediyesi Sanat Kursları Şenliği muhteşem sergi ve konserlerle başladı. ...
 
Başkan Çalkaya: Halktan koptukça olayları çarpıtıyorlar!
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya bir yıllık faaliyet raporunun ...
AK Partili Doğan'dan 16 maddelik şerh raporu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal ...
Bornova'da öğrenciler deneyle öğreniyor
Dost Bilim Evi-Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi Bahar Dönemi popüler bilim ...
 
Konak'ta minik kramponların turnuva heyecanı
Konak Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları ...
İzmir Marşı ile karşılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentin simge mekanlarından 9 Eylül Meydanı'nda ...
İzmirli 'ateş savaşçıları'ndan 'sıfır hata' tatbikatı: Nefes kesti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gözü pek itfaiyecileri, sadece alevlerle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva