HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Nisan 2018 Salı - 10:50

Buca'da şenlik var!

Buca Belediyesi Sanat Kursları Şenliği muhteşem sergi ve konserlerle başladı. Baleden gitara, kemandan kukla yapımına kadar onlarda branşta düzenlenen kurslarda eğitim gören yüzlerce çocuk aylar süren çalışmalarını şenlik ortamında sergiledi.

Buca da şenlik var!

Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde başlayan şenliğe katılan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina,“Göreve gelirken daha aydınlık yarınlar için çocuklarımızı sanatla, kültürle tanıştıracağız demiştik. Bugün görüyorum ki çok doğru bir adım atmışız. Helal olsun sizlere” sözleriyle geleceğin minik sanatçılarına aydınlık bir yol açmanın gururunu dile getirdi.

Buca Belediyesi’nin 4 ayrı merkezde çocuk ve yetişkinlere yönelik 12 ayrı branşta düzenlediği ücretsiz sanat kurslarında eğitim alan yüzlerce kursiyer aylar süren eğitim ve becerilerini Buca Belediyesi Sanat Kursları Şenliği’nde ortaya koydu. Yüzlerce kursiyer çocuk ve ailelerinin katıldığı şenlik adeta bayram havasında başladı.

İLK SERGİ HEYECANI
Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen şenliğin açılışı kukla ve resim kursu kursiyerlerinin sergisiyle yapıldı. 7 ay süren eğitimlerinde kazandıkları beceri ve deneyimlerini el emeği göz nuru muhteşem eserlerine yansıtan minik Bucalılar ilk sergilerini açmanın heyecanını yaşadı. Umutlarını tuvallerine, hayallerindeki masal kahramanlarını da kuklalarına yansıtan çocuklar coşku ve gururla eserlerini sergiledi.
Minik bedenler sahnede devleşti
Buca Belediyesi Sanat Kursları Şenliği’nde çocuk bale, çocuk keman ve gitar kursiyerleri de muhteşem performanslar ortaya koydu. Bale kursiyerleri minicik bedenleri ve tütüleriyle renklendirdikleri sahnede adeta devleşti, ailelerinin ve öğretmenlerinin göğsünü kabarttı. Minik Bucalıların hep bir ağızdan söylediği sevgi ve barış şarkıları Buca semalarından yükseldi.
Çocuk gitar ve çocuk keman kursiyeri yüzlerce çocukta çaldıkları eserlerle şenliğe gelen davetlilerin kulaklarının pasını sildi. Birbirinden zorlu eserleri büyük bir ustalıkla çalan minik kursiyerler Buca’nın sanat geleceğinin çok parlak olduğunu açıkça ortaya koydu.PİRİŞTİNA "GURUR DUYUYORUM"
Buca Belediyesi Sanat Kursları Şenliği’ne katılarak kursiyer ve öğretmenlere teşekkür belgelerini gururla dağıtan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, çocuklarına sanata yönelten ailelere teşekkür etti. Başkan Piriştina,  “Göreve gelirken hep bir şeyin altını çizdik, daha yaşanabilir bir Buca, daha yaşanabilir bir ülke için çocuklarımızı kültürle, sanatla tanıştırmamız lazım dedik. Bu akşam ne kadar doğru bir iş yaptığımızı görüyorum. Bunda ailelerimizin de payı çok büyük, helal olsun size. Ülkeyi, geleceği düşünen kaygılanan insanlar çocuklarını sanattan koparmaz. Göreceksiniz onlar bu ülkenin sanatçıları olarak bizi Türkiye’de dünyada temsil edecekler. Ve bizlerde arkamıza yaslanıp onlarla gurur duyacağız. Ben onlarla gurur duyuyorum, siz de ne kadar duysanız azdır”  sözleriyle çocukların yarattığı muhteşem tablo karşısında gururunu dile getirdi. 
Buca Belediyesi  Sanat Kursları Şenliği, bağlama, pop orkestrası, halk müziği, sanat müziği, sinema yönetmenlik gibi branşlarda eğitim alan yüzlerce kursiyerin yeteneklerini sergileyecekleri konser ve etkinliklerle 14 Nisan’a kadar devam edecek.    

 

 
Başkan Çalkaya: Halktan koptukça olayları çarpıtıyorlar!
 
İzmir'de insanları canından bezdirmişlerdi: Telefonlu tacize tutuklama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Çalkaya: Halktan koptukça olayları çarpıtıyorlar!
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya bir yıllık faaliyet raporunun ...
AK Partili Doğan'dan 16 maddelik şerh raporu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal ...
Bornova'da öğrenciler deneyle öğreniyor
Dost Bilim Evi-Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi Bahar Dönemi popüler bilim ...
 
Konak'ta minik kramponların turnuva heyecanı
Konak Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları ...
İzmir Marşı ile karşılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentin simge mekanlarından 9 Eylül Meydanı'nda ...
İzmirli 'ateş savaşçıları'ndan 'sıfır hata' tatbikatı: Nefes kesti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gözü pek itfaiyecileri, sadece alevlerle ...
 
Kocaoğlu o ihale için sert çıktı: KİK sabah akşam bizi kik'liyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclis toplantısının Nisan ayı ilk oturumu, ...
Başkan Demirağ'dan Emniyet'e ziyaret
Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 173. yılı dolayısıyla Foça Belediye ...
İzmir'in iki ilçesinde su kesintisi!
İZSU Genel Müdürlüğü, Karabağlar ilçesine su aktaran pompa istasyonundaki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva