HABERLER>POLİTİKA
5 Nisan 2017 Çarşamba - 15:14

Başbakan İzmir'de 101 tesisi açtı, büyük müjdeyi verdi!

Başbakan Binali Yıldırım, Alsancak Atatürk Voleybol Salonu'nda düzenlenen "101 Dev Eser"in toplu açılış töreninde Körfez Tüp Geçiş müjdesi verdi.

Başbakan İzmir de 101 tesisi açtı, büyük müjdeyi verdi!

EGEDESONSÖZ - Türkiye 16 Nisan’da gerçekleşecek anayasa değişikliğini tarihi referandumuna kilitlendi.

İktidar partisi son dönemde kentte ‘evet’ tercihini vatandaşa anlatmak için bakanlar, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve il teşkilatıyla alan çalışmalarına hız kazandırırken 9 Nisan’da Gündoğdu Meydanı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın birlikteliğiyle gerçekleşecek büyük miting öncesinde bir günlük program hazırladı.

Başbakan Yıldırım günlük programı çerçevesinde ilk durak olarak Menemen’e geçerek, Menemen- Aliağa- Çandarlı Otoyolu'nun temelinin atıldığı törene katıldı ve burada binlerce vatandaşa seslenerek sandık öncesinde önemli mesajlar verdi.

Yıldırım daha sonra Alsancak Spor Salonu'nda Devlet Su İşlerini'nin (DSİ) 1 milyar 800 milyon TL'lik yatırımını toplu halde hizmete açtı.

Başbakan Yıldırım konuşmasında çarpıcı açıklamalarda bulunurken bir de İzmir’e müjde verdi. Referandum kampanyası üzerinden ‘hayır’ cephesine eleştiriler yönelten Yıldırım’ın hedefinde CHP vardı.

Yatırımlar ve halk oylaması üzerinden birbirinden önemli mesajlar veren Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları:

TÜP GEÇİŞ MÜJDESİ
3 stadı engellere rağmen yapıyoruz. Karşıyaka’yı, Göztepe’yi, Alsancak’ı yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Ama İzmir için en büyük müjdeyi açıklıyorum. İzmir’in Marmarayı’ını tüp geçişini bu sene içinde ihaleye çıkıyoruz. İzmir’e bir tüp geçiş ve gerdanlık takacağız. Çiğliden Narlıdere 6 dakikada geçecek. İzmir’e çok yakışacak, çok güzel olacak. İzmir’den 16 Nisan’da evladı Binali Yıldırım’a sahip çıkmasını istiyorum. Bunu bekliyorum. İzmir eminim ki geleceğine sahip çıkacak. Gereken desteği bu sefer 16 Nisan’da cömertçe verecek. İzmir demokrasiden, değişimden yana olan şehirdi. İzmir kendine yakışanı en iyi şekilde ortaya koyacaktır. 15 yılda İzmir’e 42 milyarlık yatırım yaptık. Türkiye’nin dört bir yanında açılış rüzgarları esiyor. Veysel hoca yapmakla yorulmuyor biz açmakla yoruluyoruz. Bugün memleketim İzmir’e elimiz boş gelmedik. Her gelişimizde yeni bir eser yeni bir hizmetin açılışını gerçekleştiriyoruz.

İZMİR VATANSEVERLERİ DENİZE DÖKMEZ!
Az önce Menemen’de Çandarlı Otoyolu’nun temelini attık. Bir buçuk milyara mal olacak. İzmir için helali hoş olsun. Güzel İzmir her şeyin en iyisine layık. Biz bir CHP’li densiz milletvekilinin çediği gibi demiyoruz. İzmir vatanseverleri denize dökmez. İzmir PKK’yı, FETÖ’YÜ Türkiye düşmanlarını denize döker. İzmir’le sen dalga mı geçiyorsun? İzmir istiklalin, zaferin kazanıldığı şehirdi. İzmir cumhuriyeti kuran şehirdi. İzmir demokrasiyi, çok partili hayatı başlatan şehirdir. İzmir her zaman Türkiye’nin dünyaya açılan aydınlık yüzüdür. Sizin gibi kin nefret kusan insanların İzmir’de İzmirlilerin arasında yeri yok. Bu güzel şehre hizmet etmek ve birbirinden güzel eserleri kazandırmak bizim boynumuzun borcu. Biz her zaman siyaseti millete hizmet olarak gördük. Siyaset millete hizmette işe yarıyorsa biz orada varız. Millete yaramıyorsa varsın olmasın dedik. Ne söz verdiysek yapa yapa geliyoruz. Bugün burada Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 101 eserinin açılışını yapıyoruz. Toplam maliyeti 1 milyar 800 milyon. Buradan Karabağlara geçerek 500 milyonluk yatırımın temelini atacağız. Bir günde İzmir’e kazandırdığımız yatırımlar 3 buçuk milyarı geçiyor. Helali hoş olsun. İzmir’e ne yapılırsa yeridir. Çünkü İzmir yıllardır maalesef gelen hizmetlerden hak ettiği payı alamıyor.

BİZ SENİN GİBİ YALANI TÜYÜN ÜSTÜNE KONDURANLARDAN DEĞİLİZ
İzmir’e 3 tane stat yapacağız. Yapamazsınız, yaptırtmayız dediler. İşi mahkemeye taşıdırlar. Karşıyaka ve Göztepe’yi mahkemeye verdiler. Alsancak’ı da AVM yapacak bunlar, stat yapmayacak İzmirlileri kandıracak yalan söylüyorlar dediler. Biz senin gibi yalanı tüyün üzerine konduranlardan değiliz. Biz söz verdik mi yaparız, yapamayacağımızın da sözünü vermeyiz.

ALSANCAK STADI’NIN İHALE TARİHİ 28 NİSAN!
Alsancak’ın ihalesi 28 Nisan’da atılıyor. İzmir’imize ve Altay kulübümüze de hayırlı olsun. Asırlık Altay kulübümüz her şeyin en iyisine layık. Karşıyaka ve Göztepe hala engellenmeye çalışılıyor. Ayak bağı olan, İzmir’e yapılacaklara engel çıkaranları değerli İzmirli hemşerilerime şikayet ediyorum. 16 Nisan’da bunlara öyle bir cevap verelim ki bir daha engel çıkaramasınlar. Bakın engelli koşuyla bu kadarını yapıyoruz. 16 Nisan’dan itibaren engelsiz koşu başlıyor. 14 yılda hem iş yaptık hem engelleri temizleye temizleye geldik. AK Parti’den önce engeller öylesine güçlüydü ki her vesayette demokrasi kesintiye uğradı. Türkiye kazandıklarını kaybetti. 50-60 arsı dünya ortalamasının 2 katı büyüyen Türkiye sonra yarısına düştü. 80-90 arası büyüyen Türkiye sonra düştü. 2001’de Türkiye öylesine bir krize denk geldi ki 2011’e kadar o krizin borçlarını ödemekle vakit geçirdik. 638 milyar borç ve faiz ödedik. Eğer bu kriz olmasaydı, Ahmet Necdet Sezer anayasa kitabını Ecevit’in suratına atmasaydı biz bu borcu ödemeyecektik. Bugün kişi başı milli gelir 11 bin dolar değil 14 bin dolar olacaktı. Sırf bu çatışma yüzünden 3 bin dolar az arttı.

15 TEMMUZ’A ALTIN VURUŞ BENZETMESİ!
Bu sistemin suyu mu çıktı diyorlar? Bu sistem kriz üretiyor. Üretti sonuç da aldı. 60, 71, 1980, 28 Şubat, 2001’de aldı ama ondan sonra AK Parti geldi. Yine denediler. 27 Nisan’da elektronik muhtırayı postaladık geri gitti. 17-25 Aralık’ta püskürttük. Olmadı altın vuruşlarını yapmak istediler 15 Temmuz’da devletten çaldıkları tankı, tüfeği, uçağıyla geldiler. Orada da Recep Tayyip Erdoğan vardı. Adamın dibi, adam gibi adam, onun başbakanı, hükümeti ve kahraman Türk Milleti vardı. Orada da darbecilere darbeyi vurduk. Onların hesapları milletin iktidarına tutmaz. Onların hesabı zayıf, vesayet iktidarlardır. Vesayetle gelen darbeyle gider. Ama millet iradesiyle geleni hiç kimse götüremez. Getirdiğimiz sistem çok açık. Ne getiriyoruz? Garantili hükümet… Sandıktan hükümet çıkacak. İlla çıkacak. Ya çıkacak ya çıkacak, başka yolu yok. Çünkü sandıktan sonraya bıraktığımı zaman iş başka yere gidiyor. Otel odalarında orada burada sizin seçtiğiniz değil başkalarının istediği hükümet oluyor. Bu sistemin en önemli özelliği yüzde 50 artı 1 ile millet 5 yıllığına Türkiye kim yönetecek ona karar veriyor. Sonra yine bu kararı millet verir.

MİLLETE İTAAT EDİN: ATATÜRK O GÜN VASİYET DEDİ VESAYET DEMEDİ!
CHP Atatürk’ten partiyi devraldığında Atatürk bir nasihat verdi. Onlar o gün vasiyeti vesayet anlamışlar. Yahu kardeşim yanlışı düzeltin. Atatürk o gün vasiyet dedi vesayet demedi. Millete karşı siyaset olmaz, millete itaat edin rahat edin. 16 Nisan’da millete karşı siyasetin işe yaramadığını göreceksiniz. Bugün terör örgütleri ve uydusu olmuş HDP’yle kol kola girmişler. Türkiye’nin aydınlık geleceğini önlemeye çalışıyorlar. Başaramazlar. Ama Atatürk’ün partisi CHP’ye ne diyelim? Tam bir perişanlık. Kahvecilerle bir araya geliyor 16 Nisan’dan sonra yoksunuz diyor. Otobüsçülerle 16 Nisan’dan sonra hatlarınız yok, sanayi sitesine gidiyor aynı, muhtarlara gidiyor 16 Nisan’dan sonra yoksunuz diyor. Nerede yazıyor dediğimiz yanımda getirmedim diyor. Milletle dalga mı geçiyorsunuz. Bu millet seni cebinden 50 kere çıkarır. Milletin aklıyla alay etmeye hakkın var mı kardeş? Aklını başına al. Bu sistem sana da lazım. Senin de geleceğini garanti altına alıyor.  Tek adam diyorlar. Kardeşim tek adam görmek istiyorsan aynaya bak. 7 seçime girdin. Recep Tayyip Erdoğan kaç seçime girdi? İstese başbakanlığa devam edemez miydi? Bıraktı. 16 Nisan’da evet çıkarsa bırakacak mısınız diyorlar. Niye bırakacağım 16 Nisan seçim mi diyor. E niye kendini parçalıyorsun madem. Evet seçim değil. Türkiye’nin geleceği… Türkiye’nin geleceğini karartmaya senin hakkın var mı? Bu ülkenin insanına, kadınlarına karamsarlık, korku, endişe, tehdit yakışır mı?

HANGİ TESİSLERİN AÇILIŞI YAPILDI?
Açılışı yapılan tesislerin arasında 3 içme suyu tesisi, 26 baraj, 40 sulama tesisi, 6 gölet, 24 taşkın koruma tesisi yer alacak. Bu tesislerle yılda 40 milyon metreküp içme suyu temin edilecek. 243 milyon metreküp su biriktirilerek 613 bin dekar zirai alan sulamaya açılacak. 17 ilçe 42 yerleşim yeri ve 43 bin 912 dekar arazi taşkından korunacak.

 
Dünya Sağlık Örgütü: İdlib'te sinir gazı kullanıldı
 
MHP'li Tanrıkulu'dan Aliağa'da referandum mesaisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Bir oyla dünyayı değiştirebilirsiniz"
Vatandaşları 16 Nisan'da sandığa gidip “hayır” oyu vermeye çağıran CHP ...
Erdoğan'dan Türkeş'in kabrine ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Türkeş'in kabrini ziyaret etti.
Özhaseki İzmir’de açıkladı: Dönüşümle ilgili ciddi…
Çevre ve Şehircilik Bakanı, "Orada ciddi bir başlık kentsel dönüşüm, büyük ...
 
‘Kuzey’e nefes aldıracak otoyol Başbakan’ın ‘tünel göndermesi’yle yola çıktı?
Menemen- Aliağa- Çandarlı Otoyolu'nun temel atma töreninde konuşan Başbakan ...
Yurt dışında sandıklarında 7 günde 57 ihlal!
Referandum öncesi yurt dışı seçmenlerle ilgili çalışmaları yürüten CHP ...
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: Hayır çıkarsa...
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hukuk alanındaki başdanışmanı Mehmet Uçum, ...
 
Erdoğan'dan CHP'ye salvo, muhtarlara müjde
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ana muhalefetin başındaki zat geçenlerde bir konuşma ...
CHP milletvekillerine 'üslup uyarısı'
CHP Grup Başkanlığı, referandum kampanyasında partinin üslubuna uygun ...
CHP'li Bakan 64 köyde 6 bin kapı çaldı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan ve eşi Selin Bakan’ın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva