HABERLER>POLİTİKA
5 Nisan 2017 Çarşamba - 13:11

‘Kuzey’e nefes aldıracak otoyol Başbakan’ın ‘tünel göndermesi’yle yola çıktı?

Menemen- Aliağa- Çandarlı Otoyolu'nun temel atma töreninde konuşan Başbakan Yıldırım, “Biz 14 yılda 350 kilometre tünel yaptık ama şurada Kılıçdaroğlu'nun 1,5 ayda söylediği yalanları arka arkaya koy, bizim 350 kilometrelik tüneli geçer” dedi.

‘Kuzey’e nefes aldıracak otoyol Başbakan’ın ‘tünel göndermesi’yle yola çıktı?

EGEDESONSÖZ - Türkiye 16 Nisan’da gerçekleşecek anayasa değişikliğini tarihi referandumuna kilitlendi.

Halk oylamasına sayılı günler Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini savunan hükümet cephesinin İzmir’deki programları devam ediyor.

İktidar partisi son dönemde kentte ‘evet’ tercihini vatandaşa anlatmak için bakanlar, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve il teşkilatıyla alan çalışmalarına hız kazandırırken 9 Nisan’da Gündoğdu Meydanı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın birlikteliğiyle gerçekleşecek büyük miting öncesinde bir günlük program hazırladı.

Referandum ve yatırımlar kapsamında temel atma, açılışlar ve mini miting için İzmir’e gelen Başbakan Yıldırım’ın günlük yoğun mesaisi Menemen’den start aldı.

Menemen- Aliağa- Çandarlı Otoyolu'nun temelinin atıldığı törene katılan ve burada binlerce vatandaşa seslenen Yıldırım sandık öncesinde önemli mesajlar verdi.

Yıldırım, güzel İzmir'e büyük bir hizmet için geldiğini söyledi.

Daha önce İzmir Çevreyolunu Harmandalı'na, oradan Koyundere'ye 10 kilometrelik otoyolu uzattıkların anlatan Yıldırım, Çiğli'deki trafiği rahatlattıklarını, ondan sonra da Menemen'e doğru 6 kilometrelik kısma başladıklarını, o kısmın da devam ettiğini söyledi.

Başbakan Yıldırım, temeli atılacak otoyolun Çandarlı Kuzey Ege Limanına kadar gideceğini, toplam uzunluğunun 76 kilometre olduğuna işaret ederek, "Bedeli ne kadar? 1,5 milyar. Güzel İzmir için helal olsun. Şimdi ilk olarak Menemen - Aliağa - Çandarlı otoyolunun temelini atıyoruz bugün." ifadelerini kullandı.

"Yolların kralı Binali Yıldırım" tezahüratları üzerine Yıldırım, "Yolların kuralını unutmayalım. Kaymak gibi yollar yapıyoruz, gaza dibine kadar basmak yok. Kurallara riayet edeceğiz." diye konuştu.

1 GÜNDE 3.5 MİLYAR YATIRIM, İZMİR'E HELALİ HOŞ OLSUN
İzmir'de bu programın ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın tamamladığı toplam değeri 1 milyar 800 milyon lira olan 101 projenin açılışını yapacaklarını, ardından da Karabağlar'da muhteşem bir kentsel dönüşüm projesinin temelinin atacaklarını anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bir günde 3 tane iş. Bunların toplam tutarı 4 milyara yaklaşıyor. 3,5 milyar. İzmir için helali hoş olun. Güzel İzmir bunu hak ediyor. İktidara geldiğimiz ilk günden bu tarafa ulaştırmaya, haberleşemeye 14 yılda yaptığımız yatırımın tutarı 320 milyar lira. Türkiye'yi doğudan batıya, kuzeyden güneye bölünmüş yollarla donattık. Yolları böldük gönülleri birleştirdik, milleti birleştirdik. Yolları böleriz de Türkiye'yi böldürtmeyiz. Şu ay yıldızlı bayrağı indirtmeyiz, ezanları dindirtmeyiz. AK Parti iktidarı olarak göreve başladığımızda Türkiye'de 80 yılda 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapılmıştı. 14 yılda 19 bin 500 kilometre bölünmüş yol yaptık. İşte laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyma. Sadece 6 il bölünmüş yol ile birbirine bağlıydı, şu anda 76 il. AK Parti farkı, hizmetin farkı bu."

"MEDENİYET DEMEK HİZMET DEMEKTİR"
Dünya'da yaprak kıpırdamazken, hiç bir proje yapılmazken dünyanın en geniş köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve dünyanın en büyük 3. köprüsü Osmangazi Köprüsü yaptıklarını aktaran Yıldırım, şu değerlendirmeyi yaptı: "Osmangazi Köprüsü ne için? İzmit körfezini geçiyor, Bursa üzerinden İzmir'e geliyor. İzmir otoyolunun İstanbul'la bağlantısı… İzmir-İstanbul otoyolu tüm hızıyla devama ediyor. Bursa'ya kadar gitti. Bursa İstanbul 45 dakika. Buradan da 26 kilometre Manisa'ya doğru yaptık. Bornova'dan Kemalpaşa'ya kadar Türkiye'nin en uzun 2. viyadüğünü yaptık. Şimdi adım adım Manisa, Balıkesir, Bursa ver elini istanbul. 2018'de benim İzmirli kardeşim Menemen, Çiğli'den, Bornova'dan arabasına binecek, 2 saat 50 dakikada İstanbul'un merkezinde. Var mı böyle bir şey? Medeniyet demek hizmet demek, yol demek. Atatürk'ün arkasında saklanarak boş laflarla bu işler olmuyor. Asıl olan Atatürk'ün gösterdiği hedefe muassır medeniyetler seviyesine Türkiye'yi taşımaktır."

"İZMİR HAİNLERİ BİLİR"
“Denize dökeriz” sözleriyle büyük tepki çeken CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’u da sert sözlerle eleştiren Yıldırım, “İzmir düşmanı denize döktü ama bir densiz çıkmış diyor ki evet verenleri denize dökeceğiz. İzmir hainleri bilir, hainlere ne yapacağı da bilir. Bayrağına devletine sahip çıkan İzmir, teröre, taşeronlarına iç ve dış destekçilerine demokrasinin beşiği, Adnan Menderes’in şehri İzmir 16 Nisan’da en güzel cevabı verecek mi? İzmir hep bizimle yürüdü, biz İzmir’le yürüdük. Biz İzmir’e güveniyoruz. Güzel İzmir’e ne gerekiyorsa bugüne kadar yaptık bundan sonra da devam edeceğiz. Biz İzmir’e geldiğimizde bir şey söyledik; siyaset ancak hizmet için vardır. Arkasında millete hizmet yoksa varsın olmasın o siyaset. Bizim siyasetle ne işimiz var. Millete bir faydamız yoksa… Şimdi bakın 2008’den beri dünyada kriz var. Ama bu krizde Türkiye dünyanın en büyük projelerini yapıyor. Ne yapıyor? Marmaray’ı, Avrasya Tünelini, Yavuz Sultan Selim köprüsünü, Osmangazi köprüsünü, dünyanın en büyük havalimanını yapıyor. Ankara İstanbul, Ankara Konya hızlı trenini yapıyor. Ve şimdi süratle Ankara İzmir hızlı treni yapılıyor. Afyon’dan Uşak’a doğru trenin sesi geliyor. Çanakkale’ye dünyanın en uzun köprüsünü yapıyoruz. 18 Mart’ta temelini attık. Biz bunları yaparken birileri de neredeyse hasedinden çatlayacak. Haset etme, kıskanma çalış senin de olsun” diye konuştu.

"KISKANMA ÇALIŞ SENİN DE OLSUN"
Binali Yıldırım, İzmir'in hep kendileriyle yürüdüğünü, kendilerinin de İzmir'le yürüdüğünü belirterek,  şunları kaydetti: "Biz İzmir'e güveniyoruz. Güzel İzmir'e ne gerekiyorsa bugüne kadar yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. İzmir'e geldiğimizde bir şey söyledik. Dedik ki siyaset ancak hizmet için vardır. Arkasında milete hizmet yoksa varsın olmasın o siyaset. Bizim siyasetle ne işimiz var millete bir faydamız yoksa.

Şimdi bakın 2008'den beri dünyada kriz var ama bu krizde Türkiye, dünyanın en büyük projelerini yapıyor, Marmaray'ı, Avrasya Tüneli'ni, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, Osmangazi Köprüsü'nü, dünyanın en büyük havalimanını yapıyor. Ankara-Konya, Ankara-İstanbul hızlı trenini yapıyoruz. Süratle Ankara-İzmir hızlı treni yapılıyor. Afyon ve Uşak'tan hızlı trenin sesi geliyor. Yetmedi Çanakkale'ye dünyanın en uzun köprüsünü yapıyoruz. Biz bunları yaparken birileri de hasedinden neredeyse çatlayacaklar. Haset etme çalış senin de olsun, kıskanma çalış senin de olsun."

Türkiye'de 14 yıldır hem hizmet ettiklerini hem de vesayet odaklarıyla mücadele ederek bugünlere geldiklerini belirten Yıldırım, şöyle konuştu: "Bakın PKK, FETÖ, DEAŞ kol kola girmişler, yanlarına bölücü HDP’yi de almışlar 'hayır' kampanyası yapıyorlar ama benim üzüldüğüm bir şey var; Atatürk'ün partisi de bunların kuyruğuna takılmış. Atatürk'ün partisi, Türkiye'nin birliği, beraberliği, kardeşliği ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşılması için Atatürk'ün nasihatına riayet etmiyor. Onlar Atatürk'ün nasihatını vesayet olarak anlamışlar, vesayetçilerin arkasına takılmışlar, takılsınlar. Biz milletin yanındayız, milletle beraberiz." diye konuştu.

"3 BÜYÜK DENİZE 3 BÜYÜK LİMAN YAPIYORUZ"
Her türlü vesayetin karşısında olduklarını dile getiren Yıldırım, 150 yıldır el değmeyen demiryollarını yenilediklerini söyledi. 

Bu hatlardan birinin de İzmir-Balıkesir arası olduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Hızlı tren işletmeciliğinde Avrupa'da 6'ncı dünyada 8'inci sıradayız. 2002'de denizicilikte gemi tonajı itibarıyla Türkiye dünya 19'uzuncu sıradaydı, bugün 14'üncü sıraya yükseldi. Yat imalatında dünyanın 3'üncü ülkesiyiz. Tersane sayımız 37'den 79'a çıktı. Bugün Türkiye'nin her tarafında 175 limanımız var. Ülkemizi kuşatan 3 büyük denize 3 büyük liman yapıyoruz. Bunlardan biri tanesi de Çandarlı'daki Kuzey Ege Limanı. Bu liman bittiğinde orası Türkiye'nin ihracat merkezi olacak. 10 binden fazla İzmirli oradan ekmek yiyecek, iş sahibi olacak, aş sahibi olacak. Bu yol da oraya gidiyor, bu yaptığımız otoyol da oraya gidiyor. 1.5 milyarlık projeye cepten, devletin kasasından para vermiyoruz. Ne yapıyoruz, yap-işlet-devret." diye konuştu.

"İŞ BİLENİN KILIÇ KUŞANANIN"
Başbakan Yıldırım, otoyol projesi için 3 firmanın bir araya geldiğini anımsattı. Firmanın, yapım süresi dahil 10 yıl işleteceğini anlatan Yıldırım, "2,5 yıl yapım süresini çıkarsanız 7,5 yıl sonra bize teslim edecekler. Güzel iş değil mi... İş bilenin kılıç kuşananın, lafla peynir gemisi yürümez. Vatandaşın konforu, huzuru için yollarımızı yeniliyoruz, yeni yollar yapıyoruz. Her geçen gün nüfusumuzun ve trafikte araç sayısı artışına rağmen kazalarda yaşanan kayıplarda yüzde 65 azalma oldu. Bölünmüş yollar hayat kurtarıyor." dedi.

YALANLARI ARKA ARKAYA KOY... 
Temeli atılan Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nun toplam boyunun 76 kilometre olduğunu söyleyen Yıldırım, bir vatandaşın Kılıçdaroğlu ile ilgili sözleri üzerine şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu'nun ağzından ne nefes tüketiyorsun, yalandan kim ölmüş. Yalandan ölen mi var? Kılıçdaroğlu, kaval elin yel Allah'ın üflüyor. Üfle babam üfle, milleti korkutmaya çalışıyor. Bu millet yemez. Kahvecilerle oturuyor, '16 Nisan'da evet çıkarsa kahveler kapanacak.' diyor. Minibüsçülerle oturuyor, 'efendim evet derseniz minibüs hatlarını iptal edeceğiz.' diyor. Olmadı muhtarlarla oturuyor, 'bakın ha sakın evet demeyin, evet derseniz 16'sından sonra muhtarlıklar yok, kapanıyor.' diyor. Bunların hiçbiri doğru değil, buna da kimse inanmıyor. Sayın Kılıçdaroğlu artık biraz madem gerçekleri göremiyorsan düşün de daha kaliteli yalanlar söyle. Hiç inandırıcı değil, biraz gayret et. Gerçeği söylesen daha iyi olur da ona niyetin yok belli ki ama yalanın da bir raconu olur değil mi? Biz 14 yılda 350 kilometre tünel yaptık ama şurada Kılıçdaroğlu'nun 1,5 ayda söylediği yalanları arka arkaya koy, bizim 350 kilometrelik tüneli geçer. Kısa sürede büyük işler yaptılar."

Başbakan Yıldırım, Aydın, İzmir, Urla, Çeşme, Çevre Otoyolu'nun devamı olacak yolun, İzmir'i Çanakkale'ye, Balıkesir'e, Bursa'yı da İstanbul'a bağlayacağını, aynı zamanda Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'ne bağlantısı olacağını hatırlattı.

Otoyol üzerinde 22 köprü bulunacağını anlatan Yıldırım, "7 tane viyadük, 9 tane köprülü kavşak, 4 tane hemzemin kavşak var.  Her projede olduğu gibi bu otoyol projemizin de faydaları saymakla bitmez, zaten yapılan eserler kendini gösteriyor." ifadelerini kullandı.

"ANAYASAYI OTOBANA ÇEVİRMEMİZ LAZIM"
Anayasa değişikliğine yönelik tartışmalara değinen Yıldırım, şunları kaydetti: "Kılıçdaroğlu'nun söylediği, 'bu anayasa değişmesin' dediği anayasa bu. Mercedes marka arabanız var, bir şerit gidiş, bir şerit geliş yolunuz var, kamyonunun arkasına takılıyorsunuz, saatlerce oradan gidiyorsunuz. Biz diyoruz ki 'yahu araba güzel ama yol yok. Onun için tek yolları bölünmüş yol yaptık. Anayasa yolu da artık köy yolu gibi, anayasayı otobana çevirmemiz lazım. Türkiye'nin gelişme hızına uygun hali getirmeniz lazım değil mi? Diyor ki 'boşver, araba olsun ama yola lüzum yok, biz her gün örtüsünü kaldırırız, sileriz, cilalarız, tekrar kapatırız, yol istemiyoruz.' Öyle bir şey olur mu? Ama bunlar yolu yaparken, tüneli yaparken, köprüyü yaparken karşı çıkar, hızlı treni yaparken karşı çıkar, 'hayır hayır' derler. Konak Tüneli'ni yapar yapmaz, 'Bismillah' demeden baktık onlar geçtiler, geçsinler ziyanı yok ama memleketin hızını kesmeyin kardeşim. Bizim büyük hedeflerimiz var, Büyük Atatürk'ün bize işaret ettiği muassır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefimiz var, engel olmayın gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz."

35 PROJE
Yıldırım, İzmir için daha önce açıkladıkları 35 projenin 6'sının bittiğini, 7'sini devam ettiğini, İZBAN'ın güneyde Selçuk'a, kuzeyde Bergama'ya kadar uzayacağını, Sabuncubeli Tüneli'nin de önümüzdeki sene hizmete gireceğini anımsattı.

Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin 2019'da bitmiş olacağını dile getiren Yıldırım, böylelikle 2 kent arasındaki mesafenin 3,5 saate ineceğine işaret etti.

Başbakan Yıldırım, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Projesi'nin 2,5 yılda bitirileceğini ve 9 Eylül 2019'da hizmete gireceğini sözlerine ekledi.


PROJEDE NELER VAR?
51 kilometre ana gövde, 25 kilometre bağlantı yolu ile toplam 76 kilometre uzunluğundaki otoyol, Menemen'den başlayıp Çandarlı Limanı'nda son bulacak. 3 yılda tamamlanacak 3 gidiş, 3 geliş 6 şeritli otoyol, Aliağa bölgesindeki Nemrut Limanı ve PETKİM yatırımları nedeniyle tıkanan trafiği rahatlatmış olacak.

 
'Münaşaka' İzmir'de kahkahaya boğdu
 
Tekstilde kayıt dışı istihdam için proje hazırlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yurt dışında sandıklarında 7 günde 57 ihlal!
Referandum öncesi yurt dışı seçmenlerle ilgili çalışmaları yürüten CHP ...
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: Hayır çıkarsa...
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hukuk alanındaki başdanışmanı Mehmet Uçum, ...
Erdoğan'dan CHP'ye salvo, muhtarlara müjde
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ana muhalefetin başındaki zat geçenlerde bir konuşma ...
 
CHP milletvekillerine 'üslup uyarısı'
CHP Grup Başkanlığı, referandum kampanyasında partinin üslubuna uygun ...
CHP'li Bakan 64 köyde 6 bin kapı çaldı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan ve eşi Selin Bakan’ın ...
Sürekli: Artık iktidarı millet seçecek!
Sürekli, “Mevcut sistemde sandığa gidiyoruz ama hükümet ya da Başbakan ...
 
CHP Eski İl Başkanı’na şok: O iddialar mahkum etti!
CHP İzmir eski İl Başkanı Ali Engin Gazeteci Uğur Dündar’ın program yaptığı ...
Delican'dan İzmir'e video-davet!
AK Parti İzmir Teşkilatı 9 Nisan'da yapılacak büyük mitingin hazırlıklarını ...
MHP İzmir’de Atatürk ve Türkeş günü
İl Başkanı Karataş teşkilat çalışmalarını sürdürürken Kadın Kolları Başkanı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva