HABERLER>POLİTİKA
4 Nisan 2017 Salı - 19:59

Başbakan'dan CHP'ye: Sana yakışır mı...

Başbakan Yıldırım "Bir yandan PKK, bir yandan FETÖ, bir yandan Avrupa'nın bazı ülkeleri 'hayır' için çalışıyorlar. Hadi onları anladık. Peki CHP'ye ne oluyor? CHP anamuhalefet partisi sana yakışır mı HDP'nin kuyruğuna takılmak" dedi.

Başbakan dan CHP ye: Sana yakışır mı...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylaması sürecinde partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Kırıkkale'nin her zaman kendilerini coşkuyla karşıladığını ifade eden Yıldırım, 2002'den beri Kırıkkale'nin kendileriyle ve milletin adamı Recep Tayip Erdoğan ile birlikte olduğunu vurguladı.

Yıldırım, Türkiye'nin yüklerinden ve ağırlıklarından kurtulması için son viraja girildiğini, referanduma 12 gün kaldığını belirterek, şunları kaydetti:

"O gün, büyük gün yaklaştıkça hayır cephesinde abuk sabuk sesler yükselmeye başladı. CHP'den bir tane densiz milletvekili çıkmış diyor ki; 'Eğer 16 Nisan'da evet çıkarsa Yunanlıları nasıl denize döktüysek hepinizi denize dökeceğiz.' Alçağa bak alçağa. Sen kimsin? İşte Kırıkkale burada. Bunun hesabını soracak mısın, 16 Nisan'da en güzel cevabı verecek misin Kırıkkale? Benim Kırıkkaleli kardeşim bu defa da Allah'ın izniyle sandıkları 'evet' ile dolduracak. Kırıkkale tekrar tarih yazacak, tarih."

Meydandakilere, "Vesayetçi anayasayı, darbe anayasasını değiştirmeye var mısınız?" diye soran Yıldırım'a vatandaşlar "Evet" karşılığını verdi.

"Kırıkkale 'evet' diyor Anadolu da baştan başa 'evet' diyor" diyen Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Sizin bu evetlerinizin ne anlama geldiğini şer odakları, terör yuvaları çok iyi biliyor. Bu evetler ile 16 Nisan sonrasında Türkiye'nin ağırlıklarından kurtulacak olması onları çılgına döndürüyor. Bunların kabusu 'evet', hayalleri ise 'hayır'. Türkiye'yi durdurmak için neler yaptıklarını en iyi siz biliyorsunuz. Darbe girişimi, komplo, kumpas, saldırı, terör her şey ne ararsan var. En son baktılar ki olmuyor bu sefer FETÖ'yü piyasaya sürdüler. 17-25 Aralık'ta denediler. Olmadı 15 Temmuz'da o kanlı terör kalkışmasını denediler. Asker kıyafetini giymiş alçak FETÖ teröristleri milletin üzerine bombalar yağdırdı. Allah'ın izniyle amaçlarına ulaşamadılar. Bütün Türkiye direndi."

"Bu millet istiklaline, istikbaline düşkündür. Onun için terörün burada yeri olmaz"
Başbakan Yıldırım, Kırıkkale'nin tarihten bu yana hiç işgal görmemiş bir şehir olduğunu, kentin 15 Temmuz'da çapulculara da pabuç bırakmadığını söyledi.

Kırıkkalelilerin asla esareti kabul etmediğini belirten Yıldırım, "Bu millet istiklaline, istikbaline düşkündür. Onun için terörün burada yeri olmaz. Milletimiz 15 Temmuz gecesi bütün Türkiye'de, Kırıkkale'de Cumhurbaşkanının, Başbakanının çağrısına bir an bile tereddüt etmeden meydanları doldurdunuz." dedi.

Yüksek hızlı tren 2018'de bitecek
AK Parti hükümeti döneminde tarıma, hayvancılığa 460 milyon lira doğrudan destek sağladıklarını ifade eden Yıldırım, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Sivas yüksek hızlı tren hattını 2018'de biteceklerini, hızlı trenle Kırıkkale'den Ankara'ya yarım saatte gidileceğini söyledi.

Türkiye'nin ilk Silah İhtisas Organize Sanayisi'ni Kırıkkale'ye kurduklarını vurgulayan Yıldırım, ayrıca 800 konutun yapımının devam ettiğini, Keskin, Büyükceceli barajlarının temelini attıklarını, yapımının devam ettiğini katardı.

Sulakyurt Barajı'nın sulama tesislerinin yapımının devam ettiğini belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

"Sadece Kırıkkale'ye değil Türkiye'nin her köşesine hizmet ediyoruz. 2002'den bu tarafa her alanda Cumhuriyet tarihimizin en büyük kalkınma projelerini hizmete geçirdik, milletin desteğiyle 'yapılamaz' denilenleri yaptık, ulaşılamayan hedefleri bir bir gerçekleştirdik. Ülkemize büyük eserler, dev hizmetler kazandırdık, kazandırmaya da devam ediyoruz. Bir yandan demokrasimizi güçlendirdik bir yandan da aşımızı, ekmeğimizi büyüttük. 15 yılda Türkiye'nin gücüne güç kattık."

"CHP anamuhalefet partisi sana yakışır mı HDP'nin kuyruğuna takılmak"
"Türkiye'nin dünyanın en büyük havalimanını" yaptığını ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:

"Şimdi bütün bunları yapınca bazıları da kuduruyor, çileden çıkıyorlar, kıskanıyorlar. Bir yandan PKK terör örgütü, bir yandan FETÖ terör örgütü, bir yandan Avrupa'nın bazı ülkeleri işi gücü bırakmışlar 'hayır' için çalışıyorlar, 'hayır' kampanyası yapıyorlar. Hadi onları anladık. Onlar Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini istemiyorlar. Peki CHP'ye ne oluyor? Hadi HDP'yi de anladık. CHP anamuhalefet partisi sana yakışır mı HDP'nin kuyruğuna takılmak, 'hayır' kampanyası yapmak? Ben eminim ki CHP'ye gönül veren kardeşlerimiz Türkiye'nin geleceği için, gençlerimizin geleceği için, aydınlık yarınlarımız için 16 Nisan'da onlar da 'evet' diyecekler."

"Bizi dize getiremeyecekler"
Kırıkkale'nin silah sanayinin de merkezi olduğuna işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"İşte bu Kırıkkale 16 Nisan'da Türkiye üzerine karanlık hesap yapanların, hesabını bitirmeye hazır mı? 16 Nisan'da inşallah sandıktan çıkacak evetler Türkiye'ye yeni ufuk açacak. Türkiye'de bir daha paralel devletler, devlet içindeki çeteleşmeler sona erecek. Devletin silahını, tankını, topunu, vatandaşa çeviren caniler artık buna fırsat bulamayacaklar. Hukuk düzenine kimse göz dikemeyecek. Meşru siyaseti hiç kimse darbelerle alaşağı edemeyecek. Devlet ve millet arasına hiç kimse giremeyecek. Terör bir daha kafasını kaldıramayacak. Sırtını dağa yaslayanların kandilini söndüreceğiz, kandilini. Bizi dize getiremeyecekler. Demokrasi nöbeti tutan o 80 milyon vatandaşımızı nasıl o gün dize getiremedilerse bundan böyle de bunu başaramayacaklar."

 
Akıncı: Kıbrıs görüşmeleri 11 Nisan'da başlıyor
 
AK Parti Buca’da rozet günü: 105 ‘evet’ transferi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yıldırım'dan büyük müjde: 'İzmir'in Marmarayı'nı...
Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu temel atma töreninde Kılıçdaroğlu'na 'tünel ...
Bakan Soylu: PKK'yı bu topraklardan silip atacağız
İçişleri Bakanı Soylu "Son 6 ayda bin teröristi etkisiz hale getirdik. ...
Kurtulmuş: Evetler her gün arta arta yükseliyor
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun muhtarlara ...
 
Erdoğan: Kerkük'te ikinci bir bayrağın asılması...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Kerkük'te milli bayrak dışında ikinci bir bayrağın ...
Çavuşoğlu: Bu bir insanlık suçu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Esad rejimi tarafından gerçekleştirilen ...
İzmir Eski Milletvekili Denizli’nin acı günü
AK Parti 24.Dönem Milletvekili Denizli’nin annesi Sevil Şaylan’ı son yolculuğuna uğurladı.
 
Başkent'i karıştıran Ankaragücü kavgası!
Pazar günü oynanan Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta Bugsaşspor-Ankaragücü ...
Başbakan'dan sert tepki: Densiz, alçak, sen kimsin...
Yozgat'ta konuşan Başbakan Binali Yıldırım, CHP Konya Milletvekili Hüsnü ...
Bahçeli: MHP bitecek diyenlerin asıl kendileri bitmiştir
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "(MHP bitecek) diyenlerin asıl kendileri bitmiştir. ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva