HABERLER>POLİTİKA
4 Nisan 2017 Salı - 18:07

Bakan Soylu: PKK'yı bu topraklardan silip atacağız

İçişleri Bakanı Soylu "Son 6 ayda bin teröristi etkisiz hale getirdik. Daha yeni başladık. Yeminimiz var, milletimize bedel ödeten PKK'yı bu topraklardan silip atacağız" dedi.

Bakan Soylu: PKK yı bu topraklardan silip atacağız

Salihli ilçesinde düzenlenen mitingde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yıllardır Türkiye'nin çok sıkıntılardan, badirelerden geçtiğini belirterek, ülkenin, darbelerle, terörizmle, anarşizmle, enflasyonla, ekonomik krizlerle, yüzde 7 bin 500 gecelik faizlerle, bir annenin iki evladını sağcı-solcu diye birbirine pusu kurdurarak, kadınları başı açık, kapalı diye ayırarak, başbakanları asarak, mezhebe, etnik kökene göre ayırarak terbiye edilmek istendiğini söyledi.

Bakan Soylu, milletin sıkıntılara gark edildiğini, Gezi ve 6-7 Ekim olayları ile kışkırtılmak istendiğini vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"O meczubun talimatlarıyla F-16'lar ile tanklar ile bu masum milletimizi terbiye etmeye çalıştılar. Artık yorulduk arkamıza bakmaktan. Yeniden 15 Temmuz gelecek mi, yeniden darbe olacak mı, yeniden acaba bu ülkenin başbakanları asılacak mı diye bakmaktan yorulduk? Geleceğe bakmak istiyoruz. Güçlü, özgür, hür Türkiye'ye bakmak istiyoruz. 16 Nisan'ı sadece referandum olarak görenler varsa eksik görüyorlar. 16 Nisan on yıllardır cumhuriyetin, bu güzel Türkiye'nin, milletin terbiye edilmeye çalışıldığı noktada bu adam bizimdir, bu toprak bizimdir haykırışıdır."

"PKK'yı bu topraklardan silip atacağız"

Şırnak'ın Gabar Dağı'nda 3 askerin şehit olmasına değinen Soylu, şunları kaydetti:

"Bugün sabah Gabar Dağı'nda Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup evlatlarımız. Gabar Dağı'nda bugün biz varız. Oraya koydukları bir EYP'nin patlaması sonucu 3 evladımız şehit oldu. Allah gani gani rahmet eylesin. Biz bir ölür bin diriliriz yalnız 5'ini Şırnak Uludere'de etkisiz hale getirdik. Yetmedi ikisini Bitlis'te etkisiz hale getirdik. Şimdi onları kıstırdık en az 8-10 tanesini daha etkisiz hale getireceğiz. Türkiye bilesin, çocuklarımızın kanları yerde kalmıyor, kalmayacak. Besta Derelerde biz varız, Tendürek Dağı'nda biz varız. Hava atıyorlardı, afra tafra yapıyorlardı. Diyorlardı ki 'burada bizim sözümüz geçer'. Bizim evlatlarımız aslanlar gibi onları kovalıyor, onlar da fare gibi kaçıyorlar. Terörle mücadelede kararlılığımız nettir. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın talimatı açıktır. Son bir haftada 50, bugünle beraber 60'ın üzerinde teröristi etkisiz hale getirdik. Son 6 ayda bin teröristi etkisiz hale getirdik. Daha yeni başladık. Yeminimiz var, milletimize bedel ödeten PKK'yı bu topraklardan silip atacağız. Yeminimiz ve namus sözümüz. Onların da arkasında kimin olduğunu biliyoruz. Uyuşturucu parasından kimlerin yardım ettiğini, Almanya'da, Avusturya, Hollanda'da kimlerin yardım ettiğini biliyoruz. Türkiye eski Türkiye değil, bunların her birinin hesabını soracak bir Türkiye var."

"Sapla samanı ayırmanız lazım"

"Evet çıkarsa bittik" diyen Kandil ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aynı çizgide olmasını kabul edilemez bulduklarını belirten Soylu, "Onların değirmenlerine can suyu taşımak kabul edilemez. Siyaset yaparsınız, fikir ve düşüncelerinizi beğenmeyebilirsiniz ama bir şey yapmamanız lazım ülkenin beka, birlik, beraberlik meselesi varsa sapla samanı ayırmanız lazım." dedi.

Bakan Soylu, Lice'de 7 bin vatan evladının gecenin 1'inde operasyon yaptığına dikkati çekerek, güvenlik güçlerinin, 20-25 yıldır girilmedik yerlere girdiğini bildirdi.

HDP milletvekillerinin Lice'de emniyet müdürlüğüne gidip operasyonların durdurulmasını istediğini anlatan Soylu, şöyle devam etti:

"Son 6 ayda bine yakın sığınağı tarumar ettik, neler çıktı. Kimlerin onlara ne yardımlar yaptığını, ne ortaya koyduklarını görüyoruz. Orada uyuşturucu üretiyorlar, kamplarda kalıyorlar, arabalara bomba yerleştiriyorlar, canlı bomba oluşturuyorlar, Antalya'ya, Adana'ya, İzmir'e gönderiyorlar. Ne yapacaklar, huzursuz edecekler, insanımızı katledecekler ve biz operasyonları durduracağız. Hadi oradan."

"Kasetle gitmeye müstahakmışsın"

Soylu, Deniz Baykal'ın mağduriyete uğradığını düşünerek İçişleri Bakanlığına davet ettiğini ancak kendisinden ses çıkmadığını belirtti.

FETÖ'nün kaset kumpasını nasıl yaptığını göstermek istediğini belirten Soylu, şu görüşlere yer verdi:

"Ses yok, tıs yok. Bizim saflığımız. Sonra Sayın Baykal da Konyalı Milletvekili de ne diyor 'denize dökeceğiz onları' diyor. Bir tanesi daha ileri gidiyor. Demek ki bu ülkenin evladı olarak biz size Kandil'dekilerden, terörist başlarından uzağız öyle mi? Onlarla birlikte olacaksınız, birlikte hareket edeceksiniz, bizi de İzmir'de Yunan'ın denize döküldüğü gibi denize dökeceksiniz, yazıklar olsun. Baykal sen kasetle gitmeye de müstahakmışsın. Milletin gözünde o duruma düşmeye de müstahakmışsın. Kılıçdaroğlu sana da bir şey söylüyorum o Konya milletvekilini, o insan müsveddesini partiden ihraç etmezsen bu milletin gözünde de bizim gözümüzde de düşüksün."

Soylu, memleketle, devletle baş etmeye çalışan herkesin yerinin, yerin yedi kat dibi olduğunu aktardı.

7 Haziran seçimlerinden sonra "havaya girenlerin" olduğuna işaret eden Soylu, "O zaman, 'TC'yi tükürüğümüzle boğarız' dedi. Nerede bu güruh? Kodeste... Orada tükürüğüyle uğraşsın. Birisi de 'Sırtımızı PKK'ya dayarız' dedi. Daya şimdi sırtını duvara, gör sırtın nereye dayanıyormuş. Özerklik ilan edeceklerini söyleyenler bugün cesaretiniz yok mu? O gün söylediğiniz lafları bugün de söyleyin de alsın evlatlarımız boyunuzun ölçüsünü." dedi.(AA)

 
Kurtulmuş: Evetler her gün arta arta yükseliyor
 
Telefonla dolandırdı, serbest kaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurtulmuş: Evetler her gün arta arta yükseliyor
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun muhtarlara ...
Erdoğan: Kerkük'te ikinci bir bayrağın asılması...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Kerkük'te milli bayrak dışında ikinci bir bayrağın ...
Çavuşoğlu: Bu bir insanlık suçu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Esad rejimi tarafından gerçekleştirilen ...
 
İzmir Eski Milletvekili Denizli’nin acı günü
AK Parti 24.Dönem Milletvekili Denizli’nin annesi Sevil Şaylan’ı son yolculuğuna uğurladı.
Başkent'i karıştıran Ankaragücü kavgası!
Pazar günü oynanan Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta Bugsaşspor-Ankaragücü ...
Başbakan'dan sert tepki: Densiz, alçak, sen kimsin...
Yozgat'ta konuşan Başbakan Binali Yıldırım, CHP Konya Milletvekili Hüsnü ...
 
Bahçeli: MHP bitecek diyenlerin asıl kendileri bitmiştir
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "(MHP bitecek) diyenlerin asıl kendileri bitmiştir. ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e taziye mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, St. Petersburg metrosundaki patlamaya ...
AK Parti'den Seferihisar'da otel satışına tepki
Kocabıyık, ""Seferihisar'dan önceleri mis gibi mandalinasının aroması ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva