HABERLER>GÜNCEL
29 Eylül 2016 Perşembe - 07:00

Baroda ‘Cumhuriyetçiler’in savaşı: Kozan’dan Başkan’a bombardıman!

Ekim’de gerçekleşecek seçimde Cumhuriyetçi Grubun diğer adayı Kozan, Başkan Özcan’ın kendisini ve ön seçim yapanları hedef alan beyanları karşısında, “Gerçekten lider olsaydı karşısına grup içinden beş, şu an mevcut yönetim kurulundan iki tane aday çıkmazdı” dedi.

Baroda ‘Cumhuriyetçiler’in savaşı: Kozan’dan Başkan’a bombardıman!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Barosu’nda Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Başkan Adayı Mehmet Kozan 15-16 Ekim’de gerçekleştirilecek olağan genel kurul öncesinde Egedesonsöz’e konuştu.

Mevcut Baro Başkanı Aydın Özcan’a grup içinde muhalefet eden ve aynı zamanda yönetim kurulunda bulunan Avukat Mehmet Kozan ön seçim krizi hakkında çok sert açıklamalarda bulundu.

İki yıl aday olmak hakkını savunan Özcan kendi grubunun yaptığı ön seçimi reddederek seçimde direk aday oldu. Bunun üzerine gerçekleşen ön seçimde birinci çıkan Mehmet Kozan da Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adına olağan genel kurulda yarışmaya hak kazandı.

Baro Başkanı Özcan da gerçekleşen ön seçimi ‘hukuksuz’, muhalif grubu ‘paralelci’ olarak nitelendirdi.

Özcan ayrıca Kozan’ı hedef alarak, “100 toplantının 70’ine gelmemiş bir arkadaşımız. Geldiğinde de 5 dakika duran ayrılan bir arkadaşımız. 2 yılın içinde üretilen icraatların hiçbirinde emeği yok. Katkısı, fikri, çabası yok” açıklaması yaptı. Özcan Kozan’ın baronun eski başkanı Nevzat Erdemir döneminde de ‘Genç Cumhuriyetçiler’ olarak grubu böldüğünü söyledi. 

Gelişmelerin ardından Mehmet Kozan, Baro Başkanı Özcan’a cevap verdi.

İŞTE KOZAN’IN AÇIKLAMALARI:

BİZ GRUBUN GERÇEK SAHİPLERİYİZ!
Bir baro başkanına yakışmayacak tarzda yorumlar hiç hoş değil.  Kaldı ki paralelin son dönemde suç örgütü olduğu, ne anlama geldiği belliyken kalkıp bir grup meslektaşına bu ifadeleri kullanması hukuksuzluğun yanında ayıp, etik değil.  Biz paralel değiliz. Biz bu grubun gerçek sahipleriyiz. Kuruluşundan bu yana bu grupta yer alan kişileriz. Aydın Özcan ne zaman girmiş bir bakılsın. 2008’de yönetime girerken biz 1998 de afiş dağıtıyor, 2000’de broşür asıyorduk. İnsan bazı kelimeleri kullanırken özenle seçer.  1136 sayılı avukatlık kanunu uyarınca kullandığı kelimeler suç teşkil ediyor.

APARTMAN GENEL KURULUNDA BİLE ÖNERGE SUNULABİLİR
Biz İzmir Barosu’nda Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu içinde kendisinden genel kurul toplanmasını istedik. Ön seçim talep ettik. Bir toplantı ayarladılar. Gündemsiz.  Apartman genel kurulunda herhangi bir daire sahibi, kat maliki, önerge sunabilirken gündemsiz yapılan bu toplantıda çoğunluğun bizde olduğunu bildikleri ve ön seçim isteneceklerini bildikleri için ön seçim önergesini gündemde yok diye aldırmadılar. 

KAÇTIĞIN ÖN SEÇİME ÇAMUR ATAMAZSIN!
Biz baştan beri söylüyoruz demokrasinin özü seçimdir. Baro bir hukuk grubuysa ön seçim ve seçimin kaçınılmaz olduğu ortadadır. Kendisinin milletvekili adayı olduğu partinin genel başkanı bile ön seçimle gelirken kendisi hukuk kurumunun başında ‘hayır’ diyor. Dayatmayla gurubun iradesini tahakküm altına almaya çalışıyor. Asıl hukuksuzluk burada. Ama bundan sonrası hukuksuzluğun zirve yaptığı noktadır. Biz yürütme kurulu oluşturduk. Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun sahipsiz olmadığını, dar kadro anlayışıyla baronun yönetilemeyeceğini anladığımız ve herkese anlattığımız için ön seçim kararı aldık. Bir tek ben değil 4 tane daha aday vardı. Kendisiyle defalarca konuşuldu. Ön seçime katılmayacağını ve kendisinin iki dönem hakkı olduğunu ifade etti. Gerçekten yüzde 50 oy alacak güçteyse ön seçime girip bizi sandığa gömseydi. Bunu yapacaktı. Bir aday ön seçimden kaçıyorsa bu seçimi yapanlara hukuksuz diyemez.  Kendisi ön seçimden kaçandır. Kaçtığın ön seçime çamur atamazsın.  Biz ön seçim kararı aldık ve baroya müracaat ettik.  ‘Baroya ait mekanlarda yani avukatların evinde seçim yapalım, bize yer tahsisi yapın’ dedik.  İzmir Barosu yönetimi verdiğimiz dilekçeye ret kararı verirken bizim kişiliklerimizi ve isteklerimizi tartışmaya açmıştır. Yönetim kurulu grup içi mücadeleye alet edilemez.

KAMERA KOYDULAR, KENDİ BAROMUZA ALINMADIK!
Kafelerde, adliye çıkışında, otopark girişinde ve baronun dördüncü katına sandık koyduk. Biz kendi baromuza alınmadık. Yukardaki kata sandık koyunca da fiziki tartışma aşamasına kadar geldi. Seçmeni baskı altına almak için kamera koydular. ‘Oy kullanana ve kullandırana disiplin cezası vereceğiz’ beyanları var. Ön seçimi engellemeye çalış.  Ön seçime katılımı yok etmeye çalış. Kameraya al. Bütün ilçelerdeki idari şeflere yazı yaz.  ‘Mehmet Kozan ve arkadaşlarının ön seçim talepleri yönetim kurulumuzca reddedilmiştir. Bu sebeple görevli olduğunuz ilçede ön seçim yapılmaması bilgisi rica olunur’ diye dilekçe yazılmıştır.

İSTİFA DİLEKÇESİ VERDİ
Hem sen engellemek için elinden geleni yap. Baltalamaya çalış.  Buna rağmen 412 üyemiz oy kullanmıştır. Bizden bir ya da iki gün önce Çağdaş Avukatlar Grubu her yer kendilerine serbest olmasına rağmen 630 civarında oy kullandılar. Biz tüm engellemelere rağmen bu kadar oy kullandık.  Bir de Aydın Özcan, ‘isimler açıklanmamış, stajyerlere oy kullandırılmış, belli şekillerde sahtecilik yapıldı’ şeklinde beyanlarda bulundu. Bergama’da sandığımız çalınmış.  Karşıyaka Adliyesi’nde şef, ‘Bir hukuk gurubuna böyle bir talimat yakışmaz. Avukatın yanında olması gereken baro karşısında olamaz’ diyerek istifa dilekçesini sunmuştur.

BÖYLE BİR DÜNYA YOK, RESMİ LİSTE BİZİM LİSTEMİZDİR!
Diğer gruplar da baroyu eleştirmişler yapılan hukuksuzluğa herkes isyan etmiştir. Hem ön seçimi baltala, hem ön seçimden kaç bir de hukuksuz say. Böyle bir dünya yok. Kaçmayacaktın seçime girecektin. Kendine güveniyorsan ön seçime girer gücü arkana alırdın kimse sana bir şey diyemezdi. Şu an Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun resmi listesi bizim listemiz, resmi adayları bizim adaylarımızdır.  Aydın Özcan’ın yaptığı doğru düzgün hukuki bir işlem yok.

BARO BELEDİYE DEĞİLDİR, HUKUK KURUMUDUR!
‘Fiziksel ortamları geliştirdik’ diyor. 5 yıldızlı tuvalet hizmeti veriyormuşuz. Baro belediye kurumu değildir hukuk kurumudur. Baro Nevzat ve Özdemir başkanlar döneminde öncü bir baroydu, gündem yaratıyordu.  Biz o zaman genç cumhuriyetçi falan da değildik. Nevzat Başkan ölene kadar onunla beraberdim. Tarihe baksın Mehmet Kozan’ın cumhuriyetçilerdeki konumunu öğrensin ondan sonra konuşsun. Ana gemiden asla ayrılmadım. Önce cumhuriyetçilerin tarihini öğrensin sonra Mehmet Kozan’ı itham etsin. Ben eskiden beri bu gurubun kurucu kısmında yer aldım.

İTTİFAK ETTİĞİ KİŞİLERE BAKSIN
Kendisi 2008’de aramıza geldi. Kendi ittifak ettikleri kişilere baksın. Bu grubu 2010’da bölen arkadaşlarla ittifak ediyor. Özdemir Sökmen, ‘ben ikinci kez aday olacağım’ dediğinde ona muhalefet edenlerle birlikte hareket ediyor. O ona baksın.  Aydın Özcan kimin desteğini almış ki barodan? Kimse kimsenin zekasıyla alay etmesin. Aydın Özcan’ın arkasında bir destek yoktur. Bunu biliyor ve algı yaratmaya geliyor.

NİYE ÜYELİĞİMİ DÜŞÜRMEDİLER?
100 toplantıdan 70’ine katılmamışım. Bunu kesinlikle kabul etmiyorum. Bir yıl boyunca Ceza Muhakemesi Kanunu Komisyonu’ndan (CMK) dolayı yaptığım seminerlerin sayısı ortadadır. Hangi toplantılara katılmamışım gitsin baksınlar.  İlk yılın sonunda kendi genel sekreteri, başkanlık divanın ayrılmaz parçası Şakir Uzun tarafından saldırıya uğradığımda avukatlık kanunu gereği Şakir Uzun hakkında ne işlem yaptılar? Meslek kuralları gereği arkadaşına saldıran avukat hakkında niye işlem olmadılar? Ben baronun tüzel kişiliği zedelenmesin diye sustum. Ondan sonra bu grupta kendi aidiyetimi bulmadım. Bu arkadaşlarının birçoğunun Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nu temsil etmediğine inandığım için uzak durdum. Madem toplantılara gitmiyordum. Niye üyeliğimi düşürmediler? Takip etmiyorsam üyeliğimi düşüreceklerdi.

GERÇEKTEN LİDER OLSAYDI…
Aydın Özcan Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun gerçekten lider olsaydı karşısına beş tane başkan adayı çıkmazdı. Şu an mevcut yönetim kurulundan iki tane aday çıkmazdı. Mehmet Kozan ve Ergun Sakızlık yönetimden karşısına çıkan iki adaydı.  Aydın Özcan şapkasını çıkaracak önüne koyacak. ‘Nerede hata yaptım?’ diyecek. ‘Bu kadar adam niye karşımda aday oldu?’ demesi lazım.  Ona buna suç atmaktan, iftira atmaktan vazgeçecek, özeleştirisini yapacak. Biz seçimi kazandık iki yıl boyunca grubu özeleştiriye çağırmadılar, toplantı yapmadılar. Amaç grubu dağıtmaktı. Düzenli bir azınlıkla dağınık bir çoğunluğa tahakküm etmeye çalıştılar. Paralel veya benzeri yaftalar yapıştırarak meslek kuralları aleyhine beyanda bulunan başkanın liderliğini kabul etmiyorum. Bu hususta gereğini yaparız. Biz cumhuriyetçi avukatlar zarar görmesin diye gördüklerimizi, bildiklerimizi genel kurulda söylemek, hesap sormak için bekliyoruz. Aydın Özcan’ın arkasında cumhuriyetçilerin desteği yoktur. Milliyetçi Avukatlar Grubu da desteğini çekti. Gerçekten lider olsaydı onlarla beraber hareket edilirdi. Bir yönetimden 3 tane aday çıkmaz. 

 
12 TV kanalı kapatıldı!
 
TÜSİAD’ın Başkanı şirketini İzmir’e taşır mı?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatangazi 30 Eylül 2016 Cuma 14:45

Öncelikle Cumhuriyet'imizin birbirinden kıymetli adaylarının güzel İzmir bölgemizde yapılacak olan demokratik BARO seçimlerinde başarılar diliyorum. Bu tür tutumların karşılıklı atışma ve tartışma niteliğindeki oluşumların bizlere yakışmadığını ve zarar verdiğini belirtirim mevcut başkanın ön seçimden kaçması yakışık bir durum değildir. ve aday arkadaşlara haksız ithamlarda bulunması da doğru değildir. Ön seçimde kendi gücünü kanıtlayabilirdi fakat haksızlığı denemiştir. Üzücü bir durumdur. Sayın Mehmet KOZAN'a Halk olarak desteklerimiz sürecektir. Kazanan Cumhuriyet olmalıdır. SAYGILARIMLA...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
12 TV kanalı kapatıldı!
OHAL kapsamında yayımlanan KHK ile 12 kanalın yayını durduruldu.
FETÖ 1990'da da darbe planlamış!
Tokat'ta FETÖ'nün askeriye içerisindeki yapılanmasına yönelik soruşturmada ...
O şehirde tüm içkili mekanlar kapatıldı!
Yozgat Valiliği, OHAL kapsamında il genelinde faaliyet gösteren tüm bar, ...
 
Flaş: Cezaevinde yangın dehşeti: 1 ölü, 1 yaralı
Şırnak T Tipi Cezaevinde çıkan yangında hükümlü ve tutuklulardan biri öldü, biri ağır yaralandı.
İzmir’de lise önünde dehşet: Genç kızı öldürüp intihar etti!
Bergama’da 18 yaşındaki Ö.Y.’yi başından vurarak öldüren 26 yaşındaki ...
İzmir'de eğitimde FETÖ operasyonu: 10 gözaltı
Aralarında 2 müfettiş ve 8 okul müdürünün bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.
 
'İzmir Adliyesi'nde fişleme' davasında flaş karar
"Bazı hakim, savcı ve personeli fişledikleri", "bazı dosyalardaki bilgileri ...
Dışişlerinde FETÖ soruşturması: 7 tutuklama
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında ...
Fırat Kalkanı raporu: 82 hedef vuruldu!
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, keşif ve gözetleme araçlarıyla tespit ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva