HABERLER>GÜNCEL
28 Eylül 2016 Çarşamba - 19:52

'İzmir Adliyesi'nde fişleme' davasında flaş karar

"Bazı hakim, savcı ve personeli fişledikleri", "bazı dosyalardaki bilgileri örgüte aktardıkları" iddialarına yönelik Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında açılan ve 3'ü tutuklu 8 sanığın yargılandığı davada, bir sanığın tahliyesine ka

 İzmir Adliyesi nde fişleme  davasında flaş karar

İzmir Adliyesinde "bazı hakim, savcı ve personeli fişledikleri", "bazı dosyalardaki bilgileri örgüte aktardıkları" iddialarına yönelik Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında açılan ve 3'ü tutuklu 8 sanığın yargılandığı davada, bir sanığın tahliyesine karar verildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "terör örgütü üyesi olmak", "hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek", "bazı dosyalardaki bilgileri örgüte aktarmak" suçlamalarıyla yargılanan tutuklu sanıklar Y.K, M.F.S. ve T.A. ile tutuksuz sanıklar, bazı müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile (SEGBİS) kayıt altına alınan duruşmada mahkeme heyeti, bazı müşteki ve tanıkları dinledikten sonra sanıkların ev ve iş yerinde ele geçirilen dijital materyallerle ilgili olarak İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün hazırladığı raporun mahkemeye ulaştığını ve dosyaya konduğunu ifade etti.

Raporda, sanık M.F.S'nin cep telefonuna FETÖ mensuplarının kullandığı "ByLock" isimli kriptolu yazışma programının indirildiği belirtildi. Bununla ilgili olarak beyanda bulunan M.F.S, böyle bir uygulamayı cep telefonuna indirmediğini ileri sürdü.

Daha sonra tutukluluk incelemesine geçilen duruşmada, sanık ve avukatların talepleri alındı.

İddia makamı, tutuklu yargılanan sanıklardan Y.K. ile M.F.S'nin "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasından tutuklanmasını, ayrıca Y.K, M.F.S. ve T.A'nın "hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek" suçlamasından tutukluluk halinin devamına karar verilmesini, müştekilerin davaya katılma taleplerinin ise kabulüne karar verilmesi yönünde mütalaa verdi.

Y.K, tutukluluk incelemesine dair yaptığı savunmada, şu ana kadar kendisiyle ilgili olarak Paralel Devlet Yapılanmasıyla ilgili olarak somut bir delile ulaşılamadığını, bu yöndeki iddiaları kabul etmediğini, aksine bu yapıyla mücadele eden bir kişi olarak böyle bir suçlamayla karşı karşıya gelmeyi hazmedemediğini ifade ederek, tutukluluğun devamı yönündeki talebin reddine karar verilmesini istedi.

Y.K'nın avukatı Hasan Erdoğan da müvekkilinin FETÖ ile herhangi bir bağlantısının olmadığını iddia ederek, tahliye talibinde bulundu.

Erdoğan, iddianameyi hazırlayan savcının sanıklar arasında ayrımcılık yaptığını, müvekkilinin aleyhine olan delilleri dosyaya koyduğunu, lehine olan delilleri toplamadığını öne sürerek, bu savcının, görevli olduğu İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'ndan alınarak başka yerde görevlendirildiğini, ardından HSYK tarafından başka bir şehre atamasının yapıldığını, kendisinin de o savcıyla ilgili olarak suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.

Diğer tutuklu sanıklar M.F.S. ve T.A. ile avukatları, tutukluluk konusunda takdiri mahkeme heyetine bıraktıklarını belirtti.

Mahkeme heyeti, Y.K, M.F.S. ve T.A'nın "hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek" suçlamasından tutuklu kaldıkları süre göz önünde bulundurarak tahliye edilmesine, ancak Y.K. ve M.F.S'nin "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasından tutuklanmasına karar verdi.

Müştekilerin davaya müdahillik talebini kabul eden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Operasyon
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, "FETÖ/PDY üyelerinin adliyede kadrolaşması, fişleme yapması ve dosyalardaki bazı bilgilerin örgüte aktarılması" iddiaları üzerine 23 Şubat 2015'te İzmir'in Karşıyaka, Torbalı, Menemen ilçeleri ile Manisa'da operasyon gerçekleştirilmişti.

Zanlıların, savcı ve hakimler hakkında "FETÖ ile bağlantılarına göre" fişleme yaptıkları, FETÖ'ye yönelik soruşturmalarla ilgili bilgileri UYAP sistemi üzerinden temin ederek örgüte aktardıkları, adliyeye personel alımına yönelik mülakatları etkilemek ve örgüt üyelerinin önünü açmak amacıyla yüksek puan alan diğer adayları "FETÖ üyesi" gibi gösterip elenmelerini sağladıkları iddia edilmişti.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda İzmir'deki "delillerin karartılmasına yönelik dava" ile ilgili hakim, savcı ve adliye personeli hakkında belgeler ele geçirilmişti. Operasyonda gözaltına alınan 3'ü tutuklu 8 sanık hakkında dava açılmıştı. (AA)

 
Dışişlerinde FETÖ soruşturması: 7 tutuklama
 
İzmir'de eğitimde FETÖ operasyonu: 10 gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dışişlerinde FETÖ soruşturması: 7 tutuklama
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında ...
Fırat Kalkanı raporu: 82 hedef vuruldu!
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, keşif ve gözetleme araçlarıyla tespit ...
Buzuldağı'na operasyon: 8 terör hedefi imha edildi
Hakkari'nin Buzuldağı bölgesine düzenlenen hava harekatında, bölücü terör ...
 
ABD'de ortaya çıktı: 'Fuat Avni'nin son fotoğrafı!
Terör örgütü FETÖ adına 'Fuat Avni' Twitter hesabını yönettiği belirtilen ...
İzmirli gencin korkunç sonu: Zehir kurbanı mı?
İzmir'de cesedi bulunan gencin, aşırı dozda uyuşturucu kullandığı için ...
Can Dündar hakkında zorla getirme kararı!
Asliye Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülecek davanın şikayetçisi Can Dündar ...
 
İzmir'in o ilçesinde FETÖ'den 18 tutuklama
Ödemiş'teki soruşturmada mahkemeye sevk edilen 28 şüpheliden 18'i tutuklandı.
İzmir’deki 155 sanıklık ‘Gezi davası’nda ne karar çıktı?
İzmir’de, Gezi Parkı eylemlerine destek vermek amacıyla gösterilere katıldıkları, ...
Flaş gelişme: 'Kumpaslar' 15 Temmuz dosyasına eklendi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 15 Temmuz Darbe girişimi ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva